Tica Wonder vs Tica Swing
Tica Wonder vs Tica Swing
Интересува ме коя болонезка бихте ми препоръчали. Става на въпрос за 6м. И какви плюсове и минуси имат. Благодаря предварително.
Re: Tica Wonder vs Tica Swing
Според мен Wonder-a е прекалено твърд, докато Swing-a е в другата крайност. Хубавото на Swing-a е че е с по-малко сечение, но това от своя страна го прави може би по кехък.
Моя съвет е Signal, аз лично ползвам такава също на 6 м. и съм много доволен. Разбира се зависи зависи за какъв рибоов ще го ползаш, ако само за речен и рибите са до 1.5-2 кг. то Signal-а според мен е оптималния вариянт.
Ще се радвам ако съм бил полезен.
Поздрави и на слука!
Моя съвет е Signal, аз лично ползвам такава също на 6 м. и съм много доволен. Разбира се зависи зависи за какъв рибоов ще го ползаш, ако само за речен и рибите са до 1.5-2 кг. то Signal-а според мен е оптималния вариянт.
Ще се радвам ако съм бил полезен.
Поздрави и на слука!
- MapuaH
- Риболов: Основно спининг
- дал Браво: 366 пъти
- получил Браво: 363 пъти
- Обратна връзка:
Има и друг вариант колега. Казва се Тика Стандарт ! Пробвай я и ако ти хареса я взимай. С междинна акция м/у Уондър и Сигнал е. Една идея по-мека от Уондър. Перфектна пръчка. Имам такава на 5 м и Уондър на 6 м, затова говоря от личен опит. Уондъра никога няма да те подведе и е супер здрав, но е за силов риболов. Зависи ти какво точно ще търсиш. Ако са мощни скобари или бели мрени тогава Уондъра, ако ли пък не - Стандарт Суинга е идеално боло, но е супер крехко поне според мен. Ако се бора акуратно с него се вадят рибоци и по 3, 4 кг. Но..... винаги ще му трепериш
"Риболовът не е наслука - риболовът е наука !!!"
- joro_olyмпус
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
- MapuaH
- Риболов: Основно спининг
- дал Браво: 366 пъти
- получил Браво: 363 пъти
- Обратна връзка:
Няма защо колега. Дано да сме били полезни. Иначе отиди в магазина, вземи няколко пръчки или поне наличните , разклати ги , дай си сметка за какъв риболов ще ти трябва твоята и готово Тя сама ще ти легне на сърцето и в ръката. Така направих аз с моята Уондър. Като се върнах от Швейцария издирвах под дърво и камък такава, че тогава се бяха изчерпали и скоро не се очакваше внос, пък и нали е най-продаваното боло в БГ . Едвам открих две и разбира се едната беше мояpe6aka написа:Мерси за мненията. Надявам се и аз да съм полезен някой път
"Риболовът не е наслука - риболовът е наука !!!"
-
- Риболов: мързелив
- дал Браво: 330 пъти
- получил Браво: 174 пъти
- joro_olyмпус
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
-
- Риболов: На леко
- получил Браво: 3 пъти
"Суинг"-а е за много фин риболов, но пък е изключително лек.
Едно Шимано "Антарес" за 1000000 лв. не дава много повече - също е доста крехко(но много по-стегнато). Това са въдици за малки плувки и тънки поводи.
"Стандарт"-а е междинният варинат - лек, твърд, но за съжаление крехък....Уондър остава доказала се пръчка, почти без недостъчци, но акцията и не ми допада, прекалено е върхова.
Ползвам болонези на "Колкмик" и колкото различни си купиш, всеки път се убеждаваш, че е точно това, което очакваш и което пише, като параметри на етикета.
ПОЗДРАВИ
Едно Шимано "Антарес" за 1000000 лв. не дава много повече - също е доста крехко(но много по-стегнато). Това са въдици за малки плувки и тънки поводи.
"Стандарт"-а е междинният варинат - лек, твърд, но за съжаление крехък....Уондър остава доказала се пръчка, почти без недостъчци, но акцията и не ми допада, прекалено е върхова.
Ползвам болонези на "Колкмик" и колкото различни си купиш, всеки път се убеждаваш, че е точно това, което очакваш и което пише, като параметри на етикета.
ПОЗДРАВИ
-
- Риболов: На леко
- получил Браво: 3 пъти
Е, аз цитирах "Антарес" - конкретно, вероятно имаш представа!maver13 написа: За мене тва е правилната акция за боло. Тва на снимката е ШиБано, не за 10000000000000лв. ама на мене ми харесва, може би щот не разбирам и лова на боло 3 пъти в годината
Всеки си има предпочитания - т'ва е с акция, като Суинга - определено не е съвпада с моите разбирания.
Аз също имам Шимано - SpeedMaster, много е комфортно, все още свиквам с него, но определено, близо до брега, контрола върху по-едри риби се губи.
Аз преди 2-3 години тръгнах към магазина с Тики-те за Уондър и се върнах със Суинг. Тогава точно ги бяха вкарали Суинг-овете и като сравних 2-те пръчки Уондър-а ми седеше като влакова релса в сравнение със Суинга.
Със суинга си съм извадил много риба, включително наскоро мряна към 2кг от доста бързо течение. Верно тръпка си е и трябва да си с по-тънки влакна и добре настроен аванс, но все пак удоволствието от работата с фината пръчка е несравнимо.
Аз в скоро време сигурно ще си взема 2-ра болонеза която ще е малко по-мощна и ще избирам между двете в зависимост от очакванията на риболова.
Но все пак ако ще е само една болонеза препоръчвам малко по-средна акция - примерно Сигнал или някоя още малко по-здрава, но в никакъв случай само една болонеза от класа на Уондъра - това си е сериозна хамалогия ...
Със суинга си съм извадил много риба, включително наскоро мряна към 2кг от доста бързо течение. Верно тръпка си е и трябва да си с по-тънки влакна и добре настроен аванс, но все пак удоволствието от работата с фината пръчка е несравнимо.
Аз в скоро време сигурно ще си взема 2-ра болонеза която ще е малко по-мощна и ще избирам между двете в зависимост от очакванията на риболова.
Но все пак ако ще е само една болонеза препоръчвам малко по-средна акция - примерно Сигнал или някоя още малко по-здрава, но в никакъв случай само една болонеза от класа на Уондъра - това си е сериозна хамалогия ...
да пусна и аз малко снимки на Swing [/img][img]http://images21.snimka.bg/00 ... /img][url]
Иска ми се да ходя 6 дни в седмицата за риба.Луд ли сам незнам:)))
- Милен Динков
- дал Браво: 291 пъти
- получил Браво: 463 пъти
Иво, ти сигурно за да извадиш тия риби сменяш по няколко колена на Суинга на риболов и ходиш с чантата с резервни части?
"Суинга" наистина е нежна въдица(аналог на Aspire на Shimano за мен), но кефа е безценен с него Който иска да усети какво е да скочиш с бънджи от висок мост да си купи Суинг - там е адреналина Аз се уплаших първия път и го продадох, но сега съм готов за втори опит Не си мислете, че е лесен за чупене. Е, срещу вятър не може да се мери с Уондъра, но не е и направен за изнасилване от страна на риболовеца.
"Уондъра" е кол и е за силов риболов с голям диаметър, което уморява китката, но това много зависи от ръката на съответния риболовец.
"Сигнала" е междиния вариант - стегнат строй, много добра акция и малък диаметър. От него също съм много доволен. Не е така нежен както Суинга. Справя се с големи плувки и рибки. Лек е и не е като Уондъра да натежава след един час в ръка.
С едно болонезе няма как да се мине тънко - поне две с различна акция. Разбрах го и един ден ще го направя
"Суинга" наистина е нежна въдица(аналог на Aspire на Shimano за мен), но кефа е безценен с него Който иска да усети какво е да скочиш с бънджи от висок мост да си купи Суинг - там е адреналина Аз се уплаших първия път и го продадох, но сега съм готов за втори опит Не си мислете, че е лесен за чупене. Е, срещу вятър не може да се мери с Уондъра, но не е и направен за изнасилване от страна на риболовеца.
"Уондъра" е кол и е за силов риболов с голям диаметър, което уморява китката, но това много зависи от ръката на съответния риболовец.
"Сигнала" е междиния вариант - стегнат строй, много добра акция и малък диаметър. От него също съм много доволен. Не е така нежен както Суинга. Справя се с големи плувки и рибки. Лек е и не е като Уондъра да натежава след един час в ръка.
С едно болонезе няма как да се мине тънко - поне две с различна акция. Разбрах го и един ден ще го направя