Препоръчайте комплект болонезе 5 метра и макара

Които си пада по риболова на леко с плувка, да погледне тук и да свери часовника си с другите колеги.
tonight I am nothing

Препоръчайте комплект болонезе 5 метра и макара

Мнение от tonight I am nothing »

Здравейте, искам да си купя болонезе 5 метра и макара към него. Комплекта да е в рамките до 130 лв. Благодаря предварително :) Поздрави.
tonight I am nothing

Хайде колеги, моля ви дайте някакъв съвет :(
Plat1ka
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 91 пъти

Мнение от Plat1ka »

Здравей колега. Миналата година лятото си купих болонезе 5 м и макара с цел да ловя каракуда, платика и бабушки в язовирие, както и скобар и бяла мряна в реките.

Болото е марка New Hunter и цената му беше около 50-60 лв.
Макарата непомня каква марка е но е малка лека и стегната за сумата от 45 лв. Сложиш му едно мачово влакно за 10 лв 150 м и така за около 120 лв получих перфетен комплект за риболов с когото улових не една или две риби. Въдицата все още ми служи вярно като аз съм изключително доволен от тази марка.

Ако те интересува още нещо питай. Мога да ти пратя лс каде продават нещата за които говоря.

Успех.
tonight I am nothing

Благодаря за информацията колега :)Ако се пресетя нещо ще ти пиша на ЛС ;) Иначе ще ловя предимно клен, скобар и мрена по Малкия Искър и по рядко по големия.
Аватар
jasonsmith
получил Браво: 1 път

Мнение от jasonsmith »

Аз пък преди 3 дни си взех пак същата марка боло като на Платиката ( поздрави пич), но е 6 м. Взех го по интернет, от много коректен пич, на перфектна цена. Комплектовах го с една макара ДАМ 65 лв. Вчера я пробвах за първи път, много съм доволен от комплекта! Пръта стои изпънат, с макарата се получи много добре.
Plat1ka

Мнение от Plat1ka »

jasonsmith написа:Аз пък преди 3 дни си взех пак същата марка боло като на Платиката ( поздрави пич), но е 6 м. Взех го по интернет, от много коректен пич, на перфектна цена. Комплектовах го с една макара ДАМ 65 лв. Вчера я пробвах за първи път, много съм доволен от комплекта! Пръта стои изпънат, с макарата се получи много добре.
И аз имам 6м на Hunter но пред Тиката 6м някак си ми стой малко тромав. Затова го ползвам само за каракуди из трастиките. Да не си пазарувал от Димитровград ?
Аватар
peshinka

Мнение от peshinka »

Аз съм с Тика 5м. и съм много доволен. Но само пръчката струва 130лв, така че надвишаваме доста цената на комплекта. :)
Аватар
jasonsmith
получил Браво: 1 път

Мнение от jasonsmith »

Plat1ka написа:Да не си пазарувал от Димитровград ?
Да Пепи. ти май имаш доста пръчки като те слушам, на 5 м , на 6 м,.... :)
Plat1ka

Мнение от Plat1ka »

jasonsmith написа:
Plat1ka написа:Да не си пазарувал от Димитровград ?
Да Пепи. ти май имаш доста пръчки като те слушам, на 5 м , на 6 м,.... :)
Ами не е като да нямам. Като пвоечето ми приятели нямат въдици нося и за тях от мойте. Но съм се принудил да си купя всякакви метри въдици за да ми е удобно при всички ситуации. Имам пръчки от 40 см до 7м . Като болнезетата на new hunter са ми от 4,5,6м и Тики 5,6,7, м :) Затова колегата ако има нужда от още съвети нека пита няма проблем специално за болонезетата от нисък клас имам опит. Със по-скъпите не понеже най-скъпата ми е Тика.

И колегата да не се излъже да си купи някое боло за 30-40 лв защото имам такива на 5 м и стават само за риболов на каракуда в шавара толкова са тежки че е абсурт да се лови на река с тях.Единствено new hunter са направили пъргава и здрава въдица.

Има и ще една сумо или нещо такова едно синия боло. Те също са страхотни но са много крехки и не са за хамалин като мен :)
tonight I am nothing

Благодаря много колеги. Още тия дни ще проверя за new hunter-а и ако ми хареса я взимам :) Само за макара се чудя... какво може да пасне на него ? Става въпрос за 5 метра.
tonight I am nothing

Днес отскочих до Никулдена в Младост и го имаха hunter-a 5 метра и направо го взех :) Много ме изкефи. Сега се чудя каква макара да му търя... имам едно SHIMANO EXAGE 1000RA и го ползвам за 4 метра боло, дали него да сложа на hunter-a или да търся друга макара....
tonight I am nothing

А случайно да знаете Catera-ta има ли я още по магазините ? Че в Он-лайн магазина не я виждам.
Plat1ka

Мнение от Plat1ka »

Еми докато се чудиш за шиманото. Сложи го на пръчката разпъния пред блока и виж дали ти е удобна. Аз на мойто съм сложил една малка бълхичка 1500 размер и пасва повече от идеално. Марката не я помня нещо куче марка е но пък е супер стегната и работи идеално като за 45 лв
tonight I am nothing

Един колега ми препоръча за макара SIRIO-то, но искам да чуя и вашето мнение какво е. ;)
Shar0

Мнение от Shar0 »

Здравейте колеги.И аз понеже се оборудвах с директен телескоп за по дълбоки места но трябва да си имам и една въдичка за навътре с макара.Та това боло new hunter 5m добро ли е за язовири или да купя мач :roll: Попринцип не обичам да ловя с ваглери (подвижни плувки) затова се замислям за боло 5м да ловя с неподвижни но нека да чуя и вашите мнения.Благодаря предварително :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на леко”