съвет за пръчки спортекс
-
- получил Браво: 1 път
съвет за пръчки спортекс
Здравейте колеги,от доста време се чудя какви сопи да си взема за риболов на сом от брега и с тази дилема съм ви изтормозил може би и вас с въпросите и чуденките ми:oops: Остава ми съвсем малко и ще съм в БГ,но все още нямам подходящи пръчки След доста ровене в нета съм се спрял на два модела на Спортекс и след като не мога да взема решение сам ви моля за мнение и помощ.
http://www.1a-fishing.de/ruten/sportex- ... r-pilk.htm
Това е единия модел.Спрял съм се на дължина 3.30 с акция 100-200гр.Искам пръчката да е достатъчно здрава,но не и много твърда и мисля,че тази ще е точно такава.Макародържача е метален,което според мен е плюс,но водачите май са калпави.Доколкото успях да си преведа не стават за плетеняк,а само за монофил
другия модел е
http://www.1a-fishing.de/ruten/sportex- ... pin-tw.htm
От този модел също съм се спрял на най-голямата дължина-3.20 с акция 90-200.За тези пръчки пише,че са почти нечупливи,но не ми харесва макародържача,който е карбонов.Притеснява ме при по силно натягане на макарата да не се повреди(при развиване на макарата да не превърти гайката,което ми се е случвало при по ефтини пръчки)Коя си заслужава от двете?Едната е два пъти по скъпа,но дали е и два пъти по добра Моля помогнете...дайте мнение Едната е с кофти водачи,а другата с кофти цена и макародържач
http://www.1a-fishing.de/ruten/sportex- ... r-pilk.htm
Това е единия модел.Спрял съм се на дължина 3.30 с акция 100-200гр.Искам пръчката да е достатъчно здрава,но не и много твърда и мисля,че тази ще е точно такава.Макародържача е метален,което според мен е плюс,но водачите май са калпави.Доколкото успях да си преведа не стават за плетеняк,а само за монофил
другия модел е
http://www.1a-fishing.de/ruten/sportex- ... pin-tw.htm
От този модел също съм се спрял на най-голямата дължина-3.20 с акция 90-200.За тези пръчки пише,че са почти нечупливи,но не ми харесва макародържача,който е карбонов.Притеснява ме при по силно натягане на макарата да не се повреди(при развиване на макарата да не превърти гайката,което ми се е случвало при по ефтини пръчки)Коя си заслужава от двете?Едната е два пъти по скъпа,но дали е и два пъти по добра Моля помогнете...дайте мнение Едната е с кофти водачи,а другата с кофти цена и макародържач
- abramovich
- nikaro
Първата пръчка си е добра.Според мен с тези параметри,които си
избрал е перфектна за риболов от брега.Относно водачите,доколкото
видях са сикови.Вече почти няма на пазара пръчки с калпави
водачи........не и на тая цена,така че за мен изборът ти е отличен
От 2,70 до 3 метра е оптималната дължина.С по-дълга пръчка трудно
се води голяма риба.
избрал е перфектна за риболов от брега.Относно водачите,доколкото
видях са сикови.Вече почти няма на пазара пръчки с калпави
водачи........не и на тая цена,така че за мен изборът ти е отличен
От 2,70 до 3 метра е оптималната дължина.С по-дълга пръчка трудно
се води голяма риба.
"Никой не умира девствен-животът на всеки го слага"
Добри са въдиците. Първата има предимство в цената + метален макародържач. Водачите са си екстра. Единственото, което според ме е недостатък и на двете въдици е дължината. За мен въдица под 3.60 е къса. Имай предвид, че хвърлянето на необходимата дистанция на голяма тежест + голяма стръв + специфичен за сома монтаж си е сериозен проблем. Воденето и борбата на голяма риба с дълга въдица ще ти бъде много по-лесно, ама много, стига условията да го позволяват. За това трябват по-дълги въдици.
За риболов от брега използвам 3.90-4.20 (100-200 гр.) сърф въдици на Grauvell.
За риболов от брега използвам 3.90-4.20 (100-200 гр.) сърф въдици на Grauvell.
О терзания!
сомовете са кът
как да открия верния път?
Търся подмола где сом дебелей
Не искам да скубя вечно уклей
сомовете са кът
Здравейте колега angel stoqnov, много добър избор на марка. Пръчките Sportex действително са много здрави и почти нечупливи, както сте прочели. Относно търсените от Вас въдици за риболов на сом от бряг Вашата въдица е TW 3209 330/400gr. която може да видите тук. Много мощна с триъгълни SIC водачи и макародържач от масивен метал.
Въпросните въдици ги имам на склад и можете да ги видите в офиса в София, в магазин Крисант във Варна. Надявам се, че съм бил полезен и ако имате някакви въпроси ще се радвам да ви отговоря.
Въпросните въдици ги имам на склад и можете да ги видите в офиса в София, в магазин Крисант във Варна. Надявам се, че съм бил полезен и ако имате някакви въпроси ще се радвам да ви отговоря.
Колега, тази въдица е за риболов от лодка, а не от брега. При все, че качеството на Sportex е наистина много високо, на тази цена човек може да се сдобие с две много добри въдици, без да му се налага да прави компромиси.
Асо си решил да е Sportex тогава виж и Magnus Surf
Асо си решил да е Sportex тогава виж и Magnus Surf
О терзания!
сомовете са кът
сомовете са кът
-
Днес говорих с вносителя по телефона и...се обърках още повече
Той ми предлага друг модел пръчка с акция 150-400гр.и казва,че за Дунава тази пръчка е по подходяща.Аз не искам с такава акция,искам да не е чак такъв кол...искам все пак да е по мека защото трофеи ,които ще я натоварят може би много рядко ще хващам(ако хвана изопщо)Накрая се разбвахме,че като се прибера в БГ ще отида на място в магазина да си избера пръчки.
Той ми предлага друг модел пръчка с акция 150-400гр.и казва,че за Дунава тази пръчка е по подходяща.Аз не искам с такава акция,искам да не е чак такъв кол...искам все пак да е по мека защото трофеи ,които ще я натоварят може би много рядко ще хващам(ако хвана изопщо)Накрая се разбвахме,че като се прибера в БГ ще отида на място в магазина да си избера пръчки.
- nikaro
Немога да разбера за какво са ви тези гръмоотводи 3,90 4,20
Естествено всеки има право на избор,но чак пък толкова дълги!?
Можеби,заради грешното разбиране,че сома кълве само на дълбоко или.....незнам не мога да ви разбера.Аз исползвам пръчки 2,70 с
акциа 250-300гр. и не съм имал проблем да хвърля където ми е нужно.
А за това,че голяма риба(говоря за сом) се води по-лесно с дълга
пръчка можем да поспорим много.
Можеби,заради грешното разбиране,че сома кълве само на дълбоко или.....незнам не мога да ви разбера.Аз исползвам пръчки 2,70 с
"Никой не умира девствен-животът на всеки го слага"
Не можеш да разбереш...грешно разбиране...nikaro написа:Немога да разбера за какво са ви тези гръмоотводи 3,90 4,20
Този спор е безмислен. Аз исках да помогна на колегата, а не да те поучавам. Всеки да лови както знае и както му е кеф.
Последно промяна от bakugan на Съб Май 22, 2010 19:38, променено общо 2 пъти.
О терзания!
сомовете са кът
сомовете са кът
- abramovich
- Левака
- дал Браво: 11 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Оууу прифанал си основни неща!!!!nikaro написа:Наистина е излищно да се спори.Тук мисля да приложа
"ПРАВИЛО №1"
Убий глупака с мълчание.
http://sladkarnica-jasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sladkarnica-jasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;