пълнен пикантен шаран

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
vlado59
Мнения: 6
Регистриран на: Пет Мар 04, 2005 10:25
Местоположение: SOFIA

пълнен пикантен шаран

Мнение от vlado59 »

2-3 кг шаран го почистваме и измиваме обилно с вода.Оставяме го да се отцеди.Натриваме го със сол,черен пипер отвън и отвътре.Престоява така 45 мин.Правим смес от счукани на ситно орехови ядки,ситно счукан чесън,маслини без костилките,задушени с масло и копър гъби печурки,кромид лук,чашка бланширан ориз.С получената смес напълваме шарана и го поставяме в тавата за печене.Намазваме го с разтопено масло и поръсваме с настърган кашкавал.Печем на умерена фурна около 50 мин.Гарнитура-салата според сезона.Питието е според вкуса на консуматора.Наздаве и да ,Ви е сладко!
Владо59

рибена кавъра.

Мнение от Владо59 »

за 4 порции са необходими: 1 кг риба/мерлуза,хек,бяла риба/5-6 стръка праз лук,черен пипер,червен пипер,чаша вино,суп.л-ца доматено пюре,100г вода. Рибата се нарязва на кубчета и се поръсва със сол и черен пипер.Престоява на студено 2 ч.Празия лук го нарязваме на ситно и задушаваме в 100 мл олио,добавяме червения пипер и доматеното пюре.Сместа заливаме с виното и вода и прибавяме рибата .При здрав стомах и бъбреци може да сложим и две люти чушленца.Поръсваме с чубрица и варим на тих огън.При поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”