кога и къде за платерина и илария

Ееех морето ... Всеки обича на слънчице да се препича, а на ухо му аванс нежно да скрибуца ...
Дели
Мнения: 193
Регистриран на: Чет Мар 31, 2005 14:40
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

кога и къде за платерина и илария

Мнение от Дели »

Имах удоволстрието няколко дни да ловя с Доктора. Подробен репортаж подкрепен със снимков материал очаквайте от него . Ще загатна само че вчера беше ден на слука за който всеки рибар си мечтае.
Нека в тази тема споделим опита си за това къде и кога да търсим кефаловите риби. Аз например досега съм ги търсил когато времето е слънчево и морето е спокойно . Оказва се че такова време е подходящо за попчето и заргана но иларията излиза към брега и се храни толкова повече колкото е по бурно ветровито и дъждовно.
Мястото е хубаво да е пясъчно но наблизо да има и камъни.
Забелязах също че и промяната в вятъра влияе на кълването , но как и какъв да е вятъра не мога още да усетя . Иначе съм чувал да говорят за това по опитните рибари , но съветите им са били и противоположни.
Аватар
Bobo
Мнения: 752
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 9:25
Местоположение: Варна
дал Браво: 1 път
получил Браво: 1 път

Re: кога и къде за платерина и илария

Мнение от Bobo »

Дели написа:...иларията излиза към брега и се храни толкова повече колкото е по бурно ветровито и дъждовно.
Това в никакъв случай не го приемай като някакво правило. Кълве си и във вълна и в облачно, както и в тихо и слънчево. Вятъра е добре да духа към брега, в общият случай, но и тука има изключения. Изобщо що се отнася до морската риба, избягвам да си правя изводи за това дали ще я има и дали ще яде според това какво е времето. Винаги си струва да се пробва. Може би единствено при голям мъртвак оставам скептичен към успеха
iddqd
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов”