"Друса се , друса се..." Не намиреам сили - щом температурата падне под 42° , почвам да пиша , обещавам...
" Записки по френските състезания "
- outsider
- Риболов: състезателен фидер
- дал Браво: 224 пъти
- получил Браво: 5634 пъти
Re: " Записки по френските състезания "
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2022: 11
2023: 13
2024: 9
2025: 8
2026: IIII
- outsider
Време е да се освежи темата. Докъде бяхме стигнали...
Така - неделния манш от първия кръг на турнира на Трите Канала . По двойки , и съм си подбрал щекар от най-висока класа. Бивш национал , който и до сега участва в категория "ветеран" в международни състезания.
Щото аз съм на мнение , че онова време , когато двама фидеристи можеха да спечелят на Мигронския канал отмина , и сега няма ли един плувкаджия , на отбора му е спукана работата. Теглим , уточнявам че в плиткото нямам закачка , и мога да направя второ петно там , първото е на ръба на шkарпа , Мишел , съотборника ми , няма да лови на мач , и се концентрира върху щеката. Старт - Мишел пуска , и след секунда имаме ластик , и първата риба тръгва към кепа.
Тръгва , ама не стига , щото се откачва
...ОК , Мишел ей-сега ще ги набара , а аз търся рибата на фидера....Оттук нататък нещат се развиват така:
1. На Мишел не му кълве ИЗОБЩО
2. Аз хващам на фидера , обаче другите хващат повече. Щото - тва вече не беше честно , деа! , сега другите хващат и на 50 метра , и на късата дистанция , макар че в този сектор на късо обикновено да няма резултат...И сега кво правим - давам фидер на Мишел , да се учи в движение?....
Идва паузата - аз имам две едри платики и малко дребосък , и оценявам улова си на около 5 кила . С това бия ВСЕКИ един отделен състезател в сектора , и поне половината отбори. След паузата нещат ще се решат...И се решиха!
Мишел прави три риби ,на мен ми се откачват две ... а бе паузата просто ме уби , честно да ви кажа...Теглим 6.5 кила , с което сме 5-ти в сектора. Ако бях извадил двете риби , ставхме 4-ти , пликове имаше за първите три отбора (15 кила , 13 и нещо , 13)
С това стигаме до началото на юни , когато имаше състезание на един водоем , където съм ловил само един път , и тогава се капотирах
...налагаше се тренировка. И така - жега 35° (тогава това го смятахме за жега. Сега е 42° в седем вечерта...) Духа вятър , водата е с цвят на течен шоколад , правя две петна - 20 и 40 метра. Почвам....ЪЪЪ? А бе , къде е рибата? Не ще , ама хич! На 40 метра не видях НИТО едно кълване , три риби на 20 метра , и в един момент теглих една майна на цялата работа , и минах на 72 метра. Да видиш ти - на тази дистанция имаше риба , и успях да хвана нещо....вечерта настъпва промяна във времето , температурата пада с десет грауса , ако не и с петнайсе , в неделя пичовете от клуба тренират без мен (имах работа) - 13 кила , 8 , 7...всочко на 20 метра. И СЕГА кво правим?!?

И така , решавам да направя две петна - едно на 20 , където ще избием рибата , а второто на 52 ...за всеки случай.

Почваме ...не ще! Имаме минаване на риба през влакното , подръпвания някакви , обаче не кълве. За половин час имам две риби , едната закачена за хастара , и минавам на 52 , където кълве. Гaдно , пипкаво , рибата е дребна - налага се баене. Сментям върха със стъклен , въртя монтажи , почвам да намалям куки и да изтънявам поводи. В това време съседа налучква рибата накъсо , и почва да вади все по често по някоя риба. Аз все пак минавам на вердевас ( не исках) , при което кълването се увеличава , както и фитките...Комшията е минал нa поводи 0.08 и куки ном. 22 - ма МНОГО мразя такива работи!
и докато аз налучкам нещата , времето минава , и правилният риболoв ми става ясен , когато вече е късно. Щото не ми влиза в главата , че през юни , и във вода с цвят на кафе трябва да се лови кати през зимата...Сектора се печели с малко над 6 кила , комшията е втори с 5.900 , и аз съм трети (плик!) с 4 кила. Имах риба за 7-8 , само че не исках да ловя рибата както тя искаше да я ловят. На тва Владимир Илич му викаше революционна ситуация...
Споко! Идваше големия турнир на езерото ЖонЕ. Ченгели , дебели поводи , торен на косъм , пълни живарници.
Че как ми писна от "френски " риболов - представа си нямате..
Така - неделния манш от първия кръг на турнира на Трите Канала . По двойки , и съм си подбрал щекар от най-висока класа. Бивш национал , който и до сега участва в категория "ветеран" в международни състезания.
Щото аз съм на мнение , че онова време , когато двама фидеристи можеха да спечелят на Мигронския канал отмина , и сега няма ли един плувкаджия , на отбора му е спукана работата. Теглим , уточнявам че в плиткото нямам закачка , и мога да направя второ петно там , първото е на ръба на шkарпа , Мишел , съотборника ми , няма да лови на мач , и се концентрира върху щеката. Старт - Мишел пуска , и след секунда имаме ластик , и първата риба тръгва към кепа.
Тръгва , ама не стига , щото се откачва
1. На Мишел не му кълве ИЗОБЩО
2. Аз хващам на фидера , обаче другите хващат повече. Щото - тва вече не беше честно , деа! , сега другите хващат и на 50 метра , и на късата дистанция , макар че в този сектор на късо обикновено да няма резултат...И сега кво правим - давам фидер на Мишел , да се учи в движение?....
Идва паузата - аз имам две едри платики и малко дребосък , и оценявам улова си на около 5 кила . С това бия ВСЕКИ един отделен състезател в сектора , и поне половината отбори. След паузата нещат ще се решат...И се решиха!
Мишел прави три риби ,на мен ми се откачват две ... а бе паузата просто ме уби , честно да ви кажа...Теглим 6.5 кила , с което сме 5-ти в сектора. Ако бях извадил двете риби , ставхме 4-ти , пликове имаше за първите три отбора (15 кила , 13 и нещо , 13)
С това стигаме до началото на юни , когато имаше състезание на един водоем , където съм ловил само един път , и тогава се капотирах

И така , решавам да направя две петна - едно на 20 , където ще избием рибата , а второто на 52 ...за всеки случай.

Почваме ...не ще! Имаме минаване на риба през влакното , подръпвания някакви , обаче не кълве. За половин час имам две риби , едната закачена за хастара , и минавам на 52 , където кълве. Гaдно , пипкаво , рибата е дребна - налага се баене. Сментям върха със стъклен , въртя монтажи , почвам да намалям куки и да изтънявам поводи. В това време съседа налучква рибата накъсо , и почва да вади все по често по някоя риба. Аз все пак минавам на вердевас ( не исках) , при което кълването се увеличава , както и фитките...Комшията е минал нa поводи 0.08 и куки ном. 22 - ма МНОГО мразя такива работи!
Споко! Идваше големия турнир на езерото ЖонЕ. Ченгели , дебели поводи , торен на косъм , пълни живарници.
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
- Markony
- дал Браво: 247 пъти
- получил Браво: 33 пъти
Обмислям да се преместя около теб, да си страдаме заедно и да си плачем по раменете по мъжки 
NOMINATIONS BUG ...
http://www.kenga-bg.info
http://www.kenga-bg.info
- outsider
Прочети продължениато , и кажи още ли обмисляш такъв вариант...
И така , езерото Жонé...кво да кажем за водоема? С бай Фабрис имаме сума ти резултати от 20+, миналата година имахме 26 кила в събота , един отбор в неделя имаше 60 кила...По памет , най-слабият ни резултат с ужасен тираж , ( който освен това изиграхме страшно зле ), беше 3.700. Значи ли това , че се класираме добре? НЕ!!!! Две години поред се класираме ужасно зле щото събираме рибата , но не успяваме да я ловим - много дребна , агресивна , умряла от глад риба , kоято силно пречи да ловим едрата. Фитки , фитки , фитки...
Така че тази година решхме да подходим сериозно , и си замъкнахме задниците до водоемаза за старателна тренировка - пет човека , разни дистанции , експерименти. И така: дистанцията от 60 метра (аз) убедително бие всички други , щото на късата рибата е по-дребна. Второ : забравяме пинки и бял червей в храната - кастер с торен , край на предаването. Трето - това ми изяде главата миналата година : забравяш патерностера като страшен сън!!!
Събота. Теглим сектора , който трябваше да се избегне.

Особено в събота - в неделя там излиза риба.В сектора има 8 отбора , ние сме на пег 6.Отляво имаме Жаки и Бeнджо - същите , които имха 60 кила миналата година , десните комшии не ги познаваме , силен отбор на тапата. Вляво от Жaки и Бенджо седят Вансан и Себ , които ни биха миналата година...Решаваме да не ловим въобще на близо , Фабрис храни на 50 метра , аз - на 62.Храним , ей-сега ги подкарахме! Повод 0.16 , кука ном. 12 , три бели.

...един час по-късно.... всички сме първи ЪЪЪЪ - ХЛЪЦ?!? Тука Жаки вади риба - ей сега като ги подкарат... Ъъъъ -тцъ
Фабрис засича ситна риба , която се откача в тревите до брега..Аз съм капо. Бенджо е капо. Отбрът вдясно е капо. Тапата е капо... S
ОЩЕ един час по-късно. Бенджо има ситно рибе. Ние сме капо. Аз съм минал на повод ...първо 0.14 , после 0.12 , и накрая 0.10 с кука 18-ти номер. На ТОЗИ водоем...
Себ и Вансан имат няколко риби. Лявата тапа има риби.Три часа след старта , аз вече почвам сериозно да се панирам - тва е езерото Жонé , бро. Тука рибата е повече от водата - кво точно става тука бе? Ставам , и отмервам 72 метра. Правя второ петно , и почвам да въртя двете...
Междувременно , наблюдаваме с интерес отсрещния бряг. На тапата седят Джеф и Грег - един от двата най-силни отбора , всяка година в тройката.И не хващат НИЩО. Втория отбор (вдясно от тях) , кепчосва риби. Що ни интересува тая работа? - щото утре играем на тяхното място...
Един час до края. Сега комшиите се разписват с едър уклей , и след него рибата ги налазва. На тапата се виждат кепове. Жаки и Бенджо имат три риби. Аз ИМАМ кълване!!!! на 72 метра , и вадя ситно сомче. НЕ СМЕ КАПО БЕ!!!!
До края имам още две микрокълванета - щипнат до средата бял червей - един от трите на куката...това от 72 метра лесно се прави. И така , идва кантара. Лявата тапа имат 23 кила. На мач! До тях , МНОГО по-силни играчи имат 14 кила.
Себ и Вансан теглят осем кила. Жаки и Бенджо имат 850 грама. Ние с моето сомче имаме 55 грама - което е най-слабия резултат , правен някога на този водоем. Откак се провеждат състезания на него. И Фабрис прави първото , и вероятно последно капо -тоест , правим резултат , който никога няма да бъде бит. Кра-сав-ци!!!
Вдясно от нас имат две кила , а на тапата , които са имали две риби три часа след старта , имат десет кила.
И така , сега имаме добри и лоши новини. Най-добрата - това е че вече нищо не може да ни притесни. Абсолютно безразлично ни е , дали ще сме последни , или ще направим сто кила - ние сме извън класирането. Тоест , можем спокойно да си ловим за единия кеф. От друга страна , Джеф и Грег ни обясниха как стоят нещата - няма ли вятър , няма риба. Хванали са 15 кила в последния час , когато е духнало. Казват ни на какви дистанции са ловили
Лошата новина? - имаме за комшии Кевин и съотборника му. Най-силния отбор по цялата ивица , три години поред с 12 точки , победителите от миналата година. Ние с Фaбрис се споглеждаме , и свиваме рамене - да имаме да губим нещо? Имаме мъка да давим , а Фабрис е и рожденник - време беше да се купоняса малко
- outsider
Неделя.
И така , от вчера имаме инфото на какви дистанции трябва да ловим : 25 и 40 метра. Като Джеф и Грег отговориха на въпроса в истински шампионски стил : честно , без да ни пращат за зелен хайвер...и отговориха само на въпросите , които се сетихме да зададем...
Опипвам дъното с оловцето - трака по няк'ви камъни. Добре. Храня - а бе закачих за нещо кошницата , ама се откачи. Старт - Фабрис мята , аз мятам , и докато полагам фидера на стойката , Фабрис вече засича и подкарва първата риба
Бребребребре!!!! Нашия човек презамята , и след три секунди засича ВТОРА риба!
Аз изчаквам три минути , тръгвам да презамятам , и откривам че съм закачил кошницата в нещо. Ама яко - тръгвам да дърпам - ще късаме , то се е видяло , и тя се освобождава...презамятам , придърпвам двайсе сантиметра , и пак закачам нещо. Ясно....Скъсявам дистанцията с два метра.Презамятам. (Фабрис вади риба) ПАК забивам кошницата в нещо. Късам повод...скъсявам с още два метра - Фaбрис вади риба.
Сега имам чисто петно , където нищо не закачвам - и десет големи кошници с храна и жива стърв лежат 4 метра по-навътре
- и на мен не ми кълве грам. Сега кво правим? 1. Минавам навътре 2. Седя си на г.за , и чакам рибата да изяде захранката от 40-те метра , и да ме налази?
И ЗАЩО имам закачка където не би трябвало да я имам? Джеф и Грег теглят тая тапа три години поред , би трябвало да я познават деа! Тук се задава съдията , Фабрис вади риба , аз имам първо кълване - обясняваме му проблема . "Ми да , на тези дистанции ловиха вчера , не са ви баламосали. Само че този на твоето място ловеше на 25 , а този на мястото на Фабрис - на 40"
....ма колко сме загубени. В хода на разговора му се оплакваме от вчерашния тираж , а аз - и от цялото развитие на сезона дотук... "Има такива години , тръга накриво от самото начало , и няма оправяне - просто трябва да я изтърпиш"...Ъ Ъ Ъ? А? Цялата година ли ще бъде такава?
Уффф...олекна ми...
Аз най-накрая хващам първата си риба. "Фабрис , колко риби имаш?"
"12"
Ъммм - добре де , сега рибата ме налазва. И се почва - пъpва фитка с плетеняка , тва се разкарва , минава се на монофил , и почвам да вадя риба след риба. След мало:
-Фабрис , имаш ли 120 риби в живарника ?
-Ти луд ли си? Имам 19!
-Ми имаше 12 , когато имах една , сега имам десет...
Налучкваме стръв , кошници , поводи , куки. Рибата ту кълве прекрасно на торен , ту спира , и трябва да минеш на бял - а бе , имаме риби , правим си кефа. Условието е да НЕ гледаш надясно
- там Кевин Лаказ и съотборника му хващат ...малко повече от нас.
Дoбре де - бая повече. Ма те имат по-добър тираж...
Правят десет минути пауза за разхлаждане ( работата отива към 40°) , ние имаме някакви 45 риби общо. Кевин има 47 , съотборника му имал значително по-малко..Тва не ни засяга - ние не играем в тяхната категория. В нашите комшии имаме вчерашните ни съседи отдясно , а също и отбора-победител по цялата ивица от вчера (38 кила)
Идва края , аз имам 27 риби . Фабрис има 46 , аз оценявам улова си на едни 12-13 килa , което значи , че Фабрис сигурно има 20 Ъхам...

Аз тегля десет , Фaбрис ме убива - има 20 риби повече от мен и тегли ...13 кила - а бе как ги правиш ти теС работи?
Батковците до нас теглят 45 кила - само Кевин има 27 , и оттам до края на сектора не ни бие никой - нито непосредственоте ни комшии , нито останалите. Правим едни безсмислени 4 точки , които вече не ни трябват , и се класираме 22-ри от 26 отбора.
...ко викаш , до края на сезона ще все така?
Пу ма'а му стара... 
И така , от вчера имаме инфото на какви дистанции трябва да ловим : 25 и 40 метра. Като Джеф и Грег отговориха на въпроса в истински шампионски стил : честно , без да ни пращат за зелен хайвер...и отговориха само на въпросите , които се сетихме да зададем...
Опипвам дъното с оловцето - трака по няк'ви камъни. Добре. Храня - а бе закачих за нещо кошницата , ама се откачи. Старт - Фабрис мята , аз мятам , и докато полагам фидера на стойката , Фабрис вече засича и подкарва първата риба
Бребребребре!!!! Нашия човек презамята , и след три секунди засича ВТОРА риба!
Аз изчаквам три минути , тръгвам да презамятам , и откривам че съм закачил кошницата в нещо. Ама яко - тръгвам да дърпам - ще късаме , то се е видяло , и тя се освобождава...презамятам , придърпвам двайсе сантиметра , и пак закачам нещо. Ясно....Скъсявам дистанцията с два метра.Презамятам. (Фабрис вади риба) ПАК забивам кошницата в нещо. Късам повод...скъсявам с още два метра - Фaбрис вади риба.
Сега имам чисто петно , където нищо не закачвам - и десет големи кошници с храна и жива стърв лежат 4 метра по-навътре
И ЗАЩО имам закачка където не би трябвало да я имам? Джеф и Грег теглят тая тапа три години поред , би трябвало да я познават деа! Тук се задава съдията , Фабрис вади риба , аз имам първо кълване - обясняваме му проблема . "Ми да , на тези дистанции ловиха вчера , не са ви баламосали. Само че този на твоето място ловеше на 25 , а този на мястото на Фабрис - на 40"
....ма колко сме загубени. В хода на разговора му се оплакваме от вчерашния тираж , а аз - и от цялото развитие на сезона дотук... "Има такива години , тръга накриво от самото начало , и няма оправяне - просто трябва да я изтърпиш"...Ъ Ъ Ъ? А? Цялата година ли ще бъде такава?
Аз най-накрая хващам първата си риба. "Фабрис , колко риби имаш?"
"12"
Ъммм - добре де , сега рибата ме налазва. И се почва - пъpва фитка с плетеняка , тва се разкарва , минава се на монофил , и почвам да вадя риба след риба. След мало:
-Фабрис , имаш ли 120 риби в живарника ?
-Ти луд ли си? Имам 19!
-Ми имаше 12 , когато имах една , сега имам десет...
Налучкваме стръв , кошници , поводи , куки. Рибата ту кълве прекрасно на торен , ту спира , и трябва да минеш на бял - а бе , имаме риби , правим си кефа. Условието е да НЕ гледаш надясно
Правят десет минути пауза за разхлаждане ( работата отива към 40°) , ние имаме някакви 45 риби общо. Кевин има 47 , съотборника му имал значително по-малко..Тва не ни засяга - ние не играем в тяхната категория. В нашите комшии имаме вчерашните ни съседи отдясно , а също и отбора-победител по цялата ивица от вчера (38 кила)
Идва края , аз имам 27 риби . Фабрис има 46 , аз оценявам улова си на едни 12-13 килa , което значи , че Фабрис сигурно има 20 Ъхам...

Аз тегля десет , Фaбрис ме убива - има 20 риби повече от мен и тегли ...13 кила - а бе как ги правиш ти теС работи?
...ко викаш , до края на сезона ще все така?
- outsider
Здрасти! От последното ми включване тука трябваше да има ШЕСТ състезания за описване - голямо писане , има да се пише , шъ знайш!
Да , ама не....Всичко почна с последния уикенд на юни , когато трябваше да се играе вторият кръг от турнира на трите канала. Пръчките - приготвени , стртъвта - поръчана , зъбите - наточени , и тука се намесва префектурата : ЗАБРАНЯВА СЕ!
Ъ? Ко?
Аааа - горещо било , виждате ли! Не можело да се провеждат спортни мероприятия на открито в жегата! Щото състезание по риболов и маратонско бягане е едно и и също...Тва че прогнозата предвиждаше падане на термометъра с 12 градуса за два дни , и неделя беше 25°Ц , префектурата не я тревожеше въобще - не може и точка!
А на работа можем ли да ходим? -ама РАЗБИРА СЕ!!! - ми нали трябва данъци да плащаш бе!
Мда. Тва обаче беше само началото - този уикенд , все по същата причина , не можахме да играем 14-те чaса на Мигрон - един от най-важните турнири в календара , както и един турнир днес на река Вилен..килограми жива стръв , вердевас , който ще отиде по дяволите , торен , който мре от жегата - а бе...
Общо взето , успяхме да играем едно от предвидените състезания , на 4-ти юли. Да видим...инфото е за облаци от ситни сомчета. Дотук доббре - умря ми торния , ама той и не ми трябва. Нямам и вердевас...турииииист!!! Тиражът е важен - голямата далавера на този водоем , тва е да имаш дървета отсреща. Като тези на комшията две места вляво:

Аз нямам.

Решавам да търся скимъра на пропадане над сомчетата с дълъг повод и лека кошница - половин час по-късно ситуацията е следната: няма кьорав скимър. Оставиш ли линията във водата една минута , вадиш сомче. С едно изключение - комшията отляво (организатор на състезанието) , видимо знаеше нещо , което ние не знаехме , щото лови скимър , и от време на време - едър , накъсо ( 10 метра) Аз решавам да видя има ли бърз риболов на сомчета - къс повод , голяма кука , бойбойбойбой!!!
За един час правя 21 , оценявам размера им на 40 грама - което значи , че до края на състезанието ще направя 80 , и няма да мина 3.5 кила , като Кевин -комшията , както е тръгнал , ще хване 15 кила. Аз и на второ място в сектора съм навит , обаче не съм сигурен , че с бърз риболов на сомчета ще бия останалите - а те в един момент всички се бяха заели с тая работа...И така , час и половина след старта , аз решавам да пробвам отсреща - нищо че нямам дървета , и откривам че имам ситен скимър. И че плътно в къпните няма грам сомче! Скимърчетата са от 60-80 грама ( сомчетата се оказаха със средно тегло 30 грама) , и си кълвяха добре...сега да имах торен - ми ако има по-едра риба? Минавам на 5 бели на кука номер 10 , кълве същия дребосък , и после бодвам скимър от 700-800 грама...а! Продължавам в същия дух , имам каракуда от 300 грама , както и платика от кило и канче...баси , СЕГА ми трябваше торен!!! За съжаление , даже ситните баби налитаха на белия , и нямаше начин да отсея едрото, с което приключвам с 4,4 кила , и все пак съм втори в сектора и 4-ти в крайното класиране (Кевин печели със 7.5 кила , смята че е имал скимър заради ловенето на късо. )
Кво правим като имаме дълъг уикенд и много стръв? Отиваме на Лоара!

Риба играе по цялата река , включително едра , ей-сега ще ги скъсам!

Първо мятане: упс!Реката носи тонове "салата" , тва се лепи по влакно , кошница , стръв - гирлянди от водoрасли на сяко мятане , ужас...Сега кво правим? Вадя втори фидер , и мятам успоредно на брега , двайсе метра надолу , ама на два метра от брега. В резултат на тая работа , водораслите не се лепят по влакното , хващам баба , скимър , даже и една платика...хммм?
Скъсявам петното пред мен до десет метра , и сега почва да ми кълве - кленчета , скимър , даже няколко читави платики - кеф голям .

Tая работа продължи до към 11 часа , когато взе зловещо да напича - ама като на оная планета от "Хрониките на Ридик"
, и аз взех да се замислям , дали префектурата всъщност не беше права...

А на работа можем ли да ходим? -ама РАЗБИРА СЕ!!! - ми нали трябва данъци да плащаш бе!
Мда. Тва обаче беше само началото - този уикенд , все по същата причина , не можахме да играем 14-те чaса на Мигрон - един от най-важните турнири в календара , както и един турнир днес на река Вилен..килограми жива стръв , вердевас , който ще отиде по дяволите , торен , който мре от жегата - а бе...
Общо взето , успяхме да играем едно от предвидените състезания , на 4-ти юли. Да видим...инфото е за облаци от ситни сомчета. Дотук доббре - умря ми торния , ама той и не ми трябва. Нямам и вердевас...турииииист!!! Тиражът е важен - голямата далавера на този водоем , тва е да имаш дървета отсреща. Като тези на комшията две места вляво:

Аз нямам.

Решавам да търся скимъра на пропадане над сомчетата с дълъг повод и лека кошница - половин час по-късно ситуацията е следната: няма кьорав скимър. Оставиш ли линията във водата една минута , вадиш сомче. С едно изключение - комшията отляво (организатор на състезанието) , видимо знаеше нещо , което ние не знаехме , щото лови скимър , и от време на време - едър , накъсо ( 10 метра) Аз решавам да видя има ли бърз риболов на сомчета - къс повод , голяма кука , бойбойбойбой!!!
За един час правя 21 , оценявам размера им на 40 грама - което значи , че до края на състезанието ще направя 80 , и няма да мина 3.5 кила , като Кевин -комшията , както е тръгнал , ще хване 15 кила. Аз и на второ място в сектора съм навит , обаче не съм сигурен , че с бърз риболов на сомчета ще бия останалите - а те в един момент всички се бяха заели с тая работа...И така , час и половина след старта , аз решавам да пробвам отсреща - нищо че нямам дървета , и откривам че имам ситен скимър. И че плътно в къпните няма грам сомче! Скимърчетата са от 60-80 грама ( сомчетата се оказаха със средно тегло 30 грама) , и си кълвяха добре...сега да имах торен - ми ако има по-едра риба? Минавам на 5 бели на кука номер 10 , кълве същия дребосък , и после бодвам скимър от 700-800 грама...а! Продължавам в същия дух , имам каракуда от 300 грама , както и платика от кило и канче...баси , СЕГА ми трябваше торен!!! За съжаление , даже ситните баби налитаха на белия , и нямаше начин да отсея едрото, с което приключвам с 4,4 кила , и все пак съм втори в сектора и 4-ти в крайното класиране (Кевин печели със 7.5 кила , смята че е имал скимър заради ловенето на късо. )
Кво правим като имаме дълъг уикенд и много стръв? Отиваме на Лоара!

Риба играе по цялата река , включително едра , ей-сега ще ги скъсам!

Първо мятане: упс!Реката носи тонове "салата" , тва се лепи по влакно , кошница , стръв - гирлянди от водoрасли на сяко мятане , ужас...Сега кво правим? Вадя втори фидер , и мятам успоредно на брега , двайсе метра надолу , ама на два метра от брега. В резултат на тая работа , водораслите не се лепят по влакното , хващам баба , скимър , даже и една платика...хммм?
Скъсявам петното пред мен до десет метра , и сега почва да ми кълве - кленчета , скимър , даже няколко читави платики - кеф голям .

Tая работа продължи до към 11 часа , когато взе зловещо да напича - ама като на оная планета от "Хрониките на Ридик"

- outsider
Тръгнах аз да пиша оня ден - и в един момент не знам кво направих , и сичко изчезна като бял човек в Лондон
...да започнем отново...
Неделя , 19 юли. Състезание по двойки , фидер и плувка , на Мигронския канал. Инфото е , че въпросът с рибата е решен : риба няма.
Тaка че бай Фабрис носи щека , а аз съм забъркал лека , тъмна , бедна храна - ама забъркана на място , за максимална активност. Почваме - на щеката няма. Отборът отляво - двама щекари - и те нямат. Фабрис минава на фидер на късо , където му кълве , и той засича . Как засича? Представете си удар с меч , с който Ричард Лъвското сърце разсича сарацин на двe - е точно такова движение , ама в обратната посока
Поводът дава фира , Фaбрис слага нов , и пак му кълве! Тоя път засича като човек , и имаме първи скимър.
Два часа по късно...време за пауза. Фабрис има три риби. Аз съм капо.(Две-три микрокълванета) Паузата свършва , Фaбрис отива да яде , че е умрял от жажда
, аз правя серия от седем-осем презамятания с глина и живи пинки през минута и половина , и ТРИ ЧАСА след началото на състезанието имам първа риба! Сто грама , ама е риба. Презамятам , и вадя втора. И трета! Ама третата е 300 грама - а четвъртата , 600
Сега рибата се събира , на ортака му свършва паузата , и правим военен съвет : да ловим ли на едно петно (риск: да изгоним рибата) , или да си ловя отсреща сам? (Риск: да не хванем колкото трябва). Като се има предвид , че никой нищо не хваща , решаваме да не рискуваме , и до края Фабрис си остава капо в следобедния манш , аз правя 17 риби , и теглим 8.600. Комшиите на тапата обаче имат 30 риби , и теглят 11 кила...С това ние сме 2-ри в сектора , и 6-ти от 31 отбора. Печелим предметна награда със съмнително приложение в реалния живот : метод пръчка с дължина 2.70
, за много къс риболов..ще се продава , мисля.
С тая работа стигаме до сериозен турнир. Вероятно , най-сериозния за сезона.Играем на Мaртиниерския канал , и се почва: каналът се е променил. Сега има риба , на места - много , и на места - едра. Понеже ние с такова нещо не сме свикнали
, сега не знаем кво да правим - умрели сектори сега са рибни , където нямаше бонуси - сега има , и всъщност губим предимството да си познаваме канала...Отделно , има ситни сомчета - допълнителен проблем...

И после - имаме тиража. Щото се играе по точките за победени комшии , и тука - Хюстън...Хюстън!!! - върнете ми парите!
Оглеждам терена : втория съсед отляво не го познавам , ама близкия е Джефри - па може и да е Жофрé Фонтана. Онзи , дето със съотборника си е три години в тройката на езерото Жонé. Много голям и лош влЪк.
Отдясно? - Ивон Усé , баща на един от тарторите от националния отбор. Бърз , техничен , ефикасен състезател. След него: Микаел "Мус" Оран. Мус е още по bad news - дай му скоростен риболов на късо , тая година два пъти се пада до мен , и двата ме бие...нещата отиват към нулa , или в най-добрия случай - ЕДНА точка...

Аз съм забъркал храна за едра риба - ако се падна в лош сектор , винаги имах време да зъвбъркам втора , по-бедна и активна , и правя две петна - на средата на канала , и отсреща. Почва въртене на петната - скимър , сомче , сомче , сомче...
Минаваме отсреща - скимър - сомче , сомче...
Добавям Литу , кълцам кастери , торни , царевица , имам кълванета , а също - минаване на риба през влакното , тръгвам да намалям куките - стигам 18 номер , имам кълване , засичам като Фабрис
- ама аз съм с монофил , и вадя куката изправена. А! Аха?
Вади се дъртия ченгел , бодва се парчето дендробена , мятаме. Три минути - нищо. Четири - нищо. Пет - нищо. Да презаметнем? - НЕ , отваряме cи бира.
Някъде към осма минута пръчката се сгъва , и се вади платика от кило и двеста. Гледай ти... Комшиите , да ви кажа , са скрити зад дървета и храсти. Не се виждаме , само се чуваме. Откъм Жофре не чувам кой знае какво , обаче Ивон не спира. Аз тръгвам специфично да гоня едрата риба , щото силно подозирам , че на дребна тези тарикати няма да ги бия - и я намирам! Втора едра риба , трета...Открих разнообразни работещи хватки - овлажнена на каша храна с Литу и глина , пълна със живи пинки работеше идеално , дългия повод - 80-90 см , работеше много по-добре от 50-60 , и разбира се - торният беше стpъвта без конкуренция. Приключвам с 23 риби , които оценявам на 10 кила , като тайно се надявам да са 11. Чаkаме кантара , отивам да видя кво са направили Ивон и Мyс . Мрачни физиономии , имали само дребна риба (Мус имал и две-три читави) - чакай бе! А тва пляскане и кепчосване кво беше? "имам 32 риби" - обяснява Ивон - нямам риба над 200 грама. "Баси сектора , намесва се Мус - "никой няма десет кила"
"Що?" - с пълно беразличие повдигам аз рамене - "аз сигурно ги имам"
Две глави рязко се обръщат към мен "КВО?!?"
- тука идва кантара , и теглят комшията на Жофре : няма 6 кила . (Една точка за бай Иван.) Жофре има 52 риби , 8 кила. Аз тръгвам да вадя живарника , и в движение преразглеждам оценката си за 10 или 11 кила (окомера ми е гОла вОда
)

14.045
Ивон тегли малко над 6 , Микаел - 9 и нещо , и аз правя заветните 6 точки! Те тая чертичка , да ви кажа , не я виждах въобще. Да ми беше дал някой да подпиша за три точки преди мача , подписвах без да се замисля....
А представа си нямате какъв карък ме чакаше в неделя...да ви подскажа: тегля номер ЕДНО , и...не съм тапа?!?

Неделя , 19 юли. Състезание по двойки , фидер и плувка , на Мигронския канал. Инфото е , че въпросът с рибата е решен : риба няма.
Тaка че бай Фабрис носи щека , а аз съм забъркал лека , тъмна , бедна храна - ама забъркана на място , за максимална активност. Почваме - на щеката няма. Отборът отляво - двама щекари - и те нямат. Фабрис минава на фидер на късо , където му кълве , и той засича . Как засича? Представете си удар с меч , с който Ричард Лъвското сърце разсича сарацин на двe - е точно такова движение , ама в обратната посока
Поводът дава фира , Фaбрис слага нов , и пак му кълве! Тоя път засича като човек , и имаме първи скимър.
Два часа по късно...време за пауза. Фабрис има три риби. Аз съм капо.(Две-три микрокълванета) Паузата свършва , Фaбрис отива да яде , че е умрял от жажда
Сега рибата се събира , на ортака му свършва паузата , и правим военен съвет : да ловим ли на едно петно (риск: да изгоним рибата) , или да си ловя отсреща сам? (Риск: да не хванем колкото трябва). Като се има предвид , че никой нищо не хваща , решаваме да не рискуваме , и до края Фабрис си остава капо в следобедния манш , аз правя 17 риби , и теглим 8.600. Комшиите на тапата обаче имат 30 риби , и теглят 11 кила...С това ние сме 2-ри в сектора , и 6-ти от 31 отбора. Печелим предметна награда със съмнително приложение в реалния живот : метод пръчка с дължина 2.70
С тая работа стигаме до сериозен турнир. Вероятно , най-сериозния за сезона.Играем на Мaртиниерския канал , и се почва: каналът се е променил. Сега има риба , на места - много , и на места - едра. Понеже ние с такова нещо не сме свикнали

И после - имаме тиража. Щото се играе по точките за победени комшии , и тука - Хюстън...Хюстън!!! - върнете ми парите!

Аз съм забъркал храна за едра риба - ако се падна в лош сектор , винаги имах време да зъвбъркам втора , по-бедна и активна , и правя две петна - на средата на канала , и отсреща. Почва въртене на петната - скимър , сомче , сомче , сомче...
Добавям Литу , кълцам кастери , торни , царевица , имам кълванета , а също - минаване на риба през влакното , тръгвам да намалям куките - стигам 18 номер , имам кълване , засичам като Фабрис
Вади се дъртия ченгел , бодва се парчето дендробена , мятаме. Три минути - нищо. Четири - нищо. Пет - нищо. Да презаметнем? - НЕ , отваряме cи бира.
Някъде към осма минута пръчката се сгъва , и се вади платика от кило и двеста. Гледай ти... Комшиите , да ви кажа , са скрити зад дървета и храсти. Не се виждаме , само се чуваме. Откъм Жофре не чувам кой знае какво , обаче Ивон не спира. Аз тръгвам специфично да гоня едрата риба , щото силно подозирам , че на дребна тези тарикати няма да ги бия - и я намирам! Втора едра риба , трета...Открих разнообразни работещи хватки - овлажнена на каша храна с Литу и глина , пълна със живи пинки работеше идеално , дългия повод - 80-90 см , работеше много по-добре от 50-60 , и разбира се - торният беше стpъвта без конкуренция. Приключвам с 23 риби , които оценявам на 10 кила , като тайно се надявам да са 11. Чаkаме кантара , отивам да видя кво са направили Ивон и Мyс . Мрачни физиономии , имали само дребна риба (Мус имал и две-три читави) - чакай бе! А тва пляскане и кепчосване кво беше? "имам 32 риби" - обяснява Ивон - нямам риба над 200 грама. "Баси сектора , намесва се Мус - "никой няма десет кила"
"Що?" - с пълно беразличие повдигам аз рамене - "аз сигурно ги имам"
Две глави рязко се обръщат към мен "КВО?!?"

14.045
Ивон тегли малко над 6 , Микаел - 9 и нещо , и аз правя заветните 6 точки! Те тая чертичка , да ви кажа , не я виждах въобще. Да ми беше дал някой да подпиша за три точки преди мача , подписвах без да се замисля....
А представа си нямате какъв карък ме чакаше в неделя...да ви подскажа: тегля номер ЕДНО , и...не съм тапа?!?
- outsider
И такааааа...вечерта в ресторанта изучаваме временното класиране ( в което съм втори - пропуснах да отбележа , че участниците са 77 ) . Можем да видим , какво е хванато там , където ще ловим утре , а също - срещу кого ще играем. Лошо. МНОГО лошо...
Аз съм на "пег" 1. Ама има и НУЛА ! От нула до три в събота уловът е 2-4 кг... Пег 4 има над 14 кила. Дотук с добрите новини - щото има и лоши : на нулата седи легендарния Марсиал МирайЕс - специалист на риболова на късо , и на дребна риба. На пег 3 седи...Фреди Робион.
...АМАН бе!!!!!!
ТРЕТИ ПЪТ тая година се падам или до него , или с него в сектора - разбрах , РАЗ-БРАХ че не мога да го бия , махнете ми го от главата тоя тип!!!!

Десния ми съсед е някакъв готин дъртак - голям майтапчия , който вчера е бил последен в класирането . Третия ми съсед - трябва да бия тримата вдясно , е същия който ми беше втори комшия вляво вчера. Според Марсиал , хубавите места почват от 3-4 надясно , като най-добрите са 8 и 9...
Храня на 32 и 50 метра , Марсиал храни много накъсо - 15 метра , да речем , и много близо до отсрещния бряг - 52 - 53 метра. Отдясно старчока също храни накъсо , без да прави далечно петно , натам не виждам нищо. Почвам накъсо - скимър , и оттам - сомчета - едно , второ , трето...(сомчетата са със средно тегло 35 грама) Минавам отсреща - докато вятърът продължава да се усилва...Дребен скимър , фиткифиткииткифитки , още един скимър...някъде около 40 минути след старта оценявам улова си на 1 кило. Марсиал опитва отсреща - видимо на късото не му вързва , отдясно не чувам ( щото не се виждаме) нищо , на петното ми видимо има риба , към която не мога да намеря ключ...

Почва се подбиране на стръв. Торен? Хващаме една риба (ама от кило!) , оттам? - Фитка!Фитка! Фиткаааа!!!!

Минаваме на бял - ситнеж , ама 50 грама. Пинки? - едра риба - намерих ли ви цаката! Ей -сега ще видите!...ъъъъ - фитка , фитка , фитка...Пинки на голяма кука? - хващам шаранче от 700-800 грама , и пак фитки...Опитвам с тънки торни от компоста в градината - едра риба! И айде пак...Риболовът изглежда така : мятаме , полагаме фидера на стойката - следва кълване почти веднага , фитка , презамятаме...на тва Стрив Рингър му вика "fly fishing " - ама вярно прилича на мухарски риболов! Два часа след старта не знам дали имам 5-6 кила , и тука минава Вансан да вид кво правя... "Иван" , ще ядеш голям бой...на тапата Мaрк влиза в ритъм , Фреди ги е подкарал , само не знам кво прави Марсиал.."
Аз знам.
Отказал се е от далечното петно , и сега цепи рибата на късо - разнообразна по размер , ама не спира...
Кво правим? Първо , спираме да мятаме всеки път с различна стpъв - минавам САМО на торен. И - тука говорим за средата на състезанието горе-долу ,внезапно стоплям що имам толкова фитки и дребна риба. Ми щото ТИ я събираш на петното си бе заплес!
Тъъъъпооо kопелеeeeeeeeeee! Спирам пинки , кастер , удавен бял , и сега почвам да храня само с кълцан торен. Рибата бавно почва да наедрява . И да кълве по-читаво. Остават час - час и половина , когато ми свършва торния в купията , и тръгвам да ровя за още в чувала. Картинка: фидерът е метнат. Чувалът е на седалката на платформата. Аз съм отзад прав и рoвя. Кълве - ама аз съм зает. Пауза , и пак кълве . Такова подръпване , което може да се засече , ама не е нищо много енергично. На мен са ми заети и двете ръце - още пет секунди пауза , и пак кълве.. след три-четири такива нерешителни кълванета , внезапно фидерът тръгва - ама като кълване на метод...вдигам пръчката , и имам едра платика. Ма колко си умен Иване...работата всъщност беше проста като Кая Калас - седиш - ма баш като на метод , и не пипаш пръчката докато не се сгъне! Оттук почва съвсем друг риболов - само едра риба , ама докато аз събера две и две , Марсиал е влязъл в някакъв страшен ритъм , а отдясно...ОТДЯСНО , баце!!!
Старчока , дето вчера бил последен , и който беше единствената ми надежда да не гушна нула точки , сега е влязъл в серия , чувам го как пуска тежки риби в живарника , и как обяснява на Вaнсан , че му се налага да пусне втори живарник...сега ли бе? Сега ли ще се събудиш , да ми изядеш двете точки?!?
Марк на тапата имал 20 кила , ми обяснява Вaнсан , Фреди имал над 25... Аз оценявам улова си на 12-13 , остава ми надеждата да бия Марсиал , който мрънка че имал прекалено много ситна риба. Половин час преди края налучквам още един номер - две минути след падането на кошницата на дъното , придърпвам 30 санти , и получавам мощно кълване...за тебе състезанията трябва да почват два часа преди другите , братО. Да налучкаш нещата навреме...
Сигналът "край" ме хваща с 29 риби. Предполагам 14 кила , (с надеждата все пак да са 15.
) Единствeния шанс да не съм последен , тва е да бия Марсиал , който "нямал много риба"
Идва кантара , и Марсиал вади якакъв нечовешки живарник - да , има сума ти дребна риба - ама има и куп едри тави...теглят го на два пъти , под силното бълбукане на потъващи гемии..."Серёжа!!! Корабъль...бъль...бъль...бъль..."
Ехххх , заплес такъв... оставиха те да ловиш отсреща самичък , имаше риба - само мозък не ти стигна.. Тръгвам да вадя живарника - и за капак в нещо се е закачил , сега само остава да го скъсам!!
- дръпвам малко по-силно..ъъъ - в нищо не се е закачил. Само оценката ми за 14-15 кила май не е много тoчна
..измъквам го от водата , и Марсиал почва да се хили - "ТИ пък за кво мрънкаше?" - първо теглене:

13.700
С второто теглене стигам 22.400 ...а бе , тая риба откъде се взе?!? Опаа! Направих ДВЕ точки!
С вчерашния резултат дотук имам 8 , вече съм в първата една трета! Да видим вдясно...единият живарник е изваден да съхне? Дъртия капут вади...12.600 ?!???? А бе ти можеш ли да плуваш? Три часа ме държа на тръни копелето , че и ми се хили -"умря от страх , а?"
Фреди , разбира се , си остава Фреди - 71 риби , 33 кила...и на тапата Марк има два живарника. Първо теглене : 6.600 ...нещо не ми се вярва в другия да имаш 16 кила , бро...Второ теглене - общо 18.600. Ъъъ.. аз направих ПЕТ точки?
УПС.....оказва се , че има пет човека с по 12 , Мус се е паднал в рибите , и е направил 30 кила с което става 6-ти , и аз съм 7-ми с 36 кила за двата дни. Няма да се оплаквам
- трета поредна година съм в първите 10 , и няма - ама в НИКАКЪВ случай няма да си задавам въпроса колко риба можех да хвана , ако бях почнал да храня само с торен , да ловя само на него , и да засичам когато имам истинско кълване , и да придърпвам - и всичко това , от самото начало.
Няма да си го задам въобще. Нито един път. Ама три дни поред няма да си го задам...

Аз съм на "пег" 1. Ама има и НУЛА ! От нула до три в събота уловът е 2-4 кг... Пег 4 има над 14 кила. Дотук с добрите новини - щото има и лоши : на нулата седи легендарния Марсиал МирайЕс - специалист на риболова на късо , и на дребна риба. На пег 3 седи...Фреди Робион.
ТРЕТИ ПЪТ тая година се падам или до него , или с него в сектора - разбрах , РАЗ-БРАХ че не мога да го бия , махнете ми го от главата тоя тип!!!!

Десния ми съсед е някакъв готин дъртак - голям майтапчия , който вчера е бил последен в класирането . Третия ми съсед - трябва да бия тримата вдясно , е същия който ми беше втори комшия вляво вчера. Според Марсиал , хубавите места почват от 3-4 надясно , като най-добрите са 8 и 9...
Храня на 32 и 50 метра , Марсиал храни много накъсо - 15 метра , да речем , и много близо до отсрещния бряг - 52 - 53 метра. Отдясно старчока също храни накъсо , без да прави далечно петно , натам не виждам нищо. Почвам накъсо - скимър , и оттам - сомчета - едно , второ , трето...(сомчетата са със средно тегло 35 грама) Минавам отсреща - докато вятърът продължава да се усилва...Дребен скимър , фиткифиткииткифитки , още един скимър...някъде около 40 минути след старта оценявам улова си на 1 кило. Марсиал опитва отсреща - видимо на късото не му вързва , отдясно не чувам ( щото не се виждаме) нищо , на петното ми видимо има риба , към която не мога да намеря ключ...

Почва се подбиране на стръв. Торен? Хващаме една риба (ама от кило!) , оттам? - Фитка!Фитка! Фиткаааа!!!!

Минаваме на бял - ситнеж , ама 50 грама. Пинки? - едра риба - намерих ли ви цаката! Ей -сега ще видите!...ъъъъ - фитка , фитка , фитка...Пинки на голяма кука? - хващам шаранче от 700-800 грама , и пак фитки...Опитвам с тънки торни от компоста в градината - едра риба! И айде пак...Риболовът изглежда така : мятаме , полагаме фидера на стойката - следва кълване почти веднага , фитка , презамятаме...на тва Стрив Рингър му вика "fly fishing " - ама вярно прилича на мухарски риболов! Два часа след старта не знам дали имам 5-6 кила , и тука минава Вансан да вид кво правя... "Иван" , ще ядеш голям бой...на тапата Мaрк влиза в ритъм , Фреди ги е подкарал , само не знам кво прави Марсиал.."
Аз знам.
Кво правим? Първо , спираме да мятаме всеки път с различна стpъв - минавам САМО на торен. И - тука говорим за средата на състезанието горе-долу ,внезапно стоплям що имам толкова фитки и дребна риба. Ми щото ТИ я събираш на петното си бе заплес!
Сигналът "край" ме хваща с 29 риби. Предполагам 14 кила , (с надеждата все пак да са 15.
Идва кантара , и Марсиал вади якакъв нечовешки живарник - да , има сума ти дребна риба - ама има и куп едри тави...теглят го на два пъти , под силното бълбукане на потъващи гемии..."Серёжа!!! Корабъль...бъль...бъль...бъль..."
Ехххх , заплес такъв... оставиха те да ловиш отсреща самичък , имаше риба - само мозък не ти стигна.. Тръгвам да вадя живарника - и за капак в нещо се е закачил , сега само остава да го скъсам!!

13.700
С второто теглене стигам 22.400 ...а бе , тая риба откъде се взе?!? Опаа! Направих ДВЕ точки!
УПС.....оказва се , че има пет човека с по 12 , Мус се е паднал в рибите , и е направил 30 кила с което става 6-ти , и аз съм 7-ми с 36 кила за двата дни. Няма да се оплаквам
Няма да си го задам въобще. Нито един път. Ама три дни поред няма да си го задам...
- outsider
Кво е екзотика - в риболова , имаме предвид? Ловене на арапайма в Амазонка? Гигантския скат в Тайланд ( където можеш да хванеш и други екзотики...
) ? Риболов в Аляска или Сибир? Не казвам , че не е - ама за нас екзотиката изглежда така:

Аха. И да подчертая - АЗ НЕ СЪМ ВИНОВЕН!!!
Никакъв интерес нямам към такива занимания , ама Себ ме нави - трябвал му съотборник , и ние не оставяме другарите по оръже сами в беда - а бедата беше гарантирана , щото ние от тая рабoта хабер нямаме , а останалите 9 отбора имаха! Те ловят само на паткарници , както се оказва - и много , и най-редовно на този конктретен водоем. И така , ние почваме в 9:30 , на обяд има първо теглене , рибата се пуска , и се лови до 16 часа. Имаме инфо , че тук се лови много накъсо - ама на 4-5 метра! ( Кой беше спечелил къса метод пръчка неотдавна?
) Ние решихме да почнем на 12 метра , седим , има индикации , хващаме по едно-две МНОГО борбени и сърдити шаранчета , обаче се вижда , че нещо не е наред - комшиите отляво влизат в ритъм , аз решавам да мина на 25 метра , където скача риба , и без никакво предварително захранване , почва да кълве от раз. Себ също минава навътре , и до обяд правим около 30 риби - общо 55 кила. Правилото е 10 риби в живарник , и тая работа изглежда така:

Следобяд се събраха Райко и Райна - сутринта почти нямаме откачена риба , сега се откачаха , ама една след друг (не било само при нас) Имаме около 40 риби , и теглим 70 кила , или нещо такова - а бе за деня правим 125 кила , с което сме предпоследни.

Печели се с 213 кила риба...
И така , кво мога да кажа за тоя , хм..."риболов"?
Има положителни черти , няма да си кривя душата - лесен достъп , удобство , много риба , след риболова не се занимаваш да пресяваш и замразяваш литри жива стърв. Откъм отрицателната част - риболовът не ми се струва много интересен , няма търсене , налучкване , мислене. Мисля , че щеше да бъде по-интересен , ако в тая локва имаше поне три пъти по-малко риба. Имам ли намерение да отидa там отново? Ммм , докато рибата кълве така - НЕ.
Дори и срещу заплащане
. Виж , през зимата , когато вероятно нещата ще се поусложнят малко...защо пък не? 

Аха. И да подчертая - АЗ НЕ СЪМ ВИНОВЕН!!!

Следобяд се събраха Райко и Райна - сутринта почти нямаме откачена риба , сега се откачаха , ама една след друг (не било само при нас) Имаме около 40 риби , и теглим 70 кила , или нещо такова - а бе за деня правим 125 кила , с което сме предпоследни.

Печели се с 213 кила риба...
И така , кво мога да кажа за тоя , хм..."риболов"?