Здравейте колеги дайте идея за добър избор на изпитани от вас захранки и стръв за риболов на фидер за различните видове риба Благодаря ви предварително, пожелавам ви много здраве и много
Здравей,колега!
От моя скромен опит при риболов на фидер,мога да посоча някои захранки и похвати при приготвянето им.
Използвам предимно БГ захранки за река или специално за фидер,които използвам за спойка,плюс друга(примерно за каракуда,за шаран,езеро или с някакъв аромат).
Любими са ми Промикс-река и другите му разновидности и захранките на Филстар.
За по-стегната захранка съм ползвал суха натронена на ситно среда от хляб,прибавена в по-силно овлажнена захранка и след това през ситото.
Забелязъл съм,че за поведението на захранката във водата,освен съставките има значение овлажняването.Аз,лично си приготвям захранката вкъщи,точно преди риболова,като я овлажнявам постепенно.След пристигане на водоема доовлажнявам,тъй като през това време захранката е поела хубаво вода,а и е поизсъхнала.
Натъпкването в хранилката оказва също голямо значение,можеш да си направиш експеримент.При еднакъв престой време в едни и същи условия,при различно натъпкана хранилка(веднъж по-рехаво заредена,след това старателно заредена и добре притисната захранка,при което отделните частици се спояват напълно).
Абе,яко експериментиране си трябва,защото личният опит е от най-голяма полза.
Но,никога не е са излишни съвети от по-напреднали,така че колегите които риболовстват активно на фидер да помагат.