Язовир "Батак", как и къде.
-
- Риболов: спининг
- pronenkoff
- Риболов: spinning 4ever
- дал Браво: 3 пъти
Re: Язовир "Батак", как и къде.
Те ако се пишеха така тез реки, нямаше да са скатани, а такава към момента би била забранена..знаеш защо..
Поздрави
Поздрави
Catch the moment, Release the fish.
"Даже и най-скъпият часовник има само 60 минути в час.“
"Даже и най-скъпият часовник има само 60 минути в час.“
Здравейте колеги,имам един въпрос - има ли сом на яз. батак,някой ловил ли е или поне някой да е чул да се лови през годините...?
Да колега има сом на Батак и то с доста прилични размери но популацията му е доста малка то нече на другите риби е много голяма,ловатсе еденични бройки но не съм и виждал някои целенасочено да залага за сом.преди две три години искърахме един които го бяха ударили водолази с харпун но им беше избягал,беше към 1,80м и бая си тежеше някъде в галериятами трябва да има снимка на този сом.
мерси колега,полезна информация.. а каде горе-долу го изкарахте ударения...?
Искaрахмего в средата на костандовския залив,водолазите го бяха ударили в дъното на залива на не повече от 3м дълбочина.приятели сами казвали че са виждали сом на сонара като ловът костури от лотка пред носовете на залива на бунkера и на носа от към острова (нос Хорн както гое описал колегата скиталец)
Някъде по форумите бях чел,че мрежите не излизали от костандовския залив...
ми то на сякаде има мрежи,но чак толкова нее,в интерес на истината в последните няколко години има някакъв контрол на батак но и браконери много, но в сравнение с доспат на батак е рай.
-
- дал Браво: 21 пъти
Този сезон на "Батак" ще е доста интересно. Очертава се добро ниво на водата точно преди откриването. Дано след първите излети непосредствено след забраната народа си посъбере отпадъците, че инак пак ще заприлича на бунище. С това ниво на водата рибата ще се набие в плиткажа, стига по брега да няма яка чалга. В случай, че миналогодишните мустакати малчовци -шарковци са оцелели, ще са понаедрели и стиропора ще е първата стръв сега. Мдаа- до тук с пророкуването Поздрави от мен и успех на всички през новия риболовен сезон!
Здравейте колеги, може ли да ми кажете подходящо място за къмпинг и спинингов риболов на брега на язовира откъм Батак? Това място така от сателита ми хареса http://wikimapia.org/#lat=41.9972413&lo ... 14&l=0&m=b , но незнам като ида там как е. Гледам има дървета за сянка, обаче дъното дали има много закачки незнам.
Izvinqvam se za latinicata, no pisha ot telefon.
Nqkoi s mnenie i vijdane za ribolova na Batak tazi godina? Ima li nqkoi koito go e seftosal tazi godina?
skitalec :p ?
Nqkoi s mnenie i vijdane za ribolova na Batak tazi godina? Ima li nqkoi koito go e seftosal tazi godina?
skitalec :p ?
- Златев
- дал Браво: 958 пъти
- получил Браво: 180 пъти
След като прочетох описанието на колегата skitelec, както и някои от споделените мнения, остана въпросът - има ли смисъл да се търси костур на спининг по това време на годината на яз. Батак?
Има вероятност другата седмица да съм поне за малко в отпуска и отговорът на този въпрос е от почти решаващо значение за избра дестинация.
Има вероятност другата седмица да съм поне за малко в отпуска и отговорът на този въпрос е от почти решаващо значение за избра дестинация.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Колеги,
Някой може ли да сподели дали на язовира може да се наеме лодка за ден или два?
Интересува ме лодка до 4 м., предпочитам надуваема. Ще съм в района на Чигов чарк и ми се иска да се разходя из язовира и евентуално да повлача.
Благодаря предварително.
Някой може ли да сподели дали на язовира може да се наеме лодка за ден или два?
Интересува ме лодка до 4 м., предпочитам надуваема. Ще съм в района на Чигов чарк и ми се иска да се разходя из язовира и евентуално да повлача.
Благодаря предварително.
-
- дал Браво: 242 пъти
- получил Браво: 163 пъти
Бях тези дни на язовира. С изключение точно на района на Цигов чарк( само там не бях) не видях такава възможност. За времето което бях съм видял само една лодка "на вода", ако това говори нещо
Поздрави!
Поздрави!
По-добре с велосипед на риба, отколкото с мерцедес на работа.