Съвет за избор на въдица за един "стар" рибар

Ако става дума за едно такова дълго, без което никой рибар не може, значи сте на правилното място.
sdelchev
Мнения: 2
Регистриран на: Пет Юли 29, 2022 9:11
Риболов: Плувка, на язовир, давя червеи :-).

Съвет за избор на въдица за един "стар" рибар

Мнение от sdelchev »

Здравейте, най-накрая, вече на 52+ години, децата отраснаха и настана време да обърна внимание и на старата ми страст- риболова. Понеже, с течение на годините, семайство, деца и т.н. не оставаше време, а и $$$ за риболов, съм доста "изостанал" в съвременните въдици, пръчка, макара, влакно, във всичко. Молбата ми е колеги, да ми препоръчате пръчка, макара, поводи, куки, воблери, или най-общо казано, всичко необходимо . Ще ходя на язовири, на плувка. Не съм търсач на трофейни риби, така че, каквото се закачи, но и да не се излагаме пред "чужденците" :-). Като бюджет съм си определил до 500 лв. за всичко необходимо- включително и допълнителните "сервизни" такъми , чанта, резервни принадлежности. Много ви благодаря предварително и се извинявам , ако постът ми ви разсмива - последните въдици които имах, и все още имам са от преди повече от 20 години :-).

Лека и на слука !
Аватар
zee
Мнения: 729
Регистриран на: Вто Юли 12, 2011 6:55
дал Браво: 2 пъти
получил Браво: 24 пъти

Re: Съвет за избор на въдица за един "стар" рибар

Мнение от zee »

Е щом е само на плувка - лесна работа. От китайците си взимаш един телескоп 3-4м / има и такива дето се снаждат за дължина/ най удобни са тези без водачи и конеца върви вътре в тях и не се мотае по водачите. трябва и макаричка \не е спинингова а за интърнал конеца върви вътре в телескопа/ за тях пак от там. 100м конец -0.20;кукички;различни оловца;няколко плувки и си готов. около 150лв ще те оправят. А за разни класьор;кутйки;живарнк,хладилна чанта;чанта/раница или пак от китайците има раница-столче /удобна е пак около 150 и ще ти остане и за бира. Е има и луксозни изпълнения където и 1000 няма да стигнат.
"Дай на човек една риба и той ще я изяде за един ден, Научи човек да лови риба и той ще седи по цял ден в лодката и ще пие бира"
sdelchev
Мнения: 2
Регистриран на: Пет Юли 29, 2022 9:11
Риболов: Плувка, на язовир, давя червеи :-).

Re: Съвет за избор на въдица за един "стар" рибар

Мнение от sdelchev »

Много благодаря за съвета, със сигурност ще взема една такава, но ми се иска и една по-така въдица да имам, че малкия син се запали и сега ще трябва дасе купуват 2 броя.
stoik
Мнения: 113
Регистриран на: Нед Авг 25, 2013 18:44
Риболов: спининг, мач, фидер
дал Браво: 16 пъти
получил Браво: 32 пъти

Re: Съвет за избор на въдица за един "стар" рибар

Мнение от stoik »

Триколенен мач е доста по-така и сравнително универсална пръчка ми се струва.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици”