Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Книга за препоръки и оплаквания.
Аватар
wertus
Мнения: 2788
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 22:04
Риболов: риболов с изкуствени примамки
Местоположение: Oldenburg, Deutschland
дал Браво: 53 пъти
получил Браво: 76 пъти

Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от wertus »

Хмммм, пролетта настъпва...хормоните тоже....+ любовта(непреклонна) към форума в който пишем...+ решението на Сашо да внесе промени... = на емоционални конфликти!
Нормално! Личното ми мнение(не го считам за важно!) е че колегата Ингос има известно право да протестира към необсъдената промяна на статута на темата в която е вложил доста време и сили да поддържа жива. Все пак хората които допринасят с нова информация във форума напоследък доста намаляха,.....един от оттеглилите се от активно писане съм самият аз, но това няма да го коментирам понеже няма отношение към естеството на форума, а по-скоро към естеството на българина.....По-добре е колегите взели отношение в тази тема да погледнат колко е списал Ингос напоследък, колко са списали те самите, па тогава да подмятат........сори ма човеко има известно право!
От друга страна, Сашо като собственик и Администратор на форума има абсолютното и пълно право да го оформя и коригира както сам си си реши! Това е негово и само негово абсолютно право. Не считам за проява на добър вкус да се влиза в конфликт с него, при положение че благодарение на него го има този форум. Считам че ако има нещо за обсъждане си има ЛС и имейл и т.н.....
Ингос, ако двама от модераторите са дунавски риболовци , нямащи отношение към към "пъстърваджийството"(е поне на единият от тях лееко съм му дал некои насоки :D :D :D :D ), то поне Стефан е един от титаните(доказал се всякак) в този вид риболов! Не вярвам решението да не е било обсъдено.
Междувпрочем искам да използвам случаят да вметна едно предложение към Админа. Не е ли крайно време да се премине към някакво оценяване на пишещите във Форума под формата на рейтинг, примерно? Рейтинг който да отразява полезността на постовете им и съответно когато тези хора пишат да си пазят рейтинга, и естествено това да им носи някакъв бонус....под формата на уважение към това което са писали преди и приноса им към развитието на тоже същият Форум?!........Нещо като бутони + и - , примерно за всеки пост и всеки прочел го да има възможност еднократно да оценява....Освен това, всеки член на форума да се категоризира според вида риболов или рибите, които лови, така че мнението на сомаджия с голям рейтинг да не тежи пред пъстърваджия с малко по-малък такъм и обратно. Т.е. под ника на всеки освен рейтинга му да пише примерно две от най-ловените от него риби. Бе нещо от този сорт.... Поздрави на всички!
П.П. По-малко нерви е по-добре за всички!!!
Последно промяна от wertus на Нед Апр 17, 2011 1:20, променено общо 2 пъти.
"Мне, просто живота е кратък, и всеки миг удоволствие трее се консумира в цялятя му пълнота. Седиш си на чардака уморен от деня, а пред теб тече чиста, спокойна река... :D"- Чичо Док
Аватар
wertus
Мнения: 2788
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 22:04
Риболов: риболов с изкуствени примамки
Местоположение: Oldenburg, Deutschland
дал Браво: 53 пъти
получил Браво: 76 пъти

Re: Некои суображения....

Мнение от wertus »

П.П.П. Сашо Считам също че изтриването на темата също не е проява на добър вкус.....ма ти си знаеш!
А и "Колега, подфорум "Спининг риболов" не започва и не свършва с темата за пъстървата," .....Е да така е, но виждам че и другите теми за бяла риба, распер, щука и т.н. са си все още важни, макар и заключени......та хората с право си задават въпроса защо единствената подържана "важна тема" бе заключена......както и да е, надявам се промяната да е към по-добро!
Наслука!
"Мне, просто живота е кратък, и всеки миг удоволствие трее се консумира в цялятя му пълнота. Седиш си на чардака уморен от деня, а пред теб тече чиста, спокойна река... :D"- Чичо Док
Бат Стан
Мнения: 10820
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 0:21
Местоположение: при пъстървите на Станкови бараки
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 58 пъти
Обратна връзка:

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от Бат Стан »

Според мен един от проблемите се явявам аз и това, че темата е почната от мен. Не знам защо доста хора я възприемат като "моята тема", при положение, че аз не участвам чак толкова активно в списването й. Има много други колеги като Христо Златев и още няколко момчета, които изпълват темата със съдържание, интересни репортажи, нови примамки и т.н. Аз просто съм дал идеята да се направи такава тема и толкова! Ако проблемът е, че темата е моя, моля модераторът да ми изтрие всичките мнения и да я върна на статус "важна". Темата е важна и съдържателна, тъй като дава на начинаещия спинингов риболовец практически познания по това с какво да ловим! В тази тема са вложили труд много хора и не е съвсем почтено спрямо тях темата да бъде "разжалвана" в обикновена. Ако проблемът е в моето присъствие като потребител, който е отворил темата, моля да ми бъдат изтрити всички постове в нея или които се счете за нужно, но темата да се запази като важна.
Поздрави и наслука
Клуб по спортен риболов "Балканка"
Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4543
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 4479 пъти
получил Браво: 246 пъти
Обратна връзка:

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от Pike »

Въпросните заключени теми за кефала, щуката и т.н. са статии, чиито коментари са в отделни теми, които не са важни. Едното е статия, другото е излети и няма как да се мерят с един аршин. Реално погледнато дори и те няма нужда вече да седят закачени като важни теми, за целта може да се направи една хоризонтална навигация, в която подобни теми да фигурират и да са лесни за откриване.

Далеч съм от мисълта да възпрепятствам писането и участието във форума, точно обратното, искам да го направя по подредено и полезно. За целта обаче нещата трябва да са равнопоставени и да има баланс.

С времето и рутината някои неща са се объркали, други са остарели, трети са се развили неправилно и т.н. Това не се отнася само за спининговия подфорум, а генерално за всички. Просто от там започнаха да се случват нещата.

От цялата работа, на мен се пада неутралната роля за да мога да прекроя форума в нещо по-добро, по-удобно и полезно, съобразвяйки се максимално с желанията на всички групи. За да стане това има нужда от равнопоставеност, модераторите не трябва да толерират темите различно според предпочитания от тях начин на риболов, да дават равен шанс на всички. Ако ще се прави важна тема за пъстървовите излети, то трябва да се направи и за кефаловите, за бялата риба, щуката и т.н. Хубаво, но с важни теми не става, защото като влезеш в спининг риболов ще се озовеш в цяла страница само с важни теми.

Форумът има нужда от промяна, на мен поне така вече не ми харесва, реално за мен е в застой, което не предполага развитие. Това, което обмислям, донякъде изпреварва временните нужди, но пък предполага развитие за вбъдеще.
За съжаление нямам магическа пръчица и това "упражнение" няма да стане бързо, едновременно и да се хареса от абсолютно всички, но пък това е начина форума да го има и след 10 години, а не до година - две да сме останали една шепа "стари гаджета", които само си търсят предлог да се скарат.

Промяната ще стане постепенно, като ще започна именно от "Спининг риболов" (това съм го решил преди тази дискусия), защото там вече е назряла нуждата от промяна и след като изчистя и оптимизирам модела, ще го пренеса един по един и в останалите подфоруми.
Бат Стан
Мнения: 10820
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 0:21
Местоположение: при пъстървите на Станкови бараки
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 58 пъти
Обратна връзка:

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от Бат Стан »

Извинявай, ама не виждам тая тема с какво е по-маловажна от всички останали важни във форума. Окей, нека да приемем маловажността на 80 страници конкретна информация за риболовни излети. Най-малкото обаче от уважение към пишещите модераторът, който я е направил на обикновена, можеше да пусне едно съобщение с мотивите, поради които статутът на темата се променя. Тая тема са я правили много хора! Тука да не сме в казармата - каквото реши фатмака и войската да седи мирно. Ако някой е решил, чме правилата в тоя форум ще са такива, аз лично ще си бия камшика от него. Убеден съм, че никой няма да ревне за мен. Но сега се получава така, че на някой си му дошло нещо на кеф и хоп - темата променена. Това на мен хич не ми харесва, още повече, че не е за пръв път. Откъде-накъде ще се променя статут на тема, която на всичкото отгоре е една от много посещаваните и актуализирани, без поне да се каже: "Колеги, по тази и тази причина темата става обикновена". Този, който го е направил, за какъв се мисли? Ами да напише поне едно обяснение, ако обича, две три изречения няма да му отнемат чак толкова от скъпоценното време.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
Аватар
ecoplast
Мнения: 3540
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 8:53
Местоположение: Исперих, живота си тече, но Времето е спряло.
получил Браво: 4 пъти

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от ecoplast »

търпях, търпях, ама то не се издържа. Айде стига драми от селски вечеринки. Ходете за риба, забавлявайте се и трупайте положителни емоции. Ако пълните темата със смислени неща, на кой му пука дали е казионно бодната, като "Важна" или е "нелегална", ама най-четената?? В света всичко е промяна, освен смърта и данъците, свиквайте.
Дзен-учителя Башо:Който знае, не говори!
“Който постъпва честно, не живее лесно.”. Радой Ралин
"Бъдещето е внимателно обезвредено настояще." А. и Б. Стругацки
Аватар
ZLAK
Мнения: 2586
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 11:42
Риболов: ..?...О , да !
Местоположение: Пловдив
дал Браво: 103 пъти
получил Браво: 137 пъти
Обратна връзка:

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от ZLAK »

Бре Станиле,
Отговорът на въпроса "защо темата не е важна" ти го даде Сашо няколко пъти вече. Обясни го просто и ясно. Още повече ти си интелигентен човек и не може да не си го разбрал.
Заинатил си се и държиш на своето , независимо какви доводи ти излагат.
Ако искаш да има важна тема за пъстърва - напиши една съдържателна статия (това го можеш) и да се закачи като важна , за да помага на всеки който се интересува от пъстървов риболов. Всички коментари и излети - в обикновена тема. Ако има интерес - а то си има - темата с излетите винаги ще бъде отгоре.
Защо с толкова драматизъм е свързано всичко - не мога да разбера :fish1: .
" Рано или късно всеки рибар стига до спининга."
Алберт Айнщайн

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен

Всички се оплакват от липсата на пари, а от липсата на ум - никой.
Еврейска мъдрост
Бат Стан
Мнения: 10820
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 0:21
Местоположение: при пъстървите на Станкови бараки
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 58 пъти
Обратна връзка:

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от Бат Стан »

Ами Злати, след като на доста хора им е направило лошо впечатление, че темата е "разжалвана" без поне някой да обясни ПРЕДИ ТОВА защо е така и кое го налага, очевидно има някакъв проблем. Иначе на мен ми е все тая, от това нито ще спре да ми кълве, нито нищо.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
Аватар
aquafina
Мнения: 106
Регистриран на: Вто Ное 09, 2010 13:51
Местоположение: София

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от aquafina »

на няколко места вече забелязвам да споменавате, че форум означавало демокрация и че трябвало да се пусне анкета за гласуване и т.н. и т.н....


ами не, не е. дори напротив-диктатура си е. тъй като сте(сме) само едни консуматори, които с абсолютно нищо не допринасят за форума(нямам предвид дискусиите) и абсолютно цялата работа и разходи се поемат от админа/собственика. дори се изненадвам, че досега pike не ви е напомнил този факт. по всички форуми, които съм посещавал е така (а съм по различни форуми от повече от 10 години вече).

иначе е факт, че, поне за мен като новобранец в спининга и изобщо риболова, това е една от най-състоятелните теми в целия форум.
факт е и че промяната на статуса не е болка за умиране.
единствено се надявам това да не убие желанието на постващите в нея :)
Jack
Мнения: 53
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2008 23:10
Местоположение: Sofia

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от Jack »

Станиле, извинявай, но те моля да се спреш... Голям рев в целия сайт, че не те предупредил модератора... Интересува те повече собственото его, отколкото истината... Каквото и да е, sestrata ти се извини...
Да не би вече да нямаш възможност да се занимаваш с журналистика и да наваксваш тука...
Ако повечето във форума решат, че спининга е косене, ще спреш ли да се занимаваш със спининг...
П.С. Може и да пуснеш тема колко ли я боли пъстървата от куката...
Бат Стан
Мнения: 10820
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 0:21
Местоположение: при пъстървите на Станкови бараки
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 58 пъти
Обратна връзка:

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от Бат Стан »

Jack написа:Станиле, извинявай, но те моля да се спреш... Голям рев в целия сайт, че не те предупредил модератора... Интересува те повече собственото его, отколкото истината... Каквото и да е, sestrata ти се извини...
Да не би вече да нямаш възможност да се занимаваш с журналистика и да наваксваш тука...
Ако повечето във форума решат, че спининга е косене, ще спреш ли да се занимаваш със спининг...
П.С. Може и да пуснеш тема колко ли я боли пъстървата от куката...
Чакай, чакай, защо прехвърляш проблема в мен? Да не би аз да съм повдигнал въпроса? Преди мен поне четирима колеги поискаха обяснение за тая работа. На едни мненията бяха изтрити, на други - не. Тая тема да не би случайно аз да съм отворил? Първо прочети, пък после ме обвинявай.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4543
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 4479 пъти
получил Браво: 246 пъти
Обратна връзка:

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от Pike »

Стига толкова, мисля, че всеки разбра какво е станало, всеки се извини на другия, няма нужда да го дъфчем повече.
Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4543
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 4479 пъти
получил Браво: 246 пъти
Обратна връзка:

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от Pike »

ЕВРИКА, измислих го ;)

По-големите промени ще почакат, защото за тях ми трябва сериозна предварителна подготовка и пипане по кода или с други думи няма да е лесно и бързо.

Сега ще направя във всеки подфорум по една важна тема, работно заглавие: "СЪДЪРЖАНИЕ - указател на темите".

В този указател, подредени и групирани ще бъдат листнати всички важни за съответния подфорум теми с името на темата, линк, автор и т.н. Така ще имаме съвсем чисто и прегледно всички важни теми, без да се налага да ги "закотвяме" една по една, запълвайки цяла страница. Не на последно място всички важни теми ще са равнопоставени.

Сега ще пусна в "Спининг риболов" шаблона на този указател, а ще го напълня довечера, че малкото рибарче днес има представление от детската градина и трябва да се оправяме и да отиваме на театър. Междувременно и вие се занимавайте с нещо приятно ;)
Аватар
stamen
Мнения: 2268
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 20:11
Местоположение: София, Мусагеница
дал Браво: 35 пъти
получил Браво: 33 пъти

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от stamen »

Здравей Пайк. Ще напиша и аз две думи, ако позволиш. Би трябвало потребителите да са гръбнака на един форум, той е направен за тях, не за модераторите. И предполагам че всеки един един админ се стреми максимално да задоволи изискванията на потребителите на форума... Затова останах много учуден когато "омаловажихте" пъстървовата тема и не се съобразихте с желанието на пишещите вътре, дето се вика "счупихте им хатъра", и то безпричинно. В смисъл, че се създаде измислен (виртуален) проблем - пъстървовата тема срещу всички останали. Такъв проблем никога досега не е съществувал, и не помня "непъстървови" риболовци да са негодували че тая тема е важна.
За съжаление напоследък форума е в тотална кома, и се опасявам че това решение ще доведе до още по-голяма "стагнация".
Две думи към новите модератори - лошо впечатление прави, че първата постъпка която направихте беше деструктивна. Това го казвам като градивна критика, знаете че храня добри чувства към вас, дори смело мога да кажа че съм ви приятел.
И последно - към Пайк. Твоята "Еврика" не съм сигурен, че ще бъде удобство. За статиите - да. Но за темите е безмислено, имам предвид че два допълнителни клика не ме улесняват...
Това е от мен. Не искам да засегна някого, всичко това го пиша с най-добри чувства. Поздрави!
Ingos
Мнения: 537
Регистриран на: Чет Фев 21, 2008 13:44
Местоположение: София
дал Браво: 11 пъти
получил Браво: 34 пъти

Re: Некои суображения....за пъстървата и сайта....

Мнение от Ingos »

Както се казва, докато се усетим че имаме нови модератори и вече беше късно...:lol:
feelin' frisky?

Brucia la terra...
Заключено

Обратно към “За форума и сайта”