Чорба по време на забрана

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
josefin
Мнения: 26
Регистриран на: Пон Май 10, 2010 17:59
Местоположение: София

Чорба по време на забрана

Мнение от josefin »

Като наскоро регистриран, не ми е хрумвало, че първи пост ще реализирам точно в тая тема, ама я позачетох и проточих лиги. Като следствие се забих в кухнята и ще Ви / с намигане към Мунчо / направя съпричастни към любимото чорбе.
Продуктите са изцяло съобразени с действащата в момента забрана и затова, чорбата може да бъде наречена условно „чорба ИАРА“.
Изображение
Макар да се виждат на снимката, да ги изброиме:
1.1бр. пушена скумрия;
2.три, общо взето, твърди домата;
3.няколко гъби;
4.стрък зелен чесън, с леко заформена глава;
5.една дребна тиквичка;
6.пакет рачешки ролца;
7.половин пакет замразени зеленчуци – зелен фасул, карфиол и морковчета;
8.подправки – сол, черен пипер, лют червен пипер /тип „чили“, натрошени на парчета чушки + семки/;
9. двулитрова, добре изстудена, бутилка бира-не е снимана за да не се приеме за скрита реклама.
И така, наливаме си чаша бира, взимаме голяма тенджера – моята е поне към 5 литра – наръсваме в нея доволно количество млян чер пипер, наливаме вода и я монтираме на котлона, който е на макс.
Докато чакаме водата да заври, нарязваме на едри парчета тиквичката, доматите и гъбите и внимателно обезкостяваме половината от скумрията. Останалата половина прибираме за други цели. Следим за наличие на бира в чашата, при спадане на нивото веднага се взимат съответните мерки.
Изображение
Когато водата заври, изсипваме в нея замразените зеленчуци и намаляме котлона. Оставяме да поври 5-6 минути и след това изсипваме в тенджерата гъбите. Следим за нивото на бирата.
След още 5 минути слагаме в тенджерата нарязаната тиквичка, ведно със сол по вкус / тя винаги може да се добави /.
Оставяме да ври още 7-8 минути, през което време накълцваме на ситно пет броя от рачешките ролца – останалите прибираме. Ситно, защото ненарязано и варено рачешко ролце изглежда като кора за лазаня. Нарязваме на ситно и главата на чесъна. Следим за бирата.
Изображение
След горния период от време, изсипваме в тенджерата парчетата обезкостена скумрия, рачешките ролца, парчетата домати и чесъна. Поръсваме внимателно / с оглед индивидуалните предпочитания/ с лютия червен пипер.
Остава да чакаме и следим две неща – кога при варенето ще се отделят люспите на доматите /приблизително 15 + няколко минути/ за да изключим котлона; нивото на бирата в бутилката.
Изображение
Когато люспите на врящите домати се отделят, изключваме котлона и отиваме до магазина за нова бира.
Сипваме едно чорбе, наръсваме със ситно нарязан зелен чесън / пази от вируси, зли сили и СПИН – няма кой да те пожелае след употреба / и гордо изчакваме домашните да ни похвалят за старанието.
Изображение
ogi70
Мнения: 169
Регистриран на: Сря Яну 20, 2010 9:43
Местоположение: Язовири и гори

Мнение от ogi70 »

Колега да добавя само 2 неща
1 Народна мъдрост:"На рибената чорба може риба да не сложиш но дивисил задължително"
2 След като следим толкова стриктно за нивото на бирата какво пречи до купичката готова чорба да сложим чашка ракийка :wink: :lol: :lol: :lol:
Наздраве :!:
Наличието на риболова, ракията и добрите приятели е доказателството, че господ ни обича!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”