Сeга беше време да се мине на домашните еликсири на Фабрис , и после да отидем в залата да вечеряме - и там , докато къркахме вече не си спомням какво , се заприказвахме с едни батковци , които щяха да играят в съботния ни сектор (тапа) , и които ни "успокоиха" , че А7 е безнадеждно и скапано място , от което няма какво да губим - така че поне единият от нас имало смисъл да лови надалеч ...Хммм , Жаки е намерил закачка на 45 , и е решил да лови по-близо ? А имал ли е закачки по-далеч...
Неделя. Денят продължава дa е юнски , ама е много по-малkо прекрасен:
Прегърмява , духа вятър , и май се кани да вали...Сектора е една красота - да ти е драго да се гръмнеш : на най дашната тапа , А1 , седят Вaнсан и Жером , наши приятели (след края на манша! ) , които би трябвало да спечелят сектора , ако конкурентите им позволят - а конкурентите са големи и лоши - на А2 седи стария ми познат Филип , който е опасен противник , макар и да играе с посредствен съотборник. Следва единият от отборите на Кашалотите , и след тях , на А4 , имаме пак Вaлентин и Батист , и на А5 - последния читав тираж , Нико , който има 2 точки от вчера. Непознат отбор на А6 , и отдясно имаме два отбора , които са в същите ла.на като нас - на кой му дреме за А7-А9....
И така , Фабрис храни 25 и 40 метра , аз приготвям тежката артилерия , и удрям клипса на 64 метра.
Стартираме - Фабрис почва от старта , рибата е дребна , но има индикации , има живот - както и отляво , отдясно е тишина. Аз храня и чакам включване. Минават десетина - петнайсет минути , докато получа първа индикация , после хващам скимър от 200 грама , Фабрис вече има 4 риби. Сега трябва да се вземе решение - по възможност , правилно , какво да се прави оттук до края. Минавам на дистанцията на Фабрис? На него му кълве видмо много повече , макар и рибата да е дребна. С олово , или с кошница? Има ли риск да се пре.бе дистанцията , ако ловим двамата на нея? Междувременно хващам втора риба - от близо 350 грама , което прави поне три от рибите на Фабрис. Само че аз имам 3 риби , а Фабрис - 8...
Междувремено почва да гърми все по- наблизо , аз ставам отмервам 40 метра , с идеята да мина на пeтното на Фабрис веднага щом си изразходвам накълцания червей , мятам и зашивам платика от близо кило....
С това мераците ми да ловя на 40 метра се изпаряват , презамятам , тресва мълния на отсрещния бряг , и организторите свирят пауза , докато бурята отмине. Сядам под чадъра , и ми остава само да си гледам фидера - който остана във водата при сигнала "пауза" , и на който сега връхът му се сгъва и отпуска , щото имам риба на куката!
"Ако е още там след паузата" , питам аз организатора , "ще се брои ли?" Получавам един такъв поглед "а бе пич , ти наред ли си ?" , и отговора "Е що да не се брои?"
Бурята отминава , макар и да продължава да вали , аз вече съм минал на дебелите червеи на едрата кука , и сега влизам в серия от много читав скимър , даже и няколко почти-платики. Фaбрис не спира , когато аз имам 18 риби , той е с 47 , моите са по-едри , но не съм сигурен че идеята да ловя по-едри , но по-малко , бе прaвилна. Консултирам с ортака , и мнението му е , че двамата на едно петно щяхме да го убием. Аз изпускам ( късам ) , много едра риба в камънаците , на Фабрис му се откачат куп риби , и приключваме с 21 риби за мен , и 56 за Фабрис . Ортака оценява рибите сии на едни 250 грама средно , аз мисля че са малко под 200 , но при всички случаи може да гони десетте кила. Колко мога да имам аз ? 7 кила? 8? Единодушн сме , че "убитото" ни място даде много повече риба отколкото очаквахме. Сега - чакаме кантара.
Фабрис вади живарника , и аз овесвам нос...10 кила?
8.900...
Вансан на тапата има 18.600 , дотук бяхме с надеждите от А7 да бием А1...
Аз вадя моите 21 риби , и се оказва че кантара , който е до 10 кила , не ги хваща:
Вадя две-три , теглим на два пъти и имам 11 кила
Били сме и Вансан/Жером , и Филип! После батковците имат 30 кила и кусур , Вaлентин и Батист - и те някъде там , Hико ни бие с кило и половина , и ние сме ЧЕТВЪРТИ в сектора!!! От А7 !
Отляво имаме 6 кила , отдясно пак някъде там , и се класираме 12-ти от 26 отбора , даже гушваме плик...кога е най-зле , така да е.
Колко повече можехме да хванем? Този път вкарах Литу , и видимо работеше , обаче вкарах малко , и после забравих да добавям. Едрата ми риба , дето остана в камъните , трябва да беше от кило и половина. И на Фабрис му се откачиха...няколко риби Цитирам:
Фабрис написа:Един вагон и три ръчни колички
Нико има 21 кила и нещо , ние - 19.750....Смятам че можехме да бъдем осми или девети , ама с този тираж и на това сме доволни