Проблем с хвърлянето с бейткастър

Тук ловят с примамка, мултипликатор и чепата пръчка.
Paco7
Риболов: Спининг с бейткастър, шука, кефал
дал Браво: 2 пъти

Проблем с хвърлянето с бейткастър

Мнение от Paco7 »

Здравейте колеги, имам кастинг въдица от вече 3-4 години. Научих се как да я ползвам бързо и нямах никакви проблеми с хвърляне, вадене на риба и тн.
Но сигурно от началото на годината имам проблем с хвърлянето, а той е че при някои по-резки замятания кордата се къса и оставам без примамка. Мислех си че проблема е в плетеното, казах си, че може да е старо, изхабено и взех ново. Проблема обаче продължи, помислих си че проблема е във водачите на въдицата. Макар и да не намерих неизправност в тях, смених пръчката с една резервна. Проблема все още го имаше, след това изпратих макарата на сервиз, върнаха ми я, и да не повярваш проблема още го имаше :( .... Имате ли съвети, препоръки и какво трябва да направя според вас.
jentalmena
Риболов: спининг, кастинг
дал Браво: 1 път
получил Браво: 9 пъти

Re: Проблем с хвърлянето с бейткастър

Мнение от jentalmena »

Трябва да се регулират спирачките и тягата върху оста на шпулата.
На мен Господ не ми спести бейткастинга :))
rap66
дал Браво: 38 пъти
получил Браво: 34 пъти

Мнение от rap66 »

Къде се къса линията, т.е. остава 20 см след горния водач, края остава някъде по водачите, или навиваш 10 м след като скъсаш. Но моя опит показва, че за тия късания е виновна пукната керамина, водач на макарата или пръчката. Аз ги проверявам с върха на макетното ножче, но понякога и с него пукнатината трудно се открива.
Paco7
Риболов: Спининг с бейткастър, шука, кефал
дал Браво: 2 пъти

Мнение от Paco7 »

Късала ми е и 10-тина метра след пръчката и между водачите. Благодаря за съвета ще огледам и макарата и въдицата.
Публикувай отговор

Обратно към “Бейткастинг”