Cralusso surf
Cralusso surf
Рядко ловя на плувка, а до сега не съм се и докосвал до близалка. Наскоро си купих една cralusso surf и ме интересува оказва ли влияние върху поведението на плувката това как е построена линията, в смисъл дали да се постави за тежест оливетка, или набор от съчми. Ако някой даде и по-конкретни указания как се работи с плувката, няма да е лошо.
-
- Риболов: мързелив
- дал Браво: 330 пъти
- получил Браво: 174 пъти
- ASSENAS
- дал Браво: 4 пъти
- получил Браво: 1 път
- Обратна връзка:
Hi
Доктора ти е дал четиво. Само да вметна за оливетките. Една оливетка (при близалките се ползват сферични) има по-малко съпротивление отколкото "синджир" от малки тежести със същото тегло. Това с две думи е идеята за позлването им. Естествено само с оливетка не става. Ползваш я за основно утежнение (например 70-80%) а под нея си нареждаш по-малки за по-прецизно утежняваме, които си ги групираш както искаш.
Последно промяна от ASSENAS на Пет Яну 25, 2008 10:20, променено общо 1 път.
Мъдроста ме преследва по петите, но аз съм по-бърз.
- babydoctor
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
-
- дал Браво: 4 пъти
http://www.peche-direct.com/article-fic ... ticle=9589
а това какво означава,че сенса са ги купили вече ли ?
а това какво означава,че сенса са ги купили вече ли ?
- Coarseman
- получил Браво: 8 пъти
julian71 написа: а това какво означава,че сенса са ги купили вече ли ?
Ми явно. Очаквах да ги прилапа некоя от големите фирми,надявам се поне унгарците да са им смъкнали 20 кожи от гърба на франсетата.
Очакваме леееко покачване на цените на плувките и аксесоарите,хехе....деба мизерниците са тия Сенса.....
Задобрявате ваща мама!!!
...dukkha nirodha...
...dukkha nirodha...
- babydoctor
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Кво леко те е патило бе, Корсе, аз си напазарувах по 9 лв. от Дария, тия са обявили същата цена, ма в евро...Coarseman написа:Очакваме леееко покачване на цените на плувките и аксесоарите,хехе....деба мизерниците са тия Сенса.....
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Кралусо не са купени, просто произвеждат близалки за Сенсас и им слагат логото , както правят и с една италианска фирма. Това е работа от преди 4-5 години просто не сте обърнали внимание.
При сърфа съм брал много ядове когато течението е неравномерно. И пак трябва да имаш от всички грамажи да уцелищ най-подходящата. Утежнявам я както другите близалки, групирано утежнение над вирбела, а ако е много силно течението с няколкото дропера отдолу. Всичко прави на място или ако имаш сигурна информция от предния ден.
При сърфа съм брал много ядове когато течението е неравномерно. И пак трябва да имаш от всички грамажи да уцелищ най-подходящата. Утежнявам я както другите близалки, групирано утежнение над вирбела, а ако е много силно течението с няколкото дропера отдолу. Всичко прави на място или ако имаш сигурна информция от предния ден.
-
Re: Cralusso surf
Здравейте колеги ! Решил съм и аз да разучавам тези плувки, но незнам с какъв грамаж да започна първоначално.....все пак цената е доста солена и не искам да закупувам няколко от тях.....може да се окаже ,че не е за мен този риболов със surf.Реката на която ще ги пробвам е Марица..т.е бавно течение до умерено дълбочина от 1,50 до 3 метра.
Бихте ли ми препоръчали грамаж с който да стартирам.
Благодаря !
Благодаря !
- outsider
- Риболов: състезателен фидер
- дал Браво: 195 пъти
- получил Браво: 5028 пъти
Колега , ако не си скаран с руския , съветвам те да посетиш matchfishing.ru , по-точно , раздела "Болонская удочка" , и внимателно да прочетеш всичко писано по темата от другаря Стенсен. Тоя пич провежда експерименти с моделите Сърф и Боло от както са излезли на пазара (мисля че лови само с болонеза) , и е изписал по въпроса , всичко , което може да се напише. Другото място ,където пише , е salapin.ru Ако срещнеш пасажи , които не са ти ясни и искаш точен превод , обади се , ще ти ги преведа (ако говориш свободно руски , не обръщай внимание на последното изречение )jim_jim_jim написа:Здравейте колеги ! Решил съм и аз да разучавам тези плувки, но незнам с какъв грамаж да започна първоначално.....все пак цената е доста солена и не искам да закупувам няколко от тях.....може да се окаже ,че не е за мен този риболов със surf.Реката на която ще ги пробвам е Марица..т.е бавно течение до умерено дълбочина от 1,50 до 3 метра.
Благодаря !
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: IIIII III
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: IIIII III
-
- ПОСТОЯНЕН БАН
Най- после успях да намеря един филм и да го кача в албумите си в Яндекс, с превод на руски език за риболов на река с плувките на CRALUSSO и то, с разработчика на плувките в главната роля:
Рыбалка на реке на поплавок Cralusso / Cralusso on the river 53:24
Год выпуска: 2008
Страна: Венгрия
Жанр: ловля на поплоавок
Продолжительность: 53:24
Перевод: Профессиональный (одноголосый)
Описание:
Cralusso - поплавки венгерского производства для ловли рыбы на поплавочную удочку в проводку. Мастера из Венгрии разработали поплавок, который не только не выходит из водного потока при придерживании, но и способен отходить от берега. Этот поплавок при правильной настройке может двигаться не только поперёк течения, но и против него. В этом фильме венгерского производства Вы можете освоить несколько способов оснащения поплавочной удочки таким чудо-поплавком и постичь способы ловли с ним:
http://video.yandex.ru/users/ilia-apostolov/view/1037" target="window.open(this.href);return false;
Рыбалка на реке на поплавок Cralusso / Cralusso on the river 53:24
Год выпуска: 2008
Страна: Венгрия
Жанр: ловля на поплоавок
Продолжительность: 53:24
Перевод: Профессиональный (одноголосый)
Описание:
Cralusso - поплавки венгерского производства для ловли рыбы на поплавочную удочку в проводку. Мастера из Венгрии разработали поплавок, который не только не выходит из водного потока при придерживании, но и способен отходить от берега. Этот поплавок при правильной настройке может двигаться не только поперёк течения, но и против него. В этом фильме венгерского производства Вы можете освоить несколько способов оснащения поплавочной удочки таким чудо-поплавком и постичь способы ловли с ним:
http://video.yandex.ru/users/ilia-apostolov/view/1037" target="window.open(this.href);return false;
- MapuaH
- Риболов: Основно спининг
- дал Браво: 366 пъти
- получил Браво: 363 пъти
- Обратна връзка:
Браво Бачо !!! Много ценен филм. Благодаря, за което
"Риболовът не е наслука - риболовът е наука !!!"
- waglerbg
- дал Браво: 73 пъти
- Обратна връзка:
+1MapuaH написа:Браво Бачо !!! Много ценен филм. Благодаря, за което
...read between the lines...
-
Супер има доста ценна информация за колебливи риболовци като мене . Мисля че има разлика м/у сърф и близалка аз май претижавам от 2-рия вид , но много искам да пробвам със сърф виждъл съм го има много добро поведение. Като за начало мисля да взема плувка с грамаж м/у 3-5 грама за бавно течение. Ако има по опитни да казат мнение