Да спрем токаджиите и мрежарите

Форум за спининговия риболов, чиито любезни домакини са майсторите от “Старите видри”.
Публикувай отговор
Zander
Мнения: 6276
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 9:21
Риболов: Спининг
Местоположение: София
дал Браво: 62 пъти
получил Браво: 213 пъти
Обратна връзка:

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от Zander »

Веско написа:
Zander написа: Знам, че на чиновниците е важно да топлят стола, да си търкат ръкавите в бюро, да пощипват колежки, да си пият кафето с цигара, да отидат да се наядат обилно в стола в обедната почивка, а че някой си слага нещо на сърце и душа - боли ги К...ра :idea:
Опааааа не ни слагай всички под общ знаменател, че одма си глобен с едно шише "Клубна ракия" :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

Има бая читави хора и добри експерти в администрацията, но за съжаление рядко тези които взимат политическите решения слушат експертите си :idea:

Аз ще черпя не едно и две шишета, знаеш добре...

Изразих се емоционално, разбира се че има изпълнители, работни пчелички, експерти, които движат работата - адмирации за такива, тя държавата се крепи на тях!
Но, ЕДНА НЕ МАЛКА ЧАСТ са мазни, безхаберни, и гледат часовника - кога ще свърши работното време - да се изстрелят през вратата....ей, затова сме на това дередже!

п.с. И аз се извинявам, че отклонихме малко темата :idea: ама според мен нещата стоят така....
pampo98
Мнения: 261
Регистриран на: Нед Фев 27, 2011 23:04
Риболов: спининг
Местоположение: София

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от pampo98 »

Може би е добре и да се организира рекламна кампания - листовки, плакати и др.- с кратко инфо и телефоните на ИАРА - "горещ телефон", нещо като това:
http://dom.dir.bg/news.php?id=6198026" onclick="window.open(this.href);return false;
като целта е да се ангажират не само риболовците, но и всички съзнателни граждани...
калоян митев
Мнения: 272
Регистриран на: Вто Дек 23, 2008 18:09
Местоположение: Севлиево

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от калоян митев »

Най после доживях да видя будни умуве и хора, които милеят за родните ценности.Не го пиша с ирония ,а наистина с чувство на надежда и радост ,че нещо ще се промени към по по хубаво,каквото трябва да бъде.Подкрепям изцяло начинанието.И едно предложение от мен,може и малко крайно да е но трябва да стане нещо и от някъде да се почне-предложението ми е да се вдигне риболовният билет и то примерно за деца- безплатно,но за възрастни включително и пенсионери минимум 300 лв за година(по приблизително 1 лев на ден).Все пак риболова е хоби,а хобито се заплаща и най важната причина да предложа това е да се отсеят истинските риболовци от рибоубийци.Щом си готов да дадеш тази сума за да си при рибите ще се замислиш как да си прекараш времето с тях.Яки глоби за нарушителите-за непочистено място след риболов,за вземането на повече и маломерна риба от позволеното.А пък за токаджиите...хм хванат ли такъв хвърляш го във водата и бой с тока-да усети какво е чувството,ако оцелее ще мисли преди да повтори същото с рибите.Успех Ви желая на начинанието.България има надежда,ще я бъде.Амин.
Живота е толкова кратък,че няма смисъл да се страда за каквото и да е .
Zander
Мнения: 6276
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 9:21
Риболов: Спининг
Местоположение: София
дал Браво: 62 пъти
получил Браво: 213 пъти
Обратна връзка:

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от Zander »

Има да се свърши много работа, да се наложат строги санкции, за да се преборят крупните бракониери и свързаните с това корупционни схеми...
Zander
Мнения: 6276
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 9:21
Риболов: Спининг
Местоположение: София
дал Браво: 62 пъти
получил Браво: 213 пъти
Обратна връзка:

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от Zander »

П Е Т И Ц И Я

ДО
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА Р БЪЛГАРИЯ

Копие:
Г-Н МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ
МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ

Копие:
Г-Н ПЛАМЕН ЗАХАРИЕВ
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ



Уважаеми господа,

Настоящата петиция е изготвена от Сдружение „Спининг клуб Стари видри” и подкрепена от стотици риболовци, регистрирани във форума на Риболовен портал „Фишинг мания” (http://forum.fishing-mania.com" onclick="window.open(this.href);return false;), както и от любители риболовци от цялата страна.

В последните години бракониерството нанесе катастрофален удар върху екологичното равновесие и биоразнообразието в реките и язовирите в цялата страна, като унищожи поголовно рибните запаси и ги сведе до минимум. Идентифицираме липсата на ефективен и ефикасен контрол по водоемите като катализаторът, ускорил този процес. Досегашната политика на ИАРА в борбата с бракониерството, считаме за неефективна.

Ето, защо на основание чл. 12, ал. 1, чл. 15 и чл. 18, ал. 6 от Конституцията на Република България настояваме за следното:

1. Незабавно да се инициират законодателни промени и да се криминализира риболовът с електрически ток и технически устройства и съоръжения за електроулов, мрежи /като се измени и допълни чл. 238 от НК/, взривни материали, отровни и упойващи вещества, като се определят достатъчно тежки наказания, така че да се постигне генералната и специална превенция на закона. Риболовът с горепосочените средства застрашава и уврежда правата на гражданите, собствеността, установения с Конституцията правов ред в Република България и редица други интереси, защитени от правото. В тази връзка смятаме, че степента на обществена опасност на това деяние е достатъчно висока за да се криминализира то.

2. Да се инициират законодателни промени, даващи възможност на любители риболовци да бъдат доброволни сътрудници на ИАРА, като им се предоставят права да извършват проверки на билети за любителски риболов и да съставят констативни протоколи при нарушения, на базата на които правоимащите да съставят актове.




3. По отношение на служителите на ИАРА, за които съществуват данни и могат да се направят основателни предположения, че нарушават служебните си задължения и покровителстват бракониери, да бъдат разпоредени вътрешни проверки за установяване истинността на информацията и предприемане на адекватни последващи действия.

4.Да се създаде възможност инспекторите от ИАРА да проверяват и глобяват собствениците на магазини, продаващи риба с неустановен произход, като при проверките участват представители на ДВСК и МВР.

5. Да се създадат бази на териториалните звена на ИАРА на големите водоеми (Искър, Жребчево, Ивайловград, Кърджали, Тича, Цонево и т.н.), които да бъдат оборудвани с лодки и от там да се правят регулярни проверки. Достатъчно е да има едно бунгало на всеки голям язовир, за да се осигури постоянен контрол и набезите да намалеят до минимум. Съзнаваме, че за да се осъществи това наше предложение е необходим сериозен финансов ресурс, но в случай че националният бюджет не разполага със средства, считаме че финансирането би могло да се осигури с подкрепата на Европейския фонд по рибарство (ЕФР) чрез Оперативна програма за развитие на сектор Рибарство/2007-2013/.


6. Акциите за залавяне на бракониери да се извършват на ротационен принцип. Например инспектори от ИАРА и служители на МВР от Варна да проверяват в Бургас, бургаските проверяващи - във Варна, тези от Стара Загора в Пловдив, тези от Пловдив - в Хасково и т.н. Тази мярка е наложителна, защото на много места ИНСПЕКТОРИ И БРАКОНИЕРИ се познават, „работят” заедно, или са роднини, съседи или приятели, и всичко се потулва...т.е. с контакти, пари и влияние бракониерите успешно заобикалят закона без да понесат каквато и да било отговорност.

В заключение искаме да подчертаем, че ако Вие - в качеството си на представляващи институциите в Р България, имащи правото и задължението да упражняват контрол и да осигуряват спазването на ЗРА, имате политическа воля и желание да се променят нещата в положителна посока ИМАТЕ НАШАТА ПОДКРЕПА!

Надяваме се, че ще ни информирате за предприетите от Ваша страна незабавни действия и постигнатите резултати.

С уважение:

Стефан Минчев
Председател на
"Клуб Стари видри"
София, ж.к. Красно село
бул. Тотлебен № 89, магазин 6
-------------------------------------------------------
Това е ПЕТИЦИЯТА,
Към нея трябва да се прикрепят бели листа формат А4, за подпис от всеки, който я подкрепя.

Пример:
име, бащино, фамилно,....от град/село,.....егн - само първите 6 цифри,..подпис
Иван Димитров Иванов -Пловдив - 680203хххх -....подпис
Стоян Петров Христов - Хасково -......егн - .....подпис

да е без номерация отпред, като съберем всички листа с имена и подписи тогава ще я номерираме.

днес я разпечатваме и започваме да я разнасяме из магазините в София.
Нисана е говорил с магазините - РЦ Приз, Риби и такъми - всички магазини, Риболовен свят - Красно село и Младост, да си я разпечатат и да я сложат за подпис от хората. От София ще минем няколко човека да съберем подписите от магазините на 2 и 3 декември.

Петицията се подписва от днес 18.11. - до 12.00 ч. на 01.12.2011 г. за да могат от страната да я изпратят на адрес:

"Клуб Стари видри"
София, ж.к. Красно село
бул. Тотлебен № 89, магазин 6

За страната, който има възможност да я разпечати и да се подписва, на 1 декември най-късно до обяд /12.00 ч/ ще трябва да я изпрати с препоръчано писмо или с куриер до посочения по-горе адрес.

Ще помоля колегите, които са я оставили в магазини, или на други места да информират тук във форума за това. :idea:

Благодарности на всички, които помагат! :D
Стефан
Аватар
VDP
Мнения: 517
Регистриран на: Пет Дек 05, 2008 12:01
Местоположение: София
дал Браво: 701 пъти
получил Браво: 15 пъти

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от VDP »

Разпечатих я и я пускам за подпис сред колегите, ще е проблем ли после да я занеса в магазина на "Риби и такъми" в Скай Сити, че е точно до офиса или предпочиташ да я пратя на адреса?
Спининг клуб "Софийско кап0чино"
Zander
Мнения: 6276
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 9:21
Риболов: Спининг
Местоположение: София
дал Браво: 62 пъти
получил Браво: 213 пъти
Обратна връзка:

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от Zander »

Свързал съм се с много медии - печатни и телевизии, ще отразят предаването на институциите на Петицията и подписката към нея, което ще стане на Никулден 6 декември 2011 г. :idea:

Преговаряме и за телевизионни предавания, в които ще обясня целия проблем, начини за решаването му, ще обясня и за това че в страната има над 200 000 риболовци, а те са и избиратели :idea: и че ще предприемем протестни действия, ако няма ефект от Петицията и подписката :idea:

Ще информирам за часа на връчването на петицията тук във форума, като има яснота. :idea:
Можем и да направим събиране на съмишленици на 6 декември, за да има по-голяма тежест и да се отрази в новините на телевизиите и по печатните медии. Да се вдигне шум и да присъстват колкото се може повече хора!

За това ще пиша също допълнително. :idea:

Поздрави
Стефан
Zander
Мнения: 6276
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 9:21
Риболов: Спининг
Местоположение: София
дал Браво: 62 пъти
получил Браво: 213 пъти
Обратна връзка:

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от Zander »

VDP написа:Разпечатих я и я пускам за подпис сред колегите, ще е проблем ли после да я занеса в магазина на "Риби и такъми" в Скай Сити, че е точно до офиса или предпочиташ да я пратя на адреса?

Не е нужно от София да я пращаш на адреса - като събереш подписите я занеси в магазина в Скай сити.
Аватар
sleepwalker
Мнения: 1573
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 22:31
Риболов: Спининг
Местоположение: Шумен
дал Браво: 242 пъти
получил Браво: 252 пъти

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от sleepwalker »

Сетих сега за един според мен уместен въпрос - напълно е възможно един и същи човек да се подпише в две подписки - примерно днес отива до магазин Х да си купи нещо, подписва се. Вдругиден минава през магазин У, където вижда подписката и се подписва повторно. Та, би ли бил голям проблем дублиране на имената? Надали това ще е масово, но допускам, че ще има и такива случаи. :roll:
Мунчо написа: Кефалеца и особено дребно-средния костур се отличават с доста гейски нрав и понякога е нужно да бъдат провокирани с откровено деликатни воблери и блесни, за да предприемат действия, разтърсващи сърцата ни.
Аватар
starlight
Мнения: 931
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2009 11:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от starlight »

Не вярвам измежду нас да има някой, които да не разбере за какво се подписва и че вече го е направил
на друго място. Ние не сме като циганите по селата, на които им дават пари да ходят да се подписват където им кажат.

За всеки случай, предполагам колегите от магазините могат да предупредят.
Аватар
sleepwalker
Мнения: 1573
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 22:31
Риболов: Спининг
Местоположение: Шумен
дал Браво: 242 пъти
получил Браво: 252 пъти

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от sleepwalker »

starlight написа:Не вярвам измежду нас да има някой, които да не разбере за какво се подписва и че вече го е направил
на друго място. Ние не сме като циганите по селата, на които им дават пари да ходят да се подписват където им кажат.

За всеки случай, предполагам колегите от магазините могат да предупредят.
Да бе, аз по-скоро визирам изключения - да речем от 5 листа да има двама подписали се по два пъти. :) Отбелязвам го това, за да се има все пак в предвид. :)
Мунчо написа: Кефалеца и особено дребно-средния костур се отличават с доста гейски нрав и понякога е нужно да бъдат провокирани с откровено деликатни воблери и блесни, за да предприемат действия, разтърсващи сърцата ни.
Аватар
jazzmena
Мнения: 4595
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 14:03
Риболов: Маха и спининг - предимно "Хвани-пусни"
дал Браво: 188 пъти
получил Браво: 272 пъти
Обратна връзка:

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от jazzmena »

Уважаеми колеги риболовци,

Сега е момента да се обединим в борбата срещу бракониерството. Моля подкрепете петицията. Тя е качена във формат на MS Word и във PDF на нашия сайт и всеки може да си я свали и да си я разпечата.

Има добавени няколко страници със таблица, в която хората могат да се подпишат в подкрепа на петицията. Моля тези, които имат възможност да я разпечатат и да я занесат в риболовните магазини, където да се прочете и подпише от повече хора.

Ето линковете за сваляне:

PDF
http://starividri.org/documents/Peticia_Stari_Vidri.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

DOC
http://starividri.org/documents/Peticia_Stari_Vidri.doc" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Marco Polo
Мнения: 10196
Регистриран на: Пон Яну 29, 2007 14:40
Риболов: Желязо, пластмаса и най-вече дървоТО! :D
Местоположение: София
получил Браво: 12 пъти
Обратна връзка:

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от Marco Polo »

Zander написа:Петицията се подписва от днес 18.11. - до 12.00 ч. на 01.12.2011 г. за да могат от страната да я изпратят на адрес:

"Клуб Стари видри"
София, ж.к. Красно село
бул. Тотлебен № 89, магазин 6

За страната, който има възможност да я разпечати и да се подписва, на 1 декември най-късно до обяд /12.00 ч/ ще трябва да я изпрати с препоръчано писмо или с куриер до посочения по-горе адрес.

Ще помоля колегите, които са я оставили в магазини, или на други места да информират тук във форума за това. :idea:

Благодарности на всички, които помагат! :D
Стефан

Дай ми красноречие, за да говоря и мъдрост, за да замълча...
Лука 11:9-13
Аватар
starlight
Мнения: 931
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2009 11:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от starlight »

Списъка мога ли да си го изпечатя в офиса и да накарам приятели да се подпишат и
след това да я занеса в някой магазин?
Аватар
Marco Polo
Мнения: 10196
Регистриран на: Пон Яну 29, 2007 14:40
Риболов: Желязо, пластмаса и най-вече дървоТО! :D
Местоположение: София
получил Браво: 12 пъти
Обратна връзка:

Re: Да спрем токаджиите и мрежарите

Мнение от Marco Polo »

ВСЕКИ, който е съгласен и подкрепя петицията, може да се подпише под нея!
Дай ми красноречие, за да говоря и мъдрост, за да замълча...
Лука 11:9-13
Публикувай отговор

Обратно към “Спининг риболов”