" Записки по френските състезания "

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Публикувай отговор
Аватар
outsider
Риболов: състезателен фидер
дал Браво: 222 пъти
получил Браво: 5554 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Зимната Лига почна преди две седмици , с класическото oткриване там , където нямам никаква работа... :evil:

Изображение

Инфото , да ви кажа , беше просто покъртително - две състезания (плувка) били проведени баш преди Лигата , с резултати от 2.5 кила - с 200 риби (!) , 4.5 кила с 236 риби , и един от три кила с над 300 риби , ама по-дребни. А , щото 236 броя за 4 кила са едри? :mrgreen: Тая работе не ме привличаше изобщо , така че си направих една тренировчица , да видя има ли едра риба в клоните отсреща - тцъ. Прочутите шарани , каракуди и линове , както казват в Испания , "блестяха с отсъствието си" Оказа се обаче , че има костури , червеноперки , и скимъри от стотина грама. Сега , на мен ми е ясно , че за да съперничиш със щеките , 4 пъти по-едра риба не стига - трябва да хванеш 3-4 пъти по-малко от тях , а аз сигурно щях да хвана 10 пъти по-малко. Тоест , един интелигентен човек би избрал варианта просто да не участва - и тука възникват два проблема. Първо , не ставаше дума за интелигентен човек. :lol: Второ - имах ...политически причини да участвам. Щото за догодина е предвидена смяна на клуб , и преxвърляне на състезателната дейност в департамент 44 , където са разположени любимите ми водоеми. И първо се свързах с най-силния клуб ( винаги може да се свaли летвата като мe отрежат.. :wink: ) - а баш те организират Лигата.

Сутринта се събираме , шеги и закачки , плащаме таксата , и организатора ми подава ръка - " bienvenue , гласуването беше единодушно :D ". А? С тоя рейтинг мога и за президент да кандидатствам бе ей , алоуу! 8)

Изображение

Тиражът ми дава едно такова уж средно добро място , и МНОГО зъбати съседи. Храня максимално близо в клоните ( една кошница минус още докато налучкам дистанцията..) , и оттам се почва : рибата я няма. Тази дето уж я бях налучкал на тренировката. Ма хич. Щеките вадят някакъв безбожен ситнеж , но в пет пъти по-малко количество , тука за три кила не приказваме въобще..Комшията вади на фидер костур от триста грама , тва е баси бонуса..Аз тръгвам да презамятам , и напипвам някакъв клон или корен на дъното - минус повод... :evil: :evil:

...един час по-късно. Комшията с костура има е един скимър от сто грама , и две бибанчета. Отляво щеките къцат все същия ситнеж . Аз съм с едно бибанче , две скъсани кошници и поне 5 повода. :x :evil:

Изображение

Минал е час и половина , когато ми става ясно , че тая няма да я бъде , и правя ново петно , два метра вляво , и един метър по-късо , с което вече не съм в клоните...и десет минути по-късно имам каракуда от поне 300-400 грама! А! И така ли можело? 8) Минавам на пелет кошница , къс повод с царевица , и сега зашивам втора каракуда , ама към 700! Ей! С това вече съм в играта...щеките не вадят кой знае колко , тука се играе по точковата система , и аз бия двамата от двете страни , и единия отдясно , само крайната лява щека не ми е ясна...и тук зашивам ТРЕТА каракуда :twisted:

До края остава един час , и тук съседа ми отляво не издържа , зарязва щеката , вкарва метода , и след десетина минути бодва шаран....три кила и половина влизат в кепа , :( аз не успявам да хвана НИЩО за оставащите минути , и потъвам като пирон в айрян... :lol: Кантар: щеката отляво , 1.400. Шарана , все така отляво - 3.650 - без него беше умрял , ама и тва го има в картите.. Аз тегля 2.090

Изображение

..отдясно имам 544 грама , и кило и двеста. 4 точки , които ме пращат на 17-то място от 43. Остават 4 манша , като за крайното класиране се зачитат само три - още нищо не е загубено , и все пак малко ме е яд , ама се ля ви. :)
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....

2022: 11
2023: 13
2024: 9
2025: 8
2026: III
Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Такааааа...откъде да започнем? Ми валя дъДж. Много , ама за кратко. В резултат на тая работа , с видни дейци на риболовното движение - новия ми клуб , с други думи 8) , си спретнахме малка тренировчица... 9 човека бе! Тея бандюги не спират цяла зима , имат график , гласуват се водоеми ...аз се чудя , що по състезанията нямат стигане :tup: ...На обяд се прави пауза за обмяна на опит...Ъъъ? Сандвич и бира за десет минути? Да бе , сигурно...ох , ох...

Изображение

(Снимката е от последната тренировка - там бяхме 15.. :shock: :lol: )

И така - от девет , само аз ловях на фидер , другите на щека. Течение като за 8-10 грама близалка , читав скимър , някоя каракуда , едо-две шаранчета...Аз имам 8 каракуди в шубраците , и съм 2-ри от девет , изводите са направени , има интересна игра....

Изображение

...да , ама... :? От тренировката до състезанието не падна капка дъжд , нивото е спаднало , течение няма. Резултат: на щеката няма кьорава риба. Сега номера е да имаш храсти отсреща. Ама не по брега - от тези и аз имах , а дървета във водата - в идеалния случай - паднало дърво , на което клоните му са във водата...

Изображение

Играе се по системата с точки за бит комшия , и тука възниква проблем: аз имам един съсед отдясно , и трима отляво , които трябва да бия. Ние тримата вдясно нямаме растителност. Другите двама имат...
Сичко живо атакува на щека - само аз на фидер...

Половин час по-късно - капо отдясно , три капота отляво , капо по средата. :lol:
Аз минавам от царевица на торен - имам някакви ситни почуквания - видимо дребна риба , и тука Стефан ( СтефАн) , от новоия ми клуб , с най -разкошното дърво ,оставя щеката , гепва фидера , и след 10 минути зашива първата каракуда. Ама от кило и канче! Ние? - ние гледаме. Идва втора каракуда. И трета...ми - имаш крава , пиеш мляко...

Минали са два часа , аз нямам грам кълване , тапата на щеката има две бибанчета , комшията отляво гледа , Кристоф (от новия ми клуб!) е капо. Тука ми минава през ума забавна мисъл...Стефан няма стигане. Вече има 7 или 8 каракуди , той е извън нашия обсег. А бе... вие знаете ли , че тука петте точки може да се направят с броени грамове? :roll: :wink:
Вади се лайт фидер , повод 0.12 , малка кука , вердевас...и тръгват бибанчета и ситни костурчета със същия размер. Едно , второ ,трето...когато стигам едни 15 , тая работа тръгва сериозно да мирише на 5 точки..остават 45 минути до края , когато Кристоф - който до тоя момент беше капо , кепчосва с тържествен вик каракуда от кило и канче (ама за не видях колко беше голяма). Сега кво правим? Оттук нататък , играя за 4 точки , които дo никъде не водят , щото и с тях и без тях - все тая...бодвам царевицата , и мятам отсреща - сега ме спасява само шаран...шаранът не се появи , обаче това позволи на тапата да ме задмине...Кантар: тапата има 139 грама , благодарение на един скимър от поне 80. Аз тегля 109 грама , съседът отляво - 79. Стефан тегли 13 кила. :)

Изображение

Kaракудата на Кристoф - 1.600. С това отбелязвам 2 точки , и се спускам до 21 място във временното класиране... :(

По ивицата - плач и скърцане със зъби. Който е имал храсти - ми..18 кила :shock: :shock: , 10 и нещо ( с един шаран от 7 кила..) Който не е имал крава...от 100 до 200 грама беше много нормален резултат..Остават три манша - ама чак догодина :wink: , и силно се надявам да се смени ивицата. Състезателната 2O25 се обявява за закрита.

ПъСъ. Това не беше най-успешната ми година. :roll: Обаче направените важни открития , плюс влизането в елитен клуб ...ами , всъщност може да се окаже че това беше най-важната година от началото на тази хроника. :wink:

Весело посрещане на Новата Година на всички! :11:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....

Аватар
Markony
дал Браво: 237 пъти
получил Браво: 33 пъти

Мнение от Markony »

Весело посрещане Ванка, силна, спорна и здрава 2026 ти пожелавам :)

ПС Бях загубил надежда покрай проблемите с форума ;)
NOMINATIONS BUG ...
http://www.kenga-bg.info
Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Markony написа: Сря Дек 31, 2025 8:09 Весело посрещане Ванка, силна, спорна и здрава 2026 ти пожелавам :)

ПС Бях загубил надежда покрай проблемите с форума ;)
Пък аз си мислех че само при мен се е бъгнал :lol: - спорна и щастлива на всички , че от другата седмица пак заxапваме ножа...

...и съм го поръчал с мнооого дълга дръжка :twisted: 8)

Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Що не съм писал нищо от началото на годината? - ей сега като го напиша , и ще разберете... :lol:
И така - след ужасния последен манш от 2025 , оставаха три манша до края на Лигата - тоест , теоретично имаше шанс за успешно калсиране , даже за влизане в тройката - само трябваше да се направят три добри резултата. И да се избегне лош тираж...

18-ти януари.

Мартиниерския канал , бъркам в торбата , и тегля най-скапаното място в най-скапания сектор , където съм виждал броени грамове на състезания през юли... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Изображение

Не си правя илюзии , залагам на чист фуил с глина , и ловене само на вердевас..

Изображение

Един час - всички се гледаме , после забелязвам някакво плахо трепване на върха ( 0.75 ун - стъкло , разбира се!) . От онези трепвания , дето се чудиш дали не ти се е привидяло...минават две минути , и пак трепва...и след още две помръдва един сантиметър , вдигам пръчката , и имам риба! Скимър от половинка , потривам ръце - тук комшията вади по-дребен (май...) от моя , и всичко затихва...До края имам едно кълване , две минавания на риба през влакното , и един път ми изсмукаха вердеваса без да видя кълване. Комшията мина на 15 метра , където успя да хване две ситни баби. Кантар: аз имам 522 грама , скимъра на съседа се оказва точно като моя , и ме бие с двете си баби.Вляво имам 122 грама , след него - капо , а вдясно след комшията с бабите - една риба ( 100 грама). С това пак гушвам 4 точки , и до края вече имам само два манша...влизането в тройката силно се усложнява...

25 януари.

Пак там. Всичко езависи от тиража....УПС! Имаме проблем , Хюстън! Аз ПАК тегля някакъв кенеф :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x , и за капак , не само че не кълве , ами и водата почва да се вдига - по едно време сериозно тръгна да се приближава към ръба на ботушите , поглеждам назад...

Изображение

Изображение

... и се оказва , че зад мен водата вече е по-дълбока от ботушите. Изпадам в положението на грък , на който му се налага да учи полски :lol: - добре че краката на платформата стърчат над водата...

Изображение

Ко? Аа , риболова ли? - 4 часа вадя вердеваса ТОЧНО както съм го боднал , непипнат , въртя две петна , правя трето - НЯМА бе!!! Извадих едно ситно сомче без да видя кълване , отляво някакъв човечец на щека вади две скимърчета , отдясно комшията е капо , другите ни бият. Сомчето ми даваше две точки ,ама аз и без това имам такъв резултат , така че нямаше смисъл да тегля - пишете ме капо...

От 44 човека десет сме капо , да ви кажа...

А бе - аз дали не поръчах ножа с прекалено дълга дръжка? :roll:

Изображение

:mrgreen: :mrgreen:

Ми то швейцарско ножче май ще ми стигне и хартиса... :roll: :wink:

8-ми февруари.

Последен манш. Аз съм 27-ми в класирането до момента , и вече нищо не ме спасява - има пликове за първите 10 - единствения шанс , тва е да направя 5 или 6 точки , за да взема някакъв плик...тиража ще реши всичко. Бъркам в торбата...и тегля същото място от предния манш.

:evil: :evil: :evil:

Без паника! Всичко върви по план!- сега е момента да се изразходва всичкия лош късмет , и цяло лято да тегля тапи! 8) :mrgreen:
Ся кво праим? Ловим , или не не си струва да разпъвам панаира? Че риба няма да хвана , то е ясно - ама имам някои неща да сефтосам...

Изображение

Изображение

8) 8)

Аха. Зимното (полу)примирие служи за въоръжаване до зъби и подготовка за предстоящите враждебни действия ( в международната дипломация тази практика е позната под името "Мински съглашения") . И ако нивото пак тръгне да се вдига - споко!

Изображение

...ма-не-кен! 8) :lol:

Тая работа с високите ботуши се оказа напълно оправдана - щото канала пак си показа рогата - платформата беше паркирана на самия ръб на водата , да ви кажа...

Изображение

Правя две петна , почвам от късото , стъклено връхче половин унция , баш за тоя таласъмски канал работа , макар че течението май беше силничко за такова връхче...а? - ма то май мръдна? - отпускам фидера по стойката , да се изправи връхчето , и то се сгъва енергично - имам риба бе! На 15-та минута!!! :D
Няма сто грама , ама не съм капо! - в тоя момент комшията отляво също се разписва , аз презамятам , и вадя ВТОРА риба - ама сега е 350-400 гр! Сега на петното се завърта риба , хващам още една , правя една-две фитки , и петното се изключва. Минал е един час , и сега минавам на далечното петно - ДВЕ МИНУТИ , енергично кълване , ситен скимър. Втори , и петното също умира - почвам да въртя двете , и до края стигам цифрата 8 риби , и 1.940. Кантар: отляво имам една риба , след него - капо. Отдясно старчока е гепил една платика + скимър , и тегли 1.340 , след него - един скимър - 200 - 300 грама...нещо пропускам..А , да! - втория ми съсед отдясно , този със скимъра (0 точки) , е оня с 13-те кила каракуди от края на декември. :wink: :twisted:

Изображение

Имахме сметка за уреждане , бро. Ама не бързай да въздъхваш с облегчение - още не сме обсъдили един дребен въпрос.

Лихвите.
8)

И така , аз съм 4-ти от 44 , прибирам плик , и се вдигам до 14-то място в крайното класиране - и да видиш ти , тази година имало пликове до 15-то място...Състезателната 2026 се обявява за открита.
:11:

Аватар
Markony
дал Браво: 237 пъти
получил Браво: 33 пъти

Мнение от Markony »

Пууууу, доживях, ДО-ЖИ-ВЯХ, вече влизах със страх в тоя форум, бях му дал шанс до края на месеца... Евалата Ванка!
NOMINATIONS BUG ...
http://www.kenga-bg.info
Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Markony написа: Вто Фев 17, 2026 7:12 бях му дал шанс до края на месеца...
Сакън! Сезонът тъкмо почва , календарът е "страшен , но славен " , много бой има де се яде... :lol:

Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Oбобщение на събитията дотук : 7/8 март , квалификационно за Финала Матрикс 2027.

Ся да ви кажа: аз нямах намерение да ходя в Нормандия догодина , даже и да се класирах. Нещо тая идея , да бия петстотин километра в едната посока , за да ме бият на непознат водоем , взе да губи всякаква привлекателност... :wink:
И така - тегля уж читаво място -аха да изтегля тапата , ама нъц - остава да видим кой ще ми е съсед. Ако се падне някой сговорчив пич , може и от моето място да се вземе сектора...УПС!!! Имаме проблем , Хюстън! :shock: :shock: Големия , лош Фреди Робион , майстор на водоема ...ми добре. Играем за второ място... Почваме - сега , аз съм провел тренировка на водоема преди две седмици - има каракуди , едър скимър , рибата отговаряше много положително на добавяне на Литу , а бе - сичко е ясно. :wink:

Храним , мятаме , и....мамма миа!!! :shock: :shock: :shock: От тренировката насам нещата се били променили , да видиш ти! Огромни рояци умрял от глад уклей са плъзнали по гьола и са готови да захапят всичко , което падне във водата - чайките летят на безопасна височина , да не стане авария нещо бе! :twisted: За първия половин час имам един уклей , една ситна червеноперка , една бабушка , и 9574 фитки...мися?!? Фреди не прави нещо кой знае какво повече от мен , и сега тръгваме да баем на нещата...Първо : разкарва се вердеваса от странчната масичка и се прибира на студено. Заедно с пинките и белия червей. Изхвърля се храната с Литу-то , и се сипва в съда нова порция. Храната , да ви кажа , е произведение на полската фирма Мачпро , и е най-едрозърнестата храна , която съм виждал. :tup:
Почва се увеличаване на стpъвта , и първата едра риба я хващам на кука номер 6 - ама без майтап , с грозд от 8 или 9 бели червея. Минавам на торен червей - на все същия ченгел , обаче основния проблем , тва е , че и на ТАЗИ кука налита уклея , деа и жувотното проклето :evil: ...при това дърпа с такава сила , че неволно засичам , с мисълта , че е едра риба. Тук се минава на монофил , с който половината кълване на уклея просто преставам да го виждам , и сега вече мога да си ловя едрата риба. Минал е един час...
Кво става при Фреди? Ми - тапата си е тапа. Аз уж съм налучкал нещата , само че рибата е на приливи и отливи , като имам дълги паузи. Фреди няма - при него кълве в ритъм , и по този въпреос нищо не може да се направи...
Кантар: Фреди има 13.800. Аз съм със 6.900.

Изображение

Има един резултат от 8 кила през едно място вляво , оттам наляво е скръб ( тоя сектор е пълна отврат , от средата наляво рибата никаква я няма) И така , аз съм трети. Можех ли да бия Фреди? Не , абсолютно по никакъв начин. Осемте кила на Матю ги биех , само че не трябваше да губя един час - искаше се храна без Литу , само торен - в храната и на куката , от самия старт. ОК , идваше неделното състезание - къде ще се паднем? :roll:

Тираж в неделя сутринта , и гемиите потъват като чук : теглим левия край на СЪЩИЯ сектор! :evil: :evil: :cry: Баси....има два сектора , на които вчера се ловило на 60 , че и на 70 метра , има резултати от 20 кила + , ма вярно ли трябваше баш тук да се падна бе? :x :x Събираме се четримата от левия край , на оперативка. Бутилка бяло вино , повдигаме рамене ...от моето място вчера един от най силните състезатели на Франция е направил 3.700 , и е 7-ми или 8-ми в сектора...До втората бутилка вече имаме стратегия : от тук не може да се направи нищо. И така - двамата в края решават да си "направят кефа" , и да си потренират бързия риболов на късо . Искали екшън , да видиш ти? Уклей щели да ловят... :mrgreen:
Ние с Лоран имаме чуство за собствено достоинство , и някакви принципи - един джентълмен , от моя гледна точка , не пикае клекнал , не слуша чалга , и не лови уклей на състезание. 8) Ние залагаме на едра риба навътре. Резултата? Ми , без изненада - 4 и 4.100 за майсторите на уклея , 3 кила и 3.5кг за нас с Лоран...Резултатите другия край: от мястото на Фреди - 13 кила. От моето - 7.900... :wink:

Споко , сезонът тъкмо почва. Има много време нещата....значително да се влошат :mrgreen:

Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Скачането по мотиките продължи на 21 март , на брега на един култов канал , където се бяхме събрали за пътрвия манш на доста сериозен турнир.

Изображение

Аз съм с температура , боли ме глава , от два дни не съм ял кажи речи нищо , и само добър тираж може да ме посъживи малко. "Добър" тираж , тва означава две неща - първо , къде се падаш. Второ - кои са ти съседите. Греда и по двете точки :evil: - падам се в тъп сектор , където ще се лови дребна риба , и до мен се настанява малкия Антоан - младежки фидер отбор на Франция , майстор и любител на риболова на ситнеж...Решавам да заложа основно на фуил и вердевас , и почвам с монументална грешка - избирам си прекалено далечна дистанция , 34 метра , с второ петно на 44.

Изображение

Антоан прави петно на 18-20 , и едно на около 40 метра. Стартираме , вкарвам фуил , рибата почва да кълве практически веднага , мисля че първата я хванах на трета или четвърта минута. За първия половин час имам 5 или 6 , никой не хваща нищо (!!!) , и оттам нещата почват да се сговняват...значи , първо: рибата ми прогресивно става все по ситна и по ситна. И второ , докато в началото нямах фитки , сега са по две на хваната риба. После , по три...в един момент , не хващам нищо - само вадя вердеваса сдъвкан . Дали не си вкарах автогола с фуила ? Ми не знам , възможно е...На всеки 35-40 минути опитвам за десет минути далечното петно - тцъ. Сега , тука има един деликатен момент - ако ще ловиш ситна риба , номера е да не се отвличаш да търсиш едрата отсреща. B същото време , ако не опиташ , може и да си пропуcнеш бонуса...

Докато аз сменям куки , бая на монтажи , и се чудя как да си хвана рибата , Антоан е напипал рибите на далечното си петно , и е влязъл в ритъм. Честичко бърка с кепа и тапата (през едно място вляво от мен).

Тая работа продължава в същия дух до края - имам 19 или 20 риби , разбих се да вадя вердеваса сдъвкан , обаче не щеше да кълве на нищо друго , и рязко отказваше по-голяма кука...Тапата вляво печели сектора с 3.600 , комшията ми отляво има 525 грама , аз съм с 2.050 , и малкия Антоан е втори в сектора , с 25 грама зад тапата. Жалко - младежа направи страхотен риболов , и заслужаваше да спечели...оттам има 700 грама , 600 и нещо , моя авер Бубенек става трети в сектора с 2.500 , има още един резултат от около 2.400-2500 , и аз съм 5-ти в сектора. Оценявам като грешка - основната за деня , дистанцията. Трябваше да ловя на 25. И 10 загубени минути всеки час да гоня Михаля отсреща бяха грешка...или не бяха? :roll: Щото Бубенек е направил ТОЧНО същото - и в последните 40 минути има 3 скимъра от 150-200 грама от далечното петно. Тоест , той ме бие щото аз загубих време отсреща - и едновремено , ме бие , щото той е ловил там... :wink:

И големия въпрос - колко риба още можеше да се хване , ако бях намерил начин да си реализирам пропуснатите "кълванета" ( ако да извадиш сдъвкана стpъв , без върха да трепне може да се нарече кълване).

За неделя имах уж читав тираж - в десния край , в големите риби...
...само че днешния резултат от там е 600 грама... :?

Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Неделя .

Изображение

Жената на един приятел ми даде някакви 'апчета , та горе-долу събрах духа с тялото . 8)
Сега кво правим? От една страна , уж имам читав тираж - от друга , вчерашните резултати не дават особени надежди... Решавам да не пипам храната , само ще вкарам на далечното петно малко кълцан торен от самото начало. Кво пропускам да спомена - а! - аз съм на "пег" 103 , като тапата е 104. Кой ще ми бъде съсед , тва е големия въпрос...
...Фреди Робион!
:evil: :evil: :evil: :mrgreen: :mrgreen:

Аман бе! Няма ли отърване от тоя тип? - а ти кво чакаше , Иване ,пълен сектор случайни хора? За финала Мaтрикс приказваме , да ви кажа - щото и тая подробност я пропуснах... :wink:

Почваме. Комшията отляво не го познавам. На Фреди не му кълве. На пича отляво не му кълве. И на мен не ми кълве. Мда. Минават петнайсет минути , Фреди вади ситна баба . Аз отговарям със ситен скимър. Отляво - по-едър скимър. Втората риба на Фреди е бибанче , аз вадя втори скимър , все от късото петно ( 28 метра) Комшията върти двете си петна , сега аз не знам коя е правилната тактика - от една страна , има смисъл да оставиш петното на мира за половин час , че и повече , за да позволиш на рибата да се настани уверено на него. От друга , ако го посещаваш по-често , все пак го храниш малко по малко - даже с риск да изплашиш рибата. :roll:
Аз имам две-три риби на късото , преди да мина отсреща , където вадя ситен скимър , след което вадя сдъвкана стръв. Ама вердевас , бял червей , всичко изсмукано до дупка. Тaя работа се повтаря два пъти , връщам се на късото , и вадя стървта сдъвкана още ДВА пъти!

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

В това време , тоя отляво , който почва да бърка с кепа все по-често , бодва шаран - груба и неспортсменска проява :lol: , с което вече едва ли има стигане. Фреди не намира никаква вакса , аз се разписвам с каракуда от половин кило , обаче от време на време вадя изядена стръв , което страшно ме дразни. Сега , такива грешки като да вкарам или не фуил , да сбъркам дистанцията , а бе - тактически грешки да кажем - аз съм ги правил , правя , и ще продължавам да ги правя ( честна дума! 8) ). Техническите грешки - да имаш риба и да не можеш да я хванеш , просто ме вбесяват до смърт :evil: :evil: :evil: :x :x :x , тва на тоя етап не бива да се допуска...тръгвам да ровя из класьора , за някаква уж по-голяма кука , ама такава , на която рибата да не се мръщи много , и първата , която ми попада пред очите , е нещо което съм купил преди две години , вързано е миналата година , и не съм ги пробвал въобще никога...Презатам. Oтчетливо кълване - рибата е там! Ъъъ? Ко? - щипела тя вердеваса с ръба на устните? И как се оказва , че сега е нaгълтала бая дълбоко? Презамятам - операцията се повтаря едно към едно , втора риба в живарника. ПАК нагълтала добре. А бе , аз вчера ....? :roll: :?

Кхъм! Презамятам , и тва вече ме доубива - пет минути нямам кълване , тръгвам да вадя , и рибата си седи ТАМ , с кука дълбоко в гърлото! Само че докато аз налучкам кое и как , пасажа си замина , и оттам вече нямам кълване. Да не пропусна : за това изделие на ювелирното изкуство става дума:

Изображение

(в размер 22 , което според мен отговаря на 18)

И така , работата отива към края си. А аз отивам към доста невероятния резултат да бия Фреди на тапата - щото на него нe му кълве , ама хич. Остават 35 минути , когато Фреди става , отмерва още 7-8 метра , и мята плътно до брега отсреща. Тaя работа аз избягвам да я правя , щото от топлите отсреща падат клони , като в един момент те пoтъват , и и почваш да ги закачаш - само че вместо клон , Фреди вади ситен скимър , последван от платика от 600-700 грама. ( До кво доживяхме , на такова рибе "платика" да викаме...)Тука скачам като ужилен , удължавам и аз , ама късно - имам едно минаване на риба през влакното , и дотам...

Идва кантара , комшията със шарана има 4 кила и половина , само шарана му е две кила , аз тегля 1.700 ( 15 риби) , и Фреди с 14 риби има...

1.860...

:lol:

...язък - ама и това го има в картите...С това пак съм 5-ти в сектора , и с 10 точки общо се класирам 49-ти ( от 76) , щото има десет човека с 10 точки , и аз съм с много малко тегло...

Изображение

Кво да кажем за турнира? В събота можеше да се гонят 3 точки. Напълно в рамките на реалното , без вълшебни куки , само да бях ловил по-наблизо , и да не бях губил време отсреща , и ги правех. В неделя - само две от фитките да бях реализирал , и Фреди го биех , с което можех да бъда 4-ти ( третият е с 2.800 , нямах риба за такъв резултат). Тоест , аз по никакъв начин не можех да мина 7 н.т, което нямаше да ми даде някакво кой знае колко страхотно класиране...

ПъСъ - това беше юбилейно състезание номер 600 :D

ПъСъ 2 - завчера ходих на канала да видя аз тая работа с куките. Почнах с тези , с които лових на състезанието в събота...фитки , фитки , фитки...а бе - аз как въобще успях да хвана нещо с тях? :roll: Минавам на Гуру-то : в кепа , в кепа , в кепа , в кепа...не знам дали направих две фитки за целия ден. Кво вързване на куки падна - няма да ви казвам... :twisted:

Изображение

Изображение

Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Да допълним темата със събитията от април .

Мартиниерския канал , 5-ти април.

Изображение

Аз съм готов бе! Нaвързал съм от вълшебните куки , всички изводи са направени , дайте ми читав тираж , и елате да видите! Упс! :o Имаме прооблме , Хюстън! - имаме голям проблем! :( :( :( :( Успях с едно ловко движение да изтегля такова място , че всички останали въздъхнаха с облегчение в един глас...най-убитото място от цялата ивица , от което никой , никога не е печелил , къдетo няма читава риба , и където разумната стратегия , тва е да съобщиш на организатора че те е заболял стомах , и да се прибереш да си доспиш... :lol:

От всички фидери , само един с плетеняк..

Изображение

Така , правя петно на късо - 24 метра , и едно на 48 (тук каналът се разширява )

Аз освен всичко друго съм и дясна тапа , като трите места вдясно са кенеф , а оттам наляво нещата се подобряват , и в левия край е възможен нормален риболов. Обсъждаме тая работа с комшията - баща на малкия Антоан от предния епизод. Дървото не е поникнало далеч от крушата - Микаел също е специалист и любител на риболова на ситнеж , той храни на 15 метра.

Почваме. Едни 15 минути след старта имам първа индикация , и подвиквам нa Микаел - колко риби имаш? ТРИ , отговаря ( Кога бе? - не съм го видял да бърка с кеп уж?) - и тука Микаел вдига над водата нещо от порядъка на 30 грама...аха. И презамята през минута...Аз бодвам скимърче от 80-100 грама , и тук почва да ми кълве. Само на вердевас. Тънко и внимателно , рибата е само от този калибър - 100 грама е бонус , фитките са безбройни...Има пауза два часа и половина след старта , така че правя опит да увелича размера на рибата с ловене на пинки , без вердевас - кълването значително се влошава...40 минути след старта , опитвам далечното петно за 20 минути - сдъвкана стръв на всяко мятане , без да видя кълването изобщо , на 20-та минута вадя платичка от 20 грама , и стоплям , че съм направил номера от оная диета :

-На страхотна диета съм от две седмици!
-И колко загуби?
- 14 дни...

Пауза. Микаел има около 30 риби. Аз имам 10. Почти всички са се заели с ловенето на трамвайни билетчета накъсо , един пич има платика от две кила...Пием по винце , и се връщаме по местата..

Аз минавам нa вервеас с бял червей , рибата е същата , обаче след малко имам читаво кълване...

Изображение

Ааа! Ей такива да хвана 5-6...Да бе , сигурно...Хващам и една от 300 грама , и пак ме налазва ситнежа...Опитвам отново за 15 минути отсреща - нищо , връщам се на късото...

Така минава турнира , аз имам 19 риби и едно бибанче. Микаел има 60-70 броя , и смята , че съм ловил прекалено надалеч. Аз пък мисля , че с дребосък не може да се играе срещу левия край...Микаел тегли 4.320. Аз имам 3.400 ...сигурно съм загубил 40 минути отсреща...хммм. Лявата тапа има 7 риби. И тегли 9.500 :wink:

Изображение

Мда. С тая работа съм 13-ти от ... не си спомням , 34 или 40 човека. Пликове имаше за първите...12. :mrgreen: Обаче има сектор щека , и има отборно класиране ( по двойки и по желание , направихме пет отбора) - и отборно сме втори , щото ортака е спечелил сектора плувка , та взехме плик. :)

Сега , аз за този сезон уж съм наточил нож с много дълга дръжка. Дали не е време да я скъся малко , тва е въпроса? :roll: Е , от една страна , тъкмо почваме , време има. А от друга - ми тва е осмо състезание , и дотук имам една чертичка...Айде , като направим десет , ще видим ...

18 април.

В новия ми департамент (44) ,са решили за пръв път да организират турнир по метод риболов...кво да ви кажа? - аз съм го зарязал тоя бизнес от бая време - откак Федерацията забрани метода на нормални състезания ..

:evil: :evil: :evil:

..обаче организатора преди месец-два ми каза че ме е записал директно , без да ме пита...такова доверие трябваше да се оправдае ! :mrgreen:
Гьолът е пълен с платики ( по-скоро едър скимър) , шаранът е рядкост , и най вероятно ще се спечели с платика , и жива стръв. Щото единственото условие , това е да се лови с метод хранилка - разрешено е всичко друго. Миналата седмица с един приятел направихме разузнаване с бой , при което аз имам 9 скимъра и пет сомчета , а той - девет скимъра и ...два шарана от по 6 кила!!! :shock: :shock:

Кво се оказа? Докато аз:

-съм се отказал от метода
-ловя всеки път с различна храна и пелети
-не съм купувал топчета , дъмбели и т.н. пет години
- имам десет вързани куки всичките различни
-пелетите ми седят на фидера двайсе минути без да се разпадат , и смърдят на нещо химическо...

То хората:

-ходели по състезания по метод
-ловели с ЕДНА храна , която познават идеално
-имат един сак различни топчета и дипове...

А бе ти в кво лозе се набута пак бе , Иване? :roll: :lol:

И така , с увода дотук - тегля (пак) дясната тапа:

Изображение

Сега , на снимката островът изглежда много далеч. Като седиш на брега , всъщност е много по-наблизо.
Снимката НЕ лъже. :wink:

Аха. Тръгвам аз да мятам - идеята е да ловя на метър от острова - отмервам 70 метра...ъъъ?!? Ми така на око , до острова има още...40?!? :shock: 80...90? Все още съм бая далеч , обаче има лек насрещен вятър , и аз откpивам , че не мога да метна повече от 90 метра. Не тренирам ловенето на такава дистанция ( няма къде да ловя на такава) , и решавам да се спра на 90 метра. Правя и петно на 40 - ми тапа съм , все пак , другия остров е много по-близо , обаче е бая встрани , и не мога да ловя там...

Изображение

Стартираме. Храня с царевица , пелети и храна за платики на 40 метра. Острова го храня само с метода , щото аз дотам няма с кво друго да метна. Сега съм взел пелети Sonu , изгледал съм десет клипа , разбрал съм как се мокрят , и се разпадат за две минути. И след две минути имам мощно минаване на риба през влакното , без да клъвне. И пак. И пак! С това активността на петното се изключва. Аз съм приготвил различни храни:

Изображение

Тази на Sonu се оказа недостътчно лепкава за метод ( позволява да се натъпче в хибрид , но си е по-скоро храна за ловeнe с кошничка) Правя опити да презамятам по-начесто - през 7-10 минути , а също и през 15. Нъцки. Жаки да Силва отляво има два скимъра - ама той като умните хора лови на бял червей , и е захранил с бял , кастери и кълцан торен. Аз съм решил с експериментрална цел да ловя на чист метод , имам само разни точета ( накупих няколко кутийки)

Изображение

..и хващам първия скимър един час след старта. Имам новина , че на другия бряг един пич има шаран от над 6 кила , на моя бряг хората имат по няколко платики...Опитвам на 40 метра - нищо. Когато са минали два часа , правя петно на 60 метра , и въртя трите , без да кълве на никое - имам риба , която закачa влакното на 90 , само че там имам и закачка , в която губя една кука...хммм , едра риба оттам едва ли ще извадя. :? Връщам се на 40 метра , кадето имам моментално кълване , и вадя едър скимър - почти платика:

Изображение

Ей такива да ме налазят , за двата оставащи часа го бия аз шаранa от 6 кила и окото ми не мига! :twisted: :twisted: Да , ама не - кълването не се повтаря , връщам се на 90..

А бе да ви кажа: метода е адски скучен ъъ...метод на риболов! Ми мяташ , и си зяпаш върха 15 минути...без да можеш да повлияеш с нищо на резултата...уффф... :| :| :|
И това , коетo ме дразни , са подръпванията отсреща...риба ми минава през влакното? Или лапва топчето , и няма как да се засече , щото метода се плъзга свободно по влакното , и с тънкия монофил рибата не се набожда? Ми аз откъде да знам...И ако всичката риба е платика , дали поводът от 10 сантиметра просто не е къс? Тръгвам да ровя из класьорите , и намирам повод 15 санти - вързван един Бог знае кога , 0.16 , кука 14-ти номер , с ластиче. Закачам оранжево дъмбелче , мятам и тръгвам да ровя във всевъзможните кутии и бурканчета , и да се чудя кво още да метна след това , и на кое петно...и в този момент фидера тръгва... :shock: :shock:
Искам да кажа - сгъва се със замах върха. След това тръгва да се сгъва целия фидер. И след това той тръгва да пълзи по стойката! Вдигам - не , ТОВА не е платика! - изключва се антиревеса , рибата размотава трите оборота влакно за част от секундата , стигаме клипсата - даже повод 0.16 не е лесно да се скъса при 90 метра монофил 0.23 , свалям валкното , и сега вече може да се разхлаби аванса...Рибата тръгва към левия остров , с което подминава закачката 8) , и след малко вече е на 10 метра от брега. Авансът е разхлабен , айде още няколко метра , и ще се покаже на повърхността...тук дзверо се обръща и потегля за Белгия...

...тая работа се повтаря поне пет пъти. Не смея да напъна , това най-ветроятно ще бъде единствената едра риба , която ще видя , дотук целия ми улов е два скимъра , този шаран ТРЯБВА да влезе в живарник така , както (попълнете името на политик по избор) трябва да влезе в затвора! :twisted: Дръжката на кепа се оказва къса , държа фидера , ставам от платформата , отивам до калъфа зад мен , вадя третото коляно на дръжката , набутвам го криво-ляво , и сега с дългата дръжка успявам да кепчосам шарана , и да го изкарам на брега...

:D :D :D :D

Методът е скучен и тъп риболов. И това кълване ще го сънувам два месеца. :wink: До края имам още един скимър , и чакаме кантара. Шаранът е малко над 6 кила , хлъзгав и мускулест като пехливанин - никакъв шанс да го вдигна , така че снимката не е много героична :mrgreen:

Изображение

Записват ми общо тегло - стори ми се 7.080 , събираме такъмите , награждаване. Шаранът на Джо ( от Джонатан) е с 200 грама по-тежък от моя , имал 7.400 или нещо такова - подавам му ръка , и секторна победа ме устройва :)

Организаторът вади списъка - първи , със 7.810...аааа! - не съм бил разбрал...сори , Джо... :mrgreen: :mrgreen:
И така , минаваме от една чертичка за 8 състезания , към две за 9. По-добре е - с това състезанийце загрявката приключи , сезонът може да започне. :11:

Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Сезонът , както вече казахме , можеше да започне - дойде време за департаменталното първенство на новия ми департамент. (44)
Това , че съм в нов департамент , не значи , че не познавам ивицата - за Мигронския канал става дума...момчета , наред ли е всичко? Притеснени ми се виждате нещо... 8)

Изображение

Добре де - и аз съм притеснен - тренировката показа измъчен риболов на ситна , но затова пък малобройна риба...ситни куки , тънки поводи , дълги паузи... Няма голям шанс да "смажеш враговете си , и да чуеш плача на жените им" , както казваше един известен състезател :twisted: - при това , някои от "враговете" услужливо са довели жените си , ама не съм сигурен , че те ще плачат. Аз всъщност не съм сигурен , дали въобще ще можем да ловим , щото гърми , трещи и светкавиците идват все по-наблизо - небето прилича на кадър от филма "Ловци на духове":

Изображение

Както и да е , тая работа отмина - да видим съседите (играе се за точки за победен съсед) - отдясно - двама плувкаджиЙ , които ентусиазирано са се заели да овладяват фидера , обаче само с добро желание не става , и не ме притесняват. Отляво , още един такъв , и след него - Филип ДюверноА - упс! Тоя не си драска чертичките на дръжка на нож - Филип ходи с копие! :twisted: "И в Долината на мрачната сянка ако ходи , не ще се уплаши от зло. Понеже няма по-голямо зло от него в Долината..." 8)

Храним. 24 метра , 50 метра(ръба на шкарпа) , 60 метра - в плиткото . Почваме да ловим. Тоест , почват комшиите. Аз още няколко минути засипвам тръстиките с царевица , жито , и най-едрозърнестата храна , която може да се купи с пари.
Атакувам на 24 метра - тъмна храница , фуил , кълцан кастер. Десет минути. Петнайсет. ДВАЙСЕТ!!! :shock: :shock: :shock: - нямам пипване. Плувкаджията отляво кепчосва първа риба (ДидиЕ , от моя клуб) Почти половин час , минавам на 50 метра. Не кълве. Грам. Минават двайсе минути , преди да извадя щипната в самия край пинка...Дидие кепчосва втoра риба. Отдясно има една риба. Минава рънъра на Филип - нашия човек ги бил намерил , и влизал в ритъм. "Ти как си?" , ми вика , и му отвисва ченето , при новината , че съм КАПО. Мaй ще се наложи да минавам на кука ном. 18 и повод 0.10 , мрачно споделям аз , и Мaрсиал ме поглежда със съжаление - "Филип лови с 22-ри номер , и повод 0.08"...

:shock: :shock: :evil: :evil:

Аз пък баце , ловя НА ФИДЕР!!! И такива поводи и куки НЯМАМ! :x Зaтова пък имам куки ...номер 8 на повод 0.22 :mrgreen: :mrgreen: ...ченгела се товари с бял червей - колкото поеме , тва се мята на 60 метра , решавам да изчакам 15 минути , обаче на трета минута имам рязко отпускане на върха , вдигам фидера , и той се сгъва до дръжката. Ама не щото имам шаран на другия край - а щото кошницата е забита мъртво в зверска закачка :evil: :evil: :evil: :evil: ..дърпам , късам всичко , мятам лайта на 24 метра , и тръгвам да вързвам нов шок лидер...

..още не съм довършил възела , и имам кълване , което разбира се няма как да засека с две заети ръце...презамятам , вaдя вирбел , и ПAK ми кълве! :lol: :lol:
Докато приготвя фидера за повторно замятне , направих 4 фитки! Мятам , и отново забивам кошницата в един Господ знае какво...дърпам , късам , събирам фидера и го прибирам в калъфа - ще ловим в тръстиките някой друг път. :wink:
24 метра , да видим дали рибата е още там - енергично кълване , засичам , и фидера се сгъва на обръч! Сега , пръчката Garbolino X-light има склонност да се сгъва за щяло и нещяло , обаче рибата си е читава , и до кепа се докарва скимър от 600 грама. Поглеждам часовника - от стартa е минал час и половина... :roll:

Евала Иване , ти си пич!- Не се мина час и половина , и вече имаш риба! :D Презамятам , и вадя втора. И трета ,! И четвърта , и ...ъъъъ. И до там. Рибата изчезна безследно , сега минавам на 50 метра , където хващам рибЕ от 100 грама. Кво ся? -едрата ми е в краката , а навътре имам само ситнеж? :roll: Връщам се на късото - нищо. Обратно на 50 метра - втора риба от сто грама. И трета. Хммм...а дали има САМО дребна? :wink: Разкарва се ситната кука. Вaди се повод 0.14. И кука номер 10. 8) Две парчета торен , тва се мята , и след три минути върхът се сгъва - риба от 600 грама тръгва към кепа...След три такива , си позволявам тънка усмивчица...след още една-две , вече съм се ухилил като герой от филма "Челюсти". Оня с перката на гърба. :twisted: - тука се задава Марсиал - кво става , още ли си капо? Поглеждам брояча - 11 риби - "имам към 5 кила" , оговарям...лицето на Марсиал не може да се опише в проза , това е поема :mrgreen: - Филип имал около три кила и половина , в другите сектори било скръб. Аз продължавам в същия дух , обаче в един момент рибата спира да кълве - там е , подръпва стръвта , но неохотно. Кво правим? - по -ситна кука? Хмм - бодвам на същия ченгел два бели червея и три вердеваса - и нещата тръгват отново. Рибите стават 15 , 20..Приключвам манша така:

Изображение

Колко мога да имам? Ако рибата е средно триста грама...ами ако е по 400? 8) Идва кантара , отивам да гледам тегленето на Филип: около 9 кила. Дидие тегли 3.600. Аз тръгвам да вадя живарника...ммм...? Съдията поглежда живарника с опитно око , и ми нарежда да не сипвам всичко накуп , че кантара бил до десет кила. Първо теглене - 9 кила. На второто се сетих да снимам - още 6 и куcур , общо тегло 15.800. Ми , за три часа и половина - толкова. 8)

Изображение

С това съм начело на временното класиране , моя авер Себ е втори с около 9 кила - всичко в плиткото на 64 метра , а Изабел , жената на Жан Клод е трета. Отиваме да хапнем и пийнем , всички ме поздравяват - щял съм да спечеля турнира. Аха. А тиража ми за утре видяхте ли го? :?

Аватар
outsider

Мнение от outsider »

И така , идва неделният манш. Тиражът , като монетата , има две страни - първо - къде се падаш. Второ - кои са ти съседите. Много важен момент , когато се играе по точките за бит съсед... И аз съм изтеглкил късата сламка : пег 2. Кво значи 2? - значи , че трябва да бия тримата си съседи отдясно , и тапата отляво. И на табелката пише "2" , само че би трябвало да има и дребен шрифт - "надежда всяка тука оставете". :evil:
Щото ляватa тапа НЕ МОЖЕ да се бие... :?
Това значи , че - на теория , ако бия тримата си съседи отдясно , правя 4 точки. Класиране в топ 3 не се очаква...

Храня като в събота - само че сега вместо 24 , късото ми е 30 метра ( там е ловил един пич , с който си разменихме местата - аз ловя на неговото от събота , той днес е на моето - та имам пълна информация). Второ петно на 50 , и в плиткото на 62. Стартираме - на трета минута имам кълване на 30 , риба от 400 грама. Втора. Трета! ЧЕТ-ВЪР-ТА!!

:D 8)

Никой наоколо няма пипване бе! В първите 30 минути трябва да имам кило и половина. И оттам рибата изчезва като неудобен исторически факт... :wink:

Тапата е капо. Алан отдясно - много силен играч , е капо...Почваме да баем на нещата - аз минавам на 50 - нищо. Отивам на 62 , късам кука.

Един час след старта. Имам някакви незабележими кълванета на 50 , в които е щипнат края на вердеваса , без да е пипната пинката. На късото няма никой (ТОЧНО така е било вчера!) Дaвид на тапата вади първа риба. Алан има две...Аз съм стигнал до повод 0.114 , кука 16-ти номер , и чист вердевас. Имам епизодичнна дребна риба , но ми е ясно накъде отиват нещата..Алан почва да вади по някоя риба , и към края на втория час - ТОЧНО като вчера! - рибата се настанява на петното на Давид ( който не е кой знае колко силен състезател) . Виждам го все по-често да бърка с кепа , и всичко ми е ясно , ама нищо не мога да направя...Бъркане с кепове има и отдясно - там освен Алан имам един пич , който не ми е известен , ама има 6 точки от събота , и след него е моя приятел и вечен съперник Бубенек , фин и техничен риболовец от най-висока за нашия регион класа...Кво да ви разправям? Като изключим една едра платика на 50 метра , аз общо взето нямам риба за четвъртия час , Давид не спира , и в един момент му подвиквам - "от един час не съм видял кълване" "И аз " , отговаря копеленцето , докато кепчосва още една риба :evil: :lol:
"????" - "половината кълванета въобще не ги виждам" , признава Давид......ъъъ...Без коментар.... :shock: :mrgreen:

Когато остава един час , решавам да го посветя на шарана отсреща - само че сега е слънчево и без вятър. Имам три минавания на риба през влакното , две скъсани куки в закачка , и приключваме. Аз съм УБЕДЕН , че са ме били всички. :( НУЛА точки. :?
За Регионалното се класират 12 човека (ама не е сигурно) Със 6 точки съм по средата на класирането...язък. Щото Регионалното е на река Мен , и МНОГО ми се ходеше... :(

Давид тегли 6.370 (резултатът от събота : 6.800 след два часа капо. Съвпадение? :wink: ) Аз тегля 3970 . В събота : 5 кила. Риба на късото в началото , нищо после. Съвпадение? :wink:
Алан вади един подозрително скромен живарник , и тегли

2.650!!!

:shock:

:D

8)

:D :D :D :D :D
Алан! Алаааан!!! :11: :11: Кажи кво пиеш , братО - АЗ ЧЕРПЯ! С тези внезапно паднали от небето две точки , аз минавам достатъчно напред , за да се класирам за Регионалното наесен! Сега да видим с колко са ме размазали другите , за да оценя общото си представяне ...(за справка - от мястото на Алан в събота е направен най-слабият резултат , с 3.5 кг. ...cъвпадение! :) )

Десния комшия на Алан тегли 5.950 , НО! - в улова му има чудовищен и нечовешки морски кефал от поне две кила , а по-вероятно , 2.500! :shock: :shock: Ми ти без тая риба беше зад мен , мон ами...Бубенеk тегли 4.160...всъщност , аз не съм се ос.ал кой зне колко ... :roll:

Себ пак е опитал да лови в плиткото , обаче променените условия са си казали думата , и има 630 грама. Риба , всъщност , сме имали само ние - в останалата част от ивицата риболовът е бил пълна скръб , един вердевас на кука 20-ти номер , с едно кило са се правели 6-те точки...Пича с кефала печели , жената на Жан Клод е втора :tup: , Филип е трети. Аз съм 9-ти , което ми осигурява място за Регионалното. :D

..и в долината на река Мен ако ходя , не ще се уплаша от зло... 8)

Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Задаваше състезание на дребосък. Ама много! Ама гладен! Ама нагъл!!! :shock: :shock: Тренировката показа , че едра риба не може да се хване , щото тая гнус е разположена в пет слоя , и налита на всичко , което падне във водата. Не се препоръчва къпане в реката бе! :twisted: :mrgreen: Съответно , пускат ни един по един по ред на тиража по един тесен път...

Изображение

...и ето я реката :

Изображение

Къси пръчки , всичко е клипнато на 20 метра , размразил съм кило и половина бял червей, зaбъркал съм една кофа храна , очаквам такъв риболов че не съм си взел сандвич :mrgreen: :mrgreen: - НЯМА да има време за ядене тук , алоууу!!! Стартирам с презамятане прз 40 секунди , ей сега ще почне , всеки момент...не? Удължавам през минута и половина...през три...през пет... А бе - КЪДЕ е рибата , деа?!? :roll: :lol:

Комшията почва да вади риба на 35 метра , той се е вкарал в точно обратния филм - имал е инфо от миналата седмица , когато реката беше придошла от дъжда , и е домъкнал само пръчки за река , тежки кошници , върхове от три унции...и cе мъчи със страшно капризна и пипкава риба...Минават 15 минути , докато накрая ми светне , че съм объркал тактиката тотално. Ся - аз съм тъп та вдлъбнат , ама не чак дотам :wink: - имам петно на 50 метра с тежка , жълта храна , мятам с торен на голяма кука , и на момента имам кълване , и риба от около 700 гр се откачва на десет метра от брега. Аха! :twisted: Презамятам , хващам втора - потривам ръце като известен герой от анимационен филм ...

Изображение

...ей-сега ги почнах! Ммм...риболовът се усложни , рибата се изнесе , опитах къде ли не - включително на 75 метра в дърветата отсреща - тцъ. Приключвам с кило и половина , и 13-ти от 16 човека. :lol: Печели се със 17 кила , има един резултат от 15 - поводи 0.12 , куки 16ти номер , такива работи... :roll:

Тва беше загрявката - идваше първия кръг от турнира на Трите Канала. Мигрон- събота , 16-ти май:

Изображение

Имам тъмна храна за ръба на шкарпа , и светла за тръстиките - провлачване на оловото показва че имам място , което позволява ловене в плиткото. 8)

Изображение

Айде че ги почнахме! Атакувам на 24 метра , на трета минута имам скимър от 300 грама , пет минути по-късно - втори , ама от 150 , и оттам петното умира. Комшията - дясна тапа , е много врял и кипял , познавач на канала и организатор на събитието. Той почва директно на 50 метра. Аз имам две риби , докато той е капо , обаче после копеленцето почва да вади риба , а на мен не ми кълве. Минавам на 50 , рибата се събира убийствено бавно , и е дребна до средна...Минал е един час , когато решавам да опитам горе в плиткото , дебел пoвод - шаран търсим , яка кука , грозд бял червей. ТРИ МИНУТИ(!!!) , и имам мощно минаване на риба през влакното , без кълване. Презамятам - сега имам кълване на ситна риба и вадя мъздруга от 100 грама и после нищо...

Спускам се в дълбокото на 50 метра , имам кълване , дребна риба , фитки...Давам на плиткото двайсе минути , мятам - след три минути имам мощно кълване , и зашивам дърта платика...

Изображение

...успявам да снимам рибата така , че да изглежда двойно по-дребна от реалния размер. :lol: Платиката беше от поне кило и половина. Презамятам , вадя втора риба - много по-ситна , и оттам почват подръпвания на ситнеж...

Оттук нещата се развиват по следния начин : Йoан , тапата , вади риба на 50 метра - бая повече от мен. Имаме дърво между нас , и само си подвикваме , да си сверяваме часовниците - ако аз имам 5 риби , той има 8 , когато аз имам 8 , той има 12 , и така...Аз на всеки двайсетина минути мятам в плиткото , и рбата Е ТАМ с мятането , което разбирам по мощни закачания по влакното , без да кълве - хващам по някой скимър , ама не налучквам решението...след две презамятания , остава само дребна риба - баби и мъздруги , които кълват , но не се хващат , а и няма полза от тях. Аз се опитвам да си обясня кво се случва , и когато остава малко повече от един час докрая , стигам до нужните изводи. Първия - и най-главен от тях: много си тъп , братО . Ама МНОГО! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Имаш платика , която се е качила в плиткото , и яде захранка , та ушите и плющят. И понеже е плитко , като метнеш три пъти , се омита. Правенето на паузи беше правилно - а що не кълве? Щото ловиш с повод 0.22 , и кука 10 номер , тъпо парче такова! :x :evil:
Да , ако изтъня , може да мине шаран и да ми скъса...И? Ми да къса бе заплес!!!! :x
Колко шарана ще закачиш за един ден , 20? Изтъняваш , и си ловиш платиките! Минавам на 0.16 - сигурно можеше и по-тънко , кука 12-ти номер , бял червей - тва пада на дъното , и докато потапям влакното , само дето не ми издърпва фидера от ръката - платика от кило...

тъпокопелетъпокопелетъпокопеле!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
...презамятам - червеноперка от 300 грама , и след нея - ОЩЕ една платика от кило! Ма мое ли да си толкова загубен бе майна? Така да си подмина риболова не ми се беше случвало от бая времe....Свирят края отивам да гледам тегленето , като първо ме интересува Филип - великият магистър на ситната риба , тънките поводи и малките куки. Нашия вади някакъв живарник с 50 риби - всичко на ЕДИН вердевас , кука 18 номер :roll: :roll: , на 30 метра , и тегли 6.350
Аз имам 14 риби , които оценявам на около 6 кила...Теглим :

Изображение

7.100 8)

Филип е съкрушен - от негова гледна точка , мен трябва да ме дисквалифицират за груба игра... :mrgreen: Йоан има 24 риби , затаявам дъх...

7.650.

Мда. Ама не спечели , щото си тапа. Нито щото си много добър - макар и двете неща да са верни. Спечели сектора , щото имаш комшия дето е тъп като г.з - и целия турнир се печели с 9 кила...до края на третия час ги правех аз 9-те кила , cамо два грама мозък да имах... :evil: :evil:

С това все пак съм в пликовете (5-ти от 31) , и за неделя имахме турнир по двойки , смесен риболов. И съм завербувал щекар за съотборник ама от най-високо ниво. Бивш национален играч , който на щека няма кой да го бие - та поне един от отбора да хване нещо - дано само не се изложа много... :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и турнири”