Неделя .
Жената на един приятел ми даде някакви 'апчета , та горе-долу събрах духа с тялото .
Сега кво правим? От една страна , уж имам читав тираж - от друга , вчерашните резултати не дават особени надежди... Решавам да не пипам храната , само ще вкарам на далечното петно малко кълцан торен от самото начало. Кво пропускам да спомена - а! - аз съм на "пег" 103 , като тапата е 104. Кой ще ми бъде съсед , тва е големия въпрос...
...Фреди Робион!
Аман бе! Няма ли отърване от тоя тип? - а ти кво чакаше , Иване ,пълен сектор случайни хора? За финала Мaтрикс приказваме , да ви кажа - щото и тая подробност я пропуснах...
Почваме. Комшията отляво не го познавам. На Фреди не му кълве. На пича отляво не му кълве. И на мен не ми кълве. Мда. Минават петнайсет минути , Фреди вади ситна баба . Аз отговарям със ситен скимър. Отляво - по-едър скимър. Втората риба на Фреди е бибанче , аз вадя втори скимър , все от късото петно ( 28 метра) Комшията върти двете си петна , сега аз не знам коя е правилната тактика - от една страна , има смисъл да оставиш петното на мира за половин час , че и повече , за да позволиш на рибата да се настани уверено на него. От друга , ако го посещаваш по-често , все пак го храниш малко по малко - даже с риск да изплашиш рибата.
Аз имам две-три риби на късото , преди да мина отсреща , където вадя ситен скимър , след което вадя сдъвкана стръв. Ама вердевас , бял червей , всичко изсмукано до дупка. Тaя работа се повтаря два пъти , връщам се на късото , и вадя стървта сдъвкана още ДВА пъти!
В това време , тоя отляво , който почва да бърка с кепа все по-често , бодва шаран - груба и неспортсменска проява

, с което вече едва ли има стигане. Фреди не намира никаква вакса , аз се разписвам с каракуда от половин кило , обаче от време на време вадя изядена стръв , което страшно ме дразни. Сега , такива грешки като да вкарам или не фуил , да сбъркам дистанцията , а бе - тактически грешки да кажем - аз съм ги правил , правя , и ще продължавам да ги правя ( честна дума!

). Техническите грешки - да имаш риба и да не можеш да я хванеш , просто ме вбесяват до смърт

, тва на тоя етап не бива да се допуска...тръгвам да ровя из класьора , за някаква уж по-голяма кука , ама такава , на която рибата да не се мръщи много , и първата , която ми попада пред очите , е нещо което съм купил преди две години , вързано е миналата година , и не съм ги пробвал въобще никога...Презатам. Oтчетливо кълване - рибата е там! Ъъъ? Ко? - щипела тя вердеваса с ръба на устните? И как се оказва , че сега е нaгълтала бая дълбоко? Презамятам - операцията се повтаря едно към едно , втора риба в живарника. ПАК нагълтала добре. А бе , аз вчера ....?
Кхъм! Презамятам , и тва вече ме доубива - пет минути нямам кълване , тръгвам да вадя , и рибата си седи ТАМ , с кука дълбоко в гърлото! Само че докато аз налучкам кое и как , пасажа си замина , и оттам вече нямам кълване. Да не пропусна : за това изделие на ювелирното изкуство става дума:
(в размер 22 , което според мен отговаря на 18)
И така , работата отива към края си. А аз отивам към доста невероятния резултат да бия Фреди на тапата - щото на него нe му кълве , ама хич. Остават 35 минути , когато Фреди става , отмерва още 7-8 метра , и мята плътно до брега отсреща. Тaя работа аз избягвам да я правя , щото от топлите отсреща падат клони , като в един момент те пoтъват , и и почваш да ги закачаш - само че вместо клон , Фреди вади ситен скимър , последван от платика от 600-700 грама. ( До кво доживяхме , на такова рибе "платика" да викаме...)Тука скачам като ужилен , удължавам и аз , ама късно - имам едно минаване на риба през влакното , и дотам...
Идва кантара , комшията със шарана има 4 кила и половина , само шарана му е две кила , аз тегля 1.700 ( 15 риби) , и Фреди с 14 риби има...
1.860...
...язък - ама и това го има в картите...С това пак съм 5-ти в сектора , и с 10 точки общо се класирам 49-ти ( от 76) , щото има десет човека с 10 точки , и аз съм с много малко тегло...
Кво да кажем за турнира? В събота можеше да се гонят 3 точки. Напълно в рамките на реалното , без вълшебни куки , само да бях ловил по-наблизо , и да не бях губил време отсреща , и ги правех. В неделя - само две от фитките да бях реализирал , и Фреди го биех , с което можех да бъда 4-ти ( третият е с 2.800 , нямах риба за такъв резултат). Тоест , аз по никакъв начин не можех да мина 7 н.т, което нямаше да ми даде някакво кой знае колко страхотно класиране...
ПъСъ - това беше юбилейно състезание номер 600
ПъСъ 2 - завчера ходих на канала да видя аз тая работа с куките. Почнах с тези , с които лових на състезанието в събота...фитки , фитки , фитки...а бе - аз как въобще успях да хвана нещо с тях?

Минавам на Гуру-то : в кепа , в кепа , в кепа , в кепа...не знам дали направих две фитки за целия ден. Кво вързване на куки падна - няма да ви казвам...