АГУ за Тойота РАВ 4

Разправят, че не всичко било риболов.
Аватар
todjy

АГУ за Тойота РАВ 4

Мнение от todjy »

Уважаеми колеги. Преди около година се сдобих с Тойота РАВ 4, година на производство 1997 г. Доволен съм от автомобила, но изтънелия рибарски джоб си оказва влиянието. Възнамерявам да поставя АГУ, но се двуомя дали да е от обикновения тип или по- скъпия вариянт-"газов инжекцион". Колекторните тръби на модела са метални и позволяват и двата вариянта. Газовият инжекцион е на цена 1000 лв, а обикновенния 400 лв. Разликата е доста голяма и за това , моля ако има компетентни колеги или такива с подобни автомобили и ги карат на газ, да споделят мнението си.
fori
дал Браво: 9 пъти
получил Браво: 35 пъти

Мнение от fori »

Инжекциона при всички случаи излиза по-ефтино :wink:
Аватар
todjy

Мнение от todjy »

fori написа:Инжекциона при всички случаи излиза по-ефтино :wink:
В какъв смисъл, колега Фори ?
Аватар
Shtukata
Обратна връзка:

Мнение от Shtukata »

todjy написа:
fori написа:Инжекциона при всички случаи излиза по-ефтино :wink:
В какъв смисъл, колега Фори ?
Фори има впредвид че се изплаща в времето ;)
колата дава по-нисък разход на гориво и ти се спестяват много главоболия :wink:
Когато си с обикновенна газова не само входящия колектор е проблемна част - като ти тресне дебитомера и раждаш багерче :lol:
И аз съм ЗА газовия инжекцион.
Успех
fori

Мнение от fori »

Ъхъ. А възстановяването на кутии за въздушен филтър със старо пауър про, чаршафи и епоксидна смола е досадно занятие :lol: Че нещо много дефицитни пустите му кутии.
Аватар
Павел Иванов
Риболов: на маса
получил Браво: 193 пъти

Мнение от Павел Иванов »

Ами мнението на Фори го разбирам тъй :
- освен че е по-икономичен инжекциона то и ремонтите са му в пъти по-малко както и ремонтите на автомобила покрай "нормалната" газификация . Като си помисли човек на какъв автомобил мислиш да го сложиш то за около две години инжекциона ще ти се върже от два до пет пъти по-евтино от "нормалният" щото при "нормалният" варианта да ремонтираш глави и пр. е повече от реален :wink:
Ако спорите с идиот, има голяма вероятност в този момент той да прави същото.
Марк Твен.

Спинингиста , разширени вени нямааааа !

http://www.nflcc.com/
Аватар
BOROOO
получил Браво: 12 пъти

Мнение от BOROOO »

В един форум четох, че разхода при инжекциона е с около 1л. по-малко от обикновенна газова уредба. Можеш и сам да си сметнеш при твоя разход след колко километра пробег двете системи ще изравнят цената си :wink: .
Връщайте маломерните риби обратно във водата.
Като ме погледнете трябва да знаете, че аз гледам през вас и се виждам на реката как подавам, водя и ми кълве ...
Аватар
Павел Иванов
Риболов: на маса
получил Браво: 193 пъти

Мнение от Павел Иванов »

И разликата от седене в бокса едната спрямо другата не е за подценяване при калкулацията :wink:
Ако спорите с идиот, има голяма вероятност в този момент той да прави същото.
Марк Твен.

Спинингиста , разширени вени нямааааа !

http://www.nflcc.com/
Аватар
todjy

Мнение от todjy »

Мали-й-й-й, май май горе долу е ясна работата. Абе то най-добре на бензинец, ама скъп бе пущенякъ му. Пък като тръгнеш за рибица, още повече бърка в джобето.
Аватар
p_zarkov
дал Браво: 161 пъти
получил Браво: 148 пъти

Мнение от p_zarkov »

и по-скъп ще става ......
иде лято все пак !!!!
p_zarkov@abv.bg
0887417618
fori

Мнение от fori »

Като отхвърлим настрана шегичките и закачките, слагането на газова на малко по-съвременен автомобил си е доста сложна работа и сериозна финансова инвестиция. Цената от 1000 лв, която си споменал ми се вижда съмнително ниска. По-скоро става дума за 1400 - 1500 лв. Сметни си тези пари в бензин, прецени колко ще караш и дали има смисъл. С половинката навъртаме по 35-40 000 годишно, така че при нас парите се избиха буквално за едно лято. Много е важно сервиза в който ти слагат газовата уредба да е читав и да им имаш доверие. Покрай старата ни семейна кола над половината разходи бяха заради некадърни майстори. Когато си купих субаруто, първоначално изревах от цените за поддръжка, но след една година установих че така излиза по-ефтино. Това са общи приказки, но аз да си ги кажа, защото са наистина важни за финансовото спокойствие на човека.
bozaka
дал Браво: 63 пъти
получил Браво: 11 пъти

Мнение от bozaka »

Да цената на газовата върви 1300-1500лв. На мене също ми се иска да сложа на Мицката една газова ма ше и падне гаранцията мамка им.
СРЕЩНАЛИ СЕ НА ПОЛЯНКА, ПРАБЪЛГАРИН И СЛАВЯНКА.
ЦУНИ - ГУНИ, ВАДИ-ТУРИ,НАРОДИЛИ ЧОКУНДУРИ.ХЕМ ЕБЛИВИ,ХЕМ КРАДЛИВИ, НО НАЙ ВЕЧЕ ЗАВИСТЛИВИ.. Радой Ралин
Аватар
todjy

Мнение от todjy »

Колеги, незная дали е мит или просто така ми се струва, но цена за газов инжекцион в Пловдив, на 1500 лв. не предлагат освен ако не е от злато или супер ОРИДЖИНАЛЕН. Вчера разговарях със оторизиран сервиз , в който ми предложиха пълен комплект газ-инжекцион "ТУРСКА МАРКА", с всички джаджи по него за 800 лв с монтажа и регулиране и прочие...Така, че за една хиледарка може да се постави "италианче" и т.н. Иначе минавам окол 15 000 км. на година и по принцип си струва инвинстицията МАЙ............Въпроса е дали може да се направи направи компромис с обикновенна газова.
Аватар
Kriss
Риболов: спининг, тролинг
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Kriss »

Добре, де.
Пусни си една екселкска таблица с цена на км. за бензин и газ и виж на колко км. ще ти се засечат двете линии.
По-добре неестесвено весел, отколкто естествено нацупен!

Стари Видри
fero

Мнение от fero »

Колега съвет от мен не си слагай таралеж в гащите с обикновена уредба.Твърдо съм за газов инжекцион.Компромиса с цената ще ти излезне доста солен във времето.Колата ти е много добра и не си заслужава експеримент, резултата от който в пари ще е болезнен.Аз съм с метанова уредба инжекционна от две години и половина и освен преглед и подмяна на филтърчето нищо, ама нищичко не съм пипал.Преди това съм имал две коли с обикновена газова уредба и никога не съм бил спокоен без значение какъв корифей я е слагал и как са ти я настроили.Системата на газовия е със самостоятелно компютърче и работи устойчиво и без да се нашашкват оборотите или да се тормози двигателя при различни режими на натоварване.Динамиката е по добра с газовия, разхода е по нисък, мотора работи спокойно и равномерно, няма гърмежи и разлупени филтърни кутии и най важното не си абониран пожизнено към някой майстор.Тази приказка за багера и как излиза е много вярна, защото аз съм сменял дебитомер и не ме питай, как ми влезе и излезе.За цената до колкото съм запознат напоследък паднаха и е възможно и да са по 1000 лв..Моя ми струва 1450 лв..Съвета ми е да не се залъгваш, а да си поставиш газов инжекцион.Успех.
Хвалу и клевету приемли равнодушно,
И не оспоривай глупца.
А.С. Пушкин
(Exegi monumentum 1836)
Публикувай отговор

Обратно към “РиболОФФ”