Хвърляте ли кожите от костура???

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
DobreFF
Мнения: 2151
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 11:17

Хвърляте ли кожите от костура???

Мнение от DobreFF »

Много ми е интересно колко от вас изхвърлят кожите от одрания костур? За тези, които незнаят ще кажа една страхотна хитрост. Преди и ние изхвърляхме въпросните кожи, но просто незнаехме, че са такъв деликатес. След като се изчисти костура и се отдели кожата се осолява и се овалва в царевично брашно, след което се препържва. Получава се един страхотен рибен чипс, който се яде повече от самия костур. :wink: Ако не ви се вярва, опитайте и ще се уверите! Гарантирам ви, че повече няма да изхвърлите кожата на костура.
bobsana
Мнения: 602
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 10:25
Местоположение: Sofia

Мнение от bobsana »

Опитваш ли се да махаш люспи или направо пържиш? ...е то егати люспите де
АБЕ КЪДЕ Е ГЕЛЕТО С КЕПА...
ОТБОР: HOPELESS
Аватар
SASHO
Мнения: 4749
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 8:57
Риболов: Спининг
Местоположение: София
дал Браво: 119 пъти
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от SASHO »

Абсолютно съм съгласен с теб, Добромире! Невероятно вкусен рибен чипс се получава! Като се има впредвид, че по кожата обикновено остава и месце, мезето е върха!
И нищо не се маха.. просто измивате след дрането, посолявате, овалвате и в олиото..
Пробвайте!
"Това, което знам за спининга е толкова малко, че дори си мисля, че нищо не знам."

http://www.starividri.com
http://www.starividri.eu
Аватар
taurus
Мнения: 848
Регистриран на: Сря Юни 01, 2005 16:56
Местоположение: София/Монтана

Мнение от taurus »

Правя го от три-четири години и това е един от специалитетите ми. КОгато са добре изпържени и хубаво осолени, кожите от костура могат да изпият доста бира :lol:
А приготвянето е елементарно - така и так се дере костура, вмсто да се хвърлят се осоляват, обрашняват като останалата риба и се хвърлят в тигана откъдето се вадят коато покафенеят леко - също като рибата. И определено е мноооооооооооооооооооооого вкусно :D :D :D
Малка, ама риба... :-)
http://www.ribar.eu" target="window.open(this.href);return false;
Аватар
veselinov
Мнения: 308
Регистриран на: Пет Май 13, 2005 23:35
Местоположение: sofia

Мнение от veselinov »

Вчера хапнахме малко ИСКЪРСКИ. Върха е . ЧИПСА е класика за мен и никога не го пропускам. Иначе освен костур и пъстърва друго НЕ!
match & feeder only
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”