Метален повод да или не!

Форум за спининговия риболов, чиито любезни домакини са майсторите от “Старите видри”.
Аватар
rib4o
получил Браво: 1 път

Мнение от rib4o »

Сега сигурно ще предизвикам и съдбата и вълна от противоположни менния ама какво да се прави...Та да си дойдем на думата:Незнам аз ли имам съпер бърза въдица,ръка или каквото го наречете там ама до сега имам само две щуки които са нагълтали цялата блесна(Клатушка от порядъка на 8-10 см)Колкото и нескромно да звучи имам вече не им знам и бройката даже, уловени щуки.Изключвам щуклета до килограм.Говорим за риби 58-72 см.Всеки път примамката е или от страни по устата или е на половина налапана.И всеки път едра щука ми взима единствено и само когато съм без повод.Незнам може и внушение да е ама за мен съм си го установил като факт.Само за протокола да отбележа че спининг риболовите ми през годината са поне на 85% целенасочено за щуки.А и сега се сетих че преди месец може би една 65 см. красавица скъса брейда на 2 м. от вирбела и то понеже беше протрит.Та същата щука удари пак след 15 мин.като скъсаната клатушка()намираща се на долната и устна) и влачещия се след нея 2м. брейд ама въобще не и попречиха да атакува 12 см. воблер.Естесвено налапала втория път вече беше победена :lol: Та такива ми ти работи в дебрите на щуките.В крайна сметка както някой се изрази по нагоре-Всичко е въпрос на личен избор и всеки трябва сам да прецени.
Удоволствието от евтино закупената стока трае твърде кратко, спрямо разочарованието след това!
Аватар
Vassil
Риболов: Spin, Ice Jig & Relax
дал Браво: 19 пъти
получил Браво: 39 пъти

Мнение от Vassil »

hrimar написа:...ходиш заради контакта с природата и подводните и обитатели...
...щуката (над 5 кг), която ми преряза за 10 сек плетеняк 25 либри и отнесе един добър воблер миналата година...
Колега hrimar, нещо не ми се връзва контакта с природата с оставянето на примамки по рибите :?

Предполагам същото има предвид и баш майстора.
Веско
Риболов: спининг и мухарски
дал Браво: 136 пъти
получил Браво: 95 пъти

Мнение от Веско »

Изображение

ТОВА....

...... Е ЩУКА :idea:

ПП: Дани не бури с ръце,просто рибата си е туч :lol: :lol: :lol:

ПП: Много хумор в тази тема :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ПП: И за да не каже някой умник, че спамя, тънко ви споделям, че с повод или без разлика няма - на другия ден винаги ми търни главата :twisted: :twisted: :twisted:
It is only the inexperienced and thoughtless who find pleasure in killing fish for the mere sake of killing them. No sportsman does this.
The finest gift you can give to any fisherman is to put a good fish back, and who knows if the fish that you caught isn't someone else's gift to you?
Аватар
hrimar
дал Браво: 1 път
получил Браво: 3 пъти

Мнение от hrimar »

Vassil написа:Колега hrimar, нещо не ми се връзва контакта с природата с оставянето на примамки по рибите :?
Ми то за контакт с природата и въдица не ти трябва, но за да имаш контакт с риба, т.е. да успееш да излъжеш такава, нещата стоят малко по-различно. Трябва и куки да се слагат и става един кървав спорт, не ти е работа… Но ако мисълта ти е за аптечката с превързочни материали, а не за риболова, може и само с контакта с природата да си останеш :wink:
Аватар
Moni
Обратна връзка:

Мнение от Moni »

Веско Дъ Лонг написа:
ПП: И за да не каже някой умник, че спамя, тънко ви споделям, че с повод или без разлика няма - на другия ден винаги ми търни главата :twisted: :twisted: :twisted:
ФК.-то не става за разредител обаче :lol: :lol: :lol:

Поздрави момциии :D
http://www.starividri.org
daniel krilov написа:П.С.По-лошо е че от риболовци се превръщаме в пъдари :idea:
pana
Обратна връзка:

Мнение от pana »

Веско написа:Изображение

ТОВА....

...... Е ЩУКА :idea:

ПП: Дани не бури с ръце,просто рибата си е туч :lol: :lol: :lol:

ПП: Много хумор в тази тема :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Колега тоя праслак колко кг е?
lorda
получил Браво: 11 пъти

Мнение от lorda »

Веско е прав, че в тая тема има много смешки :lol:

Понеже се начетох на капацитетски простотии тия дни по форумите днес ходих специално за кефали.
Цел, която не съм си поставял отдавна.

Специално заради смешковците, които се притесняват от това, че като сложат метален повод и ще изтърват "твърде ценните" кефалски удари лових САМО СЪС СТОМАНЕН ПОВОД.

Е вярно аз кефалите ги ловя на примамки, на които някой ловят щуки, ама се надявам това да не е попречило на пълноценния ми контакт с природата :lol:

Ясно се вижда 40 либровият стоманен повод, който по никакъв начин не променя играта на примамката от което толкова се боят някой.

Изображение

Айде ся пичове.
Който му се ходи за кефали да си ги лови както ще.
Който лови щука ДА НЕ ЗЕНОСВА МАЛОЛЕТНИТЕ, щото те са много по-уязвими от големите, гълтат хлапашки и смело.
Особено примамки с размери за които в последствие са им нужни клечки за зъби за да могат да си ги изчоплят измежду зъбите.
Клуб по спинингов риболов "Чеверме"
Аватар
баш майстора
Риболов: Online
дал Браво: 1672 пъти
получил Браво: 1920 пъти

Мнение от баш майстора »

коле къф аа тоа уклей ба :lol: :lol: :lol:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
lorda

Мнение от lorda »

Ти съ майтапиш ама щото не знаеш, че като го пуснах повърна едно чаушанче към 8 санта.
Аватар
Павел Иванов
Риболов: на маса
получил Браво: 189 пъти

Мнение от Павел Иванов »

Коле , да запитам - на ква база определяш целенасоченият риболов на щука или кефал примерно :roll: То не случайно дадох за пример сал петгодишен отрязък от време та да може и ти , Вальо , Мазнислав да се почуствате актуални щото ако бех дал десет , петнайсет еле па двайсет годишен отрязък от време ...... абе .... Тва металният повод разваля основно визуалният вид на линията . На мен не ме кефи , боли ме к.. рибата дал и аресва еле па дал разваля играта на примамката примерно :lol: Впомеждудругото на Арчар съм хващал щука с доста ръждасала блесна в пупето а си налиташе душманската а отделно колко с готов монтаж за тапа в шкимбата съм нафърлял в тигана с цел задоволяване на потребностите на моята шкимба :lol: :lol: :lol:
Ако спорите с идиот, има голяма вероятност в този момент той да прави същото.
Марк Твен.

Спинингиста , разширени вени нямааааа !

http://www.nflcc.com/
lorda

Мнение от lorda »

Колкото и да се опитваш да си остроумен не си никак :lol:
Няма да те отварям на темата кой колко години е ловил, щото язе съм спинингист от дванадесетгодишен, а не късноосъзнат като теб.
Моля те като говориш за неща свързани с моята скромна особа, да не намесваш и такива "спининг богове" като Мразнислав :lol:
Не съм достоен просто да се докосвам до ореолът им.

Иначе на въпроса на ква база го определям целенасоченият...

Това е психологическа нагласа :lol:
Специално за мен.
Пък и мноооооого рядко за щука слагам примамка къде 6 санта, което пък за кефал е таман :wink:
Аватар
Павел Иванов
Риболов: на маса
получил Браво: 189 пъти

Мнение от Павел Иванов »

lorda написа:...а не късноосъзнат като теб...
Ето пак :lol: А на каква база съдиш че съм "късноосъзнат" ?!?
Баси , тъй тва преминава в диалог начи :?
Та по темата - аз лично не ползвам повод при риболов на щука щот си мисля че не ми трябва :D
Ако спорите с идиот, има голяма вероятност в този момент той да прави същото.
Марк Твен.

Спинингиста , разширени вени нямааааа !

http://www.nflcc.com/
lorda

Мнение от lorda »

На същата база на която и ти съдиш...

Слагам край на диалогичността :lol:
petro_op
дал Браво: 2 пъти
получил Браво: 5 пъти

Мнение от petro_op »

С единствена цел да спра пишкомерието реших да разкажа причината колегата PANA да сътвори темата. :)

С него се познаваме от около 4-5 години без да сме ходили за риба заедно. Вече имаме три съвместни излета - последните два поне за мен доста екстремни - 22 часа продължителност и около 500 км път до река Дунав - отиване и връщане. И аз и PANA не познаваме реката, но вече имаме водач - местен младеж и яко запален по спининга.

И двата излета минаха по супер каръшки за мен начин :D не по малко и за PANA. Първият път той наблегна на въртящи блесни и на една петица имаше 1 писалка и 2 изпуснати баби едната поне 4 килограма, откачи му се на около 2 мера от брега т.е. имахме щастието да и се насладим. Вторият излет PANA имаше само 1 писалка. Според мен за човек, който за първи път ходи за щука на спининг и то на непознато място си е доста добре :) И двата пъти той ловеше с монофил без повод.

Нещата при мен и двата излета бяха повече от плачевни - двойно капучино без захар :D кръгла нула. Така или иначе се бях вживял в ролята на учителя :D след около 11 годишен опит - основно спининг за щука.
Колко щуки съм уловил и какви няма да се рекламирам - отдавна не ги снимам, взимам или описвам във форумите. Въпроса е че особено при втория ми излет си беше чист мазохизъм - около 12 часа активен риболов, брейд без повод, минаване през цялата гама примамки, проводки, дистанции и тн и не и не. не знам дали на някой му се е случвало ама си е шибано. Ясно е че капото винаги си го има, ама при описаната горе ситуация и сторване да нямаш си е за разваляне на магия :D . И сега се опитваме да направим равносметка за причините - догатки много ....

За повода аз го посъветвах да го разкара, винаги с повод имам вътрешното усещане че нещо не е наред

ПП Повода на Лорда изглежда доста добре.
Последно промяна от petro_op на Пет Окт 23, 2009 0:20, променено общо 3 пъти.
Аватар
ribaria78
дал Браво: 19 пъти
получил Браво: 6 пъти

Мнение от ribaria78 »

Веско

Лична галерия

МнениеПуснато на: Чет Окт 22, 2009 5:24 pm Заглавие: Отговорете с цитат

ТОВА....

...... Е ЩУКА Idea

ПП: Дани не бури с ръце,просто рибата си е туч Laughing Laughing Laughing

ПП: Много хумор в тази тема Mr. Green Mr. Green Mr. Green

ПП: И за да не каже някой умник, че спамя, тънко ви споделям, че с повод или без разлика няма - на другия ден винаги ми търни главата Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

--весо кажи малко повече за мястото,. примамката и кг и за червената пръчка на нея ли го хвана дребосъка или на друга приспособена въдица я хвана :lol:
KOITO GO MOJE, SIGO MOJE
Публикувай отговор

Обратно към “Спининг риболов”