Домашна кухня

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Публикувай отговор
Аватар
Boci
Мнения: 4747
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 221 пъти
получил Браво: 1357 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Супер е
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(51) L2(19)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(10)
2020-2021(10) 2021-2022(4)
Аватар
Златев
Мнения: 2164
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 897 пъти
получил Браво: 164 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Златев »

Работа в семеен тандем.
Домашен заек ~2,80 кг.
Изкиснат за няколко часа в марината (сол, соев сос, тъмна бира, вода).
Шпикован с чисто масло и чесън, натрит със зехтин, счукан чер пипер и червен пипер. Подложката е от лук и моркови, тавата - намазана с масло. Картофите след като се изкиснаха за няколко часа в студена вода, ги оставих да "позаветрят" малко. Оваляни са с малко олио, сол и червен пипер. Дреболийките са под заека. С част от картофите напълних заека. Отгоре - чисто масло и резенчета ябълка.
Тавата е с капак. Пекохме около 100 минути на 200 градуса.
Наздраве!
...
IMG_20220117_195002_5.jpg
IMG_20220117_195002_5.jpg (187.98 KiB) Преглеждано 296 пъти
IMG_20220117_195335_5.jpg
IMG_20220117_195335_5.jpg (171.4 KiB) Преглеждано 296 пъти
IMG_20220117_215018_3.jpg
IMG_20220117_215018_3.jpg (258.47 KiB) Преглеждано 296 пъти
Последно промяна от Златев на Пон Яну 17, 2022 23:07, променено общо 1 път.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Boci
Мнения: 4747
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 221 пъти
получил Браво: 1357 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Пробвал съм с 5литрова...не мога
...
FB_IMG_1642452349264.jpg
FB_IMG_1642452349264.jpg (45.46 KiB) Преглеждано 293 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(51) L2(19)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(10)
2020-2021(10) 2021-2022(4)
Аватар
Златев
Мнения: 2164
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 897 пъти
получил Браво: 164 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Златев »

Да допълня, че изчиствам заека от неговата мазнина, най-вече вътрешната, защото е тежка и може да даде на цялото ядене накъртващ вкус. Може би зависи от самия заек, но след 2-3 подобни случая не рискувам.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Boci
Мнения: 4747
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 221 пъти
получил Браво: 1357 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Лингуини Тоно по Калабрийски

150гр паста
Консерва тон в растително масло
Хлебни трохи със зехтин
1-2 люти чушлета
Каперси
1/2 глава лук
1ск чесън
Черен пипер
Лимонов сок
Зехтин

Пастата се слага да се свари до степен ал денте. В това време се приготвят трохите, като филия хляб се намазнява със зехтин и се изпича в тостер. След, което се минава на чопър, до получаването на трохи.
Лукът, чесънът и лютите чушки се режат на ситно и се запържват в зехтина на слаб огън до златисто. Към тях се добавя рибата тон, каперсите, лимонов сок и черен пипер на вкус. Сол не е нужно да се слага, понеже каперсите и тона са достатъчно солени, но ако прецените, добавете и вие малко. Всичко се бърка енергично около 2 минути и идва ред и на лингуините да влезнат за кратко в тигана. Разбъркват се отново хубаво, докато пастата поеме всички аромати. Лингуините се сервират с поръсени хлебни трохи отгоре. Това е класическа рецепта от Калабрия и ви уверявам, че е много вкусна.
...
IMG_20220119_123123~3.jpg
IMG_20220119_123123~3.jpg (283.5 KiB) Преглеждано 182 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(51) L2(19)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(10)
2020-2021(10) 2021-2022(4)
Аватар
баш майстора
Мнения: 5354
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1400 пъти
получил Браво: 1252 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от баш майстора »

Boci написа: Нед Яну 09, 2022 21:20 Трябва да пробвам и аз с кори някой ден
Те! :11:
IMG_20220120_205845.jpg
IMG_20220120_205845.jpg (121.69 KiB) Преглеждано 93 пъти
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Boci
Мнения: 4747
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 221 пъти
получил Браво: 1357 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Петрохан
70%свинско
30%телешко
22гр сол
4гр захар
3гр черен пипер
3гр чубрица
4гр червен пипер (50/50- лют/пушен)
...
IMG_20220123_094430.jpg
IMG_20220123_094430.jpg (262.38 KiB) Преглеждано 9 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(51) L2(19)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(10)
2020-2021(10) 2021-2022(4)
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”