Що е то риболов в България?

Общ форум за риболова и хората с люспа в мозъка.
Аватар
Коце
Риболов: и бира чадо!
получил Браво: 9 пъти

Re: Що е то риболов в България?

Мнение от Коце »

Съгласен съм с теб! Закона си е закон! Само че ние се тюхкаме, че няма риба! То нещата са ни така, ни иначе!

те и малко от магията на реболова :lol: :lol: :lol:

Изображение

Изображение

Изображение
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Бат Стан
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 58 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Бат Стан »

Е, така го разбират хората... Всъщност тогава на Копринка имаше рокерски събор и подозирам, че всъщност това е част от събора. Отишли да ядат и да пият, апокрай това метнали и някоя въдица. По-интересното е, че и риба са хванали, което не е странно с оглед на това, че като гледам май са били на Шапката, което е едно то най-дашните места за сулка на Копринка.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
Аватар
Д-р Флекс
дал Браво: 1403 пъти
получил Браво: 427 пъти

Мнение от Д-р Флекс »

Коце, тая магия ногу силна бе; като гледам пораженията, требе поне 55 градуса да е била! :D
Аватар
Левака
дал Браво: 11 пъти
получил Браво: 5 пъти

Мнение от Левака »

kozeboy написа:Винаги съм се чудил как може да ядеш някви дребни и миришещи рибки? А Онзи с такива морски риби ни е дарил!
Аз предпочитам да си направя едни вратни пържоли "в рамките на позволеното от закона"! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Коцее вратни пържоли съм изял много,морски риби тоже,но лично аз предпочитам два тлъсти миризливи костура или две парчета миризлива бяла риба пане. :lol: :wink:
Убий глупака с мълчание.

http://sladkarnica-jasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
marliacha

Мнение от marliacha »

А нещата изначало са много прости.
Първо господинат от другия форум, филетист, по снимка изглежда завършен Б.Г , ма без мустак :D , но само изглежда , може да грешим.И да е какво от това, такъв си е , природа !
Всички ние сме тотално различни в „дребнавостите„ и донякъде общи в съдбата си.
Контролът и стопанисване на водоеми могат да бъдат „пластични„ стига да има воля за това. Нека се плаща , например като в сърбия, основно за контрол. допълнително, доброволно или полудоброволно за зарибяване.На хора с ниски доходи и деца, различни условия при разрешителните.
Друга е работата кой ще стпанисва, защо, има ли моралните качества и др, трябва ли местните хора да са ангажирани и привелигировани, и т.н.т.
Обаче , кой , кой да го направи всичко това, требват си хора , а не моралноинтелектуални инфантили..................., и дебили :D
MULTIVERSE or MULTI VERSE

риболовен клуб „НЕ Госпожо ! „ или „ Н Е Г „
Аватар
Коце
Риболов: и бира чадо!
получил Браво: 9 пъти

Мнение от Коце »

Д-р Флекс написа:...тая магия ногу силна бе; като гледам пораженията, требе поне 55 градуса да е била! :D
Не знам колко градуса е била, но аз застанах пред нова дилема - достигнали ли сме върховете кулинарни? Има дома два детски басейна...мисля големия с вратни, а малкия с пилешки пържоли да напълня! И да мариноваме, мариноваме, мариноваме... :lol: :lol: :lol:
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
IANEKA
дал Браво: 3 пъти

Мнение от IANEKA »

Ще използвам няколко цитата на Любо,дано няма нищо против.
Темата,в която казва тия слова и за "арендаторите",но има и отговор на проблемите,за които пишем тук......

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:,

Много неща могат да се направят,когато се съюзим и да си направим ние това което искаме.Държавата нищо няма да направи повече,поне в близките 5 години.Хората нямат пари,имаме хиляди деца,оставени на произвола на съдбата и на нашето благоволение и добрина.Всичко ни е в окаяно състояние.А сега кажете,рибата ли е по-важна за държавата или стотиците важни проблеми на дядовците,бабите,дайките и бащите ни.
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Ако гледаме сериозно на нещата,трябваше всички да са раздадени на Сдружения,ловни и рибарски.Трябваше както е навън,всичко да е под контрол и държавата да не се занимава с тия работи,освен да съблюдава закона за рибарството и аквакултурите.Поради напъна на определени лица и риболовци,оставиха се за свободен риболов много водоеми,кото нямат никакъв контрол и всеки си прави каквото си иска.Бракониерите се ширят необезпокоявани,рибарите замърсяват и правят всичко кочина.Взимат се десеторно по големи количества риба без оглед на размери и видове.Режат се горите около лагерите за да си правят лагерни огньове и т.н.Мога да ти изброя стотици неща,които ще доведат до това,дори и свободните язовири да се раздадат или под аренда или на сдружения.Аз защо мислиш че не съм против раздаването и на тези които са в списъка.Така или иначе вече са вкарани в него и наистина не би трябвало да се дават.Обаче има едно - НО с главна буква,което е в центъра на нещата. НО кои сега ще зарибява и пази водоемите от сами те рибари,кои ще гони бракониерите с мрежите и тоците,кои ,кои,кои,това са въпроси,на които хората си отговарят.Трябва някои да го прави и тогава идва отговора,че държавата няма и не иска да дава пари за пазене и зарибяване,за подръжка и т.н.Този някои,които евентуално може да се оправи с това положение са или сдруженията или частник,колкото и да не Ви се искат,това са фактите.Тонове боклук са разхвърляни по бреговете на водоемите които са свободни,тонове бутилки,торбички и каквото ти мине през акъла плуват по водата и то защото искаме свобода :roll: :roll: :roll: Да,ама не,кавал съм го и пак го повтарям,деистват по целесъобразност а не по тавя,какво ние с теб искаме или не.Четя всеки пост от край-до краи и нищо не пропускам,просто вие не виждате видимото а само искате ли искате.Някои трябва и да даде,ти ли ще почистиш тоновете боклуци..... :?: :?: :?: Питам аз и отговор не искам.Ти ли ще опазиш водоемите от набезите на гадовете - не,нито ти,нито аз,нито които и да е друг,освен ако няма някои,които да е заинтересован от това.Ти и ...... сте заинтересовани,само да има къде да се ходи за риба.Аз също съм азинтересован но търся начин и съм го намерил :idea: :idea: :idea: Вместо да се вайкаш и да пишеш щуротии,вземете и си направете сдружение и отидете да вземете един от тези язовири,за да се грижите за него.Докато не направите това,никога няма да разберете мотивите на държавата за тези деиствия и защо ги раздава.Първо да си бръкнете здраво в джобовете до лактите,да ходите да гоните бракониери с другите от сдружението и тогава чак ще запеете нова песен.Поваярвай ми,и аз съм за това да има ред,но държавата неможе да огрее навсякъде.Това са факти,които нямат оборване,каквото и да се пише,истината е болезнена - нали !!!Не взимай постовете ми като заяждане,погледни ги от друга страна и ще разбереш че ти давам насока да се замислиш.Сега си мислите само за вашите желания и че няма къде да ловите по-наблизо.Помисли и ако си реалист а не мечтател,ще видиш че съм толкова много прав,че няма на къде.Поздрав !!!
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Съберете се,колкото повече хора,толкова по-добре.Събирате си пари под формата на дарения от всички членове примерно по 50лв на година и взимате язовир.Там,можете да го зарибявате,пазите,почиствате и т.н.Всички като направим тази работа,няма да има язовир които да го вземе някои под аренда.Говоря за тези които не са в списъците за Аквакулутури и промишлен риболов !!! Това е начина а не със........Отивайте и вадете някои лев и си направете здружение и това е.Ние сме хората които трябва да го направят а не ДЪРЖАВАТА
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа: .Иначе,няма нищо сложно. ,намирате адвокат,които да ви направи устава на сдружението,на другата среща правите я учредително събрание и така.Избирате си управителен съвет,надзорен съвет и най-важното да се направи сдружението с НЕ - стопанска цел.Направите ли го със стопанска,ще има опити за крадене и постоянно разправии ще имате.Кагато е с нестопанска цел,всички средства събрани от сдружението,трябва до стотинка да се израсходват за зарибяване и само в полза на сдружението и хората в него.Ако съумеете да го направите масово,ще видите,как нещата ще тръгнаят да се подреждат и един ден,всички сдружения като се вдигнем,ще сме достатъчно силни да променим доста неща.Сега не ми се пише по този въпрос,защото съм писал,писал,но няма нищо сложно в учредяването,просто се иска да имате желание елементи,целта ми е да накарам някои колеги,вместо да плачат,да се вземат в ръце и да се направи нещо

Любо,Голем си....
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
toto57

Мнение от toto57 »

topsoft написа:След като изчетох менението на колегата, в мен отново се зароди една мисъл, която ме мъчи от известно време. Наскоро чух, че се обсъжда възможност да се предоставят водоеми за стопанисане на рибарски здружения, имате ли идея дали и как вървят нещата в тази насока? Питам, защото чета доста мнения на колеги, които зарибяват за своя сметка, борят се според възможностите си с бракониери и т.н. и съм си мислил дали ако обединим услилия в двата форума, няма да успеем да стопанисваме поне 1-2 водоема качествено!
Това е третото мнение по темата, но никой не му обърна внимание, а може би точно там е "ключа от бараката"

Защо не вземем да помислим по въпроса а, а не само да чешем клавиатурите и да пишем как в България НИЩО не може да стане!!!

"Не може да не може" и "Няма начин да няма начин" , Желание и вяра трябва за всичко в този живот!

Поздрави на всички
Ако разбираш, колко малко време ще си жив и колко дълго ще си умрял, тогава ще си помислиш как да живееш!
marliacha

Мнение от marliacha »

Желание и килипир :D , нема ли килипир, няма начин да има начин :D .Алчноста , бацета, е сила безмерна............., само една е по виша от нея ........, простотията !
У вас , па и у нас , ги има и двете в излишък :D

marliacha

Мнение от marliacha »

Никой , от даващите акъл, и от замесените в здружения, клубове, арендатори, кандидат багаташ/арендатори и пр. , не ще и да допусне, че водоемите в Р.Б. по неписано право са по близки по принадлежност към местните хора, там в общините.Можеби само големите язовири, река Дунав и морето могат да бъдат „по държавни„ .Как изобщо някой си мисли да обсебва собственост в територия по малко или по далече от централната власт.Няма как да има каквото и да е устойчиво ръководене на речни участаци и малки язовири без намесата на местното общество ! Я пак си помислете, щот инак иде реч май за „килипира :evil: .Така или иначе бъдещето на Р.Б. е в автономни области и по широко самооправление в общините.Няма как да избягате от това, идва скоро и ултимативно, независимо от интересите на Р.Б.

Аватар
Павел Иванов
Риболов: на маса
получил Браво: 189 пъти

Мнение от Павел Иванов »

toto57 написа:
topsoft написа:... Наскоро чух, че се обсъжда възможност да се предоставят водоеми за стопанисане на рибарски здружения, имате ли идея дали и как вървят нещата в тази насока? ...
Това е третото мнение по темата, но никой не му обърна внимание, а може би точно там е "ключа от бараката" ...
От четири - пет години насам нещата си стоят само на ниво идея колкото и да е неприятно . Бяха отпуснати няколко язовира за целта но далече от първоначално предвидените и даже официално обявени такива .
Ако спорите с идиот, има голяма вероятност в този момент той да прави същото.
Марк Твен.

Спинингиста , разширени вени нямааааа !

http://www.nflcc.com/
mynjo

Мнение от mynjo »

Колеги , по повод марудерството, на 24 юни аз и баща ми пътувахме през дефилето и видяхме една много гнусна , често срещана напоследък гледка.На река Искър малко над Зверино , на около 20 метра от пътя едни (ще се извиня предварително за следващия израз)шибани марудерчета си муаха с парашутите и няма кой да им каже копче.
Около два дни по късно в магазин на центъра на Враца , точно с/у Автогарата имаше 4-5 кашона с парашути по два лева и се питаме какви са тия бракониери.
След няколко дни гледката от Дефилето се повтори на центъра на Мездра под гарата отново на река Искър.
Върнахме се в София и днес една публикация на сайта на прословутата ИАРА че са глобили незнам колко си хора ловели без билет.Това провокира баща ми да звънне в централата на ИАРА от където първоначално ни попитаха що е парашут :shock: след това ни пренасочиха към агенция Враца-област и ни обясниха че бракониерски съоръжения не се конфискуват от магазин а само от водата.
Подканвам ви моля спазвайте законите и съобщавайте за бракониерство и нередности по нашите водоеми.
:fish8:
Станимир
дал Браво: 47 пъти
получил Браво: 7 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Станимир »

jagger1 написа: Ако ти застанеш до мен и си хвърлиш въдичката, както и аз си я хвърлям, коя е гаранцията, че и двамата сме с билети?
1. Във Франция например много лесно са го решили първия проблем. Билета -- закачен на ревера. Следят с бинокли (не се шегувам ама хич) и ако билета ти е в джоба -- много съжаляваме, мосю. Това е Вашата глоба.
outsider написа:ПъСъ - "улов" е термин от жаргона на корсфишинга , също като "дропер" или "изтичане". Не ни обръщай внимание.
Аватар
jasonsmith
получил Браво: 1 път

Мнение от jasonsmith »

Станимир написа:1. Във Франция например много лесно са го решили първия проблем. Билета -- закачен на ревера. Следят с бинокли (не се шегувам ама хич) и ако билета ти е в джоба -- много съжаляваме, мосю. Това е Вашата глоба.
А ако си гол до кръста, както е нормално в сегашните жеги??
http://www.dvoinipodove.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fight-bg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
colorcore
дал Браво: 8 пъти
получил Браво: 58 пъти

Мнение от colorcore »

хубава тема, добри пожелания...

който иска нещо, търси начин да го постигне,
който не иска да направи нещо, намира оправдание.

поздрави на всички желаещи и успех!
Публикувай отговор

Обратно към “Рибарска среща”