Преди две седмици участвах в състезание по плувка , от типичния френски стил "малък канал , дребна риба , изкецан риболов на щека"

В началото кълвеше бодро и делово , макар и рибата да беше ситна - и после , два часа след старта , рибата изчезна , и се видях в чудо... Те тука се вади оня класьор - забравените куки 24-ти номер , и поводите 0.065

Тва всъщност е река Вилен. Само че тая река Вилен не е оная река Вилен , не знам дали ме разбирате...организаторите са шибнали един сектор 15 километра по-нагоре по течението , преди в реката да се влее някакъв приток , и тук реката е много по-тясна , а какъв риболов трябва да очаквам , хабер нямам...Инфото е оскъдно - на тази ивица не се провеждат много състезания , това което е ясно , е че ще ме бият много , ама ще ме бият квалифицирани специалисти , така че съм спокоен.

Това е финала Сенсас , и аз няма да пoзволя никакво предчуствие за бой да ми развали юбилейното настроение . КъФ юбилей ли? Хехе...

450

Отдясно имам местен специалист , участвал съвсем наскоро , и точно тук , в Регионалното първенство на региона Бретан , който ми прави кратко описание на ситуацията : ще играем за 3-4 кила , с много редки живарници от 6-7 , средния размер на рибите е 30 грама... "Има едър уклей" , обяснява с усмивка - явно изявите ми на нашето Регионално първенство са излезли извън границите на региона..." и певци песни за него пеят" - ох , ох....

Отляво имам възрастен джентълмен (68 години) , с италианско заглавие -Луиджи Джанфранко или Джандоминико - а бе , сицилианска жилка - ще го държим под око.
Стартираме. Аз ловя на 30 метра - каналът е широк около 45 , Местния лови значително по-наблизо , а Кръстникът

Почва да ми кълве практически веднага - имам инфо за баби , скимър , бабки , някоя плактика. И за ЕДЪР уклей!

Тая работа продължава около два часа. За това време съм сметнал , че в този ритъм , и с този размер на рибите , няма да мина 1.5 кг за 5 часа. "За колко кила се бяхме разбрали?" , подвиквам на Местния , обаче тоя само клати отчаян глава - на него не му кълве въобще , моят ритъм започва сериозно да затихва , италианецът влиза в серия , някои баби даже ги кепчосва..баси , по едно време направо се замислих дали да не метна на 5 метра от брега , където някакъв дребосък правеше кръгове в тревите...

Стигаме до края на третия час , и на мен вече практически не ми кълве. Джанлуиджи вади баби една след друга , и сега вече - когато не ми кълве , на мен най-накрая ми се налага да се замисля...Добре де. Кво може да прави тоя пич? Лови 5 метра по-навътре (по-близо до отсрещния бряг) , ама тва не вярвам въобще да има значение. Някаква особена захранка? В тоя момент Дон Вито вади баба от едни сто грама , ако не и по-малко , и внимателно я кепчосва....

Кълването не го виждам ИЗОБЩО , щото бабите са ситни , а аз , въз основа на полученото инфо , съм с фидери от 3.60 метра , и с върхове от унция и половина...Спо-ко!

Мятам. "Едно , две , три , четири...дваисет!" - дръпвам , и имам баба на куката.

Едно , две , три...двайсе. Баба. Баба. Баба...

29-те риби , предимно сомчета , с които бях приключил третия час , стават 30 , 32 , 35 , 40 , - и сега вече няма сомчета...
Ма то бива да си проЗД , братО , ама то бива да си куха лейка

Един ли е бил? Или са дошли преди половин час , докато аз ловя баби на броене? Ми не знам - ама до края успях да хвана едно сомче , и маншът свършва , с 54 риби на брояча.
Кантар . Джанкарло разцепва сектора с 4 кила. Срещо Мафията сме безсилни

Пича отдясно има кило и половина , аз по средата съм с 2.240 . Къде ме праща това...упс! Аз съм 6-ти от 15? Поставената цел , това е да съм от средата нагоре , и до тук добре...Когато обаче ми отвисна ченето тотално , беше като видях класирането - ТРЕТИЯТ има 2.320....80 грама?!? А бе , аз ако се бях сетил да подкарам бабите 20 минути по-рано....Добре де - няма да се тръшкам. Щото при такава разлика , ако не бях го хванал тоя скимър (баси колко по-добре върви риболова , когато фидера лови без мен...

Рафаел печели цялата ивица (6 сектора) в този участък от реката. И сега може да ми каже всичко , щото утре играем на другата ивица - тоест , всичко което сме разбрали днес , не ни върши никаква работа утре

И се оказаало , че "дребосъците" са червеноперки от близо 100 грама.

Разбира се , сън нямаше да ме хване , ако не бях питал Джандоминико как е ловил ..."Кука номер 20 , повод 0.08" , отговаря Лука Брази с тънка усмивчица...как се правят 6 точки , когато имаш риба за второ място? - напълно е достътчно да си пълен идиот , и не са нужни никакви допълнителни усилия...