Кленариада 2024
- БОНЧО
- дал Браво: 1026 пъти
- получил Браво: 487 пъти
Re: Кленариада 2024
Браво,Илиански.Големи тупалки Когато реката беше позамътила излизаха рибки градско във Велико Търново,сега отново е бистра като планинско поточе и кефалите са се изпокрили нейде.
Не става само с ядене,трябва и ...пиене!
- Soafraid
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 914 пъти
- получил Браво: 546 пъти
Откакто отпушиха моста под конниците и откакто Белица мъти Янтрата изчезнаха градските кефали.
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
-
- Риболов: Спининг
- дал Браво: 312 пъти
- получил Браво: 190 пъти
Да кача и аз снимка на едно кленче.
Рибата е средно статистическа , но природата ни е прекрасна. Важна е разходката!
Рибата е средно статистическа , но природата ни е прекрасна. Важна е разходката!
Като идеш за риба не може да си тръгнеш преди да си хванал поне една.
Ако хванеш една - значи има поне още една.
Ако хванеш две - значи има много, така че стой и лови щото друг път може и да не хванеш...
Ако хванеш две - значи има много, така че стой и лови щото друг път може и да не хванеш...
-
- дал Браво: 312 пъти
- получил Браво: 190 пъти
Едва 2-ри риболов за това лято - деградация!!!
Ще трабва да се поправя!
Класическия Sert exceed 0.9-5 и бой на кленьовете! И едим щрък за цвят Поздрави на всички ентусиасти!
Ще трабва да се поправя!
Класическия Sert exceed 0.9-5 и бой на кленьовете! И едим щрък за цвят Поздрави на всички ентусиасти!
Като идеш за риба не може да си тръгнеш преди да си хванал поне една.
- Ilian70
- дал Браво: 2182 пъти
- получил Браво: 2586 пъти
- Ilian70
- дал Браво: 2182 пъти
- получил Браво: 2586 пъти
Една рибка от неделя.
Досега бях виждал нещо подобно през пролетния сезон, но ето че ми се случи и през есента. С очилата (поляризационните ) съзрях две едри риби и се опитах да ги провокирам да атакуват примамката. Заметнах така, че да не е съвсем близо до тях, а по-скоро между двете. Последва скоростна атака от едната риба, която беше буквално с цопването на примамката. Започнах да обирам, а същата се дърпаше яростно. Почти веднага се появиха 5-6 риби от същия калибър (към 50 см.), които не бях забелязал. Те постоянно обикаляха набодената, което продължи буквално до краката ми. Предполагам, че мислеха че се храни и очакваха да се включат в угощението, ако нещо остане. На същото място нямах повече късмет, въпреки че мярках кефалите.
Досега бях виждал нещо подобно през пролетния сезон, но ето че ми се случи и през есента. С очилата (поляризационните ) съзрях две едри риби и се опитах да ги провокирам да атакуват примамката. Заметнах така, че да не е съвсем близо до тях, а по-скоро между двете. Последва скоростна атака от едната риба, която беше буквално с цопването на примамката. Започнах да обирам, а същата се дърпаше яростно. Почти веднага се появиха 5-6 риби от същия калибър (към 50 см.), които не бях забелязал. Те постоянно обикаляха набодената, което продължи буквално до краката ми. Предполагам, че мислеха че се храни и очакваха да се включат в угощението, ако нещо остане. На същото място нямах повече късмет, въпреки че мярках кефалите.
- vboriyanov
- Риболов: спининг
- дал Браво: 288 пъти
- получил Браво: 139 пъти
- Обратна връзка:
Един язовирен, златен, който видях как подгони и заметнах точно върху въртопа, който направи, в един плиткач на педя вода. Помислих го за щучка, но се оказа кефал. Взе 55мм воблер с цопването.
- ...
-
- 20241012_115846 (1).jpg (456.18 KiB) Преглеждано 95 пъти
-
- 20241012_120015.jpg (206.01 KiB) Преглеждано 95 пъти