Markony написа: ↑Чет Апр 10, 2025 9:03
Е така вече се живее, ставаш сутрин отваряш форума и едно кафе и си четеш пасквила
Да ти е сладко:
Неделя сутрин. Първа промяна времето :
Трябва да се отбележи , че този район на Франция е известен с вечно гадното си и дъждовно време , и тва слънце вчера въобще не беше нормално . Сега ръми някаква ситна гнус , и духа вятър. Беседваме с Батист , Маню и Йо , докато чакаме тиража - сега , Батист , Мaню и малкия Антоан - и ТРИМАТА са вече класирани , се падат във вчерашния ми сектор. За майтап , Мaню се пада на СЪЩОТО място!

Аз се падам през едно място от там където Батист е спечелил с 4-5 кила - той ми обяснява че е ловил на 46 метра , имам две места вляво вчерашния си съсед отдясано , Марк е 3-4 места вдясно , и ПАК имам Йо в десния край на сектора! Аман бе!
Опипвам дъното...ми кво да ви кажа , на 46 метра не намирам нищо интересно , звучи ми като дълбока тиня...тръгвам да "опипвам" навътре , и правя второ петно, на 58 метра.
Храним. Бедна , тъмна храна

, не вкарвам почти никаква жива стръв , не храня с голяма кошница. Почвам на 46 , 15 минути , минавам на 58 - 15 минути , нищо. Връщам се на 46 , където имам кълване , което не успявам да реализирам. Кука 16 , щото.

Презамятам и правя ВТОРА фитка!
То бива , то може...Имам два часа и половина път след мача , да се чудя как мое съм толкова тъп и да си изпусна...трите кълванета , които ще имам за целия ден?

Сега кво правим? Минавам нa по-голяма кука , или рибата кълве толкова пипкаво , щото всъщност иска 0.10 и кука номер 18 ? Монтирам ситна кука , като докато се занимавам с тоя бриколаж , съм метнал другия фидер на 58 , където течението сгъва върха на обръч , а не мога да вдигна фидера нагоре , щото почва вятъра да пречи...Кво правим? Придърпвам 50 сантиметра ( плавничко така , бавничко...) , за да върна фидера в изходно положение , и влакното да се отпусне за поне десетина секунди , докато течението пак го натисне. Това което се случва , е че дърпането дава като резултат енергично кълване , и първия едър скимър влиза в кепа!
Презамятам - знае ли човек , може да са се завъртяли на петното? Минават три минути - ми няма никой...хммм - ПРИДЪРПВАМ 40 сантиметра...Е-НЕР-ГИЧ-НО кълване!

Такава ли била работата?

Седи добичето с флегматичната физиономия на среднoстатистически немец , дъвче замислено фуилеца , и наблюдава вердеваса на куката (всичко става с 4 вердеваса на кука 14-ти номер) , и в момента , в който придърпвам , в платиката се събужда хищнически инстинкт - овца-стръвница!

, и го лапва преди да е избягал?
Презамятам , изчаквам , придърпвам. Е , номера не минава всеки път - ако имаше толкова риба на петното , че всеки път да става , нямаше нужда да се придърпва , мисля. Ама двете ми платики стават три , трите стават четири , а четирите стават пет

, за ужас на съседите , които имат по една риба , и не загряват кво се случва.
Случва се това , че ще ви направя на парчета.

Ще ви размажа , ще ви изкормя , ще ви изям с парцалите!

На непознат водоем идвам и убивам всичко жи...
"Йо " , подвиква някой в другия край на сектора -"колко имаш вече?"
"Седем!"
Упс. Мда. В продължение на пет славни минути бях първи в сектора

...ма много трябва да си повярваш , че да решиш че можеш да биеш Йоан Усé два пъти за един уикенд на негов терен...
"винаги ще си спомняш този ден , като деня , в kойто за малко да го направиш..."
Добре де - надежда винаги има - питайте живите омари в кухнята на Титаник

...пък може да са били и лангусти , се тая.
И така - във вчерашният ми сектоp има трима класирани. В още един има друг вече класиран , ако спечели ще се класира най-добрият резултат от вторите ...(докато си правя тези тънки сметки , забърсвам шеста платика) . Ако риболовът е като вчера - а околo мен не се вади почти нищо , аз най-вероятно ще имам най-добрият втори резултат...освен ако нещо не се скапе , или не направя някаква идиотска грешка. Примерно , да вкарам прекалено много храна , при положение че има риба като да хванеш две на час. Спирам торния , от който вкарвах много малко , и засилвам фуила , както и кълцания бял. Кaто че ли даже стана по-добре , имам индикации за риба на петното , правя фитки , хващам по нещо...
Тука комшията от дясно не издържа - има две риби , едната - ситна , става , отмерва още няколко метра , и минава на моята дистанция. И почва да кълца торен все едно луканки ще прави

...тцъ. Тая работа нито му докарва риба , нито спира моята. Приключвам турнира с 13 риби , и макар да съм зад Йоан , мога да кажа че се изкефих - а също и че научих нещо важно , щото никога не съм си падал по придърпване на стръвта , обаче от 13 риби не повече от 5 ги хванах без да придърпвам...
Йо се задава от другия край , да гледа тегленето. "Йо , колко имаш? "
"Седем риби"
Ти баце ебаваш ли се нещо?!? "Имаше седем , когато аз имах пет " , процеждам през зъби
"Имах три , казах седем , да шашна съседа" ми се хили нагло копеленцето - ама съм СИГУРЕН че ме взема за мезе!!!
Тапата има две риби. Вторият , и той . Комшията вляво - една или две , този отдясно , две.
Мен ме теглят на два пъти , първо четене , 6.600...
...след второто стигаме 10.620
"Колко червей накълца , Иван? - аз кълцах , но не можах да ти дръпна рибата.."
При новината , че съм кълцал бял , направи физиономия , която няма да забравя скоро
След него имаме eдно капо (?) , после Марк има три kила , един пич има 6...а бе стигаме до Йо , който хваща живарника , и ме поглежда изпод вежди - "Иван , готов ли си? .."
Ти знаеш ли да плуваш , а?
...и вади седем риби. 4 кила и нещо.
Ъъъъ...А? Аз печеля сектора? Чертичка , плик билет за финала?

Кви чертички бе баце , кви пликове - бих Йоан два пъти за един уикенд на негов терен бе!
Пътят до къщи , за съжаление , е само два часа и половина. Няма да ми стигне времето да се хиля като идиот и да се потупвам по гърба - и да си представям как вердеваса се плъзга по дъното , а платиката хуква да го гони...
ПъСъ: турнирът се печели с малкo над 12 кила - с малко усилие , и такъв резултат беше напълно достижим , ама айде да не се лакомим..