Та въпроса ми към Вас е знае ли някой в каква зависимост е големината на тройката , спрямо размера на клатушката?

Ако се хвана, вероятно ще го докарам на око, ама ми се ще да е по прецизна работата ..

Майсторе, има тесни клатушки (кастмастерите например), на които тройките са доста по-големи спрямо ширината на блесната. И обратното - на 'лъжиците' тройката не е е по-широка от самите тях.Майстор Саки написа:Най-общо, разстоянието между две жила на тройката трябва да е колкото е ширината на клатушката /в най-издутата й част/.
Сашо, я не ни карай да откриваме топлата вода, ами ровни из нет-а и разгледай подобните модели какви тройки са им сложили производителите. Или си уговори среща с г-н Председателя и му разгледай неговите 'клатушки'.SASHO написа:Ако се хвана, вероятно ще го докарам на око, ама ми се ще да е по прецизна работата ..
Напълно съгласен.Marto написа:Майсторе, има тесни клатушки (кастмастерите например), на които тройките са доста по-големи спрямо ширината на блесната. И обратното - на 'лъжиците' тройката не е е по-широка от самите тях.
Абе, Марто, не ми се ще да занимавам Zandera с такива работи. Не че няма да ми е интересно да почерпя от извора, но инфото, което изписахте ще е полезно и за некой друг...Сашо, я не ни карай да откриваме топлата вода, ами ровни из нет-а и разгледай подобните модели какви тройки са им сложили производителите. Или си уговори среща с г-н Председателя и му разгледай неговите 'клатушки'.
Клатушките /колебаещи се блесни/ са обширна и голяма тема и даже гуруто В.Власенко има какво да учи за тях. /Да не ме чуе само Борода, че я окъсах/SASHO написа:Абе, Марто, не ми се ще да занимавам Zandera с такива работи. Не че няма да ми е интересно да почерпя от извора, но инфото, което изписахте ще е полезно и за некой друг...Сашо, я не ни карай да откриваме топлата вода, ами ровни из нет-а и разгледай подобните модели какви тройки са им сложили производителите. Или си уговори среща с г-н Председателя и му разгледай неговите 'клатушки'.![]()
Е с тези жълтите са ми първите трепети по гьолаците с япоонскиа фибро спининг-тогавашен. Костурите бая ги нападаха.За мен лидери са т.н. "Ска" и т.н. "счупена блесна" - авторски произведения на Стойчо Стойчев. Цветове - жълто, медно и черно.
Половината дето притежавам са май точно от тези два типа ... А другите са големшки, като за щука тип "лъжица" / хем и извити и с част от дръжката даже/За мен лидери са т.н. "Ска" и т.н. "счупена блесна"