Как да препарирам...
Как да препарирам...
Колеги, обръщам се към вас като хора които сте правили следната операция не веднъш. Как да препарирам глава на пъстърва и щука? Благодаря предварително!
- Майстор Саки
- Мнения: 4277
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:27
- Риболов: heavy spinning
- Местоположение: на р. Дунав около Свищов
- дал Браво: 26 пъти
- получил Браво: 10 пъти
Степ бай степ:
- измиваш главата от мръсотиите и кръвта
- правиш отвратително солен разтвор /в буркан примерно/
- топваш тиквата в него за поне 24 часа
- след като престои нужното време, я вадиш и с помощта на клечки я разпъваш - поне две клечки ти трябват - едната разтваря челюстите, а другата отзад - хрилете. Вместо втора клечка, можеш да провесиш главата на едно въженце, вързано за мястото, където се събират отдолу хрилете. От собствената тежест на главата хрилете се отварят встрани и тиквата изглежда още по-страховита
- оставяш я да престои известно време - може и месец, на хладно място, без насекоми /то сега и няма/. Другият вариант е да я сложиш да изсъхне във фурната, на ниска температура, че да не я препечеш
- като изсъхне, махаш клечките, изрязваш с остро ножче гадната лентичка от кожа, която покрива значителна част от долните зъби и по този начин отнема от чара им , изчистваш и дупките на очите
- измиваш от солта и другите боклуци, полепнали по нея и подсушаваш перфектно отново
- монтираш подходящи стъклени или някви други топчета за очи
- лакираш поне двукратно, отвсякъде
- правиш поставка от някое хубаво дръвце, дъсчица и т.н.
- монтираш така полученото чудо на стената - там, където смяташ че ша е най-добре
- от време на време не е зле да пръскаш препарата с някакъв инсектицид, че да си нямаш проблеми с хвъркати и пълзящи гадини
Ми в общи линии, туй е...
- измиваш главата от мръсотиите и кръвта
- правиш отвратително солен разтвор /в буркан примерно/
- топваш тиквата в него за поне 24 часа
- след като престои нужното време, я вадиш и с помощта на клечки я разпъваш - поне две клечки ти трябват - едната разтваря челюстите, а другата отзад - хрилете. Вместо втора клечка, можеш да провесиш главата на едно въженце, вързано за мястото, където се събират отдолу хрилете. От собствената тежест на главата хрилете се отварят встрани и тиквата изглежда още по-страховита
- оставяш я да престои известно време - може и месец, на хладно място, без насекоми /то сега и няма/. Другият вариант е да я сложиш да изсъхне във фурната, на ниска температура, че да не я препечеш
- като изсъхне, махаш клечките, изрязваш с остро ножче гадната лентичка от кожа, която покрива значителна част от долните зъби и по този начин отнема от чара им , изчистваш и дупките на очите
- измиваш от солта и другите боклуци, полепнали по нея и подсушаваш перфектно отново
- монтираш подходящи стъклени или някви други топчета за очи
- лакираш поне двукратно, отвсякъде
- правиш поставка от някое хубаво дръвце, дъсчица и т.н.
- монтираш така полученото чудо на стената - там, където смяташ че ша е най-добре
- от време на време не е зле да пръскаш препарата с някакъв инсектицид, че да си нямаш проблеми с хвъркати и пълзящи гадини
Ми в общи линии, туй е...
Make Love & Ribolov!
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...