ЧЕШКИ ПРЪЧКИ

Ако става дума за едно такова дълго, без което никой рибар не може, значи сте на правилното място.
krasik

Мнение от krasik »

Майсторе, пипни един път у ръчичка "грозния" прът на Шекспир, изкарай с него един два клона от водата, извади две три риби с него, па ше видим дали мнението ти няма да се промени. Допреди 2-3 години и аз твърдях, че за тежък риболов по убави от чешките пръти нема, ама.....

Еее верно е че и цената им е малко-много различна...
Божидар Иванов

Мнение от Божидар Иванов »

Във Варна има една фирма ,която внася чешки пръчки но не мога да се сетя за името -мисля ,че ще го задоволят,ако има някой варненец да му съдейства-така е покрай Дунава и моят брат не признава други пръчки-майстор Саки знае най добре-риболовците покрай Дунава друго не признават :?:
Гост

Мнение от Гост »

Благодаря, за пояснението м. Саки те моите сопи за боя и лак ги бива ама водачите жив тел аиде и тях ще ги сменя ама върховете какво да ги правя 8мм батко колкото фас на цигара в СТ-Загора и околностите браконерите отдавна опоскаха рибата а мъниците срам ме хваща да ги ловя с тия сопи.
Гост

Мнение от Гост »

Anonymous написа:Благодаря, за пояснението м. Саки те моите сопи за боя и лак ги бива ама водачите жив тел аиде и тях ще ги сменя ама върховете какво да ги правя 8мм батко колкото фас на цигара в СТ-Загора и околностите браконерите отдавна опоскаха рибата а мъниците срам ме хваща да ги ловя с тия сопи.
Пардон аз съм Скорпи забравих да се регна :oops: :oops: :oops:
Аватар
Майстор Саки
Мнения: 4277
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:27
Риболов: heavy spinning
Местоположение: на р. Дунав около Свищов
дал Браво: 26 пъти
получил Браво: 10 пъти

Мнение от Майстор Саки »

krasik написа:Майсторе, пипни един път у ръчичка "грозния" прът на Шекспир, изкарай с него един два клона от водата, извади две три риби с него, па ше видим дали мнението ти няма да се промени. Допреди 2-3 години и аз твърдях, че за тежък риболов по убави от чешките пръти нема, ама.....

Еее верно е че и цената им е малко-много различна...
Красик, първия гост ти ли беше? Не моЙ така подмолно да се включваш, бе човек. :D
Верно, не съм пипвал ъглитата на Шекспир, затова и не съм си позволил да отрека или потвърдя качествата им. Пък чешките тояги са здрави, качествени и евтини. С малко повече внимание при избора се спираш на пръчка с добра федерация и си щастлив. Не ми е по вкуса да рискувам, навирайки се из храсталаците по Дунава с ъглита, дето са барем 2-3 пъти по-скъпи от обикновената фибростъклена тояга... :)

Make Love & Ribolov!

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
красик

Мнение от красик »

Не съм аз първия гост майсторе. От мене лоша дума за чешките пръчки няма да чуеш. Се пак съм роден на дунав и с тях съм отраснал. След руските пръчки (имаше едни двуколенни, долната част от алуминии, горната от - и аз не знам от какво), чешките си бяха направо убиец. Допреди да пипна ъглито за мен нямаше по добра пръчка от чешката. Ама шекспира си е друга класа. Само дето цената в сравнение с чешката си е солена. Но не е безбожна и човек може да си я позволи. Имам 4 от тях и съм много доволен.
Аватар
Skorpi
Мнения: 139
Регистриран на: Вто Фев 01, 2005 17:10
Местоположение: St-Zagora

Мнение от Skorpi »

Шефе, как е проверихте ли чешките пръчки . :idea:
Жичката
Мнения: 309
Регистриран на: Пет Авг 25, 2006 8:25
Местоположение: Велинград
Обратна връзка:

da

Мнение от Жичката »

Аз имам една 2.25 стоманена куха направена от две австрийски щеки за ски има акция колкото можеш да хвърлиш с нея може да се извади спокойно акула,почти няма огъване и за това залагам на плетено влакно до 70 килограма и мултипликатор(купих го втора употреба от един циганин явно краден за 40 лева изтрила му се е марката но дърпа кола)Та тази мойта тояга е като казвате кол за домати обаче има ли отдолу нещо силно и тежко му охлажда страстите за отрицателно време ,можеш да си сецаш както искаш:)подходяща за риби каквито у нас се хващат все по рядко:)
http://www.bgdiagnostica.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Стара риба няма :)
Lubo
Мнения: 4329
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:08
Местоположение: София

Мнение от Lubo »

Аз имам 2 стари, ама не съм сигурен че са чешки. За това ли говорите:

Изображение
Изображение
www.starividri.org
www.fishing-mania.com
"Мястото на рибата е във водата"
Аватар
kriki
Мнения: 1539
Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:29
Местоположение: София
получил Браво: 3 пъти

Мнение от kriki »

Не Lubo, става дума за 1 други чешки пръчки на 2.70 и 2.40 ги има. С долен сгъваем водач са - сини. Ние Дунавчиите си ги знаем тях. А има и едни по-нови пак на 2.70 черни и тъмно червени - имам и от тях, за Дунава са жестоки. Абе като се замисля, колкото и да съм плувкaджия имам към 7-8 яки Дунавски тояги.
Последно промяна от kriki на Пон Мар 28, 2005 15:08, променено общо 1 път.
Fish friendly
Аватар
Ivan VP
Търговец
Мнения: 5297
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 18:32
Местоположение: БГ
получил Браво: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ivan VP »

Pol написа:
Lubo написа:Аз имам 2 стари, ама не съм сигурен че са чешки. За това ли говорите:

Изображение
Унгарска е тая - прекалено мека обаче.
Pol, бре тея май беха полски. Като метнем капана с тях още на първият път втулката се разваляше. :D Унагрските бяха стуклопластови-оранж.
За чешките, онез със сгобяемият водач. Стара класика, но два и седемдсет е колец. :wink: Мноо съм ги мъкнал по влаковете. За замятане на тежест от около 70-на грама са екстра. Лети, като сняряд.
После, се появиха Отава-та. Доста по пипнати. На 2.40 се замяташе есктра пружината. От 2.70 . пак не бях доволен-и съм ги пилил отпред уж да им оправям "акциата".
За дистанция, най-добре си беше руският телескоп. Като му махнеш най-предната част се измяташе доста.
http://www.ivpfishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Майстор Саки
Мнения: 4277
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:27
Риболов: heavy spinning
Местоположение: на р. Дунав около Свищов
дал Браво: 26 пъти
получил Браво: 10 пъти

Мнение от Майстор Саки »

И аз да се обадя, на всяко гърне похлупак... :oops:
Пръчката на Любо е полска, на 2.30 м, ако не се лъжа. Всъщност, първата ми двуколенна пръчка /подарък/ беше абсолютно същият Моторух - зелен, мек, с отвратителни водачи и още по-отвратителна втулка. Все още е в употреба тая тояжка, но в момента е 1.80, с нова яка втулка, втората част е сменена, понеже оригиналната беше много лигава, и е с керамични водачи. Ползвам пръта за щукарски спининг, щото ми е много удобен, а и е сравнително лек. :)
От чешките пръчки, поне според мен "върха на сладоледа" бяха моделите Sazava - с готин строй, супер водачи и изобщо красиво изработени. След тях са Otava и Orlik.
:D

Make Love & Ribolov!

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
Lubo
Мнения: 4329
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:08
Местоположение: София

Мнение от Lubo »

Водачите ги смених отдавна с керамични, а втулките наистина са пословични. Като бях малък се оправях като ги стисна малко с клещите и така. Не съм ги ползвал от години.
www.starividri.org
www.fishing-mania.com
"Мястото на рибата е във водата"
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици”