"рендосване" на троха

Форум за рибешките манджи и деликатеси.
Аватар
Венелин Радушев
Мнения: 647
Регистриран на: Пет Яну 02, 2009 18:08
Местоположение: Силистра
дал Браво: 17 пъти
получил Браво: 19 пъти

"рендосване" на троха

Мнение от Венелин Радушев »

Здравейте! Предполагам понякога ви се е случвало /на мен винаги/ да забравите да си купите хляб няколко дена преди риболова, за който ви са нужни трохите. Получава се така, че двайсетина часа преди риболова разполагаме с хляб, който буквално пуши. При опит да го прекараме през ситото се получава топка тесто, и с цената на час и половина къртовски труд успяваме да прекараме 4 хляба през ситото. Резултата не радва окото, нито храни надежди. Половин бака клисави трохи или е по-правилно да ги наречем миниатюрни топчета тесто.
Та въпроса ми конкретно е, има ли някакъв трик за скоростно изсушаване на хляба, като не целим изпичането му до фаза "дъска". Да стане достатъчно сух и трошлив за предвидената му роля. Благодаря предварително!
Plat1ka
Мнения: 5120
Регистриран на: Съб Май 13, 2006 0:39
Местоположение: София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 91 пъти

Мнение от Plat1ka »

Ако му пуснеш вентилатор да го обдуха или го оставиш на земята, където има течение би трябвало процеса да се ускори. Нарязването му на филии също спомага за по-бързото му сушене.
Аватар
butnik
Търговец
Мнения: 1026
Регистриран на: Нед Сеп 24, 2006 9:39
Местоположение: plovdiv
получил Браво: 3 пъти

Мнение от butnik »

Plat1ka написа:Ако му пуснеш вентилатор да го обдуха или го оставиш на земята, където има течение би трябвало процеса да се ускори. Нарязването му на филии също спомага за по-бързото му сушене.
....и слагане във фурна.
По-добре шамар от приятел,отколкото целувка от лицемер.
Аватар
kukata
Мнения: 634
Регистриран на: Чет Мар 15, 2007 22:32
Местоположение: София
получил Браво: 1 път

Мнение от kukata »

butnik написа:
Plat1ka написа:Ако му пуснеш вентилатор да го обдуха или го оставиш на земята, където има течение би трябвало процеса да се ускори. Нарязването му на филии също спомага за по-бързото му сушене.
....и слагане във фурна.
Може и в микровълновата, след като изстине...
Не винаги по-голямата риба е най-добрата!
Аватар
Венелин Радушев
Мнения: 647
Регистриран на: Пет Яну 02, 2009 18:08
Местоположение: Силистра
дал Браво: 17 пъти
получил Браво: 19 пъти

Мнение от Венелин Радушев »

butnik написа: ....и слагане във фурна.
След фурната няма ли да е по подходящ за мелене, отколкото за сито?
Аватар
butnik
Търговец
Мнения: 1026
Регистриран на: Нед Сеп 24, 2006 9:39
Местоположение: plovdiv
получил Браво: 3 пъти

Мнение от butnik »

За малко време, не да правиш сухари :D
По-добре шамар от приятел,отколкото целувка от лицемер.
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Мнение от Коце »

Аз лично ако видя зор с хляба го слагам на малки порции в блендера...мели безотказно, но на малки порции, че хляба му тежи!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
Венелин Радушев
Мнения: 647
Регистриран на: Пет Яну 02, 2009 18:08
Местоположение: Силистра
дал Браво: 17 пъти
получил Браво: 19 пъти

Мнение от Венелин Радушев »

butnik написа:За малко време, не да правиш сухари :D
Нищо не коства да се пробва... :D
А за микровълновата, забелязъл съм примерно си претопляш сандвич. Хляба става като дунапрен, но след 15 минути е дъска. Пробвах вчера, нямаше разлика от преди затоплянето.
Аватар
cerber
Мнения: 1873
Регистриран на: Пет Юли 07, 2006 23:51
Местоположение: Evros-GR
получил Браво: 7 пъти
Обратна връзка:

Мнение от cerber »

С хляб не съм пробвал, но козунака го слагам във фризера, да замръзне, след което се рендосва много лесно... с ренде... за сито не знам.
)><ۣ((((((((ºۣ< ڸ
veso84
Мнения: 22
Регистриран на: Сря Яну 20, 2010 17:54

"рендосване" на троха

Мнение от veso84 »

Колега мани тая хамалогиа и иди в някои хлебозавод или някоя фурна и питаи дали могат да ти продадът един човал с трохи.Ако пък имаш познат да работи на такова място си решил проблема :wink:
USB
Мнения: 14
Регистриран на: Пет Апр 13, 2007 16:03
Местоположение: Varna

Мнение от USB »

Вземаш нарязан хляб и изнасяш филиите на слънце за около 10-15 мин. После ги окачваш на конец на проветриво, сухо място или срешу вентилатор. След известно време (от 10 мин до 1/2 час), в зависимост от първоначалната влага, хляба е готов за "стъргане" :) . Поне при мен се получава отлично.
Публикувай отговор

Обратно към “Захранки и стръв”