такъми за скумрия
такъми за скумрия
здравейте колеги,може ли някой да ми каже как на какво и кога се хваща скумрия?Благодаря на всички отговорили.Поздрави от Лондон,смятаме уикенда да ходим на океана.
- DOCTORA
- дал Браво: 309 пъти
- получил Браво: 114 пъти
Карцере, трябваше да питаш в международният форум.
В Черно море скумрия няма
Ако ще ходите на Дувъра, скумрия се лови със шарански прът и макара, влакно 10-12 паунда и чепаре за скумрия с 3 - 6 големи куки№ 1 - 3/0.:
Купуваш ги от рибарски магазин.
Най отдолу слагаш 60-100г олово или пилкер.
Може да се лови и на кастмастер - Dexter Wedge
и друти пилкери - "nordic herring ":
Скумрия може да се лови и на плувка - тип пура - продават се готови монтажи с плувка за скумрия в рибарските магазини. За стръв се използва филе(лентичка)от скумрия.
Стоп възела се слага на дълбочина от 3 до 10 метра. Ако ловиш на плитко - 1-2м ще хващаш заргани.
На слука!
В Черно море скумрия няма
Ако ще ходите на Дувъра, скумрия се лови със шарански прът и макара, влакно 10-12 паунда и чепаре за скумрия с 3 - 6 големи куки№ 1 - 3/0.:
Купуваш ги от рибарски магазин.
Най отдолу слагаш 60-100г олово или пилкер.
Може да се лови и на кастмастер - Dexter Wedge
и друти пилкери - "nordic herring ":
Скумрия може да се лови и на плувка - тип пура - продават се готови монтажи с плувка за скумрия в рибарските магазини. За стръв се използва филе(лентичка)от скумрия.
Стоп възела се слага на дълбочина от 3 до 10 метра. Ако ловиш на плитко - 1-2м ще хващаш заргани.
На слука!
Успеха в риболова има две тайни:
1- никога не казвай всичко което знаеш!
- DOCTORA
- дал Браво: 309 пъти
- получил Браво: 114 пъти
Сезона на скумрията почна преди месец. Като я има дава през целият ден. На Дувъра съм я ловил от "Принц Алберт пиър" - плащаше се към 5 паунда. Там се лови на чепаре. Много беше претъпкано с албанци които пълнеха бидони. През половин метър замятаха хора които не можеха да замятат и през повечето време си разплитаха оплетените такъми. Затова аз спрях да ходя там.
Преди да почна да ловя с каяк ходех за скумрия и заргана на кея на Хейстингс - много по-приятно място. И там се плаща по 4 паунда на прът. Ако водата е мътна скумлия няма, и тоганва ловях писия на дъно с "лагуърм" от местния рибарски магазин. Те продават готови монтажи.
Преди да почна да ловя с каяк ходех за скумрия и заргана на кея на Хейстингс - много по-приятно място. И там се плаща по 4 паунда на прът. Ако водата е мътна скумлия няма, и тоганва ловях писия на дъно с "лагуърм" от местния рибарски магазин. Те продават готови монтажи.
Успеха в риболова има две тайни:
-
- получил Браво: 1 път
такъми за скумрия
Блазе ви.Аз в нашето си хубавичко ЧЕРНО МОРЕ съм ял прясна скумрия 1967 г. -ехееееееееееее кога беше.
-
- получил Браво: 1 път
-
- Обратна връзка: