пържена херинга
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
пържена херинга
Почистената и измита херинга се осолява и натрива с малко винен оцет и се намазва с горчица отвън и отвътре.Панираме в равни количества пшенично и царевично брашно,топим в яйца,галета.Нарязваме на ситно пушени гърди или бекон и стопяваме докато станат на пръжки/които пък после можем да използуваме за качамак/В мазнината в която сме стопили пръжките пържим рибата докато тя получи апетитна хрупкава коричка.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.