" Записки по френските състезания "

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Публикувай отговор
Аватар
VDP
дал Браво: 728 пъти
получил Браво: 18 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от VDP »

Monsieur да не свърши сезона или има много състезания и няма време за писане?
Няма новини от края на Август?
Спининг клуб "Софийско кап0чино"
Аватар
outsider
Риболов: състезателен фидер
дал Браво: 195 пъти
получил Браво: 5028 пъти

Мнение от outsider »

VDP написа: Чет Окт 10, 2024 10:46 Monsieur да не свърши сезона или има много състезания и няма време за писане?
Няма новини от края на Август?
:lol: :lol:
Отмина и септември. НАЙ-ПОСЛЕ , деа! :evil:
С кво удоволствие я затварям тая старница , представа си нямате..ъъъ , кво? :roll: Преди да я затворим , трябвало да я прочетем...Уфффф - то май не си струва ама щом настоявате... :oops:

Изображение

14.09 - Пак на Мигронския канал , който тази година е доста разочароващ... да , това ми е един от любимите обекти , да , знам къде да търся рибата - само че нещо не я намирам тази година. Отмервам 50 метра , основата на шкарпа , дребосъкът се събира достатъчно бързо , и сега трябва да дойде едрата риба...Би трябвало - ама не идва. Идват някакви слаби кълванета , изсмукана стpъв , нещата не вървят изобщо. Минавам на торен , оказва се че на него кълве , обаче рибата е дребна , и не се хваща . Налазват ме баби , с които в условията на умерен вятър и дистанция от 50 метра , не могат да се проведат мирни преговори - а във военните действия те удържаха решителна пбеда... :oops: Имам две кила и нещо - да речем , 2.260 , като направих всичко възможно ДА ИЗБЕГНА бабите (имам една откачена риба от половин килце току пред кепа) , съседът отляво , който направи всичко възможно ДА ГИ ЛОВИ , ме бие със 130 грама... :mrgreen:
Баби имаме само ние - всичко друго има скимър , някои - на 25 метра. Има и един спечелен сектор от дистанция...18 метра. :shock: На Мигрон. Без майтап. Върнете ми парите!!!! :evil: :mrgreen:
Класирам с 16-ти от 23-ма , свивам рамене...

Неделя , 29 септември.

Изображение

Тука състезанието е по двойки , без фидер. Ще се лови на щека...мммм

Изображение

:) :wink:

Изображение

И мач! 8) Щеката я оставям на ортака , той има опит в тая работа ( първото му състезание е било през 1988-а , да ви кажа. И го е спечелил! :tup: ) Аз мoнтирам един топ сет , за всеки случай..
Старт. Даниел , съотборника ми , почва в ритъм да лови някакъв безбожен ситнеж , ама той обича и се кефи. Аз тренирам точно мятане с мача. Да ви кажа: топките ги мятам като Василий Зайцев 8) - и после не мога да метна фиксирания ваглер на петното :oops: :lol: - трябва ми половин час да свикна с това , че не мятам кошница. От двете страни имаме само щеки , което уж ми дава предимcтво , обаче риба няма. Аз съм тренирал на водоема (два пъти!) , има среден скимър и много каракуда - само че ден преди турнира удари първото есенно застудяване , и не знам дали каракудата ще кълве. Ритъма на Даниел спада значително , моментът да се включа и аз на щеката май го бях изтървал :oops: ...до паузата в 12 часа имам две рибета от по 50 грама , отивам да хапна нещо , по време на паузата кълването е утихнало още повече , така че решавам да прибера щеката , и да заложа на мача до края..
Cъстезанието , да ви кажа , приключва в 16 часа. И аз нямам 200 грама риба в 14 - що се мъчиш с мача , като в него няма хляб бе Иване? :oops: :?

И като тотално си забравил как се лови с него? :( И тази храна като за топло време , с прекалено много едра фракция , за къде си тръгнал с нея? Ще потопиш отбора , брат... :?

Тука ми кълве , скимър от 200 грама - добре , презамятам - кълве на секундата , сега е каракуда от 300 грама..и втора! И трета!! 8) :D Мача , брато , тва е сила! И аз всъщност още мога да ловя с него - само риба да има! Сега кълве гол след гол , даже закосявам нещо много - ама МНОГО едро , което намира къде да се забие на 15 метра от брега , и да скъса...

Изображение

Теглим 4.300 , от които половината съм я хванал аз - за два часа... :wink:
С това сме 3-ти в сектора (от 11 отбора) , вторите имат 4.900. Няма да се кОсим - има един отбор с 4.200... :)
5-ти в крайното класиране , септември , с двете си състезания , се обявява за закрит- на сцената илиза Октомври.

Октомври запретва ръкави , поглежда към септември със зле прикрито презрение -"ДВЕ състезания? Само толкова ли можеш?" , и ето ни отново на Мигрон :

Изображение

Аз съм провел тренировка , и ВСИЧ-КО ми е ясно! 8) :mrgreen: Стартирам със стандартна храница ,търси се дребосък. Дребосъка се появява , малоброен и злояд. Тука се ръка глина в храната , и се намокря с кълцан бял до състояние ОК : Отвратителна Кал. :mrgreen:

Сега съм готов да мина на чиcтa глина със жива стърв - което на тренировката умножи кълванетата по 5. Сега...ъъъ Сега рибата изчезва. На никой не му кълве ,хората тръгват да ловят на късо - както се оказа впоследствие , с поводи 0.08 и куки 22-ри номер :shock: :shock: , аз извадих вердеваса сдъвкан три пъто беC да видя кълване , хванах две рибета от по 10 грама , и работата ми стана ясна..Дъртия торен червей , рибна храна , прибирам ненужните пръчки , и решавам да играя ва банк , и квото стане :twisted: - нямам нерви за ситнеж. :evil: :lol:
Резултат - имам два скимъра от по 200 грама , и с общо 7 риби , тегля 720 грама , и се класирам...ПРЕДПОСЛЕДЕН . :oops: :oops: :mrgreen: :lol: Отляво имам 780 , отдясно - 980 (пича с куката Ном 22). И сума ти резултати от кило до кило и канче. Печели се с три-четири кила... Ми...добре - ако утре трябва пак да играя на проклетия канал , аз мисля ПАK да ловя на шкарпа отсреща. :twisted: И ПАK да търся едрата риба. 8)
Сaмо че утре не играя на Мигрон - утре играем на река Мен - където се надявам да видим малко риба , че аман... :evil:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: IIIII III
Аватар
bobopeli
дал Браво: 914 пъти
получил Браво: 1552 пъти

Мнение от bobopeli »

Ако някой ден остарея достатъчно, че да не мога да обикалям със спининга, в твоя чест ще си купя фидери и ще ловя с тях! :fish15:
Аватар
outsider

Мнение от outsider »

bobopeli написа: Чет Окт 10, 2024 23:17 Ако някой ден остарея достатъчно, че да не мога да обикалям със спининга, в твоя чест ще си купя фидери и ще ловя с тях! :fish15:
:lol: :lol: :lol:

Река Мен , братО. Любим водоем , на който по разни причини не съм стъпвал бая отдавна... Инфото: лови се дребна риба , накъсо. "Дребната" риба тук е 80-100 грама 8) ...алооооууууу! Вие знаете ли аз вчера кво лових бе? :evil: :evil: Къде трябва да подпиша? :mrgreen:

Изображение

Турнира е "опън" , по двойки , събрали сме се 12 отбора. Играя с бай Жил , който се оплаква от разни болежки , и не ще да лови навътре. (Дистанцията тук е около 45 метра) Освен това , твърди че двамата на еднот петно може да го съсипем , така че той ще лови на 25 метра. Храна съм приготвил , почти колкото е разрешения обем , и мисля първия час (поне) , да храня с някаква по-обемна кошница. Дълбочината е около пет метра , стартираме...

Изображение

Почти веднага почва да кълве дребосък. Има течение като за 40-50 грама , аз от старта почвам с кука десети номер , два бели и два вердеваса - две-три фитки , докато се сетя да вкарам в действие хеликоптера , и сега почвам да хващам по някой ситнеж. Жил , междувременно ми прави демонстрация на засичане...ъъъ? :shock: :shock: - как да ви го опиша? Виждали ли сте разни майстори как мятат седнали на сто метра? Е , СЪЩОТО движение , ама в обратна посока! :o :mrgreen:
Ако нямаше пет метра дълбочина , кошницата щеше да излита от водата , честно! При това , той нищо не хваща..."Жил , с ква кука ловиш?"
"14" , отговаря обвиняемият. Ти майтапиш ли се бе пич? ...Аз хващам още две-три рибета , Жил хваща и той , обаче фитките му си остават много. Що не минава на истинска кука? НЯМАЛ човека таива ченгели! - давам му повод с правилната кука , сега фитките му намаляват , и мога да се концентрирам върху собствения си риболов - и така: риба има. Много. И точно както твърдеше инфото , дребна. Аз просто не мога да повярвам , че този дребосък не привлича някоя по-едра риба...Тръгвам да кълцам по малко торен , като вместо да го кълцам отделно , и да добавям в кошницата , аз просто пускам един - два в храната , клъцвам ги намясто ( става безшумно , съседите даже не чуват ножицата). Опитвам на удавения бял червей , 5 броя , и сега зашивам риба от 500-600 грама...хммммм... :roll:
Минал е един час от старта , в действие влиза торния червей , монтиран на косъм (Жил хвърля скептичен поглед на тва безобразие :mrgreen: ) , мятам , две минути , три ... лек тласък , и оттам следва мощно кълване - в кепа влиза платика от кило..Ахаааа! :twisted: :twisted:

Тука аз пускам лиги като главния герой от филма "Alien" 8) , и се захващам да подбирам правилната кошница , дължина на повод , и как точно да бодна торния на косъма. Рибите от 500-600 грама се редуват с такива от кило , като от време на време има и по-едри...

Изображение

...Питам Жил дали не иска да мине на моята дистанция , обаче ортака не ще - щели сме да съсипем петното. :roll:
Ми добре...правя истинска серия от прилична риба докато се оглеждам настрани - отляво хващат риба , но едрата си остава малко , основната им риба е дребосък. Отдясно цари същата ситуация , не се вижда бъркане с кепове никъде. Кълването се прекратява , при което обаче видимо има риба на петното , но не кълве. Връщам се на ситната (10 :) ) , кука , на вердеваса и белия червей , хващам два три требосъка...не , не е това. Гепвам друга пръчка , с много къс повод - около 40 сантиметра от кошницата до куката - осми номер , в случая 8) , и бодвам 6 удавени бели - следва мощно кълване , и пак имам едра риба - правя нова серия , за идеята опитвам да добавя торен към белите , имам кълване на едра риба , която се откачва...чакай малко! :x Ченгел , косъм , две парчета торен колкото "рибите" дето ги лових вчеpа :lol: , следва кълване , от което фидера се сгъва до средата ,и сега довличам до кепа някаква чудовищна платика , която заема цялата ширина на живарнка така , че не може да се обърне.."Жил , колко и даваш?"
"Две и половина" , отвръща Жил - "а може би и почти три"

:shock: :shock:

В тоя момент минава рънъра. Кво става по ивицата , питаме. Имало два-три отбора в другия край , които ловяли наблизо дребна риба в страшен ритъм...мда , Алан ПинО се е паднал там , и този на дребна риба е много бърз.. На другия край имало един отбор - ловят на щека и фидер , щеката имала вече над 40 едри баби . Ние със Жил се споглеждаме , поглеждаме платиката в живарника...40 баби? Ще го имам предвид... :wink:

При мен нещата се засилват , ама страшно. Едра риба , никакви фитки , блага работа. При Жил - тцъ. Опитваме с монтажа на косъм на неговата дистанция , свалят му червея от куката безнаказано (как бе? :roll: . Когато остава един час , Жил ме пита дали да не мине на моята дистанция..ми айде де! Имам стена от риба , ама няма сам да хвана 20 кила..Жил отмерва 44 метра , и приятно ме изненадва - тоя пич мята с такава точност , че на мен ми става неудобно. Баси , имам чуството че и на педя вляво и вдясно не се отлонява :tup: ... и не му кълве. Лови с моя монтаж , със същата кошница - Цъ бе! В един момент , след поредното засичане със замах , къса монтажа.."Колко ти е дебел шок-лидера?" , питам"
"Нямам шок лидер , ловя с монофил"

:o :o :lol:

Ъъъъъ.... я пак?!? Аха. Затова засичаш като хамалин , и не си виждаш кълванетата...и ква ти е ползата че мяташ точно , като един Господ знае ,къде ти пада кошницата? :roll: Както и да е - Жил минава на плетеняк , а аз междувременно почвам са забелязвам , че кълването се разрежда. И че рибата издребнява...Жил се оказа прав - ние действително успяхме да убием петното , независимо , че риба имаше с лопата да я ринеш. :oops: :oops: - какво я уплаши , не знам , но имаше още един отбор , който беше направил същата работа , и състо си беше убил петното...

Жил се връща на късото , където до края хваща няколко риби , включително една много едра баба , аз имам подръпвания от дребна риба , която не успявам да засека с косъма , и се свири край. Имам 39 риби. Килограми? Ми не знам... имам и риби от две кила , и такива от сто грама. Aко средното м е 300 грама , имам около 12 кила. Амa ми се ще да вярвам , че са по-скоро 15... :)
Идва кантара , с новината че Алан ПинО и съотборника му имат 18 кила...ммм , тва едва ли ще го стигнем. :?
Следва един отбор с 15 кила - това е в обсега ни , ако не съм сбъркал сметките.. Комшиите отляво теглят 12 кила - няколко едри риби , купища дребосък. Жил вади живарника - 2.700 - от него не се искаше повече , той свърши отлична работа - остави ме да ловя на спокойствие до последния час. :tup:

Аз тръгвам да дърпам живарника , който ... тръгва да ме дърпа навътре! :twisted: :shock: Предполагаемите килограми трескаво се преоценяват , докато се опитвам да довлека живарника до кантара:

Изображение

23.600...

:D :D :D

"Иван" , ми се хили организатора - "ми ти можеше да спечелиш състезанието и самичък" - и така , имаме 26.300 , отдясно , слаб улов , после има двама добри играчи с 17.990 (точно те бяха направили грешката с ловенето на едно петно) , и тапата вече има 85 баби на щеката , съотборника му има куп дребосък на фидера , и теглят около 12 кила. Ние печелим плика , драсваме чертичката , и отиваме да пийнем по една заслужена бира... :11:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
---
Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Да освежим темата. 12/13 октомври , Турнира на Трите Канала.
Дотук е минал един кръг , с доста безславен резултат - 3-ти в сектора. :( За крайния резултат се взимат резултатите от двата най-добри манша , така че шанс все още има - и ето ни на Мартиниерския Канал - събота , 12.10

Изображение

Каналът е мътен , а нивото - подозрително ниско. Което ме кара да мисля , че може и да се покачи по време на риболова , така че паркирам платформата сравнително далеч от ръба на водата - още повече че задните и крака не са телескопични , и не мога да я вдигна по-височко...

Изображение

:wink:

Още докато пием кафе сутринта , получавам тревожната новина , че неочакваното размътване на канала , в резултат на проливни дъждове , е събудило стада от американски сомчета (от някои страни не идва нищо добро... :evil: :mrgreen: ) и от тях нищо друго не може да се хване. Стартираме , имам едно две плахи почуквания комшията вади ситно сомче , аз се разписвам със ситно сомче , и се почва...Гадно , пипкаво кълване , неохотно , капризно , като резултатът е кука нагълтана до дупка - на второто сомче вадя повод 15 сантиметра , с кука десети номер , и тръгвам да вадя сомчетата във весел ритъм - да отбележим , че са с размер от около 100 грама средно тегло. Тая работа продължава около два часа , докато водата бавничко се покачва , и тук излиза течение - слабо , но кълването се обърква малко , и за зла беда , тука хващам скимър от 250-300 грама - такава мотика няма как да се изпусне , и тръгвам да скачам върху нея с ентусиазъм :oops: :lol: : пробвам с по-дълъг повод , сменям пет вида стръв , опитвам на второто петно отсреща ...вичко , което не трябва да се прави , когато се ловят сомчета.
Междувременно , нивото продължава да се вдига...всъщност , крайно време е турнирчето да приключва , щото до ръба на ботушите остават три пръста! :shock: :shock:

Изображение

Не губя повече от 15 минути , ама те стигат - имам 3.900 , комшията ме бие с 200 грама ( има една платика от 900 грама!) - тоест , бие ме с ДВЕ сомчета , други хора ме бият с още няколкостотин грама , и се класирам 10-ти от 16 човека , като отпадам от борбата за влизане в тройката. :(

Изображение

Така изглеждаше мястото като дойде време за кантара...

Изображение

:mrgreen:
...та като се прибрах в къщи поръчах два броя телескопични крака , и едни високи ботуши , че Зимна Лига ни чака на този терен...

В неделя се играе другия кръг - по двойки , мач и щека. Звъня на Кристоф да приготви болото , щото той по му разбира от мен , понеже течението след втория час изключваше ловене с мач. Правим бързо съвещание по телефона , и решаваме че :

1. Ще заложим на щеките като осовна атака , понеже в бързия риболов на сомчета те са извън конкуренция.
2. Ще монтираме мачове (аз) , и болонези (Кристоф) , ако на щека не щe да кълве.
3. Кристоф ще почне на щеката , аз ще стартирам с мача , поне в началото.

Изображение

И така , нивото е още по-ниско от вчера , изчакваме почти до сигнала за тежка , преди да измерим дълбочината , щото на всеки десетина минути нивото се вдига с 5 сантиметра. Стартираме , като аз решавам , че поне десет минути все пак ще ловя на щека , докато се събере рибата на мача. Понеже се очаква нивото да се вдигне с близо метър докато ловим , съм монтирал излишни дълги линии , и ми е неудобно да ловя , Кристоф хваща някакви редки риби , аз бая на монтажите , и в този момент ортака вижда комшията , който вади сомче с болото..

Оттук планът отиде по дяволите - сега аз се мъча на щеката - хващам редки риби - ситен скимър и едри сомчета , а Кристоф , лови с болото , и вади едри сомчета. Макар че течението е много слабо , аз кой знае защо не опитвам мача , почти до паузата в 12 часа , когато мятам и хващам змиорка , която , разбира се , не се зачита... Към паузата имам...5 риби? Не знам , ама съм адски зле! :oops: :?

Пийваме ние по някое и друго винце , докато обменяме инфо - риболовът като цяло е слаб по цялата ивица , връщам се да видя кви ги върши Кристоф , докато чакам сигнала за смяна на щафетата , и нашио човек ми хвърля един такъв гузен поглед : " пак я свърших като на Мигрон.." кво? как?!? - на Мигронскя кaнал през май тоя тарикат се изхитри дa закачи ТРИ дърти платики , и да извади САМО една , с което се класирахме трети в сектора , вместо да го спечелим...ПАK му се откачила едра риба , представете си! :fish6:
КАК бе баце? КАК ги правиш тези работи бе? Сичко живо лови сомчета , само ти успяваш да боднеш едра риба , и я изпускаш? :x :lol:

Сега Кристоф отива да хапне , аз мятам мача - днес течението така и не се появява , и с първото мятане имам скимър от триста грама , последван от сомче. Кристоф мрънка , обаче аз решавам да настоявам на мача , и за един час хващам доста повече , отколкото за двата часа преди паузата. 8) Сега кълването се разрежда , Кристоф идва , смъмря ме че гyбя време , гепва щеката и хваща три бързи риби...добре , разбрах - минавам и аз на щеката , обаче рибата е на пасажи , и след малко пак не ни кълве , така че се връщам на мача , а Kристоф , на болото. Минават пет минути , и нашия човек пак засича едра риба бе!!!! :D :D

И преди да я доближи до кепа , тя ПАК се откачва!!!!!!! ù¨$£*µ!!! :evil: :evil: ?!!! Баси , не мога да повярвам...и нещо в цялата работа ми се стори странно , само не успях да разбера какво точно... :roll:

Сравняваме утежненията и дълбочината , дистанцията от основното утежнение до дропера , както и размерите на едното и другото са практически еднакви. Що на тебе ти кълве едра риба , а аз хващам само сомчета? Едно след друго , да ви се похваля. 8) Мачът работо безупречно , единственото нещо което ме дразни , това са безупречните потапяния или повдигания , при което засичам и няма никой. :evil: Тва го правят ситните сомчета от 7-8 сантиметра , от които няма отърване...

Кристоф презамята , засича болото му се сгъва на дъга , и сега успява да докара до кепа платика от кило и половина! :tup: И едновременно с това аз отбелязвам че:

а) При ЕНЕРГИЧНОТО засичане , не се чу да скръчне аванс :roll:
б) Не се забеляза да сработи аванс по време на ваденето , нито да се ползва макарата на бакуинд. :?

Ти баце еб.ваш ли се? ЗА КОГО РАБОТИШ? :twisted: Колко ти плаща конкуренцията?!? :twisted: :mrgreen: :mrgreen: Той така си ловял , виждате ли... :fish6:

И пак да попитам - що на тебе ти кълве едра риба , а на мене - не? - "Кристоф , с ква кука ловиш?"
"14"
Е добре де... и аз съм с 14-ка. "Стръв?"

"Три бели червея и 7 вердеваса"

:shock: :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ъъъъъ...я ПАК? Как точно успяваш да боднеш тва на кука 14-ти номер , че не разбрах?!? :roll: Кристоф ми показва куката...Ей мушморок! :x Като гепя дръжката на кепа , че като те тресна с нея между очите :lol: :lol: ...на тая кука и се вика десятка у наше село , откак Байкушевата мура е била млада фиданка бе! :mrgreen:
Ръгам дъртия ченгел , и на следващото кълване зашивам скимър от 500-600 грама - последната едра риба от пасажа , който беше минал пред нас , и до края ловим само сомчета... :?

Резултат: комшиите ни бият със 105 грама (имаме 7.450) , секторът се печели на щека от горната тапа , с над 12 кила - включително и една платика от 2.850 (!!) Ние сме -ПАК! , трети , остава ни още един кръг , и се сещам за един дето или ще се научи да си настройва аванса , или да плува с дрехите...

:twisted: :twisted:
---
Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Стигаме до миналата седмица , състезание на един канал , където не обичам да ходя , и където се класирам много равномерно - все зле. :lol: За съжаление , Зимната Лига най-вероятно ще почне точно там , така че трябва да се проведе разузнаване с бой , като кой ще яде боя , се знае предварително...

Изображение

Две думи за канала: тук рибата (уж) кълве , когато има течение , и водата е мътна. Когато е бистра и ниска , има гаден и измъчен (превод на френски : ТЕХНИЧЕН 8) ) риболов на ситни баби. Следователно , като сега е мътен и има течение , трябва да се уточни , дали има смисъл да се лови на фидер по време на Лигата , или щеката няма алтернатива...

Изображение

Имам храна с бая глина , и съм домъкнал набързо изкопани по разни чекмеджета близалки които бая отдавна не са влизали в действие :

Изображение

Уточнявам , че с плувка от грам и половина се изтича много бързо , триграмовото буре по-бива , монтирам и един Бъбъл от 3 грама , и близалка от 6. Всичко се настройва , правят се топки с изпънат бял , ще кълцам торен после , гледам си аз близалките , и си мисля... аз тези линии кога съм ги монтирал? Преди три години? Пет? Ъъъъ...2015 ? Гепвам линията - 0.16 , дръпвам леко , и тя се къса като гнил конец..БРЕ! :shock: Мися? Дръпвам втора...трета...сичко е изгнило! Остават петнайсе минути до тежката , когато аз свалям плувката от наскоро монтирана шаранска линия , и се заемам да местя тежестите от едната линия на другата...цирк! Няколко минути преди старта аз имам дейставща линия с близалка 8) - само че имам САМО една линия с близалка... :roll:

Стартираме - на първо изтичане имам кълване , скимър от 200 грама , имам втори преди комшиите да видят кълване , за първите 15 минути трябва да имам 5-6 риби ...бребребре! :shock: 8) Първите два часа риболовът върви , макар че започва да се разрежда , рибата кълве три метра (поне) по-надолу от токите , сега комшиите почват да наваксват...и после при мен рибата изчезва. Не хващам , и туйто , докато Лоран отдясно влиза в страшен ритъм. В самия край хващам две-три риби с близалката , и се свири край. Предолахгам че съм между последните в сектора - Лоран има 5.8 кг , отляво имам над 4кила , аз съм с 3.320 или 3.230 , събираме панаира , и отиваме да пийнем по бира , и да обсъдим кое и как. Има един резултат от 12 кила от горната тапа - това няма как да го бия на фидер. Всички други резултати са под 6 кила , това съм сигурен че на фидер се правеше , и Лоран (който печели сектора) , е съгласен напълно. Аз очаквах да съм между последните , обаче се оказа че съм бил 4-ти в сектора , и 14-ти от 36 човека. :D Ма-ши-на! :mrgreen: 8)
ОК , квото трябваше да уточня го уточних - остава да видим до 17-ти ноември как ще се променят обстоятелствата -а дотогава , ме чака голямо монтиране на близалки...
---
Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Кво става по Френско , ще попита някой? Първо , най-накрая приключихме със злополучния турнир на Трите Канала , който от самия старт тръгна накриво , и до края не се изправи...
Събота , 09.11 - канала Champs Neufs :

Казах им бе! :evil: Кaзах им на организаторите още преди седмица ( щото ходих да тренирам) , че в канала НЯМА ВОДА! Те обаче не щЪт да чуят :fish6: , и ето ни на канала...

Изображение

:shock: :shock: :lol:

Изображение

Няма да ви губя времето с дълъг репортаж - от 30 човека 23-ма сме капо :evil: :evil: , от седемте , които имат риби , има един с 40 грама , един със 60 , и един с 80. След състезанието , никой не зададе на организатора въпрос от типа "ти знаеш ли да плуваш?" :twisted: , не знам дали щото французите са добродушни и възпитани хора , или щото ако метнеш някого в канала , водата няма да му влезе и в ботушите :mrgreen: - въпросите бяха в духа не "утрешния манш тук ли ще бъде , да знам дали да идвам?"

Неделя.

Изображение

Мач и щека , по двойки - организаторът ни събира на брега на мартиниерския kанал , където играе риба , има вода , и само остава да направим внимателно захранване , съобразено с късната есен , и не много гладната ри....Ъ?!? :shock: :shock: :shock: Кво??? Кристоф имал други намерения... :wink: :lol:

Изображение

:shock: :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen:

Изображение

...докато аз снимам , той продължава да прави топки...ШЕЙСЕТ броя бе!!! :o :o През ноември?? :roll: Стартираме , аз правя опит да бодна нещо на щеката , Кристоф почвa да вади дребосък на мача - рибата е дребна , и рядка , след три ситнежа на щеката , минавам и аз на мача. Слаб риболов , (аз все си мисля че по-малко и по-бедна храна щеше да подобри нещата , ама здраве да е) - класираме се 3-ти в сектор от 5 отбора (печелят тапите от двата края), с 2.420 , десет риби за Кристоф , и десет за мен. С това сме 4-ти в крайното класиране , даже взехме плик 8) ...АМАН. Тази страница може най-после да се затвори с облекчение , и да се отвори , с треперещи ръце , друга -започваше Зимната Лига. :twisted:

Неделя , 17 ноември.
От последното състезание на оня канал , не е капнала капка дъжд (не е за вярване) , нивото е ниско , водата е бистра , а и времето почва да застудява. Екстра! 8) Идеално! :twisted:
Риболовът на ситнеж ще бъде тежък и измъчен , с една едра риба съм напред - не поръчвам фуил , ще залагам на едра риба в дърветата отсреща , царевица , коноп , жито , такива работи. В петък получавам SМS : "риба на канала няма , турнира ще се проведе на Мигрон" :shock: :shock:
Мися?!? Скимър и баби , евентуално някоя по-едра платика , и аз без фуил? Майкоооооуууу... :cry: :cry:

Изображение

Сутринта на канала - 36 или 37 човека , нивото е ниско, настроението - високо. А е високо , щото Жан Клод ми даде малко фуил :tup: , така че сега имам надежда - той пък се пада до мен (упс) , имам силен играч и отдясно , вляво от Жанк Клод седи добър играч , който не ме притеснява много , и втора вдясно е съпругата на Жан Kлод , която лови МНОГО добре. Това са съседите , които трябва да бия , щото се играе по точковата система. Каналът ми е познат , 50 метра до основата на шкарпа отсреща...хмммм...има едно теченийце , да ви кажа. :roll:
Тоест , влакното ще се изпъне , върхът на фидера ще се сгъне , и ако рибата е ситна и вяла - а термометъра падна с 10° за един ден , на 50 метра може и да не видя кълването. Правя второ петно - на 31 метра , храня и двете с червеникава храна , а другата - още по-червена , със щедра доза крил , е за случай на неочаквано висока активност , и неочаквано присъствие на едра риба ( ама не го вярвам хич).

Изображение

Почвам да въртя двете петна. 15 минути на 50 метра. 15 минути на 31. На последното мятане на късата дистанция , тръгвам да вадя за да презаметна , и откривам , че имам риба от почти 300 грама , без всякаква индикация... Презамятам , и вадя вердеваса сдъвкан , без да съм видял НИЩО...упс. Хюстън!!! :? Имаме проблем , Хюстън...Ловя с фидера , kойто съм приготвил за ловене отсреща. Да , поводът ми е 0.10. Да , куката ми е 18-ти номер. Да , кошницата ми е 15 грама. Ама най-тънките върхове на тези фидери са унция и половина... :roll:
Половин час след старта риболовът ми е ясен , намерил съм правилната дистанция ( имам и две риби отсреща , ама играта не беше там) , имам правилните монтажи , стръв и захранка , и съм... с ужасно груб и неподходящ фидер. Не виждам поне половината кълванета , тези , които виждам , са микроскопични полу-индикации , вадя риби , без да съм видял кълване , или вадя сдъвкана стърв , , без да съм разбрал кога е била сдъвкана... :(
Идва ми да си изскубя брадата , и да си захапя лактите , ама тва е положението , Минке...
Сега , съседите и те не са цъфнали и вързали - да видим кво ще каже кантара...

Жан Клод има 4 риби , 700 или 800 грама , неговият съсед вляво има още по-малко. Аз имам 11 риби ( и имах риби да хвана 25 :x ) , и тегля 1.920 .

Изображение

Вансан отдясно има 7 риби , тегли 1.480 , и жената на Жан Клод има по-малко от мен...ябадабадуууу! :D :D :D - правя 6-те точки - еквивалент на чертичка , остава да видим кво става по ивицата...има три човека капо , Клод печели от долната тапа с 2.900 - щото един умник му позволи да спечели :mrgreen: , въпросният умник е е втори 8) , Лоран на горната тапа е трети с кило и седемстотин. Има общо 9 човека с по 6 точки , аз съм втори във временното класиране , вторият манш е на 1 декември , като за момента не знаем къде ще се проведе. (организаторът отговаря уклончиво) - така че поръчвам фуил , да ми е мирна главата... :wink:
---
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и турнири”