Как се отглежда торен червей ?
- TeHeB
- получил Браво: 1 път
Как се отглежда торен червей ?
Бихте ли ми казали за някой по лесен начин на отглеждане на торен (земен) червей , защото ми писна секи ден да давам по 1.50 за 7 червея ... благодаря предварително !
-
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 1 път
Като не ти се дават пари,отиваш къде има краварник и питаш коя е по старата тор и почваш да копаеш и тетака.
За белия е по лесно .Ако имаш некаква гад у дома си ,биеш и ножа или патрона и я оставяш на жегата ,мухите сами ще си дойдат. И така след неколко дена ще имаш бебета.Ще ги изчакаш да порастат и ще си имаш и бели червеи малко ще ти мирише ,ама със смрадта се свиква като знаеш че ще спестиш некои лев.
Смърди ама след неколко дена нема да ти прави впечатление.Ако искаш да си имаш за повече време слагаш умрели гадове и така задвижваш процеса.А ако не обичаш гости ,слагаш смрадта до пътната врата и така никой нема да ти дойде на по близо от 20 метра от вратата и така си решаваш проблема с досадници.
После като пораснат червеичетата ги гребеш от гадтта(утрепаната)с лъжица или нещо подобно и ги слагаш у кутия с стърготини(дървени) и в хладилника,да изкарат повече време иначе много скоро ще ги видиш като мухи.Ако случайно изпуснеш червеичетата в хладилника нема се боиш.Оставяш ги да излезнат из стаята и след неколко дена ще им отвориш прозореца и хоп ще излетят навънка.
Ако случайно излязат в хладилника и влезнат в манджата нема се плашиш ,тва си е чист протеин.Ескимосите дажат мило и драго за една шепа чевеичета.Като семки ги хрупкат.Нема се плашиш.Представяш си че си ескимос и чоплиш.малко е гадно да ти мърдат в устата ,ама така е докаде ги сдъвчеш,после остава само смрадта в устата,ама ще го преживееш и тва .Важното е да имаш необятно количество стръв. Тва е от мене за сега ,ако сесетя още нещо ще пиша,ама мисля че съм бил достатъчно изчерпателен.
п.п.Ако не хванеш риба ,меткаш ги у една тавичка с оризец и ги запичаш леко на фурна.
За белия е по лесно .Ако имаш некаква гад у дома си ,биеш и ножа или патрона и я оставяш на жегата ,мухите сами ще си дойдат. И така след неколко дена ще имаш бебета.Ще ги изчакаш да порастат и ще си имаш и бели червеи малко ще ти мирише ,ама със смрадта се свиква като знаеш че ще спестиш некои лев.
Смърди ама след неколко дена нема да ти прави впечатление.Ако искаш да си имаш за повече време слагаш умрели гадове и така задвижваш процеса.А ако не обичаш гости ,слагаш смрадта до пътната врата и така никой нема да ти дойде на по близо от 20 метра от вратата и така си решаваш проблема с досадници.
После като пораснат червеичетата ги гребеш от гадтта(утрепаната)с лъжица или нещо подобно и ги слагаш у кутия с стърготини(дървени) и в хладилника,да изкарат повече време иначе много скоро ще ги видиш като мухи.Ако случайно изпуснеш червеичетата в хладилника нема се боиш.Оставяш ги да излезнат из стаята и след неколко дена ще им отвориш прозореца и хоп ще излетят навънка.
Ако случайно излязат в хладилника и влезнат в манджата нема се плашиш ,тва си е чист протеин.Ескимосите дажат мило и драго за една шепа чевеичета.Като семки ги хрупкат.Нема се плашиш.Представяш си че си ескимос и чоплиш.малко е гадно да ти мърдат в устата ,ама така е докаде ги сдъвчеш,после остава само смрадта в устата,ама ще го преживееш и тва .Важното е да имаш необятно количество стръв. Тва е от мене за сега ,ако сесетя още нещо ще пиша,ама мисля че съм бил достатъчно изчерпателен.
п.п.Ако не хванеш риба ,меткаш ги у една тавичка с оризец и ги запичаш леко на фурна.
....понеже, откакто имам Rayz, не ловя с нищо друго...
- Павел Иванов
- Риболов: на маса
- получил Браво: 189 пъти
Re: Как се отглежда торен червей ?
С лайнаqni tenev написа:Как се отглежда торен червей ?
Ако спорите с идиот, има голяма вероятност в този момент той да прави същото.
Марк Твен.
Спинингиста , разширени вени нямааааа !
http://www.nflcc.com/
Марк Твен.
Спинингиста , разширени вени нямааааа !
http://www.nflcc.com/
- баш майстора
- Риболов: Online
- дал Браво: 1672 пъти
- получил Браво: 1920 пъти
- Marco Polo
- Риболов: Желязо, пластмаса и най-вече дървоТО! :D
- получил Браво: 12 пъти
- Обратна връзка:
-
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 91 пъти
Re: Как се отглежда торен червей ?
qni tenev написа:Бихте ли ми казали за някой по лесен начин на отглеждане на торен (земен) червей , защото ми писна секи ден да давам по 1.50 за 7 червея ... благодаря предварително !
С бял не се захващай. Гледал съм в счупени яйца. Не си е работа това. По-добре е да си го купиш...
За торния ето прочети тук.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=37374
-
Вземаш един стар лиген и го пълниш с отлежала тор,но да не е толкова прясна като на снимката да не е и суха като барут де! В нея ще има някое червейче,но първите пъти като ходищш за риба ще трябва да си копуваш,като ти останат пускаш в лигена Грижите са само да ги поливаш с вода от време на време!Те си се размножават,ти пробираш големите докато другите порасват и това е!Аз съм гледъл в гаража на по хладно и тъмно място и не е имало проблем
Само да допълня че едно време,вместо вода им слагахме 2-3 лъжици кисело мляко.Ама то тогава млякото беше едно друго.А един приятел за по-бързо увеличаване на популацията ги режеше с ножица наполовина и твърдеше че става.И да -на тъмно,хладно и влажно място е съхранението на фермата.
Enjoy the Music!!!
One step closer to Hell!!!
One step closer to Hell!!!
- Marco Polo
- Обратна връзка:
- Marco Polo
- Обратна връзка:
Нещо ми се мержелее в мъглата дългата ръка на "The Great One"...
Последно промяна от Marco Polo на Вто Юни 22, 2010 12:09, променено общо 1 път.
Дай ми красноречие, за да говоря и мъдрост, за да замълча...
Лука 11:9-13
Лука 11:9-13