Домашна кухня
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Супер е
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Домашна кухня
Работа в семеен тандем.
Домашен заек ~2,80 кг.
Изкиснат за няколко часа в марината (сол, соев сос, тъмна бира, вода).
Шпикован с чисто масло и чесън, натрит със зехтин, счукан чер пипер и червен пипер. Подложката е от лук и моркови, тавата - намазана с масло. Картофите след като се изкиснаха за няколко часа в студена вода, ги оставих да "позаветрят" малко. Оваляни са с малко олио, сол и червен пипер. Дреболийките са под заека. С част от картофите напълних заека. Отгоре - чисто масло и резенчета ябълка.
Тавата е с капак. Пекохме около 100 минути на 200 градуса.
Наздраве!
Домашен заек ~2,80 кг.
Изкиснат за няколко часа в марината (сол, соев сос, тъмна бира, вода).
Шпикован с чисто масло и чесън, натрит със зехтин, счукан чер пипер и червен пипер. Подложката е от лук и моркови, тавата - намазана с масло. Картофите след като се изкиснаха за няколко часа в студена вода, ги оставих да "позаветрят" малко. Оваляни са с малко олио, сол и червен пипер. Дреболийките са под заека. С част от картофите напълних заека. Отгоре - чисто масло и резенчета ябълка.
Тавата е с капак. Пекохме около 100 минути на 200 градуса.
Наздраве!
- ...
-
- IMG_20220117_195002_5.jpg (187.98 KiB) Преглеждано 1467 пъти
-
- IMG_20220117_195335_5.jpg (171.4 KiB) Преглеждано 1467 пъти
-
- IMG_20220117_215018_3.jpg (258.47 KiB) Преглеждано 1467 пъти
Последно промяна от Златев на Пон Яну 17, 2022 23:07, променено общо 1 път.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Пробвал съм с 5литрова...не мога
- ...
-
- FB_IMG_1642452349264.jpg (45.46 KiB) Преглеждано 1464 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Домашна кухня
Да допълня, че изчиствам заека от неговата мазнина, най-вече вътрешната, защото е тежка и може да даде на цялото ядене накъртващ вкус. Може би зависи от самия заек, но след 2-3 подобни случая не рискувам.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Лингуини Тоно по Калабрийски
150гр паста
Консерва тон в растително масло
Хлебни трохи със зехтин
1-2 люти чушлета
Каперси
1/2 глава лук
1ск чесън
Черен пипер
Лимонов сок
Зехтин
Пастата се слага да се свари до степен ал денте. В това време се приготвят трохите, като филия хляб се намазнява със зехтин и се изпича в тостер. След, което се минава на чопър, до получаването на трохи.
Лукът, чесънът и лютите чушки се режат на ситно и се запържват в зехтина на слаб огън до златисто. Към тях се добавя рибата тон, каперсите, лимонов сок и черен пипер на вкус. Сол не е нужно да се слага, понеже каперсите и тона са достатъчно солени, но ако прецените, добавете и вие малко. Всичко се бърка енергично около 2 минути и идва ред и на лингуините да влезнат за кратко в тигана. Разбъркват се отново хубаво, докато пастата поеме всички аромати. Лингуините се сервират с поръсени хлебни трохи отгоре. Това е класическа рецепта от Калабрия и ви уверявам, че е много вкусна.
150гр паста
Консерва тон в растително масло
Хлебни трохи със зехтин
1-2 люти чушлета
Каперси
1/2 глава лук
1ск чесън
Черен пипер
Лимонов сок
Зехтин
Пастата се слага да се свари до степен ал денте. В това време се приготвят трохите, като филия хляб се намазнява със зехтин и се изпича в тостер. След, което се минава на чопър, до получаването на трохи.
Лукът, чесънът и лютите чушки се режат на ситно и се запържват в зехтина на слаб огън до златисто. Към тях се добавя рибата тон, каперсите, лимонов сок и черен пипер на вкус. Сол не е нужно да се слага, понеже каперсите и тона са достатъчно солени, но ако прецените, добавете и вие малко. Всичко се бърка енергично около 2 минути и идва ред и на лингуините да влезнат за кратко в тигана. Разбъркват се отново хубаво, докато пастата поеме всички аромати. Лингуините се сервират с поръсени хлебни трохи отгоре. Това е класическа рецепта от Калабрия и ви уверявам, че е много вкусна.
- ...
-
- IMG_20220119_123123~3.jpg (283.5 KiB) Преглеждано 1353 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5831
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1777 пъти
Re: Домашна кухня
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Петрохан
70%свинско
30%телешко
22гр сол
4гр захар
3гр черен пипер
3гр чубрица
4гр червен пипер (50/50- лют/пушен)
70%свинско
30%телешко
22гр сол
4гр захар
3гр черен пипер
3гр чубрица
4гр червен пипер (50/50- лют/пушен)
- ...
-
- IMG_20220123_094430.jpg (262.38 KiB) Преглеждано 1180 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Боб с коприва по троянски
Боб 500гр
Коприва слагам на око, около 2 шепи
1морков
1 глава лук
1ск чесън
1с.л. доматено пюре
Целина
Чубрица
Джоджен
Девесил
Черен пипер
Сол
Зехтин
Бобът го накисвам от предната вечер, за да се свари после по-бързо. При самото варене сипвам 20мл ракия във водата пак по същата причина и след 30мин изхвърлям първата вода, като боба е вече почти сварен. Слага се да се вари за втори път с нова вода, като вече се добавят лука, чесъна(наситени), зехтин и всичките подправки на вкус. В това време копривата се попарва и след това и тя се прибавя към боба. Бобът се вари до готовност, като 10 минути преди да изключим котлона се добавя доматеното пюре. Наздраве, пробвайте тази рецепта, получава се доста вкусно.
Боб 500гр
Коприва слагам на око, около 2 шепи
1морков
1 глава лук
1ск чесън
1с.л. доматено пюре
Целина
Чубрица
Джоджен
Девесил
Черен пипер
Сол
Зехтин
Бобът го накисвам от предната вечер, за да се свари после по-бързо. При самото варене сипвам 20мл ракия във водата пак по същата причина и след 30мин изхвърлям първата вода, като боба е вече почти сварен. Слага се да се вари за втори път с нова вода, като вече се добавят лука, чесъна(наситени), зехтин и всичките подправки на вкус. В това време копривата се попарва и след това и тя се прибавя към боба. Бобът се вари до готовност, като 10 минути преди да изключим котлона се добавя доматеното пюре. Наздраве, пробвайте тази рецепта, получава се доста вкусно.
- ...
-
- IMG_20220123_113534_1~3.jpg (252.4 KiB) Преглеждано 1167 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Лингуини със сардини по Сицилиански
100-150гр лингуини или друг вид паста
1 консерва сардини в растително масло
Печени хлебни трохи
100мл бяло вино
1/2 глава лук
1 ск чесън
10бр каперси
1/2 ч.л. резене(семена на див копър), може да се замени и с листа от фенел
10гр кедрови ядки
1ч.л. лют пипер на люспи
Черен пипер
Лимонов сок
Тази рецепта е класическа за остров Сицилия, като единствено не на всякъде слагат каперси, но аз ги ползвам, защото много ми допадат. Пастата се отличава с лек анасонов вкус, заради резенето. Това са семената на див копър(фенел). Ако не можете да се снабдите с такива, се ползват листата на растението фенел.
Трохите се получават, като филия се намаже със зехтин и се изпече на тостер, а после се мине на чопър.
Първо се сварява пастата до степен ал денте. След това в тиган се сипва мазнината от консервата сардини и в нея на слаб огън се запържват наситнения лук и чесън, заедно с кедровите ядки, лютия и черния пипер. Сипва се и виното. След, като зеленчуците добият лек загар и соса се сгъсти, към тях се добавят сардините, резенето(смляно) и каперсите. След около 2 минути се слага и пастата, заедно с половината хлебни трохи и лимоновия сок. Лингуините се объркват добре, докато поемат всички аромати. Сервират се, обилно поръсени с хлебни трохи и стръкчета от фенел. Тази рецепта би станала любима на всеки, който обича анасонов аромат, а на тези, на които не допада, може да не слагат резене или фенел. Вкусът пак ще бъде отличен, характерен за Средиземноморието. Често срещано е в пастата да се слагат и малко стафиди, така че не пречи да ги ползвате.
100-150гр лингуини или друг вид паста
1 консерва сардини в растително масло
Печени хлебни трохи
100мл бяло вино
1/2 глава лук
1 ск чесън
10бр каперси
1/2 ч.л. резене(семена на див копър), може да се замени и с листа от фенел
10гр кедрови ядки
1ч.л. лют пипер на люспи
Черен пипер
Лимонов сок
Тази рецепта е класическа за остров Сицилия, като единствено не на всякъде слагат каперси, но аз ги ползвам, защото много ми допадат. Пастата се отличава с лек анасонов вкус, заради резенето. Това са семената на див копър(фенел). Ако не можете да се снабдите с такива, се ползват листата на растението фенел.
Трохите се получават, като филия се намаже със зехтин и се изпече на тостер, а после се мине на чопър.
Първо се сварява пастата до степен ал денте. След това в тиган се сипва мазнината от консервата сардини и в нея на слаб огън се запържват наситнения лук и чесън, заедно с кедровите ядки, лютия и черния пипер. Сипва се и виното. След, като зеленчуците добият лек загар и соса се сгъсти, към тях се добавят сардините, резенето(смляно) и каперсите. След около 2 минути се слага и пастата, заедно с половината хлебни трохи и лимоновия сок. Лингуините се объркват добре, докато поемат всички аромати. Сервират се, обилно поръсени с хлебни трохи и стръкчета от фенел. Тази рецепта би станала любима на всеки, който обича анасонов аромат, а на тези, на които не допада, може да не слагат резене или фенел. Вкусът пак ще бъде отличен, характерен за Средиземноморието. Често срещано е в пастата да се слагат и малко стафиди, така че не пречи да ги ползвате.
- ...
-
- IMG_20220124_124047_1~2.jpg (381.97 KiB) Преглеждано 1085 пъти
-
- IMG_20220124_123950_1~2.jpg (448.3 KiB) Преглеждано 1085 пъти
-
- IMG_20220124_123937~2.jpg (341.64 KiB) Преглеждано 1085 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
-
- Мнения: 673
- Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
- Местоположение: София
- дал Браво: 22 пъти
- получил Браво: 357 пъти
-
- Мнения: 1245
- Регистриран на: Пон Май 08, 2006 16:06
- Местоположение: София
- дал Браво: 85 пъти
- получил Браво: 59 пъти
-
- Мнения: 111
- Регистриран на: Чет Май 05, 2011 14:37
- Местоположение: Лом-8-17-работа 17-06-Дунава
- дал Браво: 242 пъти
- получил Браво: 163 пъти
Re: Домашна кухня
Изключително плахо да се намърдам между корифеите чревоугодници с едно мезе от субпродукт.
Технологията хич не е мистериозна!
Телешко сърце(около1,5 кг.), почистено и разфасовано на подходящи по дебелина късове: Престой 24 часа в морска сол: Изплакване, подсушаване и овалване в "секретните" подправки: След 7-10 дни ще пробваме:
Технологията хич не е мистериозна!
Телешко сърце(около1,5 кг.), почистено и разфасовано на подходящи по дебелина късове: Престой 24 часа в морска сол: Изплакване, подсушаване и овалване в "секретните" подправки: След 7-10 дни ще пробваме:
По-добре с велосипед на риба, отколкото с мерцедес на работа.
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Наздраве
- ...
-
- IMG_20220128_203822~2.jpg (181.99 KiB) Преглеждано 809 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5831
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1777 пъти
Re: Домашна кухня
Наздраве, ама тия глинени битовизми хич не ги тача. Глинена чиния търпя, ала непрозрачна чаша - не! Да не каже някой, че съм претенция, любимата ми чаша е от горчица - пия в нея ракия, узо и вино...
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Soafraid
- Мнения: 199
- Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 856 пъти
- получил Браво: 537 пъти
Re: Домашна кухня
Наздраве! Аз пия директно от каната.
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!