Раждането на един bountyhunter
-
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 1 път
Раждането на един bountyhunter
Днес 3 октомври 2010 г.,след няколко месечно туткане най-накрая се роди една въдица.
Всичко започна така.Един телефон и вече бланката беше поръчана.Остана само да я чакаме да пристигне.
След месец и половина доиде новината ,че бланката е пристигнала.
През това време аз бях набавил дръшка в комплект,благодарение на това че видях сметката на един мач shimano,строшен разбира се платих 10 лв на собственика за дръшката и вече имах дръшка.
От там се започна ходене на стругар да ми направи втулките и сглобяването започна.Първо залепих едната втулка за долния край на бланката,след това залепих най-долните части на дръшката изработени ми от корк от един много добър и истински приятел(човек на когото мога истински да разчитам).
След това набих дръшката с макародържача и намазах отново с епоксидната смола по бланката и макародържача отвътре и набих втората втулка
и залях отгоре със смолата
Дотук добре.Сега оставаше да сложа винта които прикарва макарата и я стяга в макародържача.Той беше с ева материал,но моя добър приятел пак се отзова на помощ и го преправи с корк.Ето го и него:
тук вече е надянат на бланката и първия етап е готов.
Оттук на там следваше втория етап:поставянето на водачите и заливането им с смолата.Тук много се чудех кои цвят конец да сложа.
Разбира се като ще е гарга да е рошава и водачите поръчх от щатите.Много бяха хубави първите ,ама не бяха за такъв тип пръчка ,та се наложи да ги връщам и да чакам пристигането на новите.Фуджи разбира се.
И оттук се почна навиването на водачите.Бавно без да бързам,защото съм перфекционист и ако не ми харесаше, щях да навивам и развивам кои знае до кога.Тук се вижда ,че избрах черния конец,защото обичам по-семплите неща
А тук водачите са навити и чакат за заливката.
На следващия ден реших ,че е време за смолата.Забърках я и заливката започна.Скоро имах готов водач.
След първия и втория и така докато всичко беше готово.
И днес 3.10.2010 г. ден неделя,ден за кръщавка ,дадох името на тази хубавица
Така се роди един нов trout hunter ,който че почака до пролетта.И без това е чакал толкова време ,няколко месеца няма да са му проблем.
А междудругото за да не е самотна и взех и един хубавец
Това е от мен.
п.п.Между другото пръчката беше предвидена за първия спининг на сина ми.
Дано догодина да хване първата си пъстърва с него.
Всичко започна така.Един телефон и вече бланката беше поръчана.Остана само да я чакаме да пристигне.
След месец и половина доиде новината ,че бланката е пристигнала.
През това време аз бях набавил дръшка в комплект,благодарение на това че видях сметката на един мач shimano,строшен разбира се платих 10 лв на собственика за дръшката и вече имах дръшка.
От там се започна ходене на стругар да ми направи втулките и сглобяването започна.Първо залепих едната втулка за долния край на бланката,след това залепих най-долните части на дръшката изработени ми от корк от един много добър и истински приятел(човек на когото мога истински да разчитам).
След това набих дръшката с макародържача и намазах отново с епоксидната смола по бланката и макародържача отвътре и набих втората втулка
и залях отгоре със смолата
Дотук добре.Сега оставаше да сложа винта които прикарва макарата и я стяга в макародържача.Той беше с ева материал,но моя добър приятел пак се отзова на помощ и го преправи с корк.Ето го и него:
тук вече е надянат на бланката и първия етап е готов.
Оттук на там следваше втория етап:поставянето на водачите и заливането им с смолата.Тук много се чудех кои цвят конец да сложа.
Разбира се като ще е гарга да е рошава и водачите поръчх от щатите.Много бяха хубави първите ,ама не бяха за такъв тип пръчка ,та се наложи да ги връщам и да чакам пристигането на новите.Фуджи разбира се.
И оттук се почна навиването на водачите.Бавно без да бързам,защото съм перфекционист и ако не ми харесаше, щях да навивам и развивам кои знае до кога.Тук се вижда ,че избрах черния конец,защото обичам по-семплите неща
А тук водачите са навити и чакат за заливката.
На следващия ден реших ,че е време за смолата.Забърках я и заливката започна.Скоро имах готов водач.
След първия и втория и така докато всичко беше готово.
И днес 3.10.2010 г. ден неделя,ден за кръщавка ,дадох името на тази хубавица
Така се роди един нов trout hunter ,който че почака до пролетта.И без това е чакал толкова време ,няколко месеца няма да са му проблем.
А междудругото за да не е самотна и взех и един хубавец
Това е от мен.
п.п.Между другото пръчката беше предвидена за първия спининг на сина ми.
Дано догодина да хване първата си пъстърва с него.
....понеже, откакто имам Rayz, не ловя с нищо друго...
- Marco Polo
- Риболов: Желязо, пластмаса и най-вече дървоТО! :D
- получил Браво: 12 пъти
- Обратна връзка:
-
-
-
- ivo Vratsa
- дал Браво: 3 пъти
- получил Браво: 11 пъти
-
- Христо Златев
- дал Браво: 165 пъти
- получил Браво: 145 пъти
- wertus
- Риболов: риболов с изкуствени примамки
- дал Браво: 53 пъти
- получил Браво: 76 пъти
Поздравления! Изборът на бланка е доста добър, решението с дръжката е уникално просто и икономически издържано, в резултат - лайт спининг в типичен хамерикански аскетичен дизайн....имам само една забележка---можеше тез водачи да ги поръчаш в някакъв тъмен или даше черен финиш(демек цвят).
"Мне, просто живота е кратък, и всеки миг удоволствие трее се консумира в цялятя му пълнота. Седиш си на чардака уморен от деня, а пред теб тече чиста, спокойна река... :D"- Чичо Док