Нали знаеш телефона на Христов. Звъниш и там има.valdes_ben написа:Браво Метка Пич си ти.
А сега кажи от къде мога да си купя такива плувки.
Плувки Игла, Икебана и Езеро
- waglerbg
- дал Браво: 73 пъти
- получил Браво: 1 път
- Обратна връзка:
Ако мога да попитам какъв номер трябва да са гореспоменатите дропериMetodi написа: Здрасти Попе,
монтажа си беше класика за мач, разликата е че аз ловя с болонезе както знаеш. Та почвам отдолу нагоре. Куката с повод 25 сантиметра се свързва с вирбел за влакното което носи отежнението. След вирбела имам от три до шест седем дропера, които са разположени през един сантиметър / тези дропери се разделят и групират в зависимост от рибара как взима, те не са постоянно долу през един сантиметър /. Нагоре се продължава с оливета за основно отежнение на около 50 до 60 сантиметра от дроперите. След оливетата на около 40 сантиметра слагам вирбел и отнего нагоре ми е тази подвижна сръбска плувка. Е те това е и няма нищо извънземно. Ролята на дроперите е да си ги гласиш на пропадане и да ги правиш на група ако ще има платика да повдига.
Еми това е.
...read between the lines...
-
- Вносител
- Риболов: щека, мач, спинниг, тролинг
- получил Браво: 10 пъти
- Обратна връзка:
Казвам се Ивайло Христов и обикновено се намирам в магазина на Майсторски Риболов в София. Не знам, кой в магазина е обяснил любезно на Каракудата за сръбските плувки, но мен не ме е питал. Друг път ме потърси и ако питаш учтиво, ще ти се обясни, това, което те интересува от нашият асортимент. Дразнят ме подмятания за моята фирма от каракудата и подобни хибриди. Аз съм показал и помогнал в риболова на много хора, но някои просто няма маниерите подходящо да се информира за интересуващи го неща. За разлика от много търговци, аз и моят персонал, знаем какво продаваме и как се ползва.
Тези плувки аз съм ги договорил и внесъл и знам как се ползват.
Първо тези плувки са направени за риболов с болонезе 5-6-7 метра. Това каракуда е пръчка с водачи. Необходима е болонеза за да се държи плувката под непрекъснат контрол. Поради тази причина е монтирано и телчето на антената, за пълен контрол без да се вади тялото на плувката от водата. Няма малки грамажи, защото те не държат линията между болонезата и плувката. Тоест ако се коригира малко ъгъла или се придърпа влакното, малките грамажи изкачат от водата и се приближават към риболовеца. А контрола върху такъма е преди всичко за успешната презентация. Когато попрактикувате с тази плувка, ще видите че придърпванията са отличен стимулант за атаката на стръвта, изобразявайки пропадания. Затова 2-3 дропера са задължителни. Аз ползвам 7 и 8 номер. Тежките не вършат работа.
Моделът Икебана е за близък риболов. до 15 метра. Тя е най чувствителната плувка. Използва се при риболов малко зад щеката. Но това е най-слабо използвания модел при сърбите. Основно за малки рибки при труден риболов, колкото да се спаси капото. Моделът Езеро е за по-далечна дистанция, има по-окръглено тяло, за да се пребориш с евентуален вятър или слабо течение. При фиксираните плувки влакното се държи над водата с лек ъгал срещу вятъра или течението. По-тежките плувки помагат корекциите и придърпванията на плувката да се правят бързо с минимална загуба на риболовната дистанция. Всички фиксирани плувки трябва да се съобразяват с дълбочината и дължината на болонезата. Избора на антена също е много важен. Рибите усещат дебелите кухи антени и трябва да се избира пак оптималният вариант. Плътната тънка антена е най-чувствителна. Отлично предимство на тези плувки е сменяемата антена с различен цвят, което помага при различната видимост през деня. Сега с Боби Фишер, направихме подобни плувки със сменяема антена и за риболов на болонезе на река.
Няма да ми стигне страницата за да обясня и други тяхни предимства. но не забравяйте, че си имат и недостатъци. Най-голямият е че се оплита такъма относително лесно при хвърляне. Това е нормално при наличието на голяма тежест и 2-3 малки дропера на линията. Едно от най-използваните решения, е да се ползва монтаж, като при ваглер. По-дебело, твърдо влакно 0.20мм, около 80-100см между два вирбела. На това влакно се монтират тежестите и дроперите. Варненци, начело с Попа, отлично познават този вариант, защото съм виждал, че го ползват.
Поздрави на всички, на които това обяснение им хареса. Ако има нещо питайте, но не съм много често в нета.
Тези плувки аз съм ги договорил и внесъл и знам как се ползват.
Първо тези плувки са направени за риболов с болонезе 5-6-7 метра. Това каракуда е пръчка с водачи. Необходима е болонеза за да се държи плувката под непрекъснат контрол. Поради тази причина е монтирано и телчето на антената, за пълен контрол без да се вади тялото на плувката от водата. Няма малки грамажи, защото те не държат линията между болонезата и плувката. Тоест ако се коригира малко ъгъла или се придърпа влакното, малките грамажи изкачат от водата и се приближават към риболовеца. А контрола върху такъма е преди всичко за успешната презентация. Когато попрактикувате с тази плувка, ще видите че придърпванията са отличен стимулант за атаката на стръвта, изобразявайки пропадания. Затова 2-3 дропера са задължителни. Аз ползвам 7 и 8 номер. Тежките не вършат работа.
Моделът Икебана е за близък риболов. до 15 метра. Тя е най чувствителната плувка. Използва се при риболов малко зад щеката. Но това е най-слабо използвания модел при сърбите. Основно за малки рибки при труден риболов, колкото да се спаси капото. Моделът Езеро е за по-далечна дистанция, има по-окръглено тяло, за да се пребориш с евентуален вятър или слабо течение. При фиксираните плувки влакното се държи над водата с лек ъгал срещу вятъра или течението. По-тежките плувки помагат корекциите и придърпванията на плувката да се правят бързо с минимална загуба на риболовната дистанция. Всички фиксирани плувки трябва да се съобразяват с дълбочината и дължината на болонезата. Избора на антена също е много важен. Рибите усещат дебелите кухи антени и трябва да се избира пак оптималният вариант. Плътната тънка антена е най-чувствителна. Отлично предимство на тези плувки е сменяемата антена с различен цвят, което помага при различната видимост през деня. Сега с Боби Фишер, направихме подобни плувки със сменяема антена и за риболов на болонезе на река.
Няма да ми стигне страницата за да обясня и други тяхни предимства. но не забравяйте, че си имат и недостатъци. Най-голямият е че се оплита такъма относително лесно при хвърляне. Това е нормално при наличието на голяма тежест и 2-3 малки дропера на линията. Едно от най-използваните решения, е да се ползва монтаж, като при ваглер. По-дебело, твърдо влакно 0.20мм, около 80-100см между два вирбела. На това влакно се монтират тежестите и дроперите. Варненци, начело с Попа, отлично познават този вариант, защото съм виждал, че го ползват.
Поздрави на всички, на които това обяснение им хареса. Ако има нещо питайте, но не съм много често в нета.
Мастер Фишинг, София
http://www.masterfishing.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- ivelin66
- дал Браво: 130 пъти
- получил Браво: 6 пъти
Благодарим на Ивайло за изчерпателния отговор.Аз имам едно конкретно питане за основното утежнение.Казаха ми че трябва да бъде кръгла оливетка,а не стандартна капка тъй като капката при пропадане на монтажа във водата има възможност за завъртане и съответно оплитане на такъма.Така ли е или не?Благодаря предварително на отбора на Майсторски риболов за отговора
Team Milo - feel the difference
-
- Вносител
- Обратна връзка:
Нямам еднозначен отогвор. Нашият подход е фиксирана оливета. Тоест стопирана със съчми от двете страни. Пропадането с оливета е малко по-бавно от топчето-физика.
Според мен оливетата може да променя траекторията си в два случая. Единият вариант ако не е стопирана и се движи по влакното при манипулациите с такъма. Вторият, ако е от евтин вариант лято олово. В този случай оловото не е центрирано, а и ръбовете му не са зачистени и режат влакното.
По принцип марковите оливети са струговони. При тази операция те перфектно се центрират. Аз, а и повечето състезатели ползваме такива. Топчета ползвам само за утежнение на слайдер при риболов с мач и близалка при риболов с щека.
Според мен оливетата може да променя траекторията си в два случая. Единият вариант ако не е стопирана и се движи по влакното при манипулациите с такъма. Вторият, ако е от евтин вариант лято олово. В този случай оловото не е центрирано, а и ръбовете му не са зачистени и режат влакното.
По принцип марковите оливети са струговони. При тази операция те перфектно се центрират. Аз, а и повечето състезатели ползваме такива. Топчета ползвам само за утежнение на слайдер при риболов с мач и близалка при риболов с щека.
Мастер Фишинг, София
-
- Риболов: Плувка, фидер.
- дал Браво: 8 пъти
- получил Браво: 22 пъти
Иво, редактирах си началния пост, защото видях, че доста си се засегнал, а не това беше целта на темата. Теб наистина те нямаше тогава в магазина. Но от тази твоя реакция можеш да загубиш ти, а не аз, защото ти си популярната личност. Но приеми, че това обяснение което даваш сега трябше да мога да го получа от който и да е продавач тогава в магазина. Но както и да е-така плувките получиха популярност, което може би е добре все пак.
И друго-не държа да съм добър риболовец, но ловя и с болонеза, и с щека, и с мач, така, че знам кое какво е.
П.С. Приеми искрените ми извинения, ако с нещо съм навредил на марката "Майсторски риболов".
И друго-не държа да съм добър риболовец, но ловя и с болонеза, и с щека, и с мач, така, че знам кое какво е.
П.С. Приеми искрените ми извинения, ако с нещо съм навредил на марката "Майсторски риболов".
Последно промяна от Младен Маринов на Нед Мар 14, 2010 18:30, променено общо 1 път.
-
- Вносител
- Обратна връзка:
ОК. И аз малко се разфучах, sorry. Всичко е наред.
Явно си налетял на някой от моите шаранджии в магазина, който е бил хвърлил на дъно в момента.
Няма специалисти по всичко. Друият път ме потърси и ще научиш още по-интересни работи. Поздрави.
Явно си налетял на някой от моите шаранджии в магазина, който е бил хвърлил на дъно в момента.
Няма специалисти по всичко. Друият път ме потърси и ще научиш още по-интересни работи. Поздрави.
Мастер Фишинг, София
- patrona86
- Риболов: allrounder
- Обратна връзка:
От опит, каквото НЕ съм питал господин Христов, това НЕ ми е отговорил !!!
Използвам трибуната за да му благодаря за това че, когато отидох да си купя ваглери (тогава не знаех какво е) за пръв път, ми обясни подробно как да си наптавя такъма,подари ми ваглер и прашка за мач!
Господин Христов, Благодаря ви !!!
Използвам трибуната за да му благодаря за това че, когато отидох да си купя ваглери (тогава не знаех какво е) за пръв път, ми обясни подробно как да си наптавя такъма,подари ми ваглер и прашка за мач!
Господин Христов, Благодаря ви !!!
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
- waglerbg
- дал Браво: 73 пъти
- Обратна връзка:
И така ако мога да помоля за едно разяснение между "потупването по рамената "
Да разбирам ли че на въпроса ми:
Да разбирам ли че на въпроса ми:
отговора е:waglerbg написа:Ако мога да попитам какъв номер трябва да са гореспоменатите дропериMetodi написа: З.... След вирбела имам от три до шест седем дропера, които са разположени през един сантиметър / ....
Благодаря предварително.Master Fishing написа:.
.... Затова 2-3 дропера са задължителни. Аз ползвам 7 и 8 номер. Тежките не вършат работа.
....
...read between the lines...
-
И аз искам да използвам момента да Благодаря на Ивайло Христов за отношението към клиентите като цяло.Честно казано никъде другаде в Бг не съм срещал по любезно обслужване като в Майсторски Риболов.Всички момчета са на ниво и не пестят съвети и разяснение за такъмите.Да не прозвучи като реклама,но това е магазин номер 1 в Бг!!!Другите могат само да се поучат от тях.Успех и за напред.
-
- Вносител
- Обратна връзка:
Това за броя на дроперите е въпрос на личен избор. Аз слагам по 2-3, Мето може да слага и повече.
Риболова е изкуство и всеки има право на творчество, в рамките на основните правила. Не мерим разстоянията с линийка в мм. Прилагаме повече усет и опит от практиката, така че е нормално и в такъмите на един отбор да има разлики. Брои се крайният резултата. Който е хванал най-много той е ловил най-правилно, а не някой професор до него.
Мисля че моят набор Доктора, ще се съгласи с мен.
Риболова е изкуство и всеки има право на творчество, в рамките на основните правила. Не мерим разстоянията с линийка в мм. Прилагаме повече усет и опит от практиката, така че е нормално и в такъмите на един отбор да има разлики. Брои се крайният резултата. Който е хванал най-много той е ловил най-правилно, а не някой професор до него.
Мисля че моят набор Доктора, ще се съгласи с мен.
Мастер Фишинг, София
-
- Вносител
- Обратна връзка:
Не мога да контролирам за какво да си харчат парите търговците от Русе. Те си имат свои планове и не им се бъркам. Плувките утре ще ги кача на нашият сайт и можеш да си ги поръчаш. Поздрави.
Мастер Фишинг, София
-
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 2 пъти