Домашна кухня

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Публикувай отговор
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Супер е
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Златев »

Работа в семеен тандем.
Домашен заек ~2,80 кг.
Изкиснат за няколко часа в марината (сол, соев сос, тъмна бира, вода).
Шпикован с чисто масло и чесън, натрит със зехтин, счукан чер пипер и червен пипер. Подложката е от лук и моркови, тавата - намазана с масло. Картофите след като се изкиснаха за няколко часа в студена вода, ги оставих да "позаветрят" малко. Оваляни са с малко олио, сол и червен пипер. Дреболийките са под заека. С част от картофите напълних заека. Отгоре - чисто масло и резенчета ябълка.
Тавата е с капак. Пекохме около 100 минути на 200 градуса.
Наздраве!
...
IMG_20220117_195002_5.jpg
IMG_20220117_195002_5.jpg (187.98 KiB) Преглеждано 1464 пъти
IMG_20220117_195335_5.jpg
IMG_20220117_195335_5.jpg (171.4 KiB) Преглеждано 1464 пъти
IMG_20220117_215018_3.jpg
IMG_20220117_215018_3.jpg (258.47 KiB) Преглеждано 1464 пъти
Последно промяна от Златев на Пон Яну 17, 2022 23:07, променено общо 1 път.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Пробвал съм с 5литрова...не мога
...
FB_IMG_1642452349264.jpg
FB_IMG_1642452349264.jpg (45.46 KiB) Преглеждано 1461 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Златев »

Да допълня, че изчиствам заека от неговата мазнина, най-вече вътрешната, защото е тежка и може да даде на цялото ядене накъртващ вкус. Може би зависи от самия заек, но след 2-3 подобни случая не рискувам.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Лингуини Тоно по Калабрийски

150гр паста
Консерва тон в растително масло
Хлебни трохи със зехтин
1-2 люти чушлета
Каперси
1/2 глава лук
1ск чесън
Черен пипер
Лимонов сок
Зехтин

Пастата се слага да се свари до степен ал денте. В това време се приготвят трохите, като филия хляб се намазнява със зехтин и се изпича в тостер. След, което се минава на чопър, до получаването на трохи.
Лукът, чесънът и лютите чушки се режат на ситно и се запържват в зехтина на слаб огън до златисто. Към тях се добавя рибата тон, каперсите, лимонов сок и черен пипер на вкус. Сол не е нужно да се слага, понеже каперсите и тона са достатъчно солени, но ако прецените, добавете и вие малко. Всичко се бърка енергично около 2 минути и идва ред и на лингуините да влезнат за кратко в тигана. Разбъркват се отново хубаво, докато пастата поеме всички аромати. Лингуините се сервират с поръсени хлебни трохи отгоре. Това е класическа рецепта от Калабрия и ви уверявам, че е много вкусна.
...
IMG_20220119_123123~3.jpg
IMG_20220119_123123~3.jpg (283.5 KiB) Преглеждано 1350 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
баш майстора
Мнения: 5824
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1642 пъти
получил Браво: 1775 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от баш майстора »

Boci написа: Нед Яну 09, 2022 21:20 Трябва да пробвам и аз с кори някой ден
Те! :11:
IMG_20220120_205845.jpg
IMG_20220120_205845.jpg (121.69 KiB) Преглеждано 1261 пъти
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Петрохан
70%свинско
30%телешко
22гр сол
4гр захар
3гр черен пипер
3гр чубрица
4гр червен пипер (50/50- лют/пушен)
...
IMG_20220123_094430.jpg
IMG_20220123_094430.jpg (262.38 KiB) Преглеждано 1177 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Боб с коприва по троянски

Боб 500гр
Коприва слагам на око, около 2 шепи
1морков
1 глава лук
1ск чесън
1с.л. доматено пюре
Целина
Чубрица
Джоджен
Девесил
Черен пипер
Сол
Зехтин

Бобът го накисвам от предната вечер, за да се свари после по-бързо. При самото варене сипвам 20мл ракия във водата пак по същата причина и след 30мин изхвърлям първата вода, като боба е вече почти сварен. Слага се да се вари за втори път с нова вода, като вече се добавят лука, чесъна(наситени), зехтин и всичките подправки на вкус. В това време копривата се попарва и след това и тя се прибавя към боба. Бобът се вари до готовност, като 10 минути преди да изключим котлона се добавя доматеното пюре. Наздраве, пробвайте тази рецепта, получава се доста вкусно.
...
IMG_20220123_113534_1~3.jpg
IMG_20220123_113534_1~3.jpg (252.4 KiB) Преглеждано 1164 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Лингуини със сардини по Сицилиански

100-150гр лингуини или друг вид паста
1 консерва сардини в растително масло
Печени хлебни трохи
100мл бяло вино
1/2 глава лук
1 ск чесън
10бр каперси
1/2 ч.л. резене(семена на див копър), може да се замени и с листа от фенел
10гр кедрови ядки
1ч.л. лют пипер на люспи
Черен пипер
Лимонов сок

Тази рецепта е класическа за остров Сицилия, като единствено не на всякъде слагат каперси, но аз ги ползвам, защото много ми допадат. Пастата се отличава с лек анасонов вкус, заради резенето. Това са семената на див копър(фенел). Ако не можете да се снабдите с такива, се ползват листата на растението фенел.
Трохите се получават, като филия се намаже със зехтин и се изпече на тостер, а после се мине на чопър.
Първо се сварява пастата до степен ал денте. След това в тиган се сипва мазнината от консервата сардини и в нея на слаб огън се запържват наситнения лук и чесън, заедно с кедровите ядки, лютия и черния пипер. Сипва се и виното. След, като зеленчуците добият лек загар и соса се сгъсти, към тях се добавят сардините, резенето(смляно) и каперсите. След около 2 минути се слага и пастата, заедно с половината хлебни трохи и лимоновия сок. Лингуините се объркват добре, докато поемат всички аромати. Сервират се, обилно поръсени с хлебни трохи и стръкчета от фенел. Тази рецепта би станала любима на всеки, който обича анасонов аромат, а на тези, на които не допада, може да не слагат резене или фенел. Вкусът пак ще бъде отличен, характерен за Средиземноморието. Често срещано е в пастата да се слагат и малко стафиди, така че не пречи да ги ползвате.
...
IMG_20220124_124047_1~2.jpg
IMG_20220124_124047_1~2.jpg (381.97 KiB) Преглеждано 1082 пъти
IMG_20220124_123950_1~2.jpg
IMG_20220124_123950_1~2.jpg (448.3 KiB) Преглеждано 1082 пъти
IMG_20220124_123937~2.jpg
IMG_20220124_123937~2.jpg (341.64 KiB) Преглеждано 1082 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
dankata
Мнения: 673
Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
Местоположение: София
дал Браво: 22 пъти
получил Браво: 357 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от dankata »

Boci написа: Чет Яну 13, 2022 21:26 Резни нещо да видим как са отвътре
Торта за рождения ден на сина
IMG_20220125_223141.jpg
IMG_20220125_223141.jpg (344.09 KiB) Преглеждано 998 пъти
blader2
Мнения: 1245
Регистриран на: Пон Май 08, 2006 16:06
Местоположение: София
дал Браво: 85 пъти
получил Браво: 59 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от blader2 »

И моя би се зарадват на такава торта за разлика от истинската :mrgreen:
http://www.starividri.org/

Спининг клуб "Абичи"

Спининг, Тенис и Сноуборд
harry_lom
Мнения: 111
Регистриран на: Чет Май 05, 2011 14:37
Местоположение: Лом-8-17-работа 17-06-Дунава
дал Браво: 242 пъти
получил Браво: 163 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от harry_lom »

Изключително плахо да се намърдам между корифеите чревоугодници с едно мезе от субпродукт.
Технологията хич не е мистериозна!
Телешко сърце(около1,5 кг.), почистено и разфасовано на подходящи по дебелина късове:
IMG_20220123_113617.jpg
IMG_20220123_113617.jpg (241.1 KiB) Преглеждано 896 пъти
IMG_20220123_114445.jpg
IMG_20220123_114445.jpg (207.15 KiB) Преглеждано 896 пъти
Престой 24 часа в морска сол:
IMG_20220123_115739.jpg
IMG_20220123_115739.jpg (205.03 KiB) Преглеждано 896 пъти
Изплакване, подсушаване и овалване в "секретните" подправки:
IMG_20220124_183741.jpg
IMG_20220124_183741.jpg (266.06 KiB) Преглеждано 896 пъти
След 7-10 дни ще пробваме:
IMG_20220126_171017.jpg
IMG_20220126_171017.jpg (151.42 KiB) Преглеждано 896 пъти
По-добре с велосипед на риба, отколкото с мерцедес на работа.
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Наздраве
...
IMG_20220128_203822~2.jpg
IMG_20220128_203822~2.jpg (181.99 KiB) Преглеждано 806 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
баш майстора
Мнения: 5824
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1642 пъти
получил Браво: 1775 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от баш майстора »

Наздраве, ама тия глинени битовизми хич не ги тача. Глинена чиния търпя, ала непрозрачна чаша - не! Да не каже някой, че съм претенция, любимата ми чаша е от горчица - пия в нея ракия, узо и вино... :22:
IMG_20220128_205333.jpg
IMG_20220128_205333.jpg (93.76 KiB) Преглеждано 805 пъти
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Soafraid
Мнения: 199
Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
Риболов: Spinning
дал Браво: 856 пъти
получил Браво: 537 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Soafraid »

Наздраве! Аз пия директно от каната. ;)
20220125_192348.jpg
20220125_192348.jpg (230.17 KiB) Преглеждано 790 пъти
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”