Една много лесна и вкусна рецепта за сафрид
1.Чистите сафрида
2.Слагате го на скара и там се пече около 10-ина минути
3.Слагате в чинията
4.Поръсвате копърче
5.Заливате с мастика
и чудесно ястие за горещите дни
И за скумрията съм чувал, че става по вкусна, ако се пече с вътрешностите. Само не знам, дали това се отнася и за дълбокозамразената океанска такава,,,
Яни, в прекия смисъл ли да разбирам, че заливаш рибата с мастика?
Аз като дрът морски вълк ще ви обясня за сафрида - с вътрешности се пече/пържи само ако е пресен. В коремът му има жлеза, която придава лека горчивина като вкус и местните созополчани много го харесват. Аз пробвах и не беше лошо, но стига да си кулинарен експериментатор, а не консерватор!