Калмари
- баш майстора
- Мнения: 5875
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1659 пъти
- получил Браво: 1873 пъти
Re: Калмари
Почистваш, старателно подсушаваш, нарязваш, овалваш в брашно или нишесте и пържиш 2-3 минути в горещо олио. Олиото трябва да е повече, като във фритюрник, и пускаш по няколко парчета (не много) за да не спада температурата на олиото. Стават жилави като ги пресготвиш.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- Мнения: 2
- Регистриран на: Пон Юни 12, 2023 9:00
- получил Браво: 1 път
Re: Калмари
Здравей! Аз след като ги очистя ги нарязвам на кръгчета с дебелина 1 см, оставям ги в прясно мляко 30 минути , варя ги поне 30 минути след това ги овалвам с царевично брашно смесено с черен пипер. Може брашнотот и пипера в една торбичка и пускаш калмарите, аз така ги овалвам и после в нагорещено олио. Но ще опитам и по другия начин, по който са ти отговорили на въпроса. Лек ден.