Рецептата ми я каза на уше бай Васил Вълканов, живеещ в стария град! Самата рецепта има доста вариации по ресторантите, но никой не я прави като него! Също така Бай Васил слага в една каца сардела, налага я със сол и след няколко месеца я отваря....ама още не ми е казал как точно!
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Сос "Скордаля" /истинската рецепта/
1 майонеза Краси
4-5 с.л. кисело мляко
5-6 скилидки чесън
4-5 ч.л. галета
Изсипвате майонезата, добавяте пресованите скилидки чесън и млякото. Разбърквате добре и опитвате. Тайната на рецептата е в това да направите вкуса, така че да е по средата между майонезения и на киселото мляко - нито мазен, нито кисел! Ако трябва добавяте още кисело мляко за да убие вкуса на майонезата. По мои наблюдения нейните качества варират всеки път. Като го постигнете добавяте галетата, която придава гъстота и приятно усещане на езика. Слагате го в купичка и за 2-3 часа в хладилника. Сервира се студен с рибата!
А наздраве!
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)