Fishing Mania Open VII - Фото репортаж (60 снимки)

Общ форум за риболова и хората с люспа в мозъка.
Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4543
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 4479 пъти
получил Браво: 246 пъти
Обратна връзка:

Fishing Mania Open VII - Фото репортаж (60 снимки)

Мнение от Pike »

На 7-ми октомври се проведе седмият кръг от любителския турнир Fishing Mania Open. След гласуване във форума с обещания за кюфтета и кебабчета бе избран водоема яз. Белопопци.
Главният агитатор за Белопопци, които заложи на платформа с кюфтета и кебабчета, така и не се появи на водоема, дали защото се притесни от многото записали се участници (които ще си търсят кюфтетата) или от времето, но неговите кюфтета си останаха едно от неизпълнените предизборни обещания :)

С помощник съдията Иван Петров още в събота вечерта отидохме на водоема за да подготвим секторите, като маркирахме 40 сектора. Това беше много добър ход, защото на сутринта не се виждаше нищо.
В 06:30 ч. най-ранобудните се събрахме на уреченото място. В 07:00 ч. все още беше тъмно, дали заради надвисналите облаци или просто денят беше станал още по-къс, незнам, но отложихме мероприятитето с половин час. В 07:30 ч. вече беше светло и изтеглихме номерцата за секторите, след което всеки от състезателите нарами багажерията, която беше помъкнал и се отправи към сектора си за подготовка.

Тук е мястото да спомена, че от 38-те записали се участници, на Белопопци се събраха 21, като общото мнение беше, че прогнозите за дъжд от 30 литра на квадратен метър и ранният час бяха наклонили везните на някой от колегите, които не дойдоха. Но състезания ще има пак и както са казали: "Не губи кураж, идва нов тираж".

Едно истинско ФМ състезание не може да мине без дъжд, а облаците са наши приятели и по план график започна да си вали, но това ни най-малко не притесни участниците, особенно тези които бяха идвали на предишното състезание.

Ето и няколко снимки от подготовката, на тях си личи, че все още е тъмно.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Стана 08:30 ч. и колегата Pet55 изстереля една зелена сигнална ракета с пищова, което бе знак за начало на състезанието. В следващите 10 - 15 минути във водата полетяха вкусни и ароматни топки със захранка, а за гарнитура батарея въоръжена с прашки стреляше царевица, бели червеи и други шарански мезета. Първи на поканата за сутрешна гощавка откликнаха патиците, които ни най-малко не се притесняваха от заканите, че може да бъдат гарнирани я с портокали, я с ябълки. Знам, че има неми патици, но явно нашите бяха от нов вид "глухи" патици. Някои колеги дори започнаха да захранват два периметъра, един във водата и един на брега, на който да отклонят патките.

В предварителните разговори с арендатора на водоема Венци стана ясно, че в язовира има много риба, а дни преди състезанието Венци беше пускал отново шаран.
Това си пролича веднага като малко след сигнала за начало Божидар Кантутис (Thorazin) от 16-ти сектор направи сефтето.

Изображение

От там като се почна една серия, все някой вадеше риба, аха да седна и гледам огъната пръчка, от там фотоапарата под мишница и към мястото на събитието:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Колегата Toko един от най-редовните участници във FM Open се оказа, че има много интересен късмет на състезанията. Например на първото състезание на Белопопци се беше паднал последен сектор, а на това състезание се падна първи сектор, има и други интересни подробности, но за тях после. Ето и няколко снимки на Toko:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Едни от най-голямите късметлии бяха колегите, които се паднаха на фургона с понтона, където явно беше любимо място за отдих и похапване на шарковците, съответно колегите там въобще не скучаеха:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това състезание беше може би най-разнообразното в отношение на видове риболов. Бошинството колеги бяха заложили на риболов на леко, като някой предпочетоха ваглера и голямата дистанция, други замятаха по-наблизо със статични плувки. Имаше двама или трима колеги, които ловиха на директен телескоп, Toko беше със щека а имаше и доста колеги, които бяха заложили на фидер риболова. В крайна сметка най-успешната комбинация се оказа плувка, а когато рибата се дръпне на вътре фидер.

Ето един колега от 38-ми сектор, които през цялото време дърпа шарковците на фидер.

Изображение

Изображение

Изображение

Рибата като цяло се беша разпределила в началото и края на секторите, като по средата беше по-слабо активна, но в последния час и там се активизира и колегата от 20-ти сектор Пламен Николов набързо надърпа няколко едри шарана, като единият (1.650 кг.) беше кандидат за приза "Най-голяма риба".

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

За съжаление имаше колеги, на които така и не им достигна една риба за сефте, както мъдро заключи колегата Вилхелм Балтаджиян, но пък патиците сами им се предлагаха с посланието: "Когато няма риба и патицата е риба".

Изображение

Изображение

Ето и един колега, които упорито се опитваше да хване най-малката риба и да грабне наградата, но уви ето какви риби му кълвяха:

Изображение

Колегата pet55, които за пореден път дава началото и края на състезанието с неговия пищов, показа умения и в шарано-ваденето. В тази връзка ето и една интересна сметка -> pet55 изтреля 2 ракети и улови два шарана, на първото състезание пак на Болопопци, Алеко изпи 4 Старопрамена и улови 4 шарана. Въпрос: колко ли шарана щеше да улови pet55, ако беше изстрелял два пълнителя с ракети? А колко ли щяха да уловят другите :) ?

Изображение

Изображение

След три часовата шаранска фиеста дойде време и да сложим край на състезанието. Тук разбира се pet55 се намеси и изстреля една червена ракета и остналите шарани в язовира бяха помилвани, не че другите не отплуваха обратно след като ги премерихме.

За пореден път меря улов на дъжд и не мога да не кажа, че електронното кантарче на Рапала не е номер 1. Цялото отново беше във вода, слуз и люспи, но премери рибите на всички участници без проблем. Помощник съдията Иван Петров явно бе изкарал някой друг курс при колегата Милен Нинов, защото и той се справи бестящо с писанието с молив върху подгизнал лист хартия.

След като премерихме улова, което ни отне повече време от обикновенно (шипът на гръбната перка на шарана яко се беше уплела в живарниците) състезателите стръвно атакуваха стената на водоема, откъдето се стелеше една съблазнителна миризма на едни кИфтаци, кЕбачета, бири, мири и т.н. и т.н. През това време Иван Петров зае с класирането, а аз с подреждането на наградния фонд. Това мороприятие не мина без опит за саботаж от един огромен чадър, който на два пъти аха да ме цапне по главата, ама не успя.

Ето и най-нетърпеливите, които скоросто хапнаха и зачаха официалната част по награждаването:

Изображение

Класирането до 5 място се оформи така:

1 място - Димитър Алексиев (митко77) - 11.380 кг.

Изображение

Изображение

Изображение


2 място - Антон Методиев Златанов - 10.300 кг.

Изображение

Изображение

Изображение


3 място - Виктор Мончов Кацаров - 8.800 кг.

Изображение

Изображение


4 място Пламен Николов - 6.300 кг.

Изображение


5 място Александър Боянов Алексиев (maver13) - 5.650 кг.

Изображение


Следват:
6. Стефан Василев Цветков - 4.470 кг.
7. Тодор Димов Димов (toko) - 4.010 кг.
8. Николай Костов - 3.900 кг.
9. Пламен Йорданов Гетов - 3.720 кг.
10. Божидар Борисов Кантутис (Thorazin) - 3.400 кг.
11. Николай Данайлов Захариев - 1.300 кг.
12. Пламен Петров - 1.010 кг.
13. Момчил Николов - 0.950 кг.

Призът за най-голяма риба грабна Димитър Алексиев - шаран с тегло 1.720 кг.

Изображение

Изображение

Призът за най-малка риба грабна Toko и тук е мястото да вмъка малко мистика: на първото състезание Токо беше последен сектор и спечели призът за най-голяма риба, този път беше 1-ви сектор и отново си тръгна с награда, този път за най-малка риба, май Белопопци ще се окаже побратимент град на Туйн Пийкс, има нещо. За малко да забравя, наградата за най-малка риба Токо отнесе не без помоща от една 15 сантиметрова червеноперка.

Изображение

Изображение

Ако не си личи от снимките да уточня каква беше наградата за най-малка риба - най-голямия кеп респективно :)

В радио и телевизонните предавания има една фраза: "... новините пристигнаха при вас благодарени на ...", при нас може да кажем: "... класирането пристигна при вас бладарение на ... Иван Петров:

Изображение

... а наградите благодарение на нашите спосори от Алем ООД и Филстар.

Преди за завърша този така дългоочакван репортаж ето и последните 3 снимки, 1 с тримата призьори и 2 с част от участниците на турнира, останалите са още по масите с кИфтетата.

Изображение

Изображение

Изображение

Това колеги беше всичко от Fishing Mania Open VII, на дневен ред идва осмото издание на турнира - зимното, за което вече има едно интересно предложение, да видим дали ще стане.


Генерален спонсор
----------------------------------------------------------------------------------
Изображение


Спонсори
----------------------------------------------------------------------------------
Filstar
Аватар
maver13
Мнения: 2310
Регистриран на: Сря Апр 18, 2007 17:01
Риболов: Щека, мач, директен. Болонезето не го разбирам.
получил Браво: 2 пъти

Мнение от maver13 »

Браво Саше, отлични снимки!! Много добра организация и много риба!! Само аз не съм сниман с риби, но това е сигурно, защото бях много далече и защото ги вадех много бързо и не можеше да се реагира :lol: :lol: Всички участници бяха на ниво!! Поздравления за брадчеда, който стана 1-ви и на всички участници!
Coarseman написа:Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"... :lol: :lol:
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Мнение от Boci »

Това колеги беше всичко от Fishing Mania Open VII, на дневен ред идва осмото издание на турнира - зимното, за което вече има едно интересно предложение, да видим дали ще стане.
загатни нещо
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
toko
Мнения: 3277
Регистриран на: Съб Май 28, 2005 9:41
Местоположение: София (иначе от Казанлък)
получил Браво: 3 пъти

Мнение от toko »

Стана оспорвано състезание с доста риби. Почти съм сигурен че се извади повече риба отколкото на всички предишни взети заедно.

Както и се очакваше в началото рибата беше близо до брега, а след 09:30 се дръпна на вътре. Неприятния дъжд и мързела ме накараха да си остана свит под чадъра със щека в ръка. Ако бях размахал мача от първата снимка можеше и да вляза в тройката.

Все пак остава си утехата че съм с риби и съм в първата третина на класирането.

А как исках да се падна на фургона, малииии. Там на щека щяха да си излизат до последно :)
20 and counting.
...Ferguson is a fucking warrior. Fucking warriors don’t especially care if you like them or not. They care about winning...
antonioo
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Окт 08, 2007 9:43
Местоположение: SOFIA

Мнение от antonioo »

Здравеите на всички. Честито на победителя. Едно шаранче изпуснах и това ми костваше 1то място. Не съжалявам за ништо все пак това както и на мен така и на участника на 2ро място,моят приятел Виктор ни беше 1вото састезание. Изкарахме чудесно,а и рибка имаше. :D :D :D :fish7:
Аватар
maver13
Мнения: 2310
Регистриран на: Сря Апр 18, 2007 17:01
Риболов: Щека, мач, директен. Болонезето не го разбирам.
получил Браво: 2 пъти

Мнение от maver13 »

Boci написа:
Това колеги беше всичко от Fishing Mania Open VII, на дневен ред идва осмото издание на турнира - зимното, за което вече има едно интересно предложение, да видим дали ще стане.
загатни нещо
Ако шампиона успее да уреди нещата, може и да ловим риба на топлия канал на една атомна електроцентрала. Брадчеда каза че там е имало състезание :wink: :wink: :wink: Стискайте палци, ако се уреди - никъде нема такъв риболов през зимата!!!!
Coarseman написа:Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"... :lol: :lol:
mitko77
Мнения: 603
Регистриран на: Пет Сеп 28, 2007 15:24
Местоположение: Sofia

Мнение от mitko77 »

Zdraveite kolegi, 4estito na vsi4ki v klasaciqta.Hubavo sustezanie se polu4i.Za topliq kanal ne obe6tavam 100% no 6te naprava vsi4ko vuzmojno.Tam malko slojen e propuskatelniq rejim.
Nqkoi 6te mi kaje li kak da si otvorq galeriq?
Аватар
Бай Иван
Мнения: 3555
Регистриран на: Нед Сеп 18, 2005 17:47
Риболов: All rounder
Местоположение: НДК
дал Браво: 123 пъти
получил Браво: 24 пъти

Мнение от Бай Иван »

пиши лс на pike :wink:
Аватар
maver13
Мнения: 2310
Регистриран на: Сря Апр 18, 2007 17:01
Риболов: Щека, мач, директен. Болонезето не го разбирам.
получил Браво: 2 пъти

Мнение от maver13 »

mitko77 написа:Zdraveite kolegi, 4estito na vsi4ki v klasaciqta.Hubavo sustezanie se polu4i.Za topliq kanal ne obe6tavam 100% no 6te naprava vsi4ko vuzmojno.Tam malko slojen e propuskatelniq rejim.
Nqkoi 6te mi kaje li kak da si otvorq galeriq?
Абе братчед, ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!
Coarseman написа:Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"... :lol: :lol:
Аватар
Samuil
Мнения: 2680
Регистриран на: Сря Яну 12, 2005 22:57
Риболов: Spinning
Местоположение: София

Мнение от Samuil »

toko написа:.... Почти съм сигурен че се извади повече риба отколкото на всички предишни взети заедно....
Токо, можеш да си напълно сигурен: на предишните две състезания 90% от хората бяха капо!
maver13 написа:... Ако шампиона успее да уреди нещата, може и да ловим риба на топлия канал на една атомна електроцентрала. ...
Малиииии, ако стане, и аз съм там! Правил съм опити навремето да щурмувам мястото, ама не стана... /през парадния вход, разбира се/.
“Live fast, die young and leave a beautiful corpse behind”. E.P.
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Мнение от Boci »

Ще е много добре
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Публикувай отговор

Обратно към “Рибарска среща”