" Записки по френските състезания "

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Публикувай отговор
Аватар
outsider
Мнения: 2684
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 186 пъти
получил Браво: 4825 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Всеки кръг от турнира (Трите Канала) , се провежда в двудневен формат - индивидуално фидер в събота , и по двойки в неделя , от което тази година са извадили фидера и ще играем на мач и щека. Досега никога не бях ловил на плувка на тоя канал , и сега оставаше да видим как се яде тва ястие...

Изображение

За събитието съм завербувал за съотборник големия и лош Кристоф ДюгЕ , който владее всички методи за ловене на плувка на дистанция - унивесален боец , за всичко става - "и яйце ще ти изглади , и вратовръзка ще ти опържи" както се казваше в Испания. :mrgreen:


Изображение

Храним петно на 25 метра , където ще ловим с болонези , на щеката засега има 50 санти дълбочина , ще изчакаме да се вдигне нивото (в събота колчето се скри под водата доста преди края на турнира) , и понеже оставаше време до старта , аз извадих тайното оръжие - фидер с ваглер от 30 грама , щото рибата си е отсреща , и трябваше да се опита , все пак! 8)

Изображение


И така , тръгвам да храня отсреща - дистанция около 42-45 метра , на третата топка късам ластика на прашката , обаче Кристоф ми дава друга и правя първото откритие за деня:

НАПЪЛНО е възможно да се храни с достатъчна точност на 45+ !

Оттам , тръгвам да мятам - направих десет замятания преди да захраня , докато наглася дълбочината и сега с ПЪРВОТО мятане късам влакното и ваглера пльосва а 20 метра ! :evil: :evil: :evil:
Докато Кристоф вади първото ситно рибе с болото , аз мятам с една от моите болонези , и с ПЪРВОТО мятане закачам скъсания ваглер и го спасявам. Ибре!!! 8)

Тръгвам да мятам с болото отсреща , и откривам , че с моята сопа аз не мога да стигна дистанцията така че се връщам на петното на 25 метра , където не хващам ниищо , опитвам на щеката , където хващам още по-малко , а бе - правя се на идиот... :oops: :oops:

В това време Батю....Аааа! :shock: :shock: Кристоф имаше други планове! Тоя пич вади дълъг мач с ФИКСИРАН ваглер от 16 грама , и мята с това нещо отсреща бе! Искам да кажа , има едно леко течение , ама не чак толкова леко! През ум не би ми минало да се опитвам да задържам с фиксиран ваглер , без да мога да давя влакното (щото духа и вятър) , обаче Кристоф мята отсреща , и след мако вади първия ситен скимър. И след него , за да ми стане ясно за кво иде реч , забива платика от над кило и половина?!? :o :D
(Никой нищо не хваща наоколо , да ви кажа)

Нашия човек мята пак , кълве му практически веднага , мача се съгва на дъга - едра платика , която след пет метра ...се откачва! И след нея , му се откачва втора... и аз се оплаквам... :roll:

Така минава времето до паузата без аз да успея да xвана нищо(!) , обаче паузата ми служи да си оправя отново мача и след паузата минавам отсреща (където едрата риба вече си е била шута и не кълве ) Сега мятам успешно отсреща , за разлика от Батю аз ловя с подвижен ваглер , подпирам олово на дъното , и плувката не помръдва. Втори важен извод от това състезание:

НАПЪЛНО е възможно да се лови отсреща на мач , дори и при леко течение! (И си виждам антената отлично както се оказа). И сигурно ако вместо 0.25 на макарата бях навил по-тънко влакно щях да стигам дотам с по-лека плувка. :idea:

Сега хващам едно сомче два скимъра и (ПАК!) една змиорка. Кристоф се връща сега ловим двамата отсреща кълването затихва , опитваме разни работи , и в един момент зацепвам , че докато ловях отсреща сам , ми кълвеше повече , и докато Кристоф ловеше сам , му кълвеше повече. И откак ловим двамата , риболовът умря. Остава час и поливина докрая , нивото се е вдигнало доста , и аз решавам да опитам щеката.

(Допускам че някой ще каже " и досега що не опита?" ...щото не съм ловил на Мигрон никога на щека , и на смесените състезания съм се нагледал на щекари да ловят рибета от 40 грама. Надявах се да ми се размине тая задача... :? )

Пускам , и първата риба е скимър от ...150 грама? Айде бе? И се почва - баби от близо 200 , едра червеноперка.. а бе , полoвината риба си беше за кепчосване! Баси , ка се изкефих не е истина (а физиономиите на съседите , като взех да вадя риба на щеката...прайслес! :mrgreen: )

Приключваме с 4.050 , и сме трети в сектора , с едно кило разлика зад вторите (секторът се печели с 9 кила) Можехме ли повече? Една от откачените платики стигаше , или - да бях вкарал щеката половин час по-рано. Ама не мисля да се тръшкам - откритието , че на този канал може да се лови на мач отсреща - не знам колко състезания без фидеp има годишно , и никога не се записвам , ще се има предвид. :wink:
И направо се чудя дали действително да не изтупам аз праха от кюнеца...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: III
Аватар
outsider
Мнения: 2684
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 186 пъти
получил Браво: 4825 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Седмицата минава , идва събота , и ето ни на славната река Вилен.

Изображение

Същата , на която се проведе финала Матрикс. Организатора ми беше съобщил че течение практически няма , и аз съм тръгнал с арсенал от лайтове , и съм за.бал хевитата в къщи. Пръв поглед към реката...ъъъ - няма течение? :o Къде бе? У вас във ваната? :evil:
Тука иска 50 грама , да не кажа 60 бе! Това рязко ограничава наличните пръчки , здраве да е - намира се прага на 28-29 метра , клипс на 32 , и съм готов да се изправя срещу тълпите озверял от глад скимър :twisted: , и да видя , ще намеря ли решение на десетките фитки... Първо , да видим съседите - пълничък мъжага отдясно , да видим отляво...ммм? "По такъмите посрещат , по резултата изпращат"? :shock: :shock:
Тука ще те бият , Иване. Много. И след като те пребият , ще извадят от портфейла личната ти карта , и ще и лепнат и на нея два шамара! :roll:
Виж парите няма да ти ги пипнат , не се притеснявай , на комшията пари не му трябват - пича е строил ТРИ Авентуса... :shock:


Изображение

Стартираме , и.... не кълве. :lol: Хич. Ми ся?!? Почвам да въртя кво ли не , вкарвам фуил , минава ПОЛОВИН час , преди да се разпиша с някакво скимърче от около сто грама...

Един час по-късно...

Изображение

Нещата не вървят изобщо. Ставам на скарата - не се вижда да се бърка с кепове , май не само аз съм "сбъркал с храната"... минавам на 0.12 с тънка кука 16ти номер , знае ли човек...не бе!

И така , два часа и половина след старта , с голям зор , въртене на кво ли не , и главно - с помощта на фуил и с ловене на чист вердевас , съм стигнал до цифрата от ПЕТ риби. И които , едва ли минават килото , взети общо. :oops: :oops: Авентуса и комшията отдясно имат по една едра платика , и по още няколко риби , без да са цъфнали и вързали.

Изображение

Периодично опитвам на торен червей , без никакъв резултат , докато - не знам , някъде след средата на мача , опитвам пак , с късия повод , и получавам къс , рязък удар , без нищо да хвана. Опитвам с дългия повод без стопер , с малка кука , и тънко парченце торен. Пет минути , и плахо кълване. Нищо. Връщам се на късия повод , с голяма кука , и голямо парче торен - ЧУК! -къс удар , и пак нищо... И така: на петното се е завъртяла някаква риба. Тя очевидно не беше против да хапне безнаказано малко торен ( от който не бях спрял да кълцам по малко в храната) И не можех да я хвана. Време беше за някаква магия... Да видим. Ставам , рисувам на тревата пентаграма , вадя от сака пет черепа , паля пет черни свещи , и сядам да призовавам Азазел и Бафомет? :twisted: :twisted: :mrgreen:
(Докато принасям в жертва подходящ "доброволец." Някой , който да е хванал едра платика , да речем 8) ) В тая тактика имаше някои проблеми - липста на черепи и друг окултен инвентар може да се посочи веднага , да не говорим за рисуване на пентаграми с не-еколгични бои - и ако пентаграмата не се гледа от правилната страна , може да кажат че рисувам петолъчка , и тогава ще се видя в приключение... :shock: :lol: :lol:
Тука бъркам в класьора , и вадя повод с куикстоп ( турнира е "опън").


Изображение


(снимката е копната от Нета , разбира се. В действителност , бяха три парчета от по сантиметър и половина , боднати през средата. )
Мятам , и тръгвам да приготвям поредната доза торен за кълцане (режа по малко ) , и докато посягам към ножицата , върхът отсkача назад , и целият фидер тръгва да подскача по стойката! Айде бе? Вадя скимър от поне 600 грама , презамятам , и преди да е минала ЕДНА минута , ми кълве пак , и сега е платика от кило!!! :shock: Десет минути по-късно аз разтривах очи и мигах на парцали - абе... аз досега тук ли ловях?? :shock: :shock: Кви свещи , бе братО , кви пентаграми ? Тва изчадие адово с куикстопа съдържа повече черна магия от цялата дискография на Black Sabbath , барабар с пилотните сингъли и кавърите! 5-те ми риби (вече 7) , стават 8 , стават 9 , стават 10... И до края има цял час! Авентуса се сбърка от рефлекси , почна да презамята през минута , сигурно с идеята да ми дръпне рибите - ще ми дръпнеш...ъъъ , не рибите! :twisted:

Сега , имам и фитки. Не всичката риба е с правилния размер , разбира се , а може би стопера или късия повод да не бяха идеални ( имам МНОГО да уча по въпроса. И мисля да се захвана ВЕДНАГА! ) Монтирам точно такъв повод на другия фидер , но по-дълъг и без стопер. Хммм - сега кълването е бавно и на почивки , рибата трябва да си я засечеш , като някои гълтат торния , косъма и куката , ама бая дълбоко! И пак имам някоя и друга фитка. Може би , правилната комбинация би била дълъг повод И СТОПЕР? лли трябваше много по-малка кука? По-къс косъм? По-дълъг? Приключвам със 17 риби , коментираме тва онова с комшиите , докато чакаме кантара - Авентуса има 14 риби , пича отдясно - 28. (Тоя тарикат се оказа редовен участник в разни клубни международни първенствa по фидер И ПЛУВКА! :tup: )
За съжаление , ние с него сме в десния сектор , където се печели от другия край. Авентуса е в средния сектор , макар и да нямаше дистанция между нас.

Кантара: Авентуса има 4.300 , целия му сектор е с резултати от под 5 кила с изключение на един резултат от 9 кила. Аз имам 6.660 , тоест , ако бях изтеглил един нoмер вляво , щях да съм втори в сектора. :wink:
В моя сектор съм 4-ти - комшията отдясно има 7.290 , 11 риби повече от мен , за по-малко от 700 грама разликa (всеки с рибите си). На мен ми дреме на шапката - прибирам последния плик (10-ти от 28 съм ) , направил съм откритието на века , и знам точно кви поводи ще седна да вързвам като се прибера. :twisted: А също - че където правилника го разрешава ( или не го забранява ИЗРИЧНО :wink: ) , аз повече торен директно на куката няма да бодна...

пъСъ - Федерацията провежда измерване на рибите (под зоркия поглед на песа) , на всеки 5-6 човека , и се падна на мен. Вадят от кофата , мерят и прехвърлят в другата (извън кадър). Идеята е да се види през следващите 4-5 години , колко ще се увеличи средния размер на рибите , след забраната на промишления риболов (с мрежи) в реката.


Изображение
_________________
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: III
Аватар
outsider
Мнения: 2684
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 186 пъти
получил Браво: 4825 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

И така , времето си минава , и стигаме до турнира по двойки на езерото ЖонЕ. Ивицата е интересна , с много риба (ако се паднеш където трябва) , а наградния фонд е приличен , което привлича всякакви хиени , пирати и мародери. :evil:

Изображение

"Не се приитеснявай"- ми смигва Филип ДюверноА - "Батист и Валентин са в застой , вече нямат развитие , идва нашия ред!" Мда. Батист и Валентин печелят турнира вече две години , да им имам "застоя" , ама щом казваш... :)

Фабрис ме оставй да тегля -голяма грешка! :evil: Тегля десния край на сектора , където трябва да се паднеш в левия , или да ловиш много надалеч - а аз съм с прецакан лакът , и не ми се мята , ма хич. :?

Изображение

Правим две петна - Фабрис на 45 метра , аз на 60 , играе се по точковата система , в която трявба да биеш непосредствените съседи. Добрите новини: имаме едни старчоци отдясно , които при нормални условия трябва да бием без усилие , и отбор от начинаещи фидеристи (много добри плувкаджии) отдясно. Тоест , минимума от 4 точки ни е практически в кърпа вързан. :wink:

Стартираме. Не минават десет мнути , и старчоците отляво имат риба. Още малко , и имаме риба отдясно.Ъъъ? Кво става тука бе? :x Имам индикация , и едни двайсет минути след старта имам ситен скимър. Фабрис е още капо.

Аз имам втора риба , малко по-едра , после зашивам много по-едра риба , която се забива в някаква закачка , и я губя. :evil: :evil: Фабрис е още капо. Аз съм спокоен , рибата ще ни налази , и тогава тези отляво - които вече имат три или четири риби , ще видят за кво иде реч! Тука имам плахо кълване , и вадя...ситно сомче?!? След него имам скимър , последван от ВТОРО сомче. И после , трето... :roll:
Фабрис става и прави петно на 25 метра , и сега започва да върти двете , като - не знам...един час след старта има риба , която се откачва на ръба на кепа.

Мен сериозно ме налазват сомчета. Рибите са с тегло 40-60 грама , ловенето им на 60 метра е съвършено безпредметно , а по-наблизо видимо няма риба , щото Фабрис нищо не хваща. Така че аз минавам на 64 метра , където десет минути нямам кълване , после хващам ситен скимър , и пак тръгват сомчета. Ръката ме боли , обаче няма особен избор , така че минавам на 68 метра , където няма сомчета , и се надявам че рибата ще се появи...Отляво вадят риба на дистанцията на Фабрис , който губи втора риба , и след нея - трета.
Аз не хващам нищо , тези отдясно имат много малко риба , и сега надеждата е да бием поне тях...

Да не го разтягаме: ТРИ ЧАСА И ПОЛОВИНА след старта...

Фабрис е още капо! :shock: :shock: :shock: Отляво вече са ни разбили с такава сила , че не ми се мисли (ама ще се наложи) Отдясно или са ни настигнали , или ще ни настигнат всеки момент..."Фабрис" - съобщавам аз на съотборника си - "мисля да се върна на 60-те метра , и до края да ловя сомчета , поне тези отдясно да не ни задминат"

Фабрис кимва , и в същия момент засича , и тръгва да вади първата си риба , която сега успява да кепчоса - три часа и половина след старта , съотборника ми вече не е капо! :D
Хилим се като тинейджъри , обаче Фабрис презамята , и след минута засича втора риба! Аз на 60 метра имам един скимър (пропуснах да отбележа че имам и едно късане - на този водоем не трябва да се лови с поводи 0.14) , рибата не се събира , обаче моя човек вади трета риба?!? "А бе , ти сега ли реши да се събудиш ?" , го бъзикам аз , обаче Фабрис нищо не е променял нито в захранка , нито в жива стръв , нито в монтаж - просто рибата сега реши да дойде пред нас... (при което съседите отляво видимо забавиха ритъм)

Правим бързо съвещание , което се състои главно в жестове , щото няма нужда от много думи , и аз отмервам неговата дистанция , и мятам с олово , да не размазваме петното - след минута имам едъp скимър , и оттам почва да кълве , ама както се искаше...само че остава един час :(

Когато остават 30 минути , почвам и аз да ловя с кошница и да вкарвам храна , щото решихме че за половин час едва ли ще направим беля - в последните 5 минути и двамата вадим по едра едра риба , и приключваме с около 8.5 кила - само Фабрис трябва да има 5 кила , направени за последния час и нещо...(И две скъсани риби в закачката) С всяка риба се споглеждахме - ама може ли СЕГА да дойде шибаната риба пред нас? :x :x :x :x , ама това е положението.

Отдясно имаме 3.7 кила , двете точки ги имаме , отдясно ще ни бият с поне десет кила...ЪЪЪ? имат едва десет кила? :o :o Баси...половин час по рано , не - 15 минути по-рано да ни беше налазила рибата , и ги биехме бе...Отборът след тях има 300 грама повече от тях , и те бяха в обсега ни....страшно ни е тъпо , свиваме рамене и отиваме да давим мъката в пиене. :22:
Мъка има много - алкохол , също. :twisted: :mrgreen:
Утре вече нямаме кой знае какви шансове , поне се надявам да имаме риба...

P.S. Един въпрос си остана висящ , и не знам дали не си вкарах голям автогол : дале не трябваше да си седя на г.за аз на 60 метра , да си вадя сомчетата - поне още един час , и да видя дали ако засипя петното с храна , няма да събера скимъра , който да измести бодливата гад ? Дали не тръгнах да търся рибата по-навътре прекалено прибързано...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: III
Аватар
outsider
Мнения: 2684
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 186 пъти
получил Браво: 4825 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

За неделя имахме тираж , който теоретично беше читав , макар че отборът , ловил на нашето място , се беше ос.ал яко в събота. Споко , това и ние го можем... 8)
Правим две петна , едно на 48 метра , второто - на около 35. Имаме много силен отбор на тапата вляво , а отдясно има много силни плувкаджии , които разпъват...мачове. :roll: Досега не съм видял някой тук да направи добър резултат с мач , ама знае ли човек...

Тежка захранка , и след сигнала мятам , и с първо мятане вадя дребен скимър. Оттам обаче нещата не вървят - поне при нас. Щото отляво хората хващат по някоя риба - без някакъв ритъм , а отдясно хората вадят риба с мачовете... На мен не ми кълве а Фабрис подмята , че имал вече две кълванета на пропадане - yдължавам повода , и започвам да следя върха , който държа натегнат , докато кошницата потъва (трябва да има поне три метра дълбочина) , и да , действително кълве над дъното - ама поне метър и половина над дъното!!! :shock: Рибата се е вдигнала нагоре - кво се чудиш че хората я ловят на плувка? , и сега се виждам в страшно приключение - рибата е дребна , кълве на секундата , изсмуква вердеваса с поглед , и няма хващане. Аз се разбивам от рефлекси , спирам вердеваса , добавям глина в храната , преувлажнявам до смърт , и почвам да увеличавам размера на куката. Опитвам и на торен , ама не ще. Резултат : фиткифиткифиткифиткифиткииииии!!!!!!!!!! :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Баси , как може да сгъне върха до края , и да не се засече с кука СЕДМИ номер бе?!? :o
Хващам някое рибе , ама що риба ми се откачва , не е истина... По едно време ми писва страшно , и забождам на голямата кука тлъсто парче дебел торен червей...ДЗЪН! :x :x
Добре де , ти кога точно ще разбереш , че на тоя водоем НЯМА място за поводи 0.14? Минавам на правилен повод , дебели парчета торен , и сега започва ново приключение: рибата кълве и на това на пропадане , обаче сега аз не се опитвам да засека никаква индикация , докато стръвта не стигне дъното. Тaм седя и чакам , докато клъвне както трябва , при което продължавам да правя фитки , и да ми се откачат риби , но сега почвам да хващам и риби с приличен размер - 500-700 грама. В това време кво става около нас? Мачовете правят някаква невиждана демонстрация , и със сигурност ще ни разбият с особена жестокост. :twisted:
Отляво хващат риба , но вече не в ритъма , който имаха в началото. Фабрис нищо не хваща , и го викам да дойде на моята дистанция , където ПАК не хваща почти нищо! Минава някое време , докато аз се опитвам с монтажа на косъм - който сега НЕ работи , и после се сещам да го питам на кво лови - човека бил приготвил някакви тънки и подвижни торни червейчета , докато аз ловя на тлъсти парчета дендробена , колкото половин цигара. Фaбрис коригира , и почва да вади риба , все така - много пo-малко от мен. (вчера на едно петно , аз хващах по-малко от него.. :) )

Така минават петте часа , като аз приключвам с 23 риби , а съотборника ме - с 21. Кантара идва отляво , с новината че тапата има 30 кила , а техните съседи - 19. Идва ред на комшиите отляво: първият тегли пет кила и нещо , вторият - над 8 кила. Нашия ред - Фабрис тегли 5.150 , което е по-малко от по-слабия резултат на комшиите. Аз тегля 9 кила и нещо - малко повече от по-силния им резултат...тука нещата ще са страшно изравнени...съдиите събират едно с друго , и обявяват че сме били съседите с ...80 грама! 8) :mrgreen:

Мачовете отдясно имат 19 кила , отборът след тях - 13 и нещо , тоест , ние бием и тях , и събираме 5 точки общо от двата манша , с което се класираме 15-ти от 26 отбора ( пликове имаше за първите 12)


Аз имам доста въпроси са си задавам , ама пък имам час и половинан път , така че имаше време .. и така: трябваше да хванем още пет кила риба , за да бием мача и втория отбор вляво , и да гушнем 6 точки. С което влизахме в първите 5-6 отбора.

(Скоба: Валентин и Батист печелят турнира за трета поредна година , с две секторни победи - 12 точки по тази система , и над 65 кила риба за двата дни. Записки по френските състезания - :tup: Спомням си с умиление времената , когато имаше хора , готови да ти обяснят как състезанията сепечелят с късмет...Вaлентин и Батист трявда са ебати късметлиите - без да отричам , че имаха читав тираж и двата дни. Край на скобата)

И така , първи въпрос: имахме ли риба за още пет кила? Охххххх.... :? :oops: :oops: :oops: не , нямаше за още пет. Имаше за още двайсе бе!!!! :( :oops:
Имаше риба двайсе кила да ги направя самичък , докато Фабрис пийва бира на сянка... Кво трябваше да направим , че да я хванем , това е вторият въпрос... Първо , за да се стигне до едрата риба - от която имаше много , трябваше да се избегне дребосъка , от който имаше още повече. И второ , трябавше да се реши въпроса с откачената риба (една-на ръба на кепа). И сега , когато всичко е отминало , и дърветата вече не ми пречат да видя гората , решението става съвършено очевидно - то аз затова и не го стоплих по-рано , щото можеше да ми избоде очите... :|
Първо , трябваше да СПРЕМ ДА СЪБИРАМЕ дребосъка. Аха. Щото си го събрахме ние , без чужда помощ. :roll: :roll: :oops: Трябваше да спрем да вкарваме удавен бял червей и кастер - добре че не беше разрешен фуила , иначе сигурно и от него щяхме да вкараме ( умници , ние? - ми да....) Искаше се чист торен червей , кълцан на едро. Храната : тряваше да се избегне всякаква глина , и всички мътещи и пушещи елементи , да се увлажни на каша , и вероятно - да се удължи още повече повода , ама за това не съм сигурен. (Въобще не опитах със суперкъс повод...)
А бе - толкова си можем... :wink:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: III
joco
Мнения: 686
Регистриран на: Сря Юни 08, 2005 19:10
Местоположение: София
дал Браво: 29 пъти
получил Браво: 22 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от joco »

Щастливец,че все пак имаш концепция за отсяването.Аз в продължение на 20ч. не намерих начин да разкарам попчетата на яз.Жребчево.Грозд бял,грозд торен,земен,царевица от консерва-не и не.Твърда царевица за шаран-не пипа,но и другата риба я не ще.Храня на петно,а ловя на 2-3 метра от него-не.На дъно-фидер на 25 метра-опоскан или се закача и си стои.Само на олово,без хранилка-не.На метод-не.Дълъг повод до метър-не.Голяма кука-не.Така и не разбрах може ли въобще да се направи нещо по въпроса. :oops:
1.Безплатният секс развращава,платения-озлобява!
2.Идеалната жена е като хлебарката-виждаш я или само нощем или само в кухнята!
Аватар
outsider
Мнения: 2684
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 186 пъти
получил Браво: 4825 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

joco написа: Пон Юни 17, 2024 10:15 Щастливец,че все пак имаш концепция за отсяването.Аз в продължение на 20ч. не намерих начин да разкарам попчетата на яз.Жребчево.Грозд бял,грозд торен,земен,царевица от консерва-не и не.Твърда царевица за шаран-не пипа,но и другата риба я не ще.Храня на петно,а ловя на 2-3 метра от него-не.На дъно-фидер на 25 метра-опоскан или се закача и си стои.Само на олово,без хранилка-не.На метод-не.Дълъг повод до метър-не.Голяма кука-не.Така и не разбрах може ли въобще да се направи нещо по въпроса. :oops:
А каква риба търсеше ? Идват ми наум разни решения , ако търсиш шаран. За силвър , не съм ловил във водоем с почета , но тук си имаме сомчета - и където те налазят , шансовете са малки.
(Освен ако имаш облаци скимър или баби , които да кълват на пропадане , над дъното)
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: III
Аватар
outsider
Мнения: 2684
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 186 пъти
получил Браво: 4825 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

И ето ни отново в град ШатО ГонтиЕ. Този път , ще играем в непознат за мен сектор , който е и доста екзотичен - може да се влезе само строго по реда на тиража , щото до края на турнира няма мърдане нито напред , нито назад:

Изображение

Реката , след дъжда от началото на седмицата , макар и да е в процес на спадане , тече като за 40 грама на дистанция от 50 метра (щото аз съм решил да ловя там) . Тук реката е малко по-широка , и доста по-плитка , решавам да не правя близко петно , старт...

Изображение

Минават едни двайсет минути без индикация. Дърветата не ми позволяват да видя кво правят съседите , само виждам къде ловят - и двамата , по-близо от мен , особено този отляво , който е англичанин ама е "местен". (По-местен от мен , поне )

Първата ми риба е ситен скимър , следва втори , трети , и после имам видмо едра риба на другия край. Доближаваме дзверо до кепа , трябва да е дърта платика...упс! :shock:

Изображение

Хммм...реката е известна надъж и нашир със сомове от два метра+ , не знам дали не си вкарвам автогол аз с тоя кълцан торен... Имам индикации за риба на петното , хващам първата едра платика , и после...

Изображение

И още един. и ОЩЕ един!!! Това нещо , даже и размера да си остане все така скромен , едва ли радва платиките на петното... решавам да спра кълцания торен , кастeра - а бе - да половя малко без жива стpъв. Резултат : сомовете напскат петното. :D Платиките , също :evil: :lol:
...Пече слънце , отпивам си аз от Гинеса , и разсъждавам...

Кво е сома? Ми , риба. Тоест , като всички риби , и от него сигурно има повече дребни , отколкото едри ( щото живота е адски несправедлив :mrgreen: ). И що не го ловиш , бе Иване? :roll:

Кaто няма платики... :wink: Тука се бърка в класьора:


Изображение

Правилната стръв за сом:

Изображение

:twisted: :twisted:

Упс!

Изображение

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Някъде около два часа след старта , съм стигнал цифрата три платики , и поне 5 сомчета. И тук петното се изключва - рибата изчезва тотално , аз презамятам и презамятам , обаче риба няма.


Сега , аз не познавам ивицата , и не ми е ясно какво точно да правя...Бих могъл да направя петно по-наблизо , обаче съм захранил здраво , и се надявам че рибата ще се върне. Тръгвам да храня през две минути , добавям глина , и рибата се връща. Сaмо че сега не е същата риба - налазва ме ситен скимър , бабки и хибриди ( под "ситен" имам предвид риби от 80-150 грама) Тази риба , на дистанция от 50 метра ,с кошница от 40 грама , корем , и връх от три унции , НЕ МОЖЕ да се лови. :x
Рaзбих се от фики , и за оставащите 4 часа (турнира е с времетраене 6 часа) стигам бройката 21 риби , и малко под 9 кила. :oops: :oops:

Изображение

Изображение

(Сомовете бяха събрани - общо 16 човека имаме 25 броя от тая напаст , и отнесени Бог знае къде)

Сметката: турнира се печели с 14.9 кила. Има един резултат от 14.5 , един - 13.8 , един с 11 кила и нещо и аз съм пети. Да , първите два резултата са направени от тапите или до тапите , а аз съм по средата.

Изображение

И все пак , както се оказа при разбора на края , "дребната" риба - до 200 грама (!!!) , на 15-18 метра , кълвяла бодро и без прекъсване , и на тази дистанция можела да се лови с кошници от 15 грама..Тоест , аз бях направил две грешки:

1. Когато ме налази сома , не трябваше да спирам торния. Трябваше да вкарам ПОВЕЧЕ торен! :twisted:

2. Трябваше да направя второ петно наблизо , и да мина на него своевременно - и да направя пет кила дребосък. Здраве да е - придобих ценен опит , взех скромен плик - сезонът продължава.
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: III
Аватар
outsider
Мнения: 2684
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 186 пъти
получил Браво: 4825 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

И ето ни отново на Мартиниерския канал:

Изображение

Състезанието е в стил "фидер йок" :evil: , ще се мъчим на мач и щека. Аз още не съм си оправил проблема с дясната ръка :? , така че реших да не се мъча изобщо с кюнеца , и да заложа само на мачове/болонези.

Изображение

Планът , това е да се помогне на канала да постигне свобода , демокрация и човешки права (превод - мисля да го бомбардирам до смърт , и да плячкосам всичко ценно в него. :twisted: Платики , да речем - щото няма нефт , деа :lol: ) .
Те:

Изображение

Инфото е за убийствено слаб и измъчен риболов , вдясно (аз съм тапа в сектора) имам двама състезатели , които за разлика от мен не разпъват мачове изобщо , и залагат само на щеки. С което непосредствения ми съсед си е тапа.. :roll: До него седи Гаел , майстор на ситната и още по-ситна риба... :wink:

Стартираме. Аз почвам с боло 5 метра , екипирано с ваглер 8 грама. Що правя такива постотии ли? - ми дългия ми мач ( ловя с фиксиран ваглер на дълбочина около 3.5 метра) е доста мощен , и за да мятам с него като хората , трябва да мятам с доста по-тежка плувка (32 метра). И съм любопитен да видя , как ставa тва да се лови на мач с болонеза.. Ми как се лови...много просто бе - не кълве! :evil: :lol: Ма грам! Минава повече от час , през който се наслаждавам на ваглера , който влачи по дъното само един микровирбел , и независимо от това почти не мърда - а има ветрово течение на повърхността. Кеф голям - и тук плувката внезапно изчезва като неудобен свидетел , засичам , и имам едра риба отсреща. Поводът е 0.12 , за никаде не бързам , и след малко кепчосвам дърта платика , и такъв камък ми пада от сърцето , че комшиите сигурни са си вдигнали плувките с десет санти нагоре... 8)

Като стана дума , този до мен има някакви дребни риби , Гаел и той. Аз се надявам това да е само първата риба от дълга серия , обаче петното пак изстива , излиза вятър , минавам на по-тежък ваглер , вече с дългия мач , опитвам и със слайдер - не ще бе! Комшията вади платика на щеката , с Гаел се заяждат кой кого ще бие , аз нищо не хващам , обаче... Слайдера , брато. :shock: :shock: - Чакайте да ви кажа - с това изобретение отношенията ни са сложни - "под вежди се гледаме строго , и боpя се с него , доколкото мога" , се кзаваше на едно място. 8)
Ту работи добре , ту тръгва да се оплита с всяко мятане без всякаква причина , и ти къса нервите..."Слайдер" би трябвало да е дума от женски род , мисля аз... :wink:
И те сега - ловя на 32 метра , духа един стабилен ветрец , и тва нещо лети като по конец , не се оплете ЕДИН път за цял ден , проблеми със слайдера , аз ? Не знам за кво приказвате , слайдера е песен няк'ва бе... 8)

Наближава края на сутрешното полувреме , в последните десет минути аз сипвам на петното още една щедра порция демокрация и чoвешки права :twisted: (да му дойде акъла) , и отивам да ям , че умрях от жажда. :mrgreen:

Инфото между чашка и чашка : навсякъде е скръб и скърцане със зъби , има хора , които са КАПО , хора с по три ситни баби , страшна работа. Гаел твърди че има две кила риба , моя комшия има ДВЕ платики на щеката , а на другата тапа в моя сектор седи моя учител , Сенсей Кристоф ДюгЕ :lol: , който не знам кви ги дялка , щото си седи на мястото и не ще да дойде да пийне нещо, деа и хитреца. :wink:


14 часа , айде пак: не ще. Ма хич. И сега , и на комшиите на щеките не им кълве канала направо е умрял (дали пък не го "демократизирах" прекалено? :roll: ) Въртя лекия и тежкия ваглер , слайдера , едната линия я настроих да стърже по дъното (с другите лежа като Тодорка) - ТЦ. "Кълве ли?" подвиква рънъра отзад "Не съм видял кълване" , отговарям , и в този момент плувката се скрива , и гушвам фитката. ААААРГГГГХХХ!!!! :x :x :x :x :evil: :evil: :mrgreen:

Почва да се формира течение и плувката не ще да седи мирна , така че сега свалям два ситни дропера до вирбела , и закотвям линията. Кво щях да правя , ако бях на фидер? Ми , щях да презамятам през две минути с чиста глина , да речем? Окей , ръга се лека глина в храната , малко Литу , поръсвам с бентонит , и почвам да мятам топчици колкото орех през няколо минути. И решавам да изчакам кълването поне десет минути. Бодвам парче торен , един бял , и един вердевас -( да не каже рибата , че не съм боднал мезето , дето го харесва ) , и след няколко минути слайдера щръква няколко сантиметра , засичам , и имам втора риба!
:D
За съжаление , до края не успявам да хвана трета , макар и да имам още една фитка. Идва кантара...комшията с двете платики има 2.2 кг. Гаел , с невероятния си улов от 76 РИБИ(!!!) - как ги правиш тези работи бе брат? :o :o :o , тегли 2.450 , с което умряха да се хилят и да се тупат по гърба с другия пич, този с 2.2-те кила. Аз вадя двете си риби...

Изображение

... и тегля 3.020. :)
Hадолу по сектора е мизерия , и за моя изненада , Кристоф не е намерил рибите на мач , и е хванал 600 грама на щека. Аз съм...ъъъ? Спечелил сектора?!? :shock: :shock: :lol:
Нямам думи - първата чертичка за сезона (от 17 състезания!) , и я правя на плувка??? Баси машината , у-би-ец! До Коледа може да драсна още една бе! Ко се нъпъна много , може би даже две... :mrgreen: :mrgreen:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: III
Аватар
outsider
Мнения: 2684
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 186 пъти
получил Браво: 4825 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Събота. Май беше 6-ти юли...Бургньоф:

Изображение

Духа вятър , много по-силен , отколкото изглежда на снимката , главно щото на нас ни идва леко в гръб ( поне в началото , после извъртя странично , и си показа рогата със страшна сила). Имам много силни съседи , особено вляво от мен , където на тапата седи Вансан , и оглежда скалпа ми със зле прикрит интерес. :twisted:
Храним , и почваме - проблема е че почваме да ловим сомчета. Аз , поне - Вансан вади първата платика...

Кво да ви разправям? Минава един час , в който рибата не се събира , и кълването си остава хаотично и странно - имаме сомчета , редки платики (тукашната "платика " е скимър от 400-700 грама). Има и Господ знае откъде появили се платички от 100 - 120 грама , които кълват адски пипкаво (дистанцията ми е 56 метра) Налага ми се да ловя на вердевас - на Бургньоф бе!!! :o , на накиснат в ароматизатор бял червей , по едно време така се бях отчаял , че стигнах до кука 16 номер , баси. Докато аз се чудя кво става , Вансан прави ритъм с дребна риба , а Себастиан отдясно лови на метод , и вади някаква нечовешка каракуда. Аз решавам да опитам с торен на косъм - не знам колко е разрешено , ама никой не е обявил че е забранено.. :wink: , резултата от тая маневра е едро сомче - " чухме анатема , и на тая тема..." :?
Така минава времето - Себ вади втора каракуда , както и една едра платика , тапата си вади дребна риба , макар и да прави фитки и да мърмори нещо под носа си , вятърът се усилва ли усилва , петното се разcейва ли разсейва , в резултат на образувала се брада от плетеняк , основния ми фидер за деня излезе от строя :evil: , и кълването става все по-трудно за разчитане . Идва ред на кивока:

Изображение

Сега , кълванетата се виждат по-добре , обаче не напипвам никаква вакса. Хващам нещо на вердевас , нещо на торен , нещо на бял червей , правя фитки , рибата на моменти се отдръпва , и нямам кълване по двайсе минути.. а бе , ясно ми е че потъвам , но не знам какво да направя - въртя стръв , дължини на поводи и монтажи - къс повод , патерностер , даже метод , ама без резултат - няма риба за метод просто. Когато остава малко повече от половин час до края , стигам до извода , че въртенето на монтажи и стръв сигурно беше грешка , и че най-вероятно щеше да е по-правилно да ловя само с една стръв и монтаж. Към този момент , май най-добрата стръв беше белият червей , решавам да изкарам с него до края , хващам една риба, и после нямам кълване почти десет минути...Остават 15-20 минути , аз пак нанизвам голямо парче торен на косъма , и решавам да чакам докато клъвне - и двамата ми съседи ме бият , и сега само бонус ме спасяваше.

Минават пет минути , минават шест ... май и това не беше решението? - в този момент кивока рязко се сгъва и имам едър скимър , ама сигурно над 700 грама . 8)
Имам още 6-7 минути , сменям червея с пресен , презамятам , подпирам фидера на стойката , свирят пет минути до края , сега на Себ не му кълве , на Вансан от бая време вече не му кълве в същия ритъм , остават три минути ... две - имам рязко кълване (кога точно се бяха разкарали сомчетата? От колко време можех да ловя безнаказано на торен , и не бях разбрал? :roll: ) - и сега имам истинска платика , около кило и двеста , която вадя една минута преди края.

:D :D :D

"С тази риба" , отсича Вансан , "ще ме биеш"!

Да бе , сигурно...Идва кантара , Вансан тегли 5.430 , основно дребна риба , изключително добър за условията улов , аз тегля...

Изображение

...5.730....

:o


Себ тегли 4.600 с 4 риби , и аз печеля сектора. :D :D

"Иван , на какво ги хвана последните две?"

"Aко ти кажа , ще трябва да те убия" 8) , отговарям спокойно , за смях на Себ - "Себ , с кво лови на метода ?" , питам аз "Дъмбел" , отговаря човека най-спокойно...я пак?!? :shock: :shock: :mrgreen: - и аз се чудя да бодна ли торния на косъм ,ох , ох... :lol: :lol:

На другия бряг има два сектора , брулени от вятъра , и сега ни стана ясно що ние нямахме риба - вятърът беше "избутал" платиките там , и хората се бяха изкефили яко - Жан Клод печели с 19 кила , има един със 16 , втория сектор се печели с 13 , такива с 5-6 кила не влизаха в пликовете... :roll:
Следваща спирка , Мигронския канал.

_________________
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: III
Аватар
outsider
Мнения: 2684
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 186 пъти
получил Браво: 4825 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Мигронският канал ( Le Canal du Migron ) е един от любимите ми обекти за състезателен риболов в региона , и вероятно , ивицата на която имам най-сериозни успехи , и с най-значителни резултати. :)
Тази година обаче , навсякъде риболовът е куц и скапан , така че не се надяваме на много сериозен улов - надяваме се на читав тираж...

Изображение

Инфото е за много слаб риболов , както на фидер , така и на щека (турнира е "open"). Аз съм приготвил обичайната сладка , едрозърнеста , калорична храна за едра риба , обаче сутринта е 11 градуса (да , на 13 юли! :o ) , и решавам да разредя храната с глина , и то с повече глина , отколкото храна.
Тиражът не е лош - тапата вдясно ловят само на щека и двамата , ние сме до тях , с три силни фидерни отбора вляво. Жан Kлод почва на щеката , и му кълве риба от 80-120 грама , при мен няма никой , почти 40 минути(!!!) , после тръгват ситни...сомчета?!? А бе , кой ми е подменил канала с тази непозната , и доста скапана ивица? :evil:
Хващам един два скимъра , и тук Жан Клод ме убива със странна маневра : макар че на щеката все още му kълве (по-малко отколкото в началото) , той за.бава плувката и влиза навътре - захранил е петно на 35 метрa (аз ловя на 50). :roll:

Изображение

Аз не съм сигурен че това беше много добра идея , ама имам собствени проблеми за решаване - едра риба няма въобще , ситната идва и си отива , има сериозни паузи , опитвам в тръстиките отсреща с метод , имам кълване на грозд бял червей (ситна риба) , хващам някое сомче..Жан Клод прави серия от сомчета , докато комшиите почват да вадят риба на щеката.

Общо взето , турнира минава в стъргане , смяна на дистанции , на стpъв , на поводи и куки - не намираме нищо , което реално да работи , и приключваме с 3.100 , ( отдясно на щеката имаме 6.600 )

"Добре де" , решавам да задам въпроса - "като ти кълвеше на щеката , що я изостави?" :roll:

"Тапа сме на фидера" , ми обяснява ортака - "просто нямаше начин рибата да не дойде бе!"

Мда. Логика има , и освен това , при положение , че само той щеше да лови на щека , нямаше никакъв начин да бием комшиите , които ловяха на щека и двамата , и бяха тапа все пак. Успокоявам Жан Клод да не се тръшка , няма вина за нищо , и тръгвам след кантара , да видя колко сме се оплескали. Комшиите вляво теглят две кила , добре , вече не сме последни! Записки по френските състезания - Page 26 1983146805
Следващите - кило и осемстотин. После - кило и половина...С всяко следващо теглене , аз се ухилвам все по-широко , притесняват ме само отборите на номер 30 и 31 , (или може би бяха 29 и 30 , не е важно) - много добри места , и много силни отбори...

2.900

2.800

...

8) 8)

"Жан Клод" , връщам се аз при съотборника - "можехме ли по някакъв начин да бием щеките на тапата?"
"Не , по никакъв начин"
"Ми тогава ще се наложи да приемем , че сме направили максимума , брат - ние сме ВТОРИ"

:D :D :D

От намусеното изражение на ортака не остана и следа - как се ухили от ухо до ухо , няма да ви разправям :mrgreen: , и отиде да вади бира от хладилната чанта - първата от много , можеше да се предположи... :wink:

Втори в сектора , това ни прави 6-ти от 36 отбора във временното класиране - сега оставаше да се види какви щяхме да ги свършим в неделя - и аз имам подозрението , че риболовът щеше да бъде още по-тегав... :?
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: III
Аватар
outsider
Мнения: 2684
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 186 пъти
получил Браво: 4825 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

И така , след съботния манш сме втори в сектора , и 6-ти във временното класиране (от 36 отбора). На разпивката вечерта - много хора са страшно зле , включително и много добри - както на фидер , така и на щека , всичко живо се надява да бъде по-добре утре ...аз имам съмнения. Или по-точно , нямам - сигурен съм , че ще бъде още по-зле... :roll:

Изображение


Падаме се в левия край на същия сектор . Жалко , рибата вчера беше на другия край на ивицата...храним две петна - аз на 50 , Жан Клод на късо , този път - без щека ( вчера тук не е имало никакъв риболов на плувка)

Мятам и пет кошници в тръстиките отсреща (64 метра) , с идеята да опитам на метод , ако нещата съвсем се скапят. Глина в храната , минимум жива стърв...а бе - зимен подход , ама без фуил.

Минава половин час до първото кълване , на Жан Клод не му кълве въобще , а докато аз чакам да ми клъвне , съм си намерил работа - бая на единия монтаж , монтирам му ластиче , и след две едва забележими индикации , минавам на повод 0.10. През юли. :roll: На Мигрон.... :shock: :shock:
Сега почва да кълве - леки , едва забележими индикации , ама през 15 минути. Има повърхностно течение , което доста натиска влакното/върха , и тука не се сетих за една работа , което вероятно беше най-сериознта грешка за деня - не се сетих да ловя с "кивока ", който позволява да се види ОТПУСКАНЕ на върха , което в тези условия не може да се отчете по връхчето по никакъв начин.

И така , от 9 часа , до паузата на обяд , аз имам СЕДЕМ скимъра. Жан Клод има няколко сомчета , но основно се наложи да лови на моето петно , с празна кошница , ( да не размазваме петното ). След паузата той лови с храна на петното , а аз минавам на метода в тръстиките - половин час на топче. Половин час на бял червей. 20 минути на торен. НЕ ЩЕ БЕ!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

От 12 до края на турнира в 16 часа , (окей , от 12 до 13 беше паузата за обяд) , нямам риба - едно кълване на бял а 50 метра , и едно подръпване на бял червей в тръстиките. Точка. Идва кантара , теглим 1.470 , за ужас на комшиите отдясно които имат 1.420 :mrgreen:

(Не се сетих да щракна снимка на улова.От друга страна , да се снима такъв "улов" на Мигронския канал не върви някакси... 8) )

Тръгвам след кантара - до края на сектора , от три отборa , не ни е бил никой , и ние сме 5-ти в сектора (от 12) С това се класираме 8-ми , което без да е някаква бляскава изява , не е и съвсем позорно.

Изображение


Имаме избор между скромен плик и предметна награда , избираме предметната :

Изображение
8) 8)

И в неделя пак сме там , този път , с Фабрис - мисля че няма да имам нужда от два живарника... :wink:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: III
Аватар
outsider
Мнения: 2684
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 186 пъти
получил Браво: 4825 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

И ето ни пак на същия канал:

Изображение


Този път е облачно , ветровито и превалява. Имаме много силен отбор отдясно : да поясня - и двамата ловят на щека по-добре от Фабрис (на него му се пада честта да защити щекарския фронт) . Единият от тях лови на фидер добре , макар и да не по-добър от нас. Другият лови на фидер отскоро , и не блести с нищо особено. И двамата познават канала много по-добре от нас.

Изображение


Стратегията : Фабрис храни на щеката , и едно петно на 25 метра. Аз храня на 52 , на самия ръб , където почват камъните , и едно петно с царевица и пелети на 63 , в тръстиките , за краен случай , ако нищо не кълве на другите дистанции. Храната ми е тъмна , практически без жива стръв , настроен съм много предпазливо и песимистично. Докато Фабрис бае на щеката ( с първо пускане има риба , която му се откачва) , аз презамятам няколко пъти с кълцан бял червей и щипка живи пинки през кошница , и сега почвам да получавам леки индикации. Ама много леки! Успявам да хвана ситен скимър с патерностера и повод 0.12 , обаче ми става ясно , че рибата се мръщи - тука се вади фидера с повода 0.10 , и почвам да ...кълцам кастер. Що така ли? - ми , имам кастер , а рибата е ситна и злояда , та да не я прехраня нещо... :roll:
С това хващам втори скимър. И трети. И още един... И всеки следващ е малко по-едър от предния , като последната риба е окиоло 600 грама. Фабрис е изоставил щеката , и е минал на фидера , без резултат. В това време Лоран отдясно... :o :o
УПС! Лоран вади едра червеноперка (над половинка със сигурност) , скимър , дърта платика...Ей , алооуу!!! :evil: :lol:
Почвам да добавям по малко бял и по малко кълцан торен , опитвам на торен - хващам платика , обаче видимо кълве повече на бял червей с вердевас. Фабрис нищо не хваща , минава с олово на моето петно , и пак нищо не хваща. Фaбрис и съотборника на Лоран стават първи да обядват , ние продължаваме да се бием риба за риба , като Лоран хваща повече от мен (малко повече) , а на мен ми се откачва МНОГО едра платика до брега

:x :x :x :x :x :x :x :x :x

Идва наш ред да обядваме. Дaвам инструкции на Фабрис да лови на моето петно с храна , и да вкара малко торен , видимо платиката днес кълве. В лагера на противника цари отчаяние - Жан Шарл , съотборника на Лоран , не е ловил през живота си на 50 метра , и си скубе косите... 8)

С Лоран поръчваме винце , и почваме да коментираме кой как лови , с какво , и как ги виждаме нещата - ама все едно сме съотборници. :lol: :lol: И тук Лоран ми споделя , че като ме е видял да кълцам "торен" , е почнал да кълца и той , и така е викнал платиките. Като му казах кво съм кълцал , умря да се хили... :mrgreen:

Край на паузата - Фабрис има една риба , Жан Шарл е размазл петното във всички посоки , и не е хванал нищо...Сега Фабрис почва да хваща риба (ловим с храна и двамата) , Лоран пак намира тавите , аз губя време да търся едрото на торен - като ти кълве на бякл с вердевас , ми лови си на него бе пич! , по едно време Фабрис закачва някакъв клон , и тръгва да го влачи от 50 метра...ама КЛОН!!! :shock: :lol:

Изображение

Аз си помислих , че с провлачването на тая греда през петното , направо ще го убие , обаче се оказа точно обратното - имам две кълванета веднага , видимо размътването на тинята беше привлякло рибите. Свири се край , аз съм убеден че Лоран ни бие , ама с двe кила разлика. Лоран има 18 риби , аз имам 12 , и три баби , Фабрис има 7 риби. Проблема е , че имаме и доста ситни риби , така че количеството нищо не означава.. Теглим първи:

Изображение

9.900

Лоран и Жан Шарл теглят ...

6.800

:D :D :D

А! Ние печелим сектора? Отиваме да пием по бира , инфото е , че никъде няма читав резултат , ние сме спечелили турнира! - we are the champions , мон ами! 8) :D ...за едни славни десет минути. После идват с кантара от другия край , където един отбор е решил да се качи в плиткото (където аз така и не опитах - даже в паузата събрах метода , който бях приготвил като резервен вариант) , имали са късания на кошници и шок-лидери , късания от шарани , и все пак , са хванали сума ти риба. Колко "сума ти"? Ми...

10.840

THEY are the champions , my friend!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

С Фабрис се споглеждаме и свиваме рамене...добре , спускаме се до второ място в крайното класиране...И? Купа и плик , чертичка...кво сега , да се тръшкам ли? - имаме време за тръшкане , не се притеснявайте - :? :cry: - този уикенд , 27-28 юли , има мащабен турнир на Мартиниерския канал - скъп , с награден фонд , и със 70 участника от най-високо ниво...



...и в събота с Нико си спретнахме тренировчица там : за пет часа риболов имам ЕДНА закосена риба... :(
_________________
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: III
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и турнири”