Fishing Mania Open V - КЛАСИРАНЕ

Общ форум за риболова и хората с люспа в мозъка.
Аватар
Pike
Домакинът
Риболов: Спининг фен.
дал Браво: 4596 пъти
получил Браво: 246 пъти
Обратна връзка:

Fishing Mania Open V - КЛАСИРАНЕ

Мнение от Pike »

КРАТЪК РЕПОРТАЖ

Петият тур от Fishing Mania Open заслужено си получи името "Water Extreme", като кръстник му стана Kriki.

Цяла събота валя, но така и не се изваля пустия му дъжд и състезанието в неделя също беше обилно полято от началото до края му.

Напук на лошото време 28 луди глави дойдоха да премеря сили помежду си. Дъждът не спря дори за минута, чат-пат намаляваше, но после усилваше за компенсация, а към края на състезанието за капак излезе и вятър. Въпреки това състезателите показаха издръжливост на ектремни условия като за 3 поредни сезона на "Survivour", при това в комбинация с риболовен майсторлък. Имаше и колеги, които се отказаха по време на надпреварата, но то си е напълно разбираемо, както е казал Алеко "... не съм си намерил здравето на улицата ..." и си е напълно прав. Здраве да има пък състезанията няма да избягат, пак ще има ;)

Това състезание много ми напомни на едно състезание за журналисти, което се проведе на яз. Слаковци, преди толкова години на колкото е дъщерята на колегата Zander, защото си спомням, че се беше родила 1 или 2 дни преди състезанието, но той беше там :) Та и там беше същото, студ, дъжд и кал, от началото до края, но пък си направихме кефа. Аз си играх 3 часа с един рак, а за късмет съседен сектор беше колегата Иван Петров (БНР), та му направихме един хубав лаф под "топлия" дъжд.

Обратно на FMOpen V, както подобава на едно ектремно състезание, ектремно бе и измерването на улова и записването на резултатите. От една страна електронния кантар още след първите двама състезатели стана чисто мокър, а никъде не бял чел да е водоустойчив. По едно време цифрите изчезнаха и си викам: "... край до тук сме с меренето ...", да ама не, взе че проработи и успяхме да премерим улова на всички състезатели. Та от мен да знаете електронния кантар на Рапала си е водоустойчив ;)
Кантарчето хубаво издържа, ама не си бях взел водоустойчива хартия, та частта с записвнето на резултатите под дъжда беше най-интересна, но там Милен се справи блестящо и записа всички резултати без да се стигне до разпадане на листа. Сега двата листа приличат на дреноегипетски папируси и след някоя друга година сигурно ще имат антикварна стойност :)

Ето и как се подреди финалното класиране:

1 място - Константин Мачорски - 1.890 кг.
2 място - Мариан Илков Маринов (Marian) - 1.810 кг.
3 място - Методи Борисов Костов (Metodi) - 1.70 кг.

-----------------------------------------------------

Най-голяма риба - Росен Симеонов Халвов (roro2000) - каракуда: 190 гр.

-----------------------------------------------------

4. Евлоги Евлогиев - 1.020 кг.
5. Денислав Ленков Михов (Denis) - 0.820 кг.
6. Николай Захариев - 0.730 кг.
7. Стефан Василев - 0.510 кг.
8. Петър Нанев (Nani) - 0.490 кг.
9. Росен Симеонов Халвов (roro2000) - 0.420 кг.
10. Милен Нинов (Милен) - 0.410 кг.
10. Теодоро Ставрев Христов (Fisherman66) - 0.410 кг.
11. Александър Бошков - 0.390 кг.
12. Кристиян Петров Костов (kriki) - 0.360 кг.
13. Юри Анатолиев Цветков - 0.340 кг.
14. Пламен Йорданов Гетов (pet55) - 0.320 кг.
15. Петър Николаев Лаков (Plat1ka) - 0.290 кг.

Класирането е само до 15-ти номер, защото част от състезателите си тръгнаха по-рано или бяха върнали рибата във водата преди да стигнем до тях за да я премерим.

Използвам случая и да изкажа специални благодарности на Мариан, който помогна за организацията на състезанието, а също така и на Милен за невероятните умения да пише с молив на изцяло мокър лист хартия без да го скъса, а и да си личи какво е написал.

Благодаря на всички колеги, които се квасиха часове наред под дъжда и ще използвам случая да взема назаем една реплика от речника на Бат Стан: Горд съм, че ви познавам.

Очаквайте и подробен репортаж с малко снимки, че в този дъжд не вадех много много фотото.

Генерални спонсори
----------------------------------------------------------------------------------
Изображение

Изображение

Спонсори
----------------------------------------------------------------------------------
Filstar
Аватар
Pike
Домакинът
Риболов: Спининг фен.
дал Браво: 4596 пъти
получил Браво: 246 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Pike »

PS. Забравих да кажа, че си имахме и агитка. Час преди края на състезанието, когато стана най-гадно дойде и агитката в лицето на: Любо, Сашо и Минката, и стояха и те под дъжда наравно със състезателите. Еййй страшни сте ей :)
Аватар
Алеко
Риболов: Спининг, през забраната малко плувка на платено.
дал Браво: 143 пъти
получил Браво: 795 пъти

Мнение от Алеко »

Браво на всички участници! При тези условия всеки, който е изкарал докрай, с право и гордост може да се нарече победител!

На първите трима - честито!

А на онези, които се опитват да изкарат състезанието слабо, ще кажа, че съм участвал на състазания при великолепно време - слънце, безветрие и специално зарибен водоем, при които се хванаха по-малко риби!
Аватар
ASSENAS
дал Браво: 4 пъти
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Hi

Мнение от ASSENAS »

Честито на победителите!

Рибата явно не беше "у лево" тоя път :lol: След като 1 час упорствах на щеката успях да хвана само няколко прозрачни костурчета. След това минах на късо да търся слънчаци (кой каза, че било пълно със слънчаци :twisted: ), но излизаха само костурчета на дистанция до 1 метър. За половин час хванах към 30 бройки, но ми намаля торния и се върнах на щеката в очакване на каракуди.

Признавам си, че не издържах и 5 минути преди последния сигнал си бих камшика.

П.П. В бързината съм си забравил кутията за бели. Зелена с бял капак и надпис ASSENAS. Не че ми трябва, но този който я е намерил да ми я донесе поне автограф да му дам :lol: :lol: :lol:
Мъдроста ме преследва по петите, но аз съм по-бърз.
TRANSKI RIBAR
Риболов: и жени
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 17 пъти

Мнение от TRANSKI RIBAR »

браво на всички издържали и участвали в това приключение
на зимното съм пак с вас 8)
Спокойствие все по за кратко....кво да ти кажа...о батко баткоо...
darin

Браво

Мнение от darin »

Честито на победителите и от мен, браво колеги, големи сте!!!

За да подкрепя Асен (не знам номерът на сектора му), но на моят номер 4 ... нямаше нищо за хвалба :) Не сме се наговаряли, но и аз 10 минути преди края смених чорапите и поех към чая, коняка и пилешката супа в София
Аватар
Denis
дал Браво: 16 пъти

Мнение от Denis »

Айде и от мен няколко думи :wink:
Много трудно състезание, капризно кълване, малко риби (много по-малко от обикновено). Дори и преди да задуха едвам се усещаше кълването на каракудите, а след като излезе и страничен вятър, прецизното засичане си стана чиста проба тото-шанс, особено когато си мокър и трепериш от студ :lol:
За условията няма какво повече да кажа от колегите, пък и ще видите сами от снимките каква картинка бяхме ...
Аз лично бях под чадър през цялото състезание и пак бях подгизнал, а не ми се мисли за колегите които бяха директно под дъжда и изкараха до края. Те тва са корави риболовци и истински маниаци :roll: :wink:
Поздрави на всички които бяха там, независимо учствали или не, независимо от класирането им, ясно е че в това време и при тези условия всички са победители :wink:
Plat1ka
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 91 пъти

Re: Hi

Мнение от Plat1ka »

ASSENAS написа:П.П. В бързината съм си забравил кутията за бели. Зелена с бял капак и надпис ASSENAS. Не че ми трябва, но този който я е намерил да ми я донесе поне автограф да му дам :lol: :lol: :lol:
Колега аз ти прибрах кутията и сега е у мен ! Аз бях този дето лови точно до теб с мач на един син стол без чадър само даждобран ! АКо си от софия може да се разбереме да се видим и ще ти я дам пък ако не на следващото състезание ще ти я върна

Друго което да кажа еми браво на всички до сега никога не бях ловил в такъв дъжд! Нямах касмет да хвана много риби но много ми хареса това че бях там сас всички останали изобщо организация всичко да се направи и да почмен да ловим в тези условия не си е лесно браво и на организаторите и на състезателите !

Искам сащо така да искажа голямата си благодарност към колегата: Евлоги Евлогиев който ми отклучи багажника след като след нелепа случка в него ми останаха ключовете за колата и ако не беше тои щях да седя поне още час и половина под дажда да чакам да доидат от СОфия резервните ! Мерси много колега ! АКо се видим на следващото състезание имаш едно от мен !
DobreFF

Мнение от DobreFF »

Честито на победителите! Съжалявам,че нямаше как да се включа и аз.
Аватар
Metodi

Мнение от Metodi »

Добро състезание стана, нищо че всички бяхме мокри. Браво на организаторите, бяха перфектни независимо от времето. Браво и на всички , които издържаха да стоят на дъжда и вятъра - но това са риболовци май тях няма кой да ги спре :lol: :lol: :lol:
Master Fishing
Аватар
Васил

Мнение от Васил »

Да цитирам колегата Virbela:
-------------------------------------
Нека дуе,нека вее
ич през у.. мен ми не е :wink:
===============================
www.hristocarp.com
Konstantin Machorski

честито и от мен

Мнение от Konstantin Machorski »

това ми беше първото състезание в което участвам и да си призная не беше никак лесно,(гадното време и майсторите около мен) почти се бях отказал, но може би късмета ми помогна
ще видим , ако се представя така и на дрруги състезания значи съм се понаучил на това онова,
БРАВО НА ВСИЧКИ КОИТО ИЗДЪРЖАХА
И БЛАГОДАРЯ ЗА ДЕТО МИ ПОМОГНАХТЕ ДА ИЗВАДИМ КОЛАТА ОТ КАЛТА
УСПЕХ
Последно промяна от Konstantin Machorski на Пон Окт 09, 2006 20:59, променено общо 1 път.
Аватар
райчо китов
Обратна връзка:

Re: честито и от мен

Мнение от райчо китов »

Konstantin Machorski написа:това ми беше първото състезание в което участвам и да си призная не беше никак лесно,(гадното време и майсторите около мен) почти се бях отказал, но можеби късмета ми помогна
ще видим , ако се представя така и на дрруги състезания значи съм се понаучил на това онова,
БРАВО НА ВСИЧКИ КОИТО ИЗДЪРЖАХА
И БЛАГОДАРЯ ЗА ДЕТО МИ ПОМОГНАХТЕ ДА ИЗВАДИМ КОЛАТА ОТ КАЛТА
УСПЕХ
Колега е тва се казва да влезеш с гръм и трясък във Форума..добре дошъл и все така да се представяш :wink:
Аватар
Васил

Мнение от Васил »

Абе Райчо а да си сменим и Ние фамилиите-може и да хванем повече рибки :D
Поздравления на колегата :wink:
www.hristocarp.com
Konstantin Machorski

Мнение от Konstantin Machorski »

Мариане имаш една голяма почерпка