Сом на спининг 2022
-
- Риболов: Spining
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 4 пъти
- Димитър Тодоров
- дал Браво: 567 пъти
- получил Браво: 1051 пъти
Re: Сом на спининг 2022
Влакното е хубаво, следва само да се определиш правилно в размера според условията си.
Аз ползвам # 0.6 - 1.0 , супер са ми, но са тънички за сом.
Аз ползвам # 0.6 - 1.0 , супер са ми, но са тънички за сом.
И не забравяй-ние не ловим риби.Ние,всъщност,ловим себе си..
Stay focused !
Stay focused !
-
- Риболов: Spining
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 4 пъти
Мисля да пробвам 0.26м, до сега цял живот ловя с power pro, внос от щатите, но сега няма. И трябва да го сменя. Дано госена е здрав.
-
- Риболов: спининг
- дал Браво: 17 пъти
- получил Браво: 27 пъти
Аз бих ти препоръчал YGK G-Soul x8 upgrade , аз имам още от power pro, ама тая година също ще го пробвам защото при размер 1 - 1.5 е супер отделно че е и 200 метра.
- Владимир
- дал Браво: 121 пъти
- получил Браво: 575 пъти
Мисля,че до 10ти март ще се затопли достатъчно,за да се появи активност в Южна България,какво мислите???
Живота е една безмислена война,накрая всички я губим.
- Владимир
Във връзка с обръщането натрофейни риби в течение.
Колегата е с 0.50мм влакно,имайки предвид,че ползва Китайчета,гаранция се равнява на 7#.
Пръчката е до 180гр,а сома само 17кг....
Та не знам,какви са тези илюзии,че 80кг сом ще се контролира с пръчка до 100гр в течение...
Колегата е с 0.50мм влакно,имайки предвид,че ползва Китайчета,гаранция се равнява на 7#.
Та не знам,какви са тези илюзии,че 80кг сом ще се контролира с пръчка до 100гр в течение...
- Владимир
-
- дал Браво: 144 пъти
- получил Браво: 350 пъти
Владе колко сома си хващал?Владимир написа: ↑Вто Фев 22, 2022 22:55 Във връзка с обръщането натрофейни риби в течение.
Същия колега извади сом около 80+ кг с китайско Спро с акция 80гр.
И досто успешно го държеше в периметъра който иска.
- Владимир
И помниш ли крайния резултат,счупена бланка!!!?koko7784 написа: ↑Сря Фев 23, 2022 9:01Владе колко сома си хващал?Владимир написа: ↑Вто Фев 22, 2022 22:55 Във връзка с обръщането натрофейни риби в течение.
Същия колега извади сом около 80+ кг с китайско Спро с акция 80гр.
И досто успешно го държеше в периметъра който иска.
Сомове съм вадил,но все до 5кг,но съм борил трофейни и имам преки впечатления....
-
- дал Браво: 144 пъти
- получил Браво: 350 пъти
Сомове и 5кг. са две различни неща!Владиимр написа: И помниш ли крайния резултат,счупена бланка!!!?
Сомове съм вадил,но все до 5кг,но съм борил трофейни и имам преки впечатления....
- Владимир
А,че съм борил над 20кила риба,това не е ли достатъчно???
Присъствал съм на ваденето на 30+,това също ли е без значение??
Че в река,като Тунджа в Елхово,дори 20кг няма спиране,щото ти удря отсреща в клоните и моментално тръгва към тях....
Както и да е,аз виждам на клипа,ако някой си мисли,че с пръчка до 100гр ще обърне 80кила риба,нека си мята и чака удара....
Лично аз не мисля,че в река от типа на Дунав,можв да се обърне подобна риба,та дори и с пръчка до 150гр.
Присъствал съм на ваденето на 30+,това също ли е без значение??
Че в река,като Тунджа в Елхово,дори 20кг няма спиране,щото ти удря отсреща в клоните и моментално тръгва към тях....
Както и да е,аз виждам на клипа,ако някой си мисли,че с пръчка до 100гр ще обърне 80кила риба,нека си мята и чака удара....
Лично аз не мисля,че в река от типа на Дунав,можв да се обърне подобна риба,та дори и с пръчка до 150гр.
- JettroniX
- Риболов: Спинингов риболов!
- дал Браво: 247 пъти
- получил Браво: 510 пъти
- Обратна връзка:
Момчета не се деракйте. От собствения си и чужд опит съм научил, че щастливия финал за снимка с рибата е комплекс от много условия както в рибарския такъм, така в релефа на дъното и брега, драчките наоколо, мотивацията и майсторлъка на риболовеца, мястото на закачане при рибата и прочие дори дреболии, в които уж сме сигурни, а накрая ни портят и ни е срам да ги споделим, за да не ни се смеят у форума.
Аз сомове (в буквалния симисъл сомове) нямам - само сомчета, но от това изобщо не ми пука щото не всичко е пишкомерене - всички търсим и разучаваме места от собствния си опит (конкретните места наистина като географски понятия и "точно до тая върба, до тоя подмол" е добре да не се споменават, че малко читави риби са останали), търсим и се самоубочаваме на техники, успешни примамки, такъми и време от деня, когато може да има слука, за да сме успешни риболовци. Валатите също ни учат. Всички знаете средния размер на сома улавян в България, особено по вътрешните водоеми, и средната продължителност на валатите, докато търсим този вид хищник на спининг от брега - било то на река или затворен водоем.
Другите ми наблюдения са, че тука си останаха истинските стари и колоритни споделящи сомаджии за риболов на сом на спининг от брега с изкуствени примамки. Във фейса са все лаладжии и мимаджии, преписвачи и фейк риболовци. Навремето темата за риболов на сом тук беше върховна - имаше и риби де, но сега почваме да се коментираме на кого сома бил най-дълъг и едва ли не ако му е по-дълъг - той е по-майстор от всички други, че даже за сезон да е хванал само една такава риба.
Та е хубаво като говорим за сом да се обсъжда целия спектър от-до, иначе ако говорим само за риби 30+, то най-добре си направете конкретна тема "сом-тежка категория" - ще ви гледам с интерес, нищо, че целенасочения риболов на едър сом го зарязах още май беше 2016, защото рибите от големия калибър станаха кът, особено на Марица по участъците където основно ходя.
Надявам се скоро да спрат Фейса и всичко да се върне по нормално му, ама май няма да е.
Без лоши чувства от мен и по-здрави - ще ви гледам отстрани, щото моите сомчета са до около 1 метър - такава е популацията и такива ги ловя. Като пораснат ще извадя пак Спортекса - не съм го изхвърлил.
Аз сомове (в буквалния симисъл сомове) нямам - само сомчета, но от това изобщо не ми пука щото не всичко е пишкомерене - всички търсим и разучаваме места от собствния си опит (конкретните места наистина като географски понятия и "точно до тая върба, до тоя подмол" е добре да не се споменават, че малко читави риби са останали), търсим и се самоубочаваме на техники, успешни примамки, такъми и време от деня, когато може да има слука, за да сме успешни риболовци. Валатите също ни учат. Всички знаете средния размер на сома улавян в България, особено по вътрешните водоеми, и средната продължителност на валатите, докато търсим този вид хищник на спининг от брега - било то на река или затворен водоем.
Другите ми наблюдения са, че тука си останаха истинските стари и колоритни споделящи сомаджии за риболов на сом на спининг от брега с изкуствени примамки. Във фейса са все лаладжии и мимаджии, преписвачи и фейк риболовци. Навремето темата за риболов на сом тук беше върховна - имаше и риби де, но сега почваме да се коментираме на кого сома бил най-дълъг и едва ли не ако му е по-дълъг - той е по-майстор от всички други, че даже за сезон да е хванал само една такава риба.
Та е хубаво като говорим за сом да се обсъжда целия спектър от-до, иначе ако говорим само за риби 30+, то най-добре си направете конкретна тема "сом-тежка категория" - ще ви гледам с интерес, нищо, че целенасочения риболов на едър сом го зарязах още май беше 2016, защото рибите от големия калибър станаха кът, особено на Марица по участъците където основно ходя.
Надявам се скоро да спрат Фейса и всичко да се върне по нормално му, ама май няма да е.
Без лоши чувства от мен и по-здрави - ще ви гледам отстрани, щото моите сомчета са до около 1 метър - такава е популацията и такива ги ловя. Като пораснат ще извадя пак Спортекса - не съм го изхвърлил.
Fish every day like it was your last!
Keep Spinning!!
Блог: spinning365.com
Facebook: spinning365
YouTube
Keep Spinning!!
Блог: spinning365.com
Facebook: spinning365
YouTube
-
- дал Браво: 59 пъти
- получил Браво: 100 пъти
И аз така, даже нямам фейсбук и незнам как риболовците общуват там, ама до колкото чувам не е като във форума. А какво беше форума преди, ех спомени.Надявам се скоро да спрат Фейса и всичко да се върне по нормално му