тента

Арена за дискусии на теми касаещи допълнителната екипировка за един риболовен излет или какво друго ни е необходимо освен риболовните такъми.
kalins
Мнения: 1091
Регистриран на: Пон Ное 14, 2005 14:46
Местоположение: Sofia

Мнение от kalins »

Васил написа:Изображение
=================================================
Първия род-под е на Svet.И в момента не му кълве.Хи-хи-хи
Извинявайте за офф-а
Добре е да си добър
Аватар
Coarseman
Мнения: 8967
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:06
Местоположение: Globetrotter wannabe...
получил Браво: 8 пъти

Мнение от Coarseman »

Баси готиния шаранджийски бивак!Супер! :D

Миналата година на Рабиша една бела такава (тента ли е кво е не знам,аз съм циганче-номадче-готованче и немам нерви да се устройвам така та се налага други да го правят вместо мен и после да ме канят :lol: :lol: ), та една бела си отлете у водата като стой та гледай,неква ментак требва да е била.
Задобрявате ваща мама!!!


...dukkha nirodha...
ARK
Мнения: 1304
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 8:19
Местоположение: София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 4 пъти

Мнение от ARK »

Coarseman написа:Баси готиния шаранджийски бивак!Супер! :D
Беше шаранджийски рожден ден с много участници, ракия, месо, салата, а и доста шарани се хванаха :lol:
Не ме питайте за имена на водоеми. Не ги знам!!
Аватар
Васил
Мнения: 1542
Регистриран на: Съб Авг 27, 2005 17:12

Мнение от Васил »

Точно на време пускаш темата
ПС. и цени да беше качил щеше всичко да е на 6+ 8)
===============================
www.hristocarp.com
===============================
Аватар
Майстор Саки
Мнения: 4277
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:27
Риболов: heavy spinning
Местоположение: на р. Дунав около Свищов
дал Браво: 26 пъти
получил Браво: 10 пъти

Мнение от Майстор Саки »

pamporo написа:За да бъда полезен ето още едни тенти, които са на ТЕНТА ООД...
Аман от такива като теб - "безкористно" желаещи да са полезни. :x
Ако наистина искаше да си полезен, щеше да напишеш поне няколко десетки мнения из другите теми и подфоруми, а не още с първото си мнение във форума нагло да си рекламираш продукцията.
Както се забелязва, това явно ти е навик - току-що се "любувах" на абсолютно същото изпълнение от твоя страна в съвсем друг форум.

Сори, прекалено импулсивно и бързо изтрих рекламата, затова се пообърка смисълът на постовете ви... : Babydoctoroops:

Make Love & Ribolov!

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
Konstantin Machorski
Мнения: 550
Регистриран на: Нед Окт 08, 2006 19:52
Местоположение: повечето време У лодката
получил Браво: 1 път

Мнение от Konstantin Machorski »

[quote="kalins"][quote="Васил"]Изображение
=================================================[
тентата е уникална, ама....тез тръбички май са правени от капачки за буркани, миналото лято купих такава за 50лв имаше намаление, при първия по-силен вятър се сгъна като консерва добе че нося още няколко комплекта тръби та не се наложи прибиране по софийско. Да се надяваме тази година да няма проблеми, всички тръби са сменени с такива от тента за каравана, с телескопични крака, некоя друга заварка и 5-6кг от горе сравнение с оригиналдъ, а и укрепването е доста важно, въжета не трябва да се хабят и разбира се да са разположени правилно, иначе афиф работа
Konstantin Machorski
Мнения: 550
Регистриран на: Нед Окт 08, 2006 19:52
Местоположение: повечето време У лодката
получил Браво: 1 път

Мнение от Konstantin Machorski »

pamporo написа:За да бъда полезен ето още едни тенти, които са на ТЕНТА ООД http://www.TEHTA.com/Изображение
колега готина ти е тентата , ама на язовира нема да строиме къщи за да използваме този вариант, иначе ако ставаше повярвай ми да съм почнал да ги продавам тук във форума много преди теб :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Васил
Мнения: 1542
Регистриран на: Съб Авг 27, 2005 17:12

Мнение от Васил »

Konstantin Machorski написа: тентата е уникална, ама....тез тръбички май са правени от капачки за буркани, миналото лято купих такава за 50лв имаше намаление
============
Немам намерение да спора , пиша за нешо което съм ползвал доста време , сега вече я ползва друг колега и тентата си е в беспрекорно състояние.
От какво ги прават тръбите сега за да ги предлагат на половин цена незнам , тази когато се купуваше преди 5години не беше от " ламарина за капачки "
===============================
www.hristocarp.com
===============================
ekolev
Мнения: 17
Регистриран на: Нед Фев 17, 2008 17:22

Re: тента

Мнение от ekolev »

Здравейте колеги.
Наскоро попаднах на това http://www.sportsdirect.com/gelert-lake" target="window.open(this.href);return false; ... opy-780036, което ми се струва че може да играе ролята на тента и според мен какъвто и вятър да задуха, няма да е никакъв проблем. Скоро мисля да си поръчам, защото така по снимка трудно може да се прецени. Някой има ли подобна и може ли да сподели впечатления.
Изображение
Аватар
eminem94
Мнения: 89
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 20:53

Re: тента

Мнение от eminem94 »

Недей да си взимаш шатра(показаните ти тенти ,които се продават по МЕтро,Практикер и Кауфланд),За 1 сезон нищо не става от нея,по-добре си направи навес,който ще те пази,хем от слънце хем от вода,през тези Шатри слънцето ти разказва играта,а т.н. по-здрави рейки,след няколко разпъвания,вече почват да се разглабят,да изпадат и тнт и да ви кажа,в Гърция 6 човека я държахме,защото щеше да литне ,точно от този тип ,дето е да пропуска вятъра.Лично за мен това е най-тъпо измисленото нещо което може да си купите.Направено е да дадете : 100-150 лева и за сезон и половина (или казано ,10-15 разпъвания) и да я изхвърлите.
Аватар
spookymiro
Мнения: 681
Регистриран на: Съб Мар 06, 2010 15:01
Местоположение: София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 26 пъти

Re: тента

Мнение от spookymiro »

Ползвам тенти от този тип повече от 10 години. Факт е, че няма нищо вечно, но при малко повече грижа ще те изкарат няколко години.

Препоръчително е тентата от по скъпите и здрави дето с клапа на върха. За да се избегне неприятното разглобяване на рейките е добре на всяка снадка да се правят 2-3 намотки с изолирбанд или нещо подобно, което при после ще се разлепи лесно. Хартиено или опаковъчно тиксо не е препоръчително, защото изсъхва и после има големи ядове с махането му.

После за да не се надигат краката е добре да се забият в земята четири колчета - до всеки крак по едно. Колчета от арматура 10мм с дължина 50см ще свършат работа. Половината забито а за другата половина пак с изолирбанд се закрепя кракът на шатрата. Ако няма такива колчета забивам долната част на краката в земята на около 20см. За целна първо намокрям мястото и после намирам някакво дърво и го подлагам за да удрям върху него при забиването на краката. Ако се удря с чука директно по крака отвора ще се деформира и няма да може да се вкара горната част в него. Недостатък на този метод е това, че се намалява височината на шатрата а с това и възможността нагорещеният въздух, който идва от платнището да се разсейва по-добре.

Платнището го хващам за четирите края като слагам ластици на края на въжето, преди колчетата. Колчетата с които се продава тентата направо ги изхвърлям и ползвам някакви по-здрави. Или купешки или направени от арматура или Г-образен профил със заварена кукичка на тях.

Идеята на ластиците освен като амортисьори е да позволяват бързо откачане и сваляне на платнището при появата на силен вятър. Ако пък реша да се правя на мъж и да давам по-сериозен отпор на вятъра задължително шинирам всяка снадка от горната част на скелето. От опит знам, че там е най-слабото им място.

Ако се ползват страниците, при вятър ги събирам и вързвам към някой от краката. Това досега се е оказвало достатъчно.

Ползвах една и съща шатра с клапа четири години. Миналата година обаче една буря на яз. Искър я пребори. Причината беше, че я бях оставил с неприбрано платнище цели три месеца и си го просех. Исках на видя дали при шиниране на всички сглобки ще издържи цяло лято непрекъснато ползване. Въпросната буря, освен че бастиса шатрата отнесе и два форселта на каравани от лагера ни. Така че експеримента го броя почти успешен.

И да кажа за платнището. Боядисано в сребърен цвят, определено осигурява по-добър комфорт и хладина. Друг вариант е да се постави второ покривало, бяло от евтините шатри. Това също върши работа но се губи ефектът на клапата.

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
nikamb1
Мнения: 60
Регистриран на: Нед Фев 22, 2009 16:46
Местоположение: sofia
дал Браво: 18 пъти

Re: тента

Мнение от nikamb1 »

Ако някой знае,от къде може да се купи такава тентаhttp://nikamb1.snimka.bg/fishing/ribi-i-ribolow.397190.24822195,ще съм благодарен да сподели. Малко инфо. Преди 2-години ги продаваха в кауфланд-младост,но ги продаваха 2 месеца.От тогава не съм ги виждал никъде. Представлява шестограм,на телескопични крака,платнището е закрепено за конструкцията,и се разгъва и згъва буквално за 3 минути. Струваше 110лв.
Публикувай отговор

Обратно към “Бивак”