СИГНАЛИЗАТОРИ-ИНФО-СХЕМИ НА МОНТАЖ

Божидар Иванов

СИГНАЛИЗАТОРИ-ИНФО-СХЕМИ НА МОНТАЖ

Мнение от Божидар Иванов »

Повтарям темата ,защото мисля ,че не е доразвита ,а мисля ,че между ВАС има много майстори които ги ползват и могат да ОГРАМОТЯТ много любители на този вид риболов на тежко- цени на сигнализатори,стойки-цени и т. н.Благодарим предварително- :twisted:
ARK
Мнения: 1304
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 8:19
Местоположение: София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 4 пъти

Мнение от ARK »

Сигнализаторите са незаменима вещ при риболов на дъно. Това е уред, който ти спестява гледане и взиране във въдиците и може да си починеш максимално добре при такъв риболов.

Резбите на всички сигнализатори са стандартни и може да се ползват както на колчета, така и на специални стойки.

Цените на сигнализаторите варират от десетина лева до 150 евро за най-добрите модели. Дали ще се ползва сигнализатор на DELKIM или някой по-евтин е важно да се знае, че същия трябва да бъде водоустойчив, с малка консумация на ток и силен звук.
Това са най-нужните неща, които ще ни помогнат да ползваме дълго време сигнализаторите и да не съжаляваме, че сме ги купили.

Не толкова важни, но дразнещи неща са положението на светодиодите за RUN и за памет, времетраене на втория, размер на сигнализатора и други такива неща, които дразнят в определен момент от ползването на сигнализаторите.
Когато диодите са поставени под нивото на въдицата в дадена ситуация тя ги закрива и е неприятно да се въртим и да местим стойката. Диоди които са поставени над нивото на въдицата са най-подходящи. Размера на сигнализаторите е ясно, че колкото са по-малки, толкова по-малко място заемат и са по-удобни за транспорт.

Основните потенциометри които имат сигнализаторите са за корекция на тона, звука и чувствителността. Когато сигнализатор има всички тези функции, трябва да знаем, че и цената няма да е под 40 евро за добър такъв. Аз лично ползвам само с един потенциометър за корекция на звука с една сила на пищене.

Сигнализаторите самостоятелно отчитат само когато влакното е изпънато и минава през датчика. Това става когато рибата се отдалечава от нас. Когато рибата тръгне към брега идва проблема!!!
ЗАТОВА неделима част от сигнализатора са така наречените SWINGER или на български ОБТЕГАЧИ. Те се монтират под сигнализаторите и имат за цел до нагласят линията за различна ситуация в която ловим. ОСНОВНАТА ИМ ФУНКЦИЯ е да изпънат влакното и със собствената си тежест да накарат сигнализатора да отчете отпускането на влакното.
Изображение
Има и други неща които да се пишат по темата, но мисля, че това е достатъчно за начало. Всeки, който ползва сигнализатори сам ще разбере кое е добре и кое зле.
carpbg
Мнения: 178
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:03
Риболов: шаранджийски
Местоположение: Перник
дал Браво: 8 пъти
получил Браво: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от carpbg »

Браво АРК!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Постарал си се!! :lol:

Няма кво повече да кажа, може би освен, че има модели с предаватели към безжични приемници, които за удобство могат да се носят в някой джоб, а разстоянието за обхват им е предостатъчно голямо!

И моля ви се, когато си стоите близо да въдиците не е нужно да увеличавате сигнализаторите докрай защото опищявате целия язовир и е доста неприятно! Недай си боже да има и някой дето лови с червей за стръв и му кълвът каракудки през 15 минути врявата става непоносима!! :evil: :evil:

8)
Божидар Иванов

Мнение от Божидар Иванов »

:lol: БЛАГОДАРЯ -ОСТАВА ДА :idea: ПОЧЕРПЯ :?:
bgangler
Мнения: 33
Регистриран на: Сря Дек 29, 2004 0:46
Местоположение: София

Мнение от bgangler »

Az samo bih dobavil,4e osven radio priemnicite ima i taka nare4enite extention box(ob6t signalizator za vsi4kite alrmi) s kabeli,kato distanciqta e 7-8 metra i moje da si gi postavi6 v palatkata(ako no6tuva6 i no6niq ribolov e razre6en).Taka pri udar znae6 to4no koq pry4ka i dori i da spi6 dalboko 6te se sabudi6 za6toto moje da go postavi6 do glavata si :D
Pozdravi
BgAngler
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на шаран”