" Записки по френските състезания "

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Публикувай отговор
Аватар
outsider
Мнения: 2677
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 184 пъти
получил Браво: 4734 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Всеки кръг от турнира (Трите Канала) , се провежда в двудневен формат - индивидуално фидер в събота , и по двойки в неделя , от което тази година са извадили фидера и ще играем на мач и щека. Досега никога не бях ловил на плувка на тоя канал , и сега оставаше да видим как се яде тва ястие...

Изображение

За събитието съм завербувал за съотборник големия и лош Кристоф ДюгЕ , който владее всички методи за ловене на плувка на дистанция - унивесален боец , за всичко става - "и яйце ще ти изглади , и вратовръзка ще ти опържи" както се казваше в Испания. :mrgreen:


Изображение

Храним петно на 25 метра , където ще ловим с болонези , на щеката засега има 50 санти дълбочина , ще изчакаме да се вдигне нивото (в събота колчето се скри под водата доста преди края на турнира) , и понеже оставаше време до старта , аз извадих тайното оръжие - фидер с ваглер от 30 грама , щото рибата си е отсреща , и трябваше да се опита , все пак! 8)

Изображение


И така , тръгвам да храня отсреща - дистанция около 42-45 метра , на третата топка късам ластика на прашката , обаче Кристоф ми дава друга и правя първото откритие за деня:

НАПЪЛНО е възможно да се храни с достатъчна точност на 45+ !

Оттам , тръгвам да мятам - направих десет замятания преди да захраня , докато наглася дълбочината и сега с ПЪРВОТО мятане късам влакното и ваглера пльосва а 20 метра ! :evil: :evil: :evil:
Докато Кристоф вади първото ситно рибе с болото , аз мятам с една от моите болонези , и с ПЪРВОТО мятане закачам скъсания ваглер и го спасявам. Ибре!!! 8)

Тръгвам да мятам с болото отсреща , и откривам , че с моята сопа аз не мога да стигна дистанцията така че се връщам на петното на 25 метра , където не хващам ниищо , опитвам на щеката , където хващам още по-малко , а бе - правя се на идиот... :oops: :oops:

В това време Батю....Аааа! :shock: :shock: Кристоф имаше други планове! Тоя пич вади дълъг мач с ФИКСИРАН ваглер от 16 грама , и мята с това нещо отсреща бе! Искам да кажа , има едно леко течение , ама не чак толкова леко! През ум не би ми минало да се опитвам да задържам с фиксиран ваглер , без да мога да давя влакното (щото духа и вятър) , обаче Кристоф мята отсреща , и след мако вади първия ситен скимър. И след него , за да ми стане ясно за кво иде реч , забива платика от над кило и половина?!? :o :D
(Никой нищо не хваща наоколо , да ви кажа)

Нашия човек мята пак , кълве му практически веднага , мача се съгва на дъга - едра платика , която след пет метра ...се откачва! И след нея , му се откачва втора... и аз се оплаквам... :roll:

Така минава времето до паузата без аз да успея да xвана нищо(!) , обаче паузата ми служи да си оправя отново мача и след паузата минавам отсреща (където едрата риба вече си е била шута и не кълве ) Сега мятам успешно отсреща , за разлика от Батю аз ловя с подвижен ваглер , подпирам олово на дъното , и плувката не помръдва. Втори важен извод от това състезание:

НАПЪЛНО е възможно да се лови отсреща на мач , дори и при леко течение! (И си виждам антената отлично както се оказа). И сигурно ако вместо 0.25 на макарата бях навил по-тънко влакно щях да стигам дотам с по-лека плувка. :idea:

Сега хващам едно сомче два скимъра и (ПАК!) една змиорка. Кристоф се връща сега ловим двамата отсреща кълването затихва , опитваме разни работи , и в един момент зацепвам , че докато ловях отсреща сам , ми кълвеше повече , и докато Кристоф ловеше сам , му кълвеше повече. И откак ловим двамата , риболовът умря. Остава час и поливина докрая , нивото се е вдигнало доста , и аз решавам да опитам щеката.

(Допускам че някой ще каже " и досега що не опита?" ...щото не съм ловил на Мигрон никога на щека , и на смесените състезания съм се нагледал на щекари да ловят рибета от 40 грама. Надявах се да ми се размине тая задача... :? )

Пускам , и първата риба е скимър от ...150 грама? Айде бе? И се почва - баби от близо 200 , едра червеноперка.. а бе , полoвината риба си беше за кепчосване! Баси , ка се изкефих не е истина (а физиономиите на съседите , като взех да вадя риба на щеката...прайслес! :mrgreen: )

Приключваме с 4.050 , и сме трети в сектора , с едно кило разлика зад вторите (секторът се печели с 9 кила) Можехме ли повече? Една от откачените платики стигаше , или - да бях вкарал щеката половин час по-рано. Ама не мисля да се тръшкам - откритието , че на този канал може да се лови на мач отсреща - не знам колко състезания без фидеp има годишно , и никога не се записвам , ще се има предвид. :wink:
И направо се чудя дали действително да не изтупам аз праха от кюнеца...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
outsider
Мнения: 2677
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 184 пъти
получил Браво: 4734 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Седмицата минава , идва събота , и ето ни на славната река Вилен.

Изображение

Същата , на която се проведе финала Матрикс. Организатора ми беше съобщил че течение практически няма , и аз съм тръгнал с арсенал от лайтове , и съм за.бал хевитата в къщи. Пръв поглед към реката...ъъъ - няма течение? :o Къде бе? У вас във ваната? :evil:
Тука иска 50 грама , да не кажа 60 бе! Това рязко ограничава наличните пръчки , здраве да е - намира се прага на 28-29 метра , клипс на 32 , и съм готов да се изправя срещу тълпите озверял от глад скимър :twisted: , и да видя , ще намеря ли решение на десетките фитки... Първо , да видим съседите - пълничък мъжага отдясно , да видим отляво...ммм? "По такъмите посрещат , по резултата изпращат"? :shock: :shock:
Тука ще те бият , Иване. Много. И след като те пребият , ще извадят от портфейла личната ти карта , и ще и лепнат и на нея два шамара! :roll:
Виж парите няма да ти ги пипнат , не се притеснявай , на комшията пари не му трябват - пича е строил ТРИ Авентуса... :shock:


Изображение

Стартираме , и.... не кълве. :lol: Хич. Ми ся?!? Почвам да въртя кво ли не , вкарвам фуил , минава ПОЛОВИН час , преди да се разпиша с някакво скимърче от около сто грама...

Един час по-късно...

Изображение

Нещата не вървят изобщо. Ставам на скарата - не се вижда да се бърка с кепове , май не само аз съм "сбъркал с храната"... минавам на 0.12 с тънка кука 16ти номер , знае ли човек...не бе!

И така , два часа и половина след старта , с голям зор , въртене на кво ли не , и главно - с помощта на фуил и с ловене на чист вердевас , съм стигнал до цифрата от ПЕТ риби. И които , едва ли минават килото , взети общо. :oops: :oops: Авентуса и комшията отдясно имат по една едра платика , и по още няколко риби , без да са цъфнали и вързали.

Изображение

Периодично опитвам на торен червей , без никакъв резултат , докато - не знам , някъде след средата на мача , опитвам пак , с късия повод , и получавам къс , рязък удар , без нищо да хвана. Опитвам с дългия повод без стопер , с малка кука , и тънко парченце торен. Пет минути , и плахо кълване. Нищо. Връщам се на късия повод , с голяма кука , и голямо парче торен - ЧУК! -къс удар , и пак нищо... И така: на петното се е завъртяла някаква риба. Тя очевидно не беше против да хапне безнаказано малко торен ( от който не бях спрял да кълцам по малко в храната) И не можех да я хвана. Време беше за някаква магия... Да видим. Ставам , рисувам на тревата пентаграма , вадя от сака пет черепа , паля пет черни свещи , и сядам да призовавам Азазел и Бафомет? :twisted: :twisted: :mrgreen:
(Докато принасям в жертва подходящ "доброволец." Някой , който да е хванал едра платика , да речем 8) ) В тая тактика имаше някои проблеми - липста на черепи и друг окултен инвентар може да се посочи веднага , да не говорим за рисуване на пентаграми с не-еколгични бои - и ако пентаграмата не се гледа от правилната страна , може да кажат че рисувам петолъчка , и тогава ще се видя в приключение... :shock: :lol: :lol:
Тука бъркам в класьора , и вадя повод с куикстоп ( турнира е "опън").


Изображение


(снимката е копната от Нета , разбира се. В действителност , бяха три парчета от по сантиметър и половина , боднати през средата. )
Мятам , и тръгвам да приготвям поредната доза торен за кълцане (режа по малко ) , и докато посягам към ножицата , върхът отсkача назад , и целият фидер тръгва да подскача по стойката! Айде бе? Вадя скимър от поне 600 грама , презамятам , и преди да е минала ЕДНА минута , ми кълве пак , и сега е платика от кило!!! :shock: Десет минути по-късно аз разтривах очи и мигах на парцали - абе... аз досега тук ли ловях?? :shock: :shock: Кви свещи , бе братО , кви пентаграми ? Тва изчадие адово с куикстопа съдържа повече черна магия от цялата дискография на Black Sabbath , барабар с пилотните сингъли и кавърите! 5-те ми риби (вече 7) , стават 8 , стават 9 , стават 10... И до края има цял час! Авентуса се сбърка от рефлекси , почна да презамята през минута , сигурно с идеята да ми дръпне рибите - ще ми дръпнеш...ъъъ , не рибите! :twisted:

Сега , имам и фитки. Не всичката риба е с правилния размер , разбира се , а може би стопера или късия повод да не бяха идеални ( имам МНОГО да уча по въпроса. И мисля да се захвана ВЕДНАГА! ) Монтирам точно такъв повод на другия фидер , но по-дълъг и без стопер. Хммм - сега кълването е бавно и на почивки , рибата трябва да си я засечеш , като някои гълтат торния , косъма и куката , ама бая дълбоко! И пак имам някоя и друга фитка. Може би , правилната комбинация би била дълъг повод И СТОПЕР? лли трябваше много по-малка кука? По-къс косъм? По-дълъг? Приключвам със 17 риби , коментираме тва онова с комшиите , докато чакаме кантара - Авентуса има 14 риби , пича отдясно - 28. (Тоя тарикат се оказа редовен участник в разни клубни международни първенствa по фидер И ПЛУВКА! :tup: )
За съжаление , ние с него сме в десния сектор , където се печели от другия край. Авентуса е в средния сектор , макар и да нямаше дистанция между нас.

Кантара: Авентуса има 4.300 , целия му сектор е с резултати от под 5 кила с изключение на един резултат от 9 кила. Аз имам 6.660 , тоест , ако бях изтеглил един нoмер вляво , щях да съм втори в сектора. :wink:
В моя сектор съм 4-ти - комшията отдясно има 7.290 , 11 риби повече от мен , за по-малко от 700 грама разликa (всеки с рибите си). На мен ми дреме на шапката - прибирам последния плик (10-ти от 28 съм ) , направил съм откритието на века , и знам точно кви поводи ще седна да вързвам като се прибера. :twisted: А също - че където правилника го разрешава ( или не го забранява ИЗРИЧНО :wink: ) , аз повече торен директно на куката няма да бодна...

пъСъ - Федерацията провежда измерване на рибите (под зоркия поглед на песа) , на всеки 5-6 човека , и се падна на мен. Вадят от кофата , мерят и прехвърлят в другата (извън кадър). Идеята е да се види през следващите 4-5 години , колко ще се увеличи средния размер на рибите , след забраната на промишления риболов (с мрежи) в реката.


Изображение
_________________
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
outsider
Мнения: 2677
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 184 пъти
получил Браво: 4734 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

И така , времето си минава , и стигаме до турнира по двойки на езерото ЖонЕ. Ивицата е интересна , с много риба (ако се паднеш където трябва) , а наградния фонд е приличен , което привлича всякакви хиени , пирати и мародери. :evil:

Изображение

"Не се приитеснявай"- ми смигва Филип ДюверноА - "Батист и Валентин са в застой , вече нямат развитие , идва нашия ред!" Мда. Батист и Валентин печелят турнира вече две години , да им имам "застоя" , ама щом казваш... :)

Фабрис ме оставй да тегля -голяма грешка! :evil: Тегля десния край на сектора , където трябва да се паднеш в левия , или да ловиш много надалеч - а аз съм с прецакан лакът , и не ми се мята , ма хич. :?

Изображение

Правим две петна - Фабрис на 45 метра , аз на 60 , играе се по точковата система , в която трявба да биеш непосредствените съседи. Добрите новини: имаме едни старчоци отдясно , които при нормални условия трябва да бием без усилие , и отбор от начинаещи фидеристи (много добри плувкаджии) отдясно. Тоест , минимума от 4 точки ни е практически в кърпа вързан. :wink:

Стартираме. Не минават десет мнути , и старчоците отляво имат риба. Още малко , и имаме риба отдясно.Ъъъ? Кво става тука бе? :x Имам индикация , и едни двайсет минути след старта имам ситен скимър. Фабрис е още капо.

Аз имам втора риба , малко по-едра , после зашивам много по-едра риба , която се забива в някаква закачка , и я губя. :evil: :evil: Фабрис е още капо. Аз съм спокоен , рибата ще ни налази , и тогава тези отляво - които вече имат три или четири риби , ще видят за кво иде реч! Тука имам плахо кълване , и вадя...ситно сомче?!? След него имам скимър , последван от ВТОРО сомче. И после , трето... :roll:
Фабрис става и прави петно на 25 метра , и сега започва да върти двете , като - не знам...един час след старта има риба , която се откачва на ръба на кепа.

Мен сериозно ме налазват сомчета. Рибите са с тегло 40-60 грама , ловенето им на 60 метра е съвършено безпредметно , а по-наблизо видимо няма риба , щото Фабрис нищо не хваща. Така че аз минавам на 64 метра , където десет минути нямам кълване , после хващам ситен скимър , и пак тръгват сомчета. Ръката ме боли , обаче няма особен избор , така че минавам на 68 метра , където няма сомчета , и се надявам че рибата ще се появи...Отляво вадят риба на дистанцията на Фабрис , който губи втора риба , и след нея - трета.
Аз не хващам нищо , тези отдясно имат много малко риба , и сега надеждата е да бием поне тях...

Да не го разтягаме: ТРИ ЧАСА И ПОЛОВИНА след старта...

Фабрис е още капо! :shock: :shock: :shock: Отляво вече са ни разбили с такава сила , че не ми се мисли (ама ще се наложи) Отдясно или са ни настигнали , или ще ни настигнат всеки момент..."Фабрис" - съобщавам аз на съотборника си - "мисля да се върна на 60-те метра , и до края да ловя сомчета , поне тези отдясно да не ни задминат"

Фабрис кимва , и в същия момент засича , и тръгва да вади първата си риба , която сега успява да кепчоса - три часа и половина след старта , съотборника ми вече не е капо! :D
Хилим се като тинейджъри , обаче Фабрис презамята , и след минута засича втора риба! Аз на 60 метра имам един скимър (пропуснах да отбележа че имам и едно късане - на този водоем не трябва да се лови с поводи 0.14) , рибата не се събира , обаче моя човек вади трета риба?!? "А бе , ти сега ли реши да се събудиш ?" , го бъзикам аз , обаче Фабрис нищо не е променял нито в захранка , нито в жива стръв , нито в монтаж - просто рибата сега реши да дойде пред нас... (при което съседите отляво видимо забавиха ритъм)

Правим бързо съвещание , което се състои главно в жестове , щото няма нужда от много думи , и аз отмервам неговата дистанция , и мятам с олово , да не размазваме петното - след минута имам едъp скимър , и оттам почва да кълве , ама както се искаше...само че остава един час :(

Когато остават 30 минути , почвам и аз да ловя с кошница и да вкарвам храна , щото решихме че за половин час едва ли ще направим беля - в последните 5 минути и двамата вадим по едра едра риба , и приключваме с около 8.5 кила - само Фабрис трябва да има 5 кила , направени за последния час и нещо...(И две скъсани риби в закачката) С всяка риба се споглеждахме - ама може ли СЕГА да дойде шибаната риба пред нас? :x :x :x :x , ама това е положението.

Отдясно имаме 3.7 кила , двете точки ги имаме , отдясно ще ни бият с поне десет кила...ЪЪЪ? имат едва десет кила? :o :o Баси...половин час по рано , не - 15 минути по-рано да ни беше налазила рибата , и ги биехме бе...Отборът след тях има 300 грама повече от тях , и те бяха в обсега ни....страшно ни е тъпо , свиваме рамене и отиваме да давим мъката в пиене. :22:
Мъка има много - алкохол , също. :twisted: :mrgreen:
Утре вече нямаме кой знае какви шансове , поне се надявам да имаме риба...

P.S. Един въпрос си остана висящ , и не знам дали не си вкарах голям автогол : дале не трябваше да си седя на г.за аз на 60 метра , да си вадя сомчетата - поне още един час , и да видя дали ако засипя петното с храна , няма да събера скимъра , който да измести бодливата гад ? Дали не тръгнах да търся рибата по-навътре прекалено прибързано...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Аватар
outsider
Мнения: 2677
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 184 пъти
получил Браво: 4734 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

За неделя имахме тираж , който теоретично беше читав , макар че отборът , ловил на нашето място , се беше ос.ал яко в събота. Споко , това и ние го можем... 8)
Правим две петна , едно на 48 метра , второто - на около 35. Имаме много силен отбор на тапата вляво , а отдясно има много силни плувкаджии , които разпъват...мачове. :roll: Досега не съм видял някой тук да направи добър резултат с мач , ама знае ли човек...

Тежка захранка , и след сигнала мятам , и с първо мятане вадя дребен скимър. Оттам обаче нещата не вървят - поне при нас. Щото отляво хората хващат по някоя риба - без някакъв ритъм , а отдясно хората вадят риба с мачовете... На мен не ми кълве а Фабрис подмята , че имал вече две кълванета на пропадане - yдължавам повода , и започвам да следя върха , който държа натегнат , докато кошницата потъва (трябва да има поне три метра дълбочина) , и да , действително кълве над дъното - ама поне метър и половина над дъното!!! :shock: Рибата се е вдигнала нагоре - кво се чудиш че хората я ловят на плувка? , и сега се виждам в страшно приключение - рибата е дребна , кълве на секундата , изсмуква вердеваса с поглед , и няма хващане. Аз се разбивам от рефлекси , спирам вердеваса , добавям глина в храната , преувлажнявам до смърт , и почвам да увеличавам размера на куката. Опитвам и на торен , ама не ще. Резултат : фиткифиткифиткифиткифиткииииии!!!!!!!!!! :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Баси , как може да сгъне върха до края , и да не се засече с кука СЕДМИ номер бе?!? :o
Хващам някое рибе , ама що риба ми се откачва , не е истина... По едно време ми писва страшно , и забождам на голямата кука тлъсто парче дебел торен червей...ДЗЪН! :x :x
Добре де , ти кога точно ще разбереш , че на тоя водоем НЯМА място за поводи 0.14? Минавам на правилен повод , дебели парчета торен , и сега започва ново приключение: рибата кълве и на това на пропадане , обаче сега аз не се опитвам да засека никаква индикация , докато стръвта не стигне дъното. Тaм седя и чакам , докато клъвне както трябва , при което продължавам да правя фитки , и да ми се откачат риби , но сега почвам да хващам и риби с приличен размер - 500-700 грама. В това време кво става около нас? Мачовете правят някаква невиждана демонстрация , и със сигурност ще ни разбият с особена жестокост. :twisted:
Отляво хващат риба , но вече не в ритъма , който имаха в началото. Фабрис нищо не хваща , и го викам да дойде на моята дистанция , където ПАК не хваща почти нищо! Минава някое време , докато аз се опитвам с монтажа на косъм - който сега НЕ работи , и после се сещам да го питам на кво лови - човека бил приготвил някакви тънки и подвижни торни червейчета , докато аз ловя на тлъсти парчета дендробена , колкото половин цигара. Фaбрис коригира , и почва да вади риба , все така - много пo-малко от мен. (вчера на едно петно , аз хващах по-малко от него.. :) )

Така минават петте часа , като аз приключвам с 23 риби , а съотборника ме - с 21. Кантара идва отляво , с новината че тапата има 30 кила , а техните съседи - 19. Идва ред на комшиите отляво: първият тегли пет кила и нещо , вторият - над 8 кила. Нашия ред - Фабрис тегли 5.150 , което е по-малко от по-слабия резултат на комшиите. Аз тегля 9 кила и нещо - малко повече от по-силния им резултат...тука нещата ще са страшно изравнени...съдиите събират едно с друго , и обявяват че сме били съседите с ...80 грама! 8) :mrgreen:

Мачовете отдясно имат 19 кила , отборът след тях - 13 и нещо , тоест , ние бием и тях , и събираме 5 точки общо от двата манша , с което се класираме 15-ти от 26 отбора ( пликове имаше за първите 12)


Аз имам доста въпроси са си задавам , ама пък имам час и половинан път , така че имаше време .. и така: трябваше да хванем още пет кила риба , за да бием мача и втория отбор вляво , и да гушнем 6 точки. С което влизахме в първите 5-6 отбора.

(Скоба: Валентин и Батист печелят турнира за трета поредна година , с две секторни победи - 12 точки по тази система , и над 65 кила риба за двата дни. Записки по френските състезания - :tup: Спомням си с умиление времената , когато имаше хора , готови да ти обяснят как състезанията сепечелят с късмет...Вaлентин и Батист трявда са ебати късметлиите - без да отричам , че имаха читав тираж и двата дни. Край на скобата)

И така , първи въпрос: имахме ли риба за още пет кила? Охххххх.... :? :oops: :oops: :oops: не , нямаше за още пет. Имаше за още двайсе бе!!!! :( :oops:
Имаше риба двайсе кила да ги направя самичък , докато Фабрис пийва бира на сянка... Кво трябваше да направим , че да я хванем , това е вторият въпрос... Първо , за да се стигне до едрата риба - от която имаше много , трябваше да се избегне дребосъка , от който имаше още повече. И второ , трябавше да се реши въпроса с откачената риба (една-на ръба на кепа). И сега , когато всичко е отминало , и дърветата вече не ми пречат да видя гората , решението става съвършено очевидно - то аз затова и не го стоплих по-рано , щото можеше да ми избоде очите... :|
Първо , трябваше да СПРЕМ ДА СЪБИРАМЕ дребосъка. Аха. Щото си го събрахме ние , без чужда помощ. :roll: :roll: :oops: Трябваше да спрем да вкарваме удавен бял червей и кастер - добре че не беше разрешен фуила , иначе сигурно и от него щяхме да вкараме ( умници , ние? - ми да....) Искаше се чист торен червей , кълцан на едро. Храната : тряваше да се избегне всякаква глина , и всички мътещи и пушещи елементи , да се увлажни на каша , и вероятно - да се удължи още повече повода , ама за това не съм сигурен. (Въобще не опитах със суперкъс повод...)
А бе - толкова си можем... :wink:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
joco
Мнения: 686
Регистриран на: Сря Юни 08, 2005 19:10
Местоположение: София
дал Браво: 29 пъти
получил Браво: 22 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от joco »

Щастливец,че все пак имаш концепция за отсяването.Аз в продължение на 20ч. не намерих начин да разкарам попчетата на яз.Жребчево.Грозд бял,грозд торен,земен,царевица от консерва-не и не.Твърда царевица за шаран-не пипа,но и другата риба я не ще.Храня на петно,а ловя на 2-3 метра от него-не.На дъно-фидер на 25 метра-опоскан или се закача и си стои.Само на олово,без хранилка-не.На метод-не.Дълъг повод до метър-не.Голяма кука-не.Така и не разбрах може ли въобще да се направи нещо по въпроса. :oops:
1.Безплатният секс развращава,платения-озлобява!
2.Идеалната жена е като хлебарката-виждаш я или само нощем или само в кухнята!
Аватар
outsider
Мнения: 2677
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 184 пъти
получил Браво: 4734 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

joco написа: Пон Юни 17, 2024 10:15 Щастливец,че все пак имаш концепция за отсяването.Аз в продължение на 20ч. не намерих начин да разкарам попчетата на яз.Жребчево.Грозд бял,грозд торен,земен,царевица от консерва-не и не.Твърда царевица за шаран-не пипа,но и другата риба я не ще.Храня на петно,а ловя на 2-3 метра от него-не.На дъно-фидер на 25 метра-опоскан или се закача и си стои.Само на олово,без хранилка-не.На метод-не.Дълъг повод до метър-не.Голяма кука-не.Така и не разбрах може ли въобще да се направи нещо по въпроса. :oops:
А каква риба търсеше ? Идват ми наум разни решения , ако търсиш шаран. За силвър , не съм ловил във водоем с почета , но тук си имаме сомчета - и където те налазят , шансовете са малки.
(Освен ако имаш облаци скимър или баби , които да кълват на пропадане , над дъното)
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
------------------------------
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и турнири”