Място за тъпи въпроси по темата: материали за мухи.

Това е мястото за среща на колегите с мухарките.
arilus
дал Браво: 249 пъти
получил Браво: 206 пъти

Re: Място за тъпи въпроси по темата: материали за мухи.

Мнение от arilus »

щом като трябва да се вземат кръвни проби от фазанария да няма да хвърлим сега и останалото:
11.jpg
11.jpg (211.34 KiB) Преглеждано 14594 пъти
2.jpg
2.jpg (194.48 KiB) Преглеждано 14594 пъти
понеже го бях замразил цял почнах да свалям кожата малко прибързано и я скъсах на врата, но не е болка за умиране, стана по-компактна. разпънах я върху фибран и обилно наръсих с боракс, особенно в маншоните от копаните. крилата отрязох в основата им и заших разрезите, от тях запазих само маховите пера от 1 и 2 ред. от опашката взех само големите пера. в сравнение с бърнето кожата е по-малко мазна и изсъхна за около 10 дни.
arilus
дал Браво: 249 пъти
получил Браво: 206 пъти

Re: Място за тъпи въпроси по темата: материали за мухи.

Мнение от arilus »

то май само аз пиша...
маска от заек
необходимо условие - ваш познат прибира зайците във фризера. в моя случай - поръчах черна и бяла глава
/обясних многократно какво искам понеже от първия и втория път не стана ясно, че и за какво ми е/ и една вечер получих поръчката + едно цяло одрано зайче - страхотно му се получи на попска яхния! главите във фризера докато им дойде времето - след 2 месеца. размразяване поне 12 часа, скалпел и търпение. направих разрез от ъгъла на устата назад към тила. по-лесно се дере от птиците - кожата е по-здрава. отстраних масивния хрущял в основата на ушите и осолих обилно. за десетина дни кожата на маската беше готова, но поне още 2 седмици кожата на ушите двустранно остана подвижна, еластична и свежа. без да се вмирише или да вземе да опада косъма. взех драстично решение: отрязах ушите и нарязах кожата от вътрешната страна на ушната мида на квадратчета, на места минах и през хрущяла. наръсих сол обилно и след 4-5 дни ушите бяха на кора. по-късно мисля да залепя с топло лепило парче плат откъм опаката страна на маската - да не ръси сол. прави ми впечатление, че китайските зайци имат по-малки глави. изглежда заради шипинга.
18-1.jpg
18-1.jpg (54.35 KiB) Преглеждано 12224 пъти
...
18-2.jpg
18-2.jpg (80.55 KiB) Преглеждано 12224 пъти
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”