Домашна кухня

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Публикувай отговор
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Много са 5 дни според мен, 24-36 часа и вари. Няма да е проблем със срока на годност, но зависи от кога е изтекъл. Но пак не мисля, че ще е проблем. Пробвай другия път месото да е на кайма, така ще прилича на салам. С тези късове няма да се спои добре. Но важен е вкуса все пак.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Златев »

Много благодаря за съветите!
Поначало мислех да е цяло филето, но всички рецепти, които изгледах, бяха с месо на парчета, предположих за по-еавномерно овкусяване и осоляване.
И на мен не ми се чакат 5 дни, утре вечер ще варя на 48-мия час, значи.
За кайма ще приложа твоета рецепта на следващата проба. ;)
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Златев »

Въпросът е като ми свършат инвентарните торбички от комплекта, какво да използвам вместо тях?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Плик за готвене. Рецепти много, прави ги по твоя вкус.
Последно промяна от Boci на Нед Дек 12, 2021 16:05, променено общо 1 път.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Свински и малко телешки гърди, които сложих да се овкусяват по рецептата за Трапезица
...
IMG_20211212_144303~2.jpg
IMG_20211212_144303~2.jpg (185.43 KiB) Преглеждано 976 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Когато те забележат, че получаваш новата си месомелачка от куриера
...
FB_IMG_1639334848264.jpg
FB_IMG_1639334848264.jpg (50.39 KiB) Преглеждано 937 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Златев »

И крайният резултат от дебюта ми в шунковаренето в компанията на дебюта на брат ми в пастърмата. Бих казал, че макар и да се оказах технологично неподготвен, съм доволен от постигнатото. 100 минути "парене" на 75-80 градуса и достигнати 72 в сърцевината на месото.
Наздраве!
...
IMG_20211214_215525_3.jpg
IMG_20211214_215525_3.jpg (165.01 KiB) Преглеждано 858 пъти
IMG_20211214_215507_9.jpg
IMG_20211214_215507_9.jpg (192.28 KiB) Преглеждано 858 пъти
IMG_20211214_214851_8.jpg
IMG_20211214_214851_8.jpg (165.96 KiB) Преглеждано 858 пъти
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Пробвай другия път да го спреш на 65градуса вътрешна
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Малко колаген за суджуци и луканки
...
IMG_20211218_130929~2.jpg
IMG_20211218_130929~2.jpg (162.13 KiB) Преглеждано 696 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Малко рецепти по БДС
...
IMG_20211217_184826~2.jpg
IMG_20211217_184826~2.jpg (159.63 KiB) Преглеждано 696 пъти
IMG_20211217_184830~2.jpg
IMG_20211217_184830~2.jpg (172.02 KiB) Преглеждано 696 пъти
IMG_20211217_184837~2.jpg
IMG_20211217_184837~2.jpg (184.52 KiB) Преглеждано 696 пъти
IMG_20211217_184843~2.jpg
IMG_20211217_184843~2.jpg (159.64 KiB) Преглеждано 696 пъти
IMG_20211217_184849~2.jpg
IMG_20211217_184849~2.jpg (146.64 KiB) Преглеждано 696 пъти
IMG_20211217_184853~2.jpg
IMG_20211217_184853~2.jpg (167.71 KiB) Преглеждано 696 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4543
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 4479 пъти
получил Браво: 246 пъти
Обратна връзка:

Re: Домашна кухня

Мнение от Pike »

Ехааа, мерси за рецептите Боци.

Аз и таз година май ще пропусна колбасарството, ама от догодина почвам и аз :tup:
Аватар
Soafraid
Мнения: 199
Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
Риболов: Spinning
дал Браво: 856 пъти
получил Браво: 537 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Soafraid »

Ето го и моя резултат. Суджуците и филето са на десет дена, като два от дните на филето бяха в солна баня. Миля, че се получиха идеално, като за нас. Догодина вече ще имам месомелачка и ще си направя сам каймата, по мой си вкус. Не съм слагал филтри на снимките да може максимум да се види реалния цвят.
Ние сме доволни от резултата! ;)
Наздраве! ;)
IMG-ed87988b98c6f5201eba7e1893c5c373-V.jpg
IMG-ed87988b98c6f5201eba7e1893c5c373-V.jpg (125.02 KiB) Преглеждано 643 пъти
IMG-ed6c3db41df93e7be4e3761499bb4e94-V.jpg
IMG-ed6c3db41df93e7be4e3761499bb4e94-V.jpg (130.97 KiB) Преглеждано 643 пъти
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Екстра е
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Златев »

Ето го и "пилешкият проект".
Бяло месо - 1200гр
Сол - 24 гр
Чер. Пипер - едро счукан - на око (~10-ина зрънца)
Кориандър на зърна, също счукан - на око (равен обен с черния пипер горе-долу).
36 часа в хладилника.
Варене при 80* за 100 минути и Т на месото 71*. Шоково охлаждане и още двадесетина часа в хладилника притиснато в шунковара.
Получи се много истинско и в пъти по-вкусно от купешките.
Следващия път малко ще намаля солта и кориандъра.
...
IMG_20211218_185153_9.jpg
IMG_20211218_185153_9.jpg (130.05 KiB) Преглеждано 588 пъти
IMG_20211218_190133_3.jpg
IMG_20211218_190133_3.jpg (127.07 KiB) Преглеждано 588 пъти
IMG_20211219_152242_1.jpg
IMG_20211219_152242_1.jpg (122.49 KiB) Преглеждано 588 пъти
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Днес в комшията правихме Петрохан и Горнооряховски суджук
...
IMG_20211219_180101.jpg
IMG_20211219_180101.jpg (304.2 KiB) Преглеждано 569 пъти
IMG_20211219_212043.jpg
IMG_20211219_212043.jpg (205.4 KiB) Преглеждано 569 пъти
IMG_20211219_223040~2.jpg
IMG_20211219_223040~2.jpg (217.73 KiB) Преглеждано 569 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”