" Записки по френските състезания "

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Публикувай отговор
Аватар
outsider
Мнения: 2664
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 178 пъти
получил Браво: 4566 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Идва понеделник , и получавам новини от магазина : имаме проблем , Хюстън! :evil:
Направили сме си сметките без Владимир Владимирович! :lol:
Копеленцето ни е оставило без...газ? Не бе , уж засега имаме. Нефт? А бе май и от тая стока още има , само цената на нафтата не ме радва много. :x
Въглища? Не ни трябват , тука имаме атомни централи. 8)
Фуииииил!!!! Нямало да има фуил , деа! :mrgreen:
Веднъж да се престраша да поръчам , и да ме оставят без фуил :lol: :lol: :lol:
...С това веселият уикенд , който ме чакаше , само започваше. Щото другата седмица имаме фидерно състезание в долния край на същя канал (без нищо общо в ширината , дълбочината , или риболова , обаче). И до канала имам повече от час път. Така че реших да си спретна фидерна тренировчица в събота ,и да спя на място . Следователно , се товарят фидери , мачове , щека , ролери , греда , кошници... :roll:

Изображение
Изображение


И като стигам на канала , и почвам да вадя фидерите , се сещам , че не съм взел седалката за плувкаджийски риболов- тази , в която са всичките ми линии...Без фуил и без щека? Не съм изпадал аз в подобна ситуация , тцъ-тцъ-тцъ , ми сега кво ще правим... :lol:


Изображение


Имам инфо че рибата е по-дребна , и доста по-малобройна. И че има доста ситни сомчета. Правя храна , съставена от 2/3 глина , 1/3 захранка - силно ароматизирана и подсладена , като идеята е на дъното да се формира мътилка , която мирише и леко сладни , но не храни ( нещо като предизборна програма 8) ) - и в която рибата да рови в калта , ако иска да хапне нещо. Следизборната част , с други думи... :mrgreen:


Изображение

Стартирам с фиксирания ваглер , и оценявам , че макар и дълбочината е близо 3 метра , това нещо се мята добре , лети като стрела , и не се оплита въобще , щото няма какво да му се оплете. Отляво имам Нико , който вади сомче на щеката , зaрязва я , минава на мач , и вади второ сомче. Аз отговарям със сомче , кълве , вяло , пипкаво , и нарядко.

Нико вади скимърче - не повече от 150 грама , ама сомчетата са тройно по-малки. Аз също вадя скимър , от същия калибър , последван от втори , доста по-едър. Отдясно имам стар , много опитен , местен състезател , който познава канала наизуст , обаче по някаква причина не хваща нищо. Аз опитвам за идеята с подвижния монтаж , и удрям на камък : с подвижен монтаж не кълве ВЪОБЩЕ! :shock:
Баси , друга полза да няма от състезанието , "стига ми тая награда". Нещата (не)вървят в същия дух още половин час, и тука внезапно отварят някакъв шлюз , и се събират Райко и Райна ! :shock: :shock: :shock: Внезапно се извива силно течение , ама като за близалка от 10 грама , аз нямам щека , а тези които имат , нямат такива линии. И ако някой има , никой няма захранка за такова течение. Опитвам няколко изтичания с директната петица , която живее в калъфа на щеката , с плувка от един грам - никакъв шанс , опитвам да изтичам като с боло , с цялото утежнение на слайдера на дъното , и с вдигнат високо мач , за да извадя влакното от водата...шегобишко....Остава ми - остава НИ , да изчакаме да спре течението , или да свърши състезанието.

Изображение

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Времето изтича , аз едва ли имам много повече от кило , обаче най-смешното е , че с тва кило може да съм между първите 3-4-ма в сектора. Щото Нико има по-малко от мен , Ив отдясно има ЕДНО сомче , и не съм видял много риба и след тях...

Идва кантара. Имам 932 грама. И...печеля сектора?! :o :lol: Плик и чертичка , ама не вярвам да ми стане навик...

Забележка: на фидерната тренировка в събота лових с така наречените "бонбони" - бял червей , замразен в ароматизатор/оцветител/подсладител. Или в някакъв дип , който съчетава цвят , аромат и захар , в моя случай.

Изображение
Изображение

Аз по принцип не вярвам на такива магии , обаче трябва да призная че практически само с това успях да хвана някаква риба. :oops: Без да ми е много приятно , признавам че работи. :)
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
outsider
Мнения: 2664
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 178 пъти
получил Браво: 4566 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Ние продължаваме усърдно да кОпаме - с надеждата да е в правилната посока.

14 юли. Разказват, че преди бая време , когато широките народни маси още имали гръбнак ( в резултат на евволюцията на обществото , в днешно време този дефект е поправен 8) ) , управляващите класи взели да гледат на народа си с навирен нос , и от високо. (чудя се дали това не ми напомня нещо... :wink: ) - обаче на проблема било намерено решение...


Изображение

:twisted: :twisted: :twisted:
Ми нямали си хората социални мрежи , където да се оплакват... :lol:

Ние , вместо да вземем пример , имахме друг проблем за решаване - как да хванем някоя риба в рекичка , където отсрещния бряг е на 26 метра? Не ставам аз за таъкв риболов.... :?

Изображение

Изображение

В реката има някой шаран , някоя каракуда , дребен до среден скимър , и сума ти сомчета. Едрата риба е по-скоро по тапите , а ние сме баш по средата. Има и едър морски кефал , ама върви го хвани...
Аз мятам с прашката една кофа топки с ТТX и царевица отсреща , където ще пробвам с метода да гепя някой шаран. Почвам на 21 метра ( без майтап...) , и всичко което намирам , са дребни сомчета ( и един скимър). Алан , съотборника ми , вади на щека около два пъти повече риба от мен. Да не разтягам разказа излишно - до самия край вадим сомчета - аз - по-редки , но по-едри , Алан - по-дребни , но повече. Тва , с метода - няма грам шаран , каракуда , нищо. По едно време тръгвам да презамятам , правя три оборота на макарата , и закачам някакъв шибан клон. Успявам да го отлепя от дъното , провлачвам го три метра , и тук "клонът" оживява , и потегля нанякъде... :shock: Докарвам до брега едър , затърмъчен кефал, който се набутва в крайбрежните треви , изкарвам го от тях , и се откачва... :evil: :evil: :evil:
С него сигурно ставахме втори или трети в сектора. Без него...оценявам че се борим за пето място в сектора. Ако нямаме късмет - 6-то. С много късмет - четвърто...Вaдя живарника , сипвам рибата в кофата , ей-сега Алан ще сипе двойно повече от моето кило и нещо...Алан вади живарника...де...десет ...ДЕСЕТ сомчета?!? :shock: :shock: :shock: :shock: А? :o

Изображение

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Алан" , питам го - "ти сигурен ли си че не си ловил целия следобед едно и също сомче?" 8)
Есетствено , ние не го бъзикахме след това , вие пък. Никакъв коментар , шега , даже ироничен намик , не сме такива хора... 8) :lol: :lol:

Историята обаче имаше неочакван край... Значи , за отличниците има пликове. За такива като нас , обикновено по пакет захранка..Щото ние сме 18-ти от 20 отбора - a тези , които са след нас , имат някои неудобни въпроси , да си зададат... :roll: :lol:
Е да де - ама тук организатора вади "утешителните" награди - дълга , голяма опаковка-картон-кашон , и почва да раздава...по два къпинг-топ-сета Rive R 1000 на отбор? :o
Не знам как стана тая работа , ама тва с третия плик не можеше да се плати... :D

Но , "это были ещё цветочки , а ягодки - впереди". Прeдстоеше ни състезанието по двойки на Мигронския канал :twisted:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
outsider
Мнения: 2664
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 178 пъти
получил Браво: 4566 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Мигронския канал е един от любимите ми обект за риболов в региона. И не cамо щото на него , къде индивидуално , къде по двойки , имам... някой и друг читав резултат :wink: -просто риболовът на канала ми пасва идеално , не се налага много да се мисли - мяташ в подножието на шкарпа отсреща , и търсиш едрата риба , край на предаването.

Изображение


Носят се упорити слухове обаче , че сега едрата риба била оскъдна , и можело един час да я чакаш - а на щека имало дребосък като за десет кила. :roll:

"Дребосък" от 50 до 300 грама , да ви кажа... Тaка че миналата седмица аз си спретнах една тренировка , и уточних че действително рибата се наложи да я чакам повече от час , и хич не беше гъста... :?
8 риби и две късания за 7 часа риболов...тука имаше нужда от внимателно обмислена стратегия. Ще играя със Жан Клод , победителя от Бургньоф , и той се нави да лови на щека , поне в началото , докато (ако..) рибата влезе на петното на фидера.

Аз ще поема риска да проваля отбора :oops: , и ще ловя само на фидер - да ловиш на плувка на канала Мигрон , ми звучи като да отидеш на посещение в пивоварната Гинес , и на въпроса "ще пиеш ли нещо" , да поискаш чаша мляко... :mrgreen:


Изображение

По време на тренировката ми се стори , че рибата се мръщи на жълата храна , така че сега съм направил черна , силно преувлажнена смеска , мятам пет кошници , свири се старта , и докато подпирам фидера на стойката , Жан Клод вече вади първата риба на щеката. :shock:
Тука трябва да отбележа , че съм изтеглил дясната тапа , която се счита за най-добротоо място за щека на канала...Втора риба за ортака , трета , четвърта... не са едри , ама влиза в ритъм , независимо че у се налага да лови на 9 метра , щото вятърът се усилва с всеки момент.

Минават поне 15 минути , дoкато видя първа индикация , и още десет , докато хвана първата риба - която едва ли минава 100 грама..Оттук рибата ме налазва с всича сила , вятърът не дава признаци на умора , аз вадя някакви рибета от под сто грама - имам един скимър от 250 , а моя човек вече кепчосва трета платика от 300 грама , и една още по-едра. Неговият анализ на нещата , това е че на петното има и по-едра риба , и че на щека може да се направи внушителен резултат , само че едрата риба иска фина презентация , която вятърът прави невъзможна - даже засичането става трудно. Минал е един час , ако не и малко повече , и аз започвам да се притеснявам , че съм направил огромна грешка , Ж.Клод има поне двойно повече риба от мен (и говоря за килограми , бройките не ги споменавам...) Дали нямаше да проваля отбора , и това от най-жестоката тапа? :oops: :oops:

Време беше за малко виcша математика. 8)
Събиране на две и две , имам предвид :lol: - просто нямаше начин , ама никакъв , по това време на годината , да имам стена от дрена риба на петното , и тя да не привлече никаква по-едра. Анализът на ситуациуята е следният : мятам , кошницата потъва , частиците привличат дребосъка , кълве на секундата , kоето води до незабавно презамятане , и цикълът започва от ново... Често презамятане , много храна засипва петното , едрата риба не може да се дореди от малолетните престъпници... ИЗВОД! - Ако исках да стигна до читавата риба , имах нужда ... да ми кълве много по-малко? :lol: :lol: :lol:

И така - спирам пинките и белите червеи , минавам на кастер и царевица , торен на куката , бодвам дребосък , последван от скимър от 400 грама , кълването се разрежда , и рибата почва да наедрява...Минал е час и половина от стaрта , когато постепенно масовата ми риба почва да гони 300 грама , после вадя една от близо кило , дребните изчезват , хващам няколко поредни от 500-600 , и малко преди паузата , вече влизам в серия от истински платики. :twisted:
Жан Клод отива да хапне нещо (тук единият състезател продължава да лови) , и малко преди да дойде моят ред за сандвич , приготвя фидера. Аз вадя последната платика преди паузата , той мята...

Изображение


.... и докато вкарвам живата стърв в хладилната чанта , вече вади първата платика! :D

Обиколката на ивицата ме остави като гръмнат : почти всички са заложили на щеката , на фидер хората упорито се мъчат да ловят риба прекалено наблизо :roll: , и с изключение на един отбор , който е напипал платиките , всичко друго лови дребосък.

За един час ортака е хванал 5 риби , сядам , мятам , и ги почваме... :shock: :shock: :twisted:

Кво да ви разправям.. мятахме един върху друг и вадехме оплетени линии с платики , чупих връхче - ама без да скъсам кошницата , и ми кълвеше със счупеното връхче :lol: :lol: , минах на повод 0.16 и кука номер 8 , с дебели парчета торен червей ...Коментарът "получи се интересно , оспорвано състезание" , ще го оставим за следващия път - тва беше клане с бензинова резачка... :twisted: :mrgreen:
Приключам с 38 риби на брояча , не знам колко са едри , и колко -дребни ... оценявам улова си на 18 кила. Най-много 20... Колко има Жан Клод? Доста от рибите му на щеката са дребни - ама все има едни 12-13 кила? Решаваме че общия ни улов трябва да е между 30 и 35 , и вече имаме инфо , че другия отбор (който не е в нашия сектор) , е загубил тотално ритъм след паузата. (Розето ги прави тези работи :lol: )

Тръгвам да вадя живарника , и правя бърза прeоценка на килата, докато викам съотборника да удари едно рамо. Комшиите , които ловиха само на щека и не знам дали имат 5 кила риба , се облещиха като Ози Озбърн при вида на живарника...

Изображение

...а съдията се хвана за главата - имал някакво мижаво кантарче , което тегли до пет кила...

26 кила и нещо , и сега беше ред на Жан Клод:


Изображение


16 кила и нещо , и с няма и 43 кила печелим турнира - вторите имат двайсе кила , оттам надолу резултатите рязко падат.

Изображение


У-бав-ци! 8)
И в неделя сме пак там - този път , с редовния ми съотборник Фабрис. Ама не ми се вярва пак да имам такъв късмет с тиража... :wink:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
shaman
Мнения: 3336
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:49
Риболов: Спининг, муха и от скоро кльонк с каяк :)
Местоположение: Русе
дал Браво: 204 пъти
получил Браво: 462 пъти
Обратна връзка:

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от shaman »

200.gif
200.gif (1.38 MiB) Преглеждано 2376 пъти
--------------
http://www.starividri.org
Аватар
outsider
Мнения: 2664
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 178 пъти
получил Браво: 4566 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Седмицата измина в подготовка. А именно : потриване на ръце , точене на зъби , и предвкусване на размазването , което щяхме без съмнение да проведем с Фабрис. :twisted: :twisted:
В края на краищата , какво можеше да се обърка? Същия канал , една седмица време , имам храната , дистанцията , стратегията... 8)

Изображение


Е - този път нямахме чак такъв късмет с тиража...Фабрис тегли левия край , съседите отляво ще ловят само на щека (добре!) , обаче отдясно имаме силен отбор , който ще лови само на фидер , и на нашата дистанция... :evil:


Стартираме по стандартната схема , Фабрис атакува на щеката , аз почвам с фидера. Имаме тотално тихо време , и ....на щеката не кълве. :shock:

Изображение


Ама хич! Фабрис не успява да накара кьорава риба да клъвне , съседите отляво и те нямат кьорава риба...При мен нещата се развиват по отработения сценарий : на петнайстата минута имам фитка , след пет минути вадя дребен скимър , последван от втори , и после - платика от близо кило. :D
Отдясно нямат нищо , щеките дремят , две места вляво Ги хваща риба на щеката , на мен ми кълве , ама много тъничко и нежно , минавам на дълъг повод 0.10 , и хващам втора платика. Имам индикации че на петното има риба , и свиркам на Фaбрис да мине на моята дистанция.

( След края на състезанието , това беше отчетено като единствената грешка , която ми идва наум :oops: )

На Фабрис не му кълве , сега и на мен спира да ми кълве , съседите имат един скимър на фидера на 20 метра (без майтап...) , и тишина. Идва паузата - вече от половин час нямам кълване , Фабрис отива да хапне , че е умрял от жажда :lol: , аз опитвам разни работи , от които нищо не работи , и когато паузата свършва , вече не съм видял кълване от час и половина. :?

Мой ред за пауза - оглеждам сектора , тук-там се вади риба , повечето - на щека , Нико и съотборника му , в нашия сектор , имат поне три-четири кила риба , имат живот и на фидера и на щеката...

Отбелязвам че Ги и Клод ловят със светла храна , и преди края на паузата забърквам втора захранка. Сега влизам с много дълъг повод - ама два метра!!! , имам едно kълване , хващам и един скимър , и с това стигам 6 риби , без да хвана нищо до края на турнира. Фабрис има едно късане , нула риби в живарника , и теглим 2.560 , с което се класираме 18-ти от 30 отбора.

...след паузата , рибите влизат мощно на петното на Нико , и те приключват с 30 кила , и печелят турнира. Те са на ном.3 , ние сме на ном. 8... Може ли рибата да седи някъде и да не мърда оттам? Питайте тапата , (номер 1) - те са ...капо! :shock: :shock:

За отбелязване е , че комшиите отдясно , които направиха три петна на фидера , и са компетентни състезатели , имат 860 грама. :roll:
Щеките отляво имат още по-малко. Оттам вляво имаме 5 кила и нещо , фидер и щека (Ги и Клод ) , после - шест кила и нещо...По някаква причина ние бяхме в някаква Мъртва Зона , и даже при нула грешки , и ако Фaбрис си беше хванал рибата , можехме да изкатерим едно или максимум - две места в класирането в сектора. Тоест , все тая...

Във връзка с излизането на главния герой в отпуск , бойната секира се заравя за известно време... :wink:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
outsider
Мнения: 2664
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 178 пъти
получил Браво: 4566 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Секирата , в действителност , не беше заровена много дълбоко. Дaже хич - просто я бях подпрял зад вратата , да ми е под ръка - знае ли човек кога ще се появят на прага разни проповедници. :twisted:
От тези , които се кланят на климатичния апокалипсис , да речем. Дето твърдят че Лоара била пресъхнала :lol:


Изображение
Изображение

Аз бих им вързал по един камък на шията (или в някои случаи - на плитките , по един на всяка :wink: ) , и бих ги пуснал да се поразходят по пясъка на "пресъхналата" Лоара. Мидички да си съберат , камъчета разни :twisted: - или скъсани кошници , че местните както обичат да ловят в подножието на шкарпа , късат по три на състезание. Аз имам други идеи:


Изображение

8) 8)

А не бе! Моите кошници падат на дъното и пускат корени!

Изображение

:twisted:

Състезанието е два часа и половина - точно колкото да ожаднеем порядъчно , и да се засилим към шатрата да давим мъката. :lol:
Приготвил съм декатлонска храна за мряна , червеникава на цвят , със силен мирис на сирене , имам царевица , коноп и бял червей - жив и изпънат. Свири се старт , имам някакъв тотален турист на най-жестоката тапа , после един пич , който участва за сефте , ама се вижда че знае какво прави - читав фидер , тежки кошници :tup: , между нас има местен човечец , който лови прекалено наблизо , и с прекалено лека кошница.


На десетата минута върхът почва да се тресе , и вадя скимър от около 300 грама. Оттам хващам баба , втора , трета , петното оживява с всеки момент , после случайно закачвам - без да видя кълване! - мрянка от 300-400 грама , още една баба , срден по размер клен , и...всичко свършва. :( :?
Минал е един час , когато риболовът приключва. Сега почвам да бая на нещата , удължавам повода до над два метра - за целта се налага да ставам прав за да мятам , колкото и да ми е неприятно. (Считам че един джентълмен п.кае прав , и мята седнал 8) ). Тая работа не дава никакъв резултат , както и опитите да се лови по-навътре . Дотук аз съм с четири баби , мряната , скимъра , и клена. Оценявам улова си на около две кила. Пича дето не го познавам има една мряна от кило или кило и нещо , една по-малка , и една баба - трябва да имаме броени грамове разлика , и десет минути преди края , той успява да забърше още една баба - с това вече съм сигурен че ме бие...

Време за кантар - младежа тегли 1.950...хммм? :roll:


Изображение

2.200!


Трета поредна година печеля турнира , и сега е време да се пийне едно заслужено винце 8)

_________________
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
outsider
Мнения: 2664
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 178 пъти
получил Браво: 4566 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

За след хапването и пийването е предвиден втори манш - по-точно , второ състезание , този път по двойки. То трябваше да почне около 15:30 , и да свърши в 18 часа , обаче след паузата някои хора разпъваха панаира много бавно :lol: , та почнахме в 16ч , тоест , състезанието беше с времетраене два часа...което напълно задоволяваше нашия отбор! 8)

Щото тоя път изтеглихме най-убитото възможно място , и след два часа опитване на кво ли не (понеже нямахме силно течение , нито пък дълбочина някаква , стигнах до ловене на почти 30 метра. На Лоара , без майтап! :shock: ) , спасихме капото в последните две минути с една случайна баба , и се класирахме 15-ти от 16 отбора. :roll:

С това състезателният уикед не беше приключил - в неделя сутринта се тропосвам на река Вилен , където се провежда последното състезание за класиране за финала Сенсас.


Изображение

Аз съм класиран , разбира се 8) , така че съм дошъл да правя експерименти , нали не пропускам случая да се направя на идиот.. още докато пием кафето , Тери , който е спечелил в събота ми дава "the good news" - хванал е 6 кила с почти 200... ъъъ..."риби" :shock: :mrgreen:

Аз , разбира се , нямах намерение да правя такъв риболов , и реших да търся едрото. Не бях сам в това начинание - отдясно пича беше решил да лови само на метод ( " на такива момчета ние казваме браво!" :tup: ) , няколко други също бяха заложили на стратегията "нула фуил , максимум торен" , и накрая дружно се озовахме в дъното на класацията :evil: - нямаше едра риба и туйто! Аз имам 1.600 , комшията отляво - 1.700 , метода - 980 грама...Имаше риболов за 3-4 кила с дребна риба накъсо , и даже с уклей - обаче дясната тапа в последния сектор има 15 кила , и още двама трима имат между 4 и 7 кила , така че с дребосъка не можеше да се дореди човек до плик...здраве да е. :)
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
outsider
Мнения: 2664
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 178 пъти
получил Браво: 4566 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Вчера се състоя интересно , макар и камерно състезанийце (11 човека). Интересна беше преди всичко ивицата...гледайте тук:

https://www.google.fr/maps/place/Pont+d ... -1.3850776

Как до този момент не бях стъпвал на този водоем - щото съм единствения участник , който не е бил там никога , не ми е ясно.
:roll: :oops:
Обаче пък има от кого да получа инфо - първо се обаждам на Жан Клод...

"Няма да ти хареса"-ухилва ми се той по телефона - " лови се на 15 метра!"

:mrgreen: :mrgreen:

Същото инфо беше потвърдено и от Рафаел , с малко пояснения - на 15 метра се ловяло в лявата част на водоема , където са копали близо до брега , в дясната - на 20-25. Водоемът е плитък , но риба имало даже доста едра - основно платика и каракуда , имало и шарани..

Оказва се , че в левия край можеш да си оставиш koлата зад теб , докато в десния влизаш , разтоварваш , и я изкарваш на паркинга. Така че всички се надяваме да се паднем в левия край , обаче не всички имат късмет - падам се в десния...

Изображение


Тръгвам да опипвам дъното , и тука вече се втрeщявам... време на потъване на оловото ? НЯМА такова , оловото цопва на пoвърността и опира в дъното бе! :shock: Ловенето на мач тука няма да мине , не знам дали ме разбирате...няма толкова къс ваглер! :lol: :lol:


Изображение


Тая работа видмо смущава само мен - хората си разпъват и не се смущават.. и на всичко отгоре , на всички дистанции играе риба , макар и дребна. Решавам да направя две петна , на 24 и на 56 метра (дълбочината е една и съща). Имам и по един метод за всяка дистанция , знае ли човек..

Стартираме , сега кво правим? Даже ловенето в плитките френски локви не ме е подготвило за ловене в такива условия - колко често да презамятам? Няма ли рибата да се плаши? Ловя с кошници от 14 грама , и пак се притеснявам...След няколко презамятания ми кълве , и вадя някакво рибе от 50 грама. Сега , кво се получава? На петното видимо има риба , имам индикации , къси подръпвания , без да хващам нищо. Имам кълванета на пропадане - доколкото има пропадане при тази дълбочина :lol: , и правя само фитки. Решавам да мина на малко по-голяма кука , без да обръщам внимание на това , че на този фидер имам удължаващо влакно , тоест повода е доста по-дълъг. Мятам , следва едно такова късичко подръпване , засичам , фидерът се свива на дъга , и след малко докарвам до кепа ...мъздруга от близо кило? :o А бе , кво става тука? :roll:
Следва едър скимър , каракуда , и после петното умира. Тоест , индикации има , кълване няма. Методът ми е клипсован два метра зад основното петно , имам рибна храна , бодвам 5 бели червея , кълве почти веднага , фитка..риба има , но явно е дребна. Минавам на пелет фидер , и хващам тлъста каракуда , след това нещата пак утихват. Аз се връщам на основното петно , забивам някаква нечовешка платика , ама сигурно две кила , и след това петното умира тотално , и само се гледаме с комшиите. Тука решавам че е време да опитам далечното петно - хващам дребно скимърче , после - платика от кило , после имам индикации без резултат , губя почти един час на тази дистанция , връщам се на късата дистанция, където на момента хващам скимър , последван от платика - сякаш на далечната дистанция само си губех времето...Следва един продуктивен час , в който хващам няколко риби , и после петното пак изсъхва. Аз вече схващам , че рибата идва и си отива , и че на моменти просто трябва да се изчаква , обаче нямам търпение , и пак мнавам на 56 метра - пак хващам де риби (едната - едра) , и пак се връщам на късото , където рибата се е върнала - колкото да ми покаже колко съм тъп , и сега правя серия от няколко едри риби. Оценявам улова си на около 10 кила , и когато през три места от мен се теглят 11 и нещо , дълбоко се замислям...обаче!

Изображение


Тази снимка не прави чест на 13 кила риба , ама в бързината така се получава.. :wink:


Изображение


Сега остава да видим (сектора го спечелих) , какво са хванали в желаната лява част...упс! :lol:
Печели се с две кила и половина?!? :o

We are the champions , my friends.... :)
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
ivelin66
Мнения: 529
Регистриран на: Сря Май 13, 2009 21:30
Местоположение: Русе
дал Браво: 121 пъти
получил Браво: 5 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от ivelin66 »

Браво Ванка.2 от 3 е супер резултат
Team Milo - feel the difference
Аватар
outsider
Мнения: 2664
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 178 пъти
получил Браво: 4566 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

ivelin66 написа: Вто Сеп 06, 2022 20:53 Браво Ванка.2 от 3 е супер резултат
А бе мойта сметка е 2 от 4. :wink:
Ама аз и на това съм доволен :lol:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
shaman
Мнения: 3336
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:49
Риболов: Спининг, муха и от скоро кльонк с каяк :)
Местоположение: Русе
дал Браво: 204 пъти
получил Браво: 462 пъти
Обратна връзка:

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от shaman »

outsider написа: Вто Сеп 06, 2022 22:51
ivelin66 написа: Вто Сеп 06, 2022 20:53 Браво Ванка.2 от 3 е супер резултат
А бе мойта сметка е 2 от 4. :wink:
Ама аз и на това съм доволен :lol:

Е като не е 2 от 3, давай за 3 от 5 ;)
--------------
http://www.starividri.org
Аватар
outsider
Мнения: 2664
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 178 пъти
получил Браво: 4566 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Нещо отдавна не съм аkтуализирал темата - като приключа с разказа , ще разберете защо... :wink:

10 септември , Бургньоф.

Чаках го тоя турнир с голямо нетърпение и нож между зъбите - ей-сега ще ви кажа аз на вас!!! :twisted: :twisted:
Бях провел изключително интересна тренировка , в която беше установено защо правя фитки на метода , и сега бях готов за жестоко отмъщение...такова , за раздаване на справедливост :oops: , глей кви ги приказвам.. 8)

Конкуренцията , обаче , беше решила да не се дава без бой , а нямаше никакви съмнения относно собствената си боеспособност - и ми бяха скроили мръсен номер...копеленцата... бяха сменили водоема?!? :shock: :shock: :lol:


Изображение

Кво толкова да пиша? Рибата във водоема не е виждала захранка , и не се влияеше от такава. Който имаше дървета отсреща (50-55 метра) , имаше шанс за улавяне на едра червеноперка , ама аз нямах... Два чaса след старта идва паузата , имам един ситен скимър отляво , един ситен скиъмр отдясно , аз съм още капо , и по време на паузата се изяснява че има пет човека с късания от шаран...решавам да заложа на метода до края , имам закачане на едра риба във влакното , но без кълване , отляво и отдясно хващат по още две риби , аз стискам зъби , и се капотирам на десети септември! :shock: :shock: :mrgreen:
Печели се с кило и осемстотин , оттам - 1.200 , 960 грама , и дълъг списък с улови между 160 и 400 грама. Умници - на истинския Бургньоф последния в сектора има 6 кила... :?

С това веселбата не беше приключила - 18 септември , и пак сме на плитката локва , където спечелих с фидера. Само че сега....


Изображение


Упс :D И дълбочината кърти миФки:

Изображение

Това ми е втори риболов на локвата , първи на щека , и се налага да градя стратегия върху много хилава база данни. Решавам че едрата риба , ако въобще влезе на дистанцията на щеката (11.50 , разбира се , без мач ) , няма да дойде веднага , и е по-добре да не я плаша много. Стартирам на 6 метра , стрелям малко пинки , мятам топчици рехава храна с Литу , и подкарвам дребна риба във весел ритъм. Отляво и отдясно хващат малко по-едра риба от мен , и малко повече , обаче по моята логика , това им съсипва петната. Надявам се.. :wink:

След 15 минути на късото , къпирам малко кълцан торен и няколко зърна царевица на 11.5 метра , и продължавам да си скубя дребосъка. Още десетина минути , и влизам навътре с царевица , на която хващам моментално мъздруга от 200 грама. Продължение не се получава , и се връщам накъсо. До паузата провеждам операцията няколко пъти , като на всяко влизане навътре имам по някакъв полу-бонус - червеноперка от 150 грама , такива работи , опитвам да подмятам нaвътре с дълъг байряк , обаче без резултат , късата ми дистанция дава признаци на пресъхване , и след паузата минавам навътре.

Сега опитвам с царевица , торен червей , и какво ли още не , като хващам риба , обаче по-малко от комшиите , които влизат в серия - особено този отдясно , който седи поне два метра по-навътре от мен (той е на нос , аз съм в залива). Когато остава час и половина до края , и както въртя всичко , което мога да измисля , опитвам - за кой ли път , да пусна бял или пинки , до самото дъно но без да лежа , стрелвам бял с прашката , и забивам баба от почти 200 грама..хммм - презамятам , стрелям , зашивам втора баба , макар и по-малка. И трета...а бе - аз дали с търсенето не едра риба не си подминавам тотално истинския риболов? :roll:
Ми тука имам 400 грама за пет минути? Решавам да зарежа всичко останало , макар че с лежането и с торния бях хванал и една каракуда от близо 400 грама. Минавам на стреляне на бял с прашката , влизам в ритъм , комшиите почват да поглеждат по-често към мен , и за да ги зарадвам , гепвам и една мъздруга от почти кило и половина. 8) Добре де - ще ме бият яко , но поне накрая се позабавлявах...

Идва кантара , пича отдясно (давам му поне три кила преднина) тегли 7.050. Вaдя живарника и сипвам в кофата...6.900 ??? :shock: :shock:

Баси , не можах ли да опитам с пинkите двайсе минути по-рано? С колко ще ме бие този отляво...ъъъ? 5.900?!? Дотук има един с 8.900 , и аз съм ..трети в сектора? Тъпо парче...следвам кaнтара намръщен и бесен , докато стигаме до тапата - някой си Рафаел.. :wink:

6.700..


А? 8) Аз , който нося щека на водоема за трети път тази година , монтирам я за втори , и ловя с нея за сефте , и на водоем , на kойто ловя за втори път , бия Рафаел? :twisted:
Къде е оня Скоттърн бе ? Рейзън? Сипцов? Дайте ми ги да ги изям с парцалите! :twisted: :mrgreen: :mrgreen:
Трети в сектора , 5-и от 22 - стига ми тая награда. Кaто стана дума за награди , чакайте да ви кажа...

Неделя , 25-и ...

Тука не остана време за снимки , ама нямах и желание , както ще разберете веднага...

Значи , докато пийвахме винце на състезанието на Лоара , един пич от клуба ме нави да играя със сина му на състезание по двойки , организирано от някакъв местен клуб. Не ми се пада много далеч , а и нямах нищо друго на тази дата - и нали съм добра душа , и без много мозък , взех че се навих... :lol:

И сега се почва...сутринта се събираме в седем и нещо , още е тъмно като в...много тъмно място , таксата за участие е 14 евро на отбор , срещу които имаме право на кафе и кроасан , а също на кило захранка и стотина грама бял червей за двамата . :tup:

Организаторите не разрешават да се влезе с колата на ивицата , дори само за разтоварване на багажа , което редовните участници го знаеха , щото носеха по една щека ( или даже телескоп) , едно столче , и един сак с нужните дреболии. "Нямаш нужда от един тон такъми" , ми се хили организатора , ама аз не съм дошъл да се карам с никой , и си премълчавам. :evil: :x

Водоемът е малка рекичка , имам малко повече от час за всички приготовления , бъркаме храна , разпъваме щеки - ограничени до 9 метра(!) , и докато меря дълбочинтата , ..се свири сигнал за захранване? Я пак??? :shock: :shock: А , не било час и нещо , а малко повече от ПОЛОВИН ЧАС за подготовка? :evil: :evil: :evil:

Мда , наистина нямаше нужда от много такъми...

На мен вече ми беше станало ясно , че тука сме се набутали в някаква дива пародия , организирана от местното прогресивно селячество , и че трябва да подходим спокойно и без да се дразним - толкова могат и толкова знаят хората , за догодина ще знаем.. :?

Пако , младежът с който играя , почва на 9 метра , аз се опитвам да излъжа нещо в лилиите пред мен , хващам едно костурче , той вади ситна баба , после още една.. Риба няма , опитваме за уклей , ама той не щe да кълве (а играе) , в треволяците пред нас има ситни рибета , обаче те едва ли тежат повече от няколко грама , и от тях няма никаква полза. Пaко успява да хване едър костур , въртим тревите с петното на 9 метра , аз също се разписвам с малко баби , и в самия край (лови се ТРИ часа!) , уклеят се появява , и хващам два , + две фитки. Уклеят е тлъст , и ако беше дошъл от самито начало ,имаше риба за половин-едно кило на калпак. Теглим 380 грама , и тука вече дивата селяния на организаторите ме убива окончателно - 35 отбора , НЯМА сектори :x , и за капак...броят рибите , и дават 5 точки за риба? Кво викаш , нямаше смисъл да се ловят ситнежите в треволяка? :lol:

"С кука 26 и половин пинка" - прочита мислите ми Пако - "тука хващахме по сто риби"...

Майната му - време беше да се пренесе багажа обратно , и да се пие по бира , няма да се ядосваме. Разбира се , няма пликове - не че ако имаше , щяхме да ги спечелим... :oops:


И сега , идва моментът на награждавенто , и аз правя героично усилие нe да почнa диво да се хиля , щото не ми се ще да засегна някого , нали разбирате... и освен това , изпитвам известно уважение към организаторите , щото макар и състезанийцето им да е за друга клиентела , са се постарали и са поработили - има шатра , пекат се наденици , а бе купонясва се - и срещо смешна такса за участие , всъщнот са осигурили своеобразен награден фонд...Нямам предвид разните предметни награди във вид на тениски , шапки , спортни сакове (стриктно НЕ-рибарски фирми :wink: ) - тоест , постарали са се да намерят спонсори - не , тези хора бяха разфасовали едно ГОЛЯМО ПРАСЕ - без майтап! - и сега се заеха да раздава вакуумирани парчета свинска мръвка на победителите!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

....докато пиша и пак почвам да се превивам....

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Значи , бащата на Пaко и неговият съотборник печелят с кило и седемстотин , и получават.. по един огромен бут - като за седем евро такса за участие , ми не е зле.... :roll:

Ние сигурно сме последни , и я ни огрее някое ухо , я не :lol: , обаче следя с интерес процеса - вторите получават плешките , и така нататък - колкото по-надолу , толкова по-малко парче , нали разбирате. Оказва се че ние сме 5-и - айде бе?! :o - и ни връчват по парче мръвка , което от интерес претеглих в къщи - 2 кила , обаче се оказа че имало и предметна награда , и докато оглеждам разни шапки и колани , организатора ми посочва етикета на непозната за мен марка пътнически сак...ъъ? 79.90 ? :o

Баси , от организиране на състезания по риболов може хабер да нямате - обаче ако навсякъде имаше такова съотношение такса за участие/награден фонд , от някои турнири трябваше да си тръгвам с 3 бона. :twisted:

..или с пет прасета... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
ivelin66
Мнения: 529
Регистриран на: Сря Май 13, 2009 21:30
Местоположение: Русе
дал Браво: 121 пъти
получил Браво: 5 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от ivelin66 »

Ако към прасето даваха и по един бял трюфел - паля и на другото състезание при тези юнаци ме пиши и мене :lol: :lol:
Team Milo - feel the difference
Аватар
outsider
Мнения: 2664
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 178 пъти
получил Браво: 4566 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Работата била много дебела , съобщава ми разревожен Нико преди около седмица. Водоемът бил спаднал с повече от метър и половина , хората се ходили да тренират (следва списък) , и единствената налична риба са някакви ларви под 30 грама. "Какво ще правим???" :roll:

Мда. Не върви някакси да се капoтира човек на Регионалното първенство , ама и да ловиш безгръбначни форми на живот не е достойно занимание за един джентълмен , деа... 8)
"Един джентълмен се разхожда , но никога не тича" :wink: , се казваше в една песен , така че аз вадя от калъфа един от приготвените къси фидери , подменям го с един далекобоен хеви фидер, и решавам че ще ловя както ми харесва , и ако рибата реши да участва , толкова по-добре... :)

Сутринта докато чакаме тиража , също не липсват угрижени физиономии - всички са получили нужното инфо , всички клатят мрачно глави , и всички са се настроили психологически за ловене на ситнеж ...

...тиха утрин някъде в департамент 53....

Изображение


Всичко живо разпъва къси пръчки , и се кани да храни на 20 метра. Приготвили са "за зор заман" и по един-два дълги фидера , за евентуално петно на 50 метра. Аз...

Изображение

:twisted: :twisted:
Да бе , ще ловя на 25 метра , разбира се... :mrgreen:

Изображение

Дъното е плоско и равно , обаче аз решавам че съм намерил някакво мини-прагче на 62 метра , и удрям клипсата на тази дистанция. И докато всичко живо товари близката дистанция - не знам дали има 80 см дълбочина , аз вкарвам 7-8 кошници , без грам жива стръв , само жито , кус-кус ,и цветни трохи , смесени с едрозърнеста , овлажнена от снощи , подсладена храна :twisted:

Старт! Малък уиндоу , пълен с кастер и Литу литва към хоризонта , фидера се подпира на стoйката , а аз се захващам спокойно да кълцам бял червей. Жан Клод отдясно вади някаква цаца , всичко друго си чопли носа , и презамята в ритъм. Аз презамятам през 4-5 минути , като след първите 30 минути удължавам до 5 минути.
40 минути след старта съм още капо , не знам дали на петното ми има дребосък - а не го знам , щото ловя на торен червей :lol: , макар и с много малка кука - от тези 16-ки дето повече приличат на 18-ки.
45 минути след старта отбелязвам първата индикация , и на второ четене засичам , и усещам от другия край характерния тласък на едра платика. Hавеждам фидера ниско - почти потопен във водата , и така дискретно докарвам платиката до кепа , че едва когато я кепчосвам , околните стоплят кво съм хванал - и сега , гръмогласен смях разцепва сектора : Големия Бенджо , който е дошъл за подкрепа на Ерик , и като всички "Кашалоти" , не си пада по дребната риба , се е ухили до ушите - "това е Иван в пълния си блясък!"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Иван , междувременно , след няма и десет минути зашива втора платика... те сега всичко живо си спомня че има и второ петно ( което не са хранили от старта) , и се заемат да го дохранват - и докато още не са се усетили , че 50 метра не са достатъчни , аз хващам ТРЕТА платика... 8)


Сега риболовът малко се усложнява - не знам дали влизането на околните навътре беше причината (или една от причините) , обаче сега имам едно-две ситни скимърчета (100 грама) , излиза и вятър , минавам на повод 0.10 , хващам още една , нагълтала дълбоко , докато сменям повода хващам още една , този път с повода 0.12 , очевидно не е въпрос на повод , после вадя бибанче от близо 100 грама - баси дзвера! , а след него - сомче от 400-500 грама (европейски сом) - явно платиките са се изнесли. Пред мен. :evil:
Щото сега Даниел , две мeста вляво влиза в серия , Жан Клод хваща втора платика , а Жером - три места вдясно , почва да бърка прекалено често с кепа... :roll:

Аз тръгвам да преправям един монтаж на фиксиран патерностер , докато бая на монтажа , ми кълве пак , хващам поредна платика , след това една се забива в някаква закачка , и я губя :evil: :evil: :evil: , довършвам патерностера , обаче хващам още една с подвижния монтаж , и сега рибата се връща. Хващам още няколко от дребните , свири се край , и чакаме кантара. Дaниел тегли 6 кила , до мен (аз съм на номер 6 от 15 човека) , това е най-добрия резултат.

Изображение

(кога е риболов на ситнеж , все така да е!)

Аз тегля 10.050 , Жан Клод тегли 7 кила , Жером сипва едни много едри платики в кофата , и тегли...

8.900!

До края на сектора няма резултат над 4 кила , щото трите крайни места са ловили на 35 метра :o , и аз печеля сектора.

:D :D :D


И сега трябва да се види какво се е ловило в другия сектор , щото утре съм се паднал баш там...

_________________
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
outsider
Мнения: 2664
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 178 пъти
получил Браво: 4566 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Спирам в другия сектор , където се бяха паднали Нико и Фабрис , и на една бърза бира ми "разказват играта". А играта е следната : сектора се печели с 1.400 , има един резултат от 1.300 и двама с по 1.100. Оттам надолу - "плач и скърцане със зъби" , като в левия край има и резултати от около 200 грама...В целия сектор има една хваната платика от половин кило , и една изпусната на ръба на кепа , от кило и канче. Десният край - където ще ловя утре , е бил по-силен от левия...

И сега кво правим? :roll:


Неделя.

Вечерта с тайфата разискахме въпроса от всички страни , защото трябваше да се вземе окончателно решение , и каквото и да беше то , стратегията трябваше да се следва до края , и не позволяваше корекции в хода на играта. И така : Регионалното първенство е вратата , трамплина към следващия кръг - Втора Национална Дивизия. Аз оценявам , че има едни 80% шанс да не участвам в следващия кръг , дори и да се класирам , така че ми остава да се боря за стълбицата. Само че , на състезание , където не се печели нищо , дали ще се класираш втори , или двайсет и втори , е все тая.. :|
Или , както казваше един приятел в Испания , "първият печели , вторият губи , останалите са пълнеж" :twisted: :lol:
Аз , всъщност , искам титлата на Регионален шампион , и всякакво друго класиране ми е безинтересно - което вкарва в пристъп на ужас компанията - хората не разбитрат по никакъв начин , че можеш да участваш в това първенство без да имаш за цел класиране за следващото ниво... :)


Изображение


И сега , дилемата е лесна - ако ми трябват една или две точки , аз нямам никакъв шанс да стана първи или втори в сектора с ловене на дребна риба. Имам Жан Клод на тапата , един пич от деп. 85 отдясно , силен риболовец на дребосък , и Тудор , румънеца от Кашалотите , отляво . "Знаеш че не можеш да ме биеш на дребна риба , нали?" , ми се усмихва Тудор преди старта. Без всякаква арогантност или високомерие , знаем си силните и слаби страни...ама аз нямам и намерение:


Изображение

Моята идея е , че кило и половина риба ще го направя с две риби , и за пет часа все ще хвана две риби - макар и тук да е просто безбожно плитко. Жито , кус-кус, царевица , тлъсто парче торен червей , изчакване на кълването по 15 минути... вие си ловете ларвите! 8)


Стартираме - вкарвам няколко големи уиндоуса на 64 метра , и оттам подхождам едно към едно по вчерашната схема. Което ми дава възможност да хвърля един поглед на конкуренцията - комшията отдясно налучква безуспешно някакъв риболов накъсо , а отляво Тудор... Тудор , бро!!! :shock: :shock: Тоя пич мята три пъти в минута бе! Баси мелницата! :lol:
И съвсем не всичките му риби са от по десет грама , да ви кажа - има и такива от 40-50...в тоя ритъм Тудор ще свърши с 5 кила! :roll:
Ми...добре. От вчера има 9 точки , я си гледай фидера Иване... :wink:

Един час по-късно...


Аз съм още капо. Имам една-две индикации от дребна риба , опитът да метна на бял червей показа , че няма шанс да се изчака кълване с такава стръв. Тудор забележимо губи скорост , и рибите му сега са по-ситни. Отдясно комшитята опита за петнайсет минути далечната си дистанция , и се е върнал на късо , където почва да лови уклей.


Около час и половина след старта , на петното ми видимо се е настанила дребна риба в големи количества , и сега започват да подръпват и да дъвчат торния червей. И след някое време , тръгвам да презамятам , и откривам че имам на куката уклей от почти 15 сантиметра. Хюстън? Имаме проблем , Хюстън!!! :shock: :shock: Как точно ще изчакам кълването на едрата риба петнайсе минути , ако уклеят ще лапа голямо парче торен червей?!? :evil:

Опитвам с метода на 6 бели червея хващам баба от 50 грама , опитвам на царевица - на нея не кълве нищо , опитвам на торен , хващам втора баба...Сега основния ми проблем , това е как да отсека уклея - спирам бял , торен , кастер и други , в храната , и почвам да храня само със жито и царевица - фитки от уклей...Увеличавам куката до ном. 8 , с повод 0.14 , и съм дълбоко впечатлен от героичните усилия на уклея да нагълта целия ченгел , като само парчетата торен му стърчат от устата като мустаци... :mrgreen:

Тука вече заменям парчетата торен с цели червеи , от тези за кълцане (дендробена) , като избирам най-дългите и най-дебелите. И около час и половина преди края , имам къс натиск , засичам , отсреща рибата тръсва глава и се откачва... Баси , една едра риба - тази , която чаках , и тя да се откачи! Вaдя , и се оказва че липсва поводът , всъщност... :cry: :( :evil:

Кво да ви разправям - до края имам само случайни , едри уклеи , c дъртите парчета торен червей , и с 260 грама се класирам ПОСЛЕДЕН в сектора.

...Иван в целия си блясък! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Разбира се , няма нужда никой да ми казва че направих голяма простотия ( и все пак , много хора ще ми го кажат. Някои , по два пъти :wink: ).
И простотията не беше да се откажа от ловенето на уклей , и да заложа на едро - макар че сигурно можех да хвана бая уклей , ако се има предвид че извадих 260 грама от 64 метра , с кука осми номер и две парчета торен червей. :roll:

(Секторът се печели с 2.900 , отдясно. Румънеца има 1.700. Жан Клод тегли 2.190 , става трети в сектора , и с общо 5 н.т. печели Регионалното)


Не , голямата простотия беше да ловя с два , а после - и с три цели торни червея , на кука осми номер , и с повод 0.14! Ако една риба е готова да лапне такава мръвка , мислиш ли че ще обърне внимание на повода бе Иване? :oops: :oops:
Че и с плетеняк на макарата... Рибата , която ми отнесе повода - и титлата! , най-вероятно беше сом , с който водоемът е пълен. И при дълбочина от 60 см , и налична храна от уклей и ситни баби , сомът едва ли беше 50 кила...


С общо 16 точки се класирам 15-ти от 30 човека , и догодина се връщаме на изходна позиция - Департаментално първенство , и така нататък по каналния ред...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и турнири”