Рибен гювеч

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
FerveXcho0
Мнения: 26
Регистриран на: Пон Авг 29, 2011 10:51
Риболов: Всякакъв
Местоположение: Пловдив

Рибен гювеч

Мнение от FerveXcho0 »

ПРОДУКТИ
риба по ваш вкус и желание, може няколко различни вида, за предпочитане почистена, без кости...
растителна мазнина
картофи
лук
морков
червена и зелена пиперка
1-2 ск. чесън
доматена консерва
2 с.л. доматена паста
млян червен пипер, черен пипер
черни маслини
бяло вино

връзка магданоз, целина, девисил

ИЛИ /по желание за друг вид аромати/ следните подправки:

розмарин, риган, мащерка

Продуктите са за 4 порции .

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Зеленчуците се нарязват на едро и се задушават с мазнината, като първо се слагат картофите.

Добавят се подравките,червеният пипер.
Разбърква се.Задушават се за кратко под похлупак с малко вода.

В гювеча се редят домати от консерва, заленчуци, посолена риба, залива се с остатъка от дом. консерва, виното, долива се вода, до нивото на продуктите.Похлупва се и се пече при 200 С за 40-50 мин.
Наслука колеги !
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”